Contre delicioase la articolul lui Ovidiu Nahoi, rapidist 110%, "FC Nurnberg ne recunoaste titlul", scris in august 2007:
Titlul castigat de Rapid in 1942 - trofeul Cupa Basarabiei care din motive de neinteles nu ne este recunoscut oficial nici dupa caderea comunismului - este notat in prezentarea realizata de viitorii nostri adversari din Cupa UEFA, 1FC Nurnberg.
Pentru clubul german, Rapid a castigat patru titluri - 1942, 1967, 1999 si 2003. Este un amanunt interesant si in acelasi timp onorant pentru noi. Va trebi sa gasim un mod in care sa le multumim celor din Nurnberg pentru acest lucru.
Toshiro Says:
September 5th, 2007 at 9:44 am
Domnule Nahoi,
Sa fi venit din partea oricarui forumist, acest articol nu ma deranja. E plin pe-aici cu mazgaleli menite a cosmetiza o istorie cam saracuta. Dar Dvs. sunteti ziarist, formator de opinie, cum s-ar zice. Iar opiniile nu se formeaza alimentandu-le cu, sa folosesc un cuvant neutru, informatii eronate…
Asadar, "titlul nerecunoscut" n-a existat niciodata. Pentru ca, daca ati studia nitel istoria fotbalului romanesc, ati afla ca aceasta "Cupa" (cupa, deci, nu campionat…) a fost organizata pentru a inlocui campionatul anulat de FRF din cauza razboiului. A fost o competitie la care au luat parte sute de echipe, mai intai in faza zonala, castigatoarele celor 16 serii intrecandu-se intr-un turneu final. Un fel de "Daciada", daca va spune ceva cuvantul asta. A castigat Rapid, singura echipa ai carei jucatori nu plecasera sa lupte frontul anti-sovietic… Ei, ca si altii care s-au transferat urgent de la alte echipe, fusesera mobilizati pe loc. Deh, ceferisti…
Cat despre "recunoasterea de catre germani" ce sa mai zic? E o simpla traducere a unui palmares existent pe un site rapidist… Cine stie, maine-poimaine traduce cineva niscai articole (:-) ) de pe site-ul asta si aflam ca strainatatea stie ca Dan Coe a fost omorat de comunisti, pe cand ai nostri ascund asta…
Din nou, d-le Nahoi, ma dezamagiti. Pasiunea pentru clubul acesta n-ar trebui sa va afecteze obiectivitatea. Dar, ma rog, poate ca scopul Dvs. e sa va faceti fani de tipul bufonului Fuior sau al acestui rapid giulesti, un statornic tortionar al limbii romane…
shaka zulu Says:
September 5th, 2007 at 11:01 am
@toshiro
mai bine sa recunoastem cu totii ca titlul anului 1942 a fost obtinut, de fapt, tot de Steaua. chiar daca nu exista, se simtea. deja toti romanii incepusera sa tina cu Steaua. incepusera sa se simta cu totii comunisti.
iar Rapidistii, acesti lasi care nu au vrut sa mearga pe front au ramas acasa sa joace fotbal, de fapt, de unde fotbal, cu cine, daca toti erau plecati pe front…
nu vroiam sa fiu rautacios dar, vazand ce scrie aici toshiro, cred ca stiu ce a facut echipa Rapidului in 1942. cu mama lui toshiro. afland dl. toshiro ca tatal lui poate fi oricare dintre lasii Rapidului s-a gandit sa se razbune prin orice mijloace.
eu zic sa-l iertam pe acest nefericit (avand in vedere si originile lui atat de rapidiste) si sa-l ignoram.
putem lansa chiar si o cercetare amanuntita sa vedem al cui o fi de fapt acest toshiro. cu cine seamana dintre cei de la Rapidul din '42?
Grant_RAPID Says:
September 5th, 2007 at 12:19 pm
Nemtii isi recunosc nu numai istoria lor, ci a tuturor, in mod fatis! Pe cand in Romania nu se va intampla asa ceva vreodata. Ei au fost constienti tot timpul, iar la noi s-a musamalizat si se musamalizeaza in permanenta. Asta este diferenta!
Toshiro Says:
September 5th, 2007 at 3:42 pm
Felicitari, domnule Nahoi, pentru cei care va sustin blogul. Cred ca sunteti mandru sa va fie asociat numele cu cel al acestui shaka zulu, care "n-a vrut sa fie rautacios". Drept care ne-a aratat ca e jegos…
Toshiro Says:
September 5th, 2007 at 3:47 pm
Na, ca tot uitam sa va spun…
Afirmati mai sus: "Va trebi sa gasim un mod in care sa le multumim celor din Nurnberg pentru acest lucru".
Pai, ce-ar fi sa le cedati ambele meciuri? De fericire ca s-a gasit cineva sa indrepte eroarea in privinta titlului - "Cupa Basarabiei care din motive de neinteles nu ne este recunoscut oficial nici dupa caderea comunismului "…
Buba e ca motivele sunt de inteles. Pentru cine vrea…
Ovidiu Nahoi Says:
September 5th, 2007 at 5:54 pm
Bine, Thoshiro. Mai ai?
Toshiro Says:
September 6th, 2007 at 8:03 am
Nu, da' tu mai ai argumente?…
shaka zulu Says:
September 6th, 2007 at 9:42 am
toshiro draga, in loc sa fii bucuros ca ti-am gasit originile, tu ce faci? Dai fuga sa ma parasti la Ovidiu? Ntz, Ntz, ntz, nu ma asteptam din partea ta! Ma asteptam la un comportament demn si elegant, ca al unui adevarat stelist. Dar stai asa, de fapt, exista asa ceva? Neeeeee
shaka zulu Says:
September 6th, 2007 at 10:28 am
Apropo de "Fara ****, va rog", veti vedea 2 articole publicate intr-un ziar slabut, cu un oareshce grad de umor, dar care ne arata din nou cu degetul…:
"Sambata seara, cinci barbati si o femeie trec pe sub podul Grant, incercand sa se strecoare neobservati si sa ajunga cu bine la stadionul Rapid. Sunt suporteri locali ai Universitatii Craiova si au misiunea delicata de a trece nedetectati prin liniile ultrasilor rapidisti, pentru a face jonctiunea cu fanii Stiintei veniti de la Craiova pentru meciul de pe Giulesti.
Unul dintre acesti imbecili sunt eu insumi; femeia e sor-mea, iar ceilalti patru nu sunt nici ei, evident, niste minti sclipitoare. In dreptul unui picior de pod, unul dintre iubitorii fotbalului craiovean se opreste si ne arata unde i-au desfigurat rapidistii anul trecut pe doi suporteri craioveni, sot si sotie. Mi se rupe sufletul, dar nu e momentul sa fiu sentimental: trebuie sa strapungem liniile inamice si sa ajungem la ai nostri cu orice pret.
Intrarea suporterilor craioveni e langa teatrul Giulesti. Intrucat microbuzele cu suporteri de la Craiova n-au ajuns inca, poarta e inchisa. Stam in fata teatrului, in mijlocul rapidistilor, incercand sa nu ne tradam (desi, pentru ca nu avem fulare cu Rapid, riscam sa fim confundati cu niste iubitori de teatru, ceea ce e la fel de periculos). Intr-un final, apar si microbuzele; hoarda visinie se napusteste spre microbuze, sa le faca cu mana oaspetilor (evident, pentru a le putea face cu mana, rapidistii sunt nevoiti mai intai sa arunce pietrele pe care le au in maini). Oltenii par si ei bucurosi de intalnire si injura. E o atmosfera placuta, de derby - din sute de piepturi visinii rasuna traditionalul: "La olteni, m… la olteni!". Ca sa nu ma dau de gol, urlu si eu entuziast, impreuna cu ei. Microbuzele reusesc sa intre, iar noi suntem tot printre rapidisti. "La olteni, m… la olteni!", imi scuip plamanii, dupa care, brusc, o iau pe sor-mea de mana si ne repezim in galop spre poarta de acces. Aceasta manevra, executata stralucit, ii ia prin suprindere pe rapidisti: pana sa se dezmeticeasca, trecuseram deja la dusman. Vreau sa ma intorc si, din spatele jandarmilor, sa fac semne obscene si sa le strig: "M…, fraierilor!"; ma abtin totusi, intrucat mai trebuie sa plec si-acasa de la stadion, operatiune pentru reusita careia discretia e decisiva.
In spatele portii, o parte a galeriei craiovene isi face incalzirea batandu-se cu jandarmii. Imi apar cu eroism sora: ma tupilez dupa ea si urlu "Ba, nu dati, e femeie!". Trec pe langa jandarmi cu basca-n mana si clatinand cu servilism din cap; odata ajuns in mijlocul galeriei, imi exprim convingerea ca toti jandarmii sunt niste rahati. Sunt intreg.
Imi va reusi acest mers pe sarma pana la sfarsit? Le voi scapa din nou ultrasilor visinii, la iesirea din stadion? Am scris acest text cu propriile mele maini, sau i l-am dictat asistentei medicale? Aflati maine, din Ziarul…"
"Prima repriza a meciului Rapid - Universitatea a fost visul oricarui suporter al Craiovei: nici adversarul n-a jucat nimic. Sper sa plecam la final cu un punct, ca sa evitam podiumul (noi, suporterii Stiintei, prin podium intelegem ultimele trei locuri).
Imediat ce Craiova isi termina evolutia captivanta din prima repriza, galeria olteana se trezeste din atipeala; s-ar bate cu cineva, dar n-are cu cine. De peste gard, rapidistii se uita si ei cu pofta la olteni: i-ar calca putin in picioare, dar nu pot ajunge la ei. Ingeniozitatea olteneasca triumfa din nou: ca sa nu saliveze degeaba uitandu-se la rapidisti, fanii Stiintei se bat intre ei. Jandarmii nu se baga, pentru ca, zic ei, n-au voie sa intervina in tribuna; in schimb, dau cu gaze lacrimogene. Le multumesc din suflet ca n-au dat decat cu gaze, nu cu bomba atomica, pentru a desparti trei insi. Oltenii sunt dispusi sa-l predea pe cel care a declansat cafteala, insa, din motive pe care doar mintea jandarmereasca le poate cuprinde, fortele de ordine refuza sa-l primeasca, asa ca bataia reincepe.
Intrarea pe teren a galacticilor din Banie stinge definitiv conflictul si ma pot concentra asupra chestiunii principale: cum dracu' ies de-aici cu dintii intregi. Ca sa nu mi-o sparga rapidistii, mi-am lasat masina tocmai la Crangasi (masina n-are nici o vina, ea nu tine cu Craiova).
Meciul se termina (daca vreti sa stiti rezultatul, uitati-va in Gazeta Sporturilor, nu fiti nesimtiti), dar noi ramanem pe loc. Dupa o ora, as cam pleca, dar nu pot, pentru ca jandarmii trebuie sa-l identifice pe turbulent, "in baza probelor video". In baza lui "uite-l, ba, aci", li-l aratam noi cu degetul. Jandarmeria, insa, lucreaza profesionist: trebuie sa ne fotografieze si amprenteze pe toti, dupa care, in baza probelor video, sa-l retina pe individ. Momentan, ne tin pe loc, intrucat n-au "sectii operative" unde sa ne duca.
Fanii bucuresteni ai Stiintei incep sa urle: "Haideti, ba, ca pierdem metroul", asa ca jandarmii decid ca cei din Bucuresti sa fie fotografiati in strada si sa li se dea drumul. Protestez vehement impotriva faptului ca sunt tratat ca ultimul infractor, insa sor-mea mi-o taie scurt: "Gura, ca nu stau aci pana la 3 dimineata". Imi fac poze si-mi dau drumul.
E trecut de 12 noaptea si, impreuna cu niste tipi care aveau masina in apropiere, ma strecor hoteste pe sub podul Grant. Tipii ma lasa la Crangasi, iau masina mea si ma intorc la stadion. De aici, iau un coleg de galerie si-l duc la Carefour Militari, in Sectorul Agricol Ilfov, unde-si lasase masina. Mi-e foame, ma doare ingrozitor capul si-mi vine sa-mi vomit matele. Sor-mea isi aprinde o tigara si zice: "Tu iti dai seama ca e sambata seara si ca oamenii normali sunt in oras la ora asta si se distreaza, nu?". Imi dau seama."
Jay Says:
September 6th, 2007 at 5:29 pm
Stimate domnule Nahoi,
Ceea ce nu stiti dvs si ceilalti forumisti de buna credinta este faptul ca domnul Andrei Sava, ce posteaza sub pseudonimul Toshiro, este fiul unui evreu ce a participat in mod activ la infiintarea clubului spurcat de la cimitir!
De aceea sunt si aceste reactii ce starnesc mila si invidia! De aici si vaicareala sa!
Octogenarul respectiv, cunoscut si sub pseudonimul de Otoroko (blistering idiot intr-o traducere ad literam din japoneza), este batut in cap de la natura si botezat cu briciul din `proprie initiativa` si de aceea sufera enorm la orice relatare despre Rapid, istorie, Germania si, in general, tot ceea ce vine in contradictie cu principiile bolsevice promovate la gura sobei de cei crescuti in cizma iudeo bolsevica!
Nu-l bagati in seama!
Important este titlul nostru! Obtinut acolo, pe teren, ca toate succesele marca Rapid!
Toshiro Says:
September 7th, 2007 at 9:36 am
Rassolika, tu chiar crezi ca daca semnezi "Jay" nu pricepe lumea ca numai mintea ta bolnava poate sa scorneasca tot felul de tampenii?
Crezi ca daca, pentru un idiot rasist ca tine, a-l face evreu pe un om pe care nu-l cunoaste e o injurie grava, pentru altii ar avea vreo insemnatate?
Domnule Nahoi, v-as fi recunoscator daca i-ati face cunoscut fostului director de marketing al clubului Rapid, demis pentru incompetenta, care sunt urmarile comportamentului sau, daca tinem cont de:
- Art.14 din Conventia Internationalã pentru Eliminarea Tuturor Formelor de Discriminare Rasiala (ICERD),
- Art.14 din Conventia Europeanã pentru Drepturile Omului si Protocolul Nr. 12 Adițional la Conventie -
-Directiva Uniunii Europene pentru Egalitate Rasiala, care cere statelor sa adopte legi împotriva discriminarii si stabileste organe de punere în aplicare.
Ovidiu Nahoi Says:
September 7th, 2007 at 2:41 pm
Va rog, fara remarci rasiste!
Toshiro Says:
September 7th, 2007 at 2:50 pm
:-)
Hai, bre, ca o sa asculte…
Chioru Says:
September 7th, 2007 at 2:58 pm
Toshiro, te iei in baza cu toti cretinii astia.
Ma ziaristu lu peste, Nahoi, pe numele tau, io ti-am mai zis odata ceva de originile lu mataluta, nu conteaza. Ma, rapedistilor, sa va fac socoteala evreilor care v-au condus si chiar infiintat? Ma amaratilor, sunteti rusinea Romaniei, ma! Evreul bolsevic fugit in URSS, Gincze, Bauer, Kahane, atatia si atatia evrei bolsevici ce s-au aciuit la echipa sindicatului CFR, ma, Rusinea Romaniei ce sunteti, ce vreti ma?
Ma, Nahoi, ai la dispozitie presa interbelica, stii sa citesti? Du-te ma in biblioteca si citeste Universul, ma, amaratule. Citeste Gazeta Sporturilor, rapedistule, vei observa caracterul neoficial al competitiei si participarea benevola. Ma, amaratilor, milogi ati fost si milogi veti muri, umblati numai dupa pomana, vreti titluri, ma? Vai de capul vostru de oropsiti!
ps.1.la momentul decernarii cupei pusa la dispozitie de ziarul Universul nu exista nicio inscriptie, intrebare: cine si cand a scris chestia aia acolo?
2.ce caractere puteti avea, ma… sustineti un club ce a facut de rusine Natia Romana facand propaganda bolsevica in campania electorala din 46 si astazi mintiti in mod ordinar, precum natia care v-a dat porecla cu care sunteti denumiti de catre microbistii romani inca din anii 30.
Toshiro Says:
September 7th, 2007 at 3:19 pm
Poate face GGB o aroganta si le da f'o 2-3 titluri. Sa aiba si ei acolo…
Trevizes Says:
September 7th, 2007 at 3:38 pm
Domnule Nahoi, Felicitari!
Dvs. credeti ca acel titlu ar fi putut fi vreodata recunoscut de Armata Rosie si de implanturile bolsevice lasate mostenire pe pamint romanesc? Normal ca il recunosc nemtii. Cum sa-si calce FRF peste principiile rosii mostenite, doar avem de-a face cu celelalte persoane.
Cit despre stelisti, unii dintre ei, mor mai mult de grija Rapidului decit a echipei lor (e drept ca si printre noi sunt unii mai mult anti-stelisti decit rapidisti … si si in acelasi timp …). Daca nu ar avea o probleme cu asumarea propriilor origini, daca ar fi niste invingatori asa cum se pretind, si mai ales daca lupta echipei lor ar fi fost dreapta si dusa cu onoare, atunci acesti stelisti ar putea dormi linistiti. Fiind insa chinuiti de strigoii propriului lor trecut, bintuie si ei pe aici …
Ovidiu Nahoi Says:
September 7th, 2007 at 3:38 pm
Chioru, am raspuns odata aberatiilor tale referitoare la "originea" mea. Ti-am spus atunci ca referirile la origini - oricum, cea ce pretindeai tu sunt niste mari neadevaruri - reprezinta un simptom clar al bolsevismului. Vad ca insisti… problema ta.
la celelalte aberatii nu-ti raspund.
N-ai vrea sa-ti cauti de treaba prin alte parti, acolo unde prezenta ta deranjeaza mai putin?
Ti-as fi recunoscator. Merci!
Trevizes Says:
September 7th, 2007 at 3:39 pm
rectificare la postarea mea de mai inainte:
"doar avem de-a face cu aceleasi persoane" in loc de "doar avem de-a face cu celelalte persoane".
Chioru Says:
September 7th, 2007 at 4:19 pm
Ce aberatii, nene Nahoi?
Asa cum ti-am spus si mai sus, citeste, teica. Daca si dupa aia mai bagi strambe rapediste, e clar.
Cat despre bolsevicu de Trevize… sa-si vada de Annuska dumisale.
Gabriel Fuior Says:
September 7th, 2007 at 5:52 pm
Stimate domnule Nahoi, nu inteleg de ce ar trebui sa ne pierdem timpul cu aceste loaze bolsevice! Menirea lor, conform crezului ce-i guverneaza, este aceea de a distruge tot ceea ce este Sfant!
Ideea de baza ramana titlul din inimile noastre, un titlu pe care, cum va spuneam, ziarul Universul a considerat sa ne rasplateasca cu o cupa pe care, retineti, oh, voi, sobolanilor rosii: " celor ce lupta contra hidrei bolsevice!
Asta-i macina pe bolsevici! Unul e venit pe tancuri, altul, un `erudit` de provincie! Toti, cum va mai spuneam, cu `pentagrama galbena` la costumul rosu!
Da, stim, faptul ca nemtii ne recunosc acest titlu va macina profund! In fond, voi, cei care mistificati istoria, nu puteti accepta realitatea!
Stim insa ca noi, Marele Rapid si voi, spurcatilor, retineti, Marele Rapid, este echipa care reprezinta POPORUL ROMAN! Voi - nimeni (sau Nimeni Grodno)!
Marele Rapid - o realitate pe care doar istoriografia comunista prefera sa o treaca la `diverse`!
De ce? Pentru ca sunt aceste specimene de cea mai joasa speta, bolsevicii, ce conduc inca acest popor! Rusine, jigodiilor!
Gabriel Fuior Says:
September 7th, 2007 at 6:01 pm
Erfolge: Vierfacher Rumänischer Meister ("1942″, 1967, 1999 und 2003)
shabalala Says:
September 7th, 2007 at 6:38 pm
Bai, da' nu ati remarcat ca v-au jefuit nemtii de un alt trofeu. Cupa Samsung unde e? Plus ca nu scriu nimic de clasamentul HIHIFS. Total neprofesionist. Eu zic sa protestati la FARE.
Gabriel Fuior Says:
September 7th, 2007 at 7:17 pm
Ne cerem scuze pentru faptul ca exista si atfel de exemplare, incapabile sa recunoasca adevarul si gata, oricand, sa se vaite!
RAPID UBER ALLES!
P.S: Invatati asta, micutzi bolsevici!
Chioru Says:
September 7th, 2007 at 7:18 pm
Observ ca jidanu Feuer inca face spume…
Ce alianta contra naturii… jidanii spurcati de la Dinamo si…, stiti voi cine, de la Raped.
Pana una alta, fii ai ploilor, ce sunteti, VOI, CFR/Locomotiva/Rapid ati purtat soarele bolsevic pe tricouri, nu noi. Puneti-va cenusa-n capatani, cereti-va iertare de la prea bunul Popor Roman, dupa aia mai discutam.
Chioru Says:
September 7th, 2007 at 7:19 pm
Si cu asta basta… am terminat cu voi.
ps.Toshiro, te rog sa nu-mi mai pomenesti de blogul acesta sau de vreun altul la fel de mincinos si de milog, nu vreau sa mai am de-a face cu asa ceva.
:laugh: