Iata ce ne zice Vochin despre Banel, in cifre, ca de obicei :
Astea-s "cifre rele"? Sunt horror de-a binelea! 54% din mingi pierdute inseamna ca practic la Nicolita mor jumatate din actiunile noastre de atac. Din 7 pase, doar una singura e utila! Adica 12 pase din 100!
De partea cu centrarile, nici nu mai comentez. Trei centrari bune la doua meciuri, e sub execrabil. E ceva de divizia C. De fapt, cine-si mai aminteste ultimul gol marcat dintr-o centrare a lui Banel, din actiune, nu din faza fixa, are o bere de la mine.
Ah, iarasi incepem cu spalatul impresiilor proaste. Pacat. Bun, Banel recupereaza 5 mingi pe meci. So what ? Treaba mijlocasului dreapta e sa sprijine atacul, mai ales la Steaua, care in 25-26 de meciuri in campionat are de spart "autobaze". Recuperarile sunt un bonus, dar alta ar trebui sa fie functia principala a unui mijlocas dreapta.
A jucat degeaba daca tot ce a facut a fost sa piarda jumatate din mingi, sa dea 2 centrari bune la 3 meciuri si o pasa buna la 7 proaste.
Banele, sper din tot sufletul ca la iarna sa ne despartim amical. Stiu ca vrei, dar nu poti. Si daca la 22 de ani nu poti, n-o sa poti niciodata. Prea mult timp a fost banda dreapta mana moarta la Steaua.
Daca i-am arata aceste cifre de groaza lui Becali, el ar zice "da domne, dar el e baiat de caracter, nu ca alte hahalere".
Banel a fost, ramane si probabil va fi un jucator mediocru, chiar daca este un caracter admirabil.
Dica, de exemplu, poate nu are caracterul lui Banel, dar a facut infinit mai multe lucruri decat Banel. Nicolita a fugit mult si de multe ori a fugit degeaba. Plecarea lui Ogararu l-a dus inevitabil in declin, pentru ca abia acum se vede cat de important era George pentru ca colabora foarte bine cu Banel si ii asigura spatele, astfel Banel participand mai mult la faza ofensiva.
Daca ne uitam la cifrele lui Banel observam ca el e un jucator eminamente defensiv, iar Piturca si-a dat seama de acest lucru folosindu-l mai mult in meciurile in care trebuia sa se apere, si totusi de multe ori el e bagat in atac cu jucatori ca Dica, Badea, Iacob care indiferent de forma lor odata au fost atacanti, pe cand Banel doar fuge pe dreapta, dar de driblat nu dribleaza, de centrat nu centreaza, si pierde jumatate din mingi, deci e o mana moarta.
Mai punem in teren si un geniu in viata precum Surdu, un atacant care nu mai e atacant gen Iacob si Badea, un plictisit gen Dica si deodata constatam cu jucam in vreo 6-7 oameni.
Daca tot ne-am manjit mai mult prin venirea celuilalt Becali, macar sa ne aduca niste jucatori mai buni decat astia de acum, desi eu nu prea sper.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.