De catre cine ?
De catre marea parte a publicului din Romania. De acord ca majoritatea (zbrobitoare a) locuitorilor tarii sunt in halu' in care sunt (ma refer la educatie si mentalitate), insa... Eu am si amici care ma suna dupa unele meciuri sa ma intrebe daca m-am batut cu Jandarmii sau daca am patit ceva. Atat ii duce pe ei capu' si, oricat le-as/le-am explica unele lucruri, nu pot iesi de sub manipularea ordinara a presei.
Sa ne asumam, ce ?
Sa ne asumam faptul ca imaginea celor care obisnuiesc sa mearga in peluze nu este una pozitiva. S-au mai schimbat unele lucruri, insa tot ca niste bezmetici suntem/sunt priviti.
In orice exista un adevar, sau, mai bine zis, orice lucru are la baza un adevar...![]()
Inteleg unde bati, insa eu ma refeream la unele chestii pe care eu chiar le cred adevarate. Cum ar fi: dacă ai putin noroc te bati nitel si cu fortele de ordine, si cu galeria adversa si cu fatalaii de prin statiile de metro si tramvai care nu pricep o iotă din chestia asta numită fenomenul ultras, ori Aveti drepturi, dar nu aveti toate drepturile din lume! ori Da, fară voi fotbalul e mai nesarat, iși pierde farmecul, rotunjimea si dimensiunea populara dar am impresia că ai inceput să confundati calitatea de suporter, de ultras moderat sau ultras taliban cu aceea de minoritate exceptată si alintata
Da, concluzia articolului este una cretina, mai ales in ceea ce priveste situatia actuala a Stelei, dar eu credeam ca se putea discuta pe marginea unora din chestiunile expuse de ala. Ma grabesc sa repet faptul ca, in opinia mea, acel editorial este unul pompieristic.
N-as putea spune ca ma deranjeaza. Daca nu va deranjeaza pe voi, nu vad ce rost mai are sa fac eu tam-tam. Dupa cum vezi, ma bag si eu in seama pe aici de vreo doua - trei ori intr-un an, asa ca nu-i niciun bai...
Eu cred ca esti un membru important al acestei comunitati virtuale si ai tot dreptul din lume sa iti dai cu parerea asupra chestiunilor editoriale de aici. Mai ales ca nu ai de demonstrat nimanui nimic. ![]()
Daca asta se doreste, ca niste chestiuni importante sa fie trecute sub tacere, sub spiritul detinerii adevarului absolut, vezi finalul acelui comunicat "ne exprimam dorinta ca acest comunicat sa fie singura sursa de informare oficiala atat pentru suporteri cat si pentru media", atunci asa sa fie. Oricum, nu sunt departe acele vremuri in care nu va mai conta nimic din ceea ce vom mai avea de spus, unii sau altii dintre noi.
Si eu ma tem ca acele vremuri nu sunt deloc departe.