FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Redactori

«1111213141597»
Adrian29.05.2009 14:19

Baieti

Din cate vad avancronica nu se mai face. Din sezonul urmator o sa ma ocup eu de avancronica. In acest sezon am facut doar la cel cu dinam0 si in rest nu am mai avut timp: proiecte, rahaturi, sesiune.

Daca e ok sa ziceti. Daca vrea sa o faca altcineva, la fel. Eu nu am nici o treaba.

Lari29.05.2009 14:28

Eu nu am timp nici acum si nu voi avea timp nici in viitor de avancronica.

Deci, din partea mea, vanta in pupa, Adrian.

Pe de alta parte, am primit si un raspuns de la Hassan. Ne-a multumim mult pentru "onoarea pe care i-o facem", insa mi-a spus ca era foarte prins la serviciu si ca nu va avea timp sa se ocupe ca lumea. Prefera sa nu ne incurce.

MoWeed29.05.2009 16:22

Lari, pe Protasov l-ai intrebat daca ar vrea sa incerce?

Lari29.05.2009 16:28

Pai Protasov a mai scris pentru site. Inseamna ca cineva a mai vorbit cu el.

Cum nu stiu cine este cel care l-a invitat, l-as ruga sa dea un semn, sa imi/ne spuna cum a ramas cu el.

Nu de alta, dar ar da o imagine proasta sa nu dam senzatia de coeziune, ca nu stim unii de altii.

bodanelu29.05.2009 19:50

De ce nu ramane cronica lu` Adrian?

ati scos-o si a ramas articolul ala de 2 randuri. Cred ca mai bine era invers.

MoWeed29.05.2009 19:51

Mie nu mi-a mers cronica deloc. O vedeam pe site, dar cand dadeam click sa intru nu se intampla nimic

Azzido29.05.2009 20:04

Protasov a scris prin intermediul linkului de pe prima pagina. nu l-a contactat nimeni

@Adrian. E ok sa scrii tu avancronica

vad ca redactorii mai vechi sunt aproape inexistenti

De ce nu ramane cronica lu` Adrian?

ati scos-o si a ramas articolul ala de 2 randuri. Cred ca mai bine era invers.

presupun ca George a sters articolul respectiv

Lari30.05.2009 00:35

Am mai postat un articol ( http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/6612 ) la "cititorii nostri", care, pe site, are nickul Flint. Intra des pe-aici, dar nu se logheaza.

Flint, pe numele lui Razvan, este un coleg de-al meu de munca. Peste 10 ani de experienta in presa (omul a facut parte multi ani si dintr-un cerc literar) si alti foarte multi ani de "peluza grea" (deplasari, se cunoaste foarte bine cu multi din cei care au dus greul Peluzei Nord etc). Locuieste in Drumul Taberei si se va inscrie curand si in AISS, dupa ce m-a tocat cu intrebari despre asociatie. Ar fi trebuit sa ies cu el si cu Stanici la o bere, numai ca Dorel era proaspat accidentat si n-a mai putut ajunge.

Personal, imi place mult cum scrie. Este anti-becalist mai mult decat convins, deosebit de sociabil, doritor sa dea o mana de ajutor si in AISS si cu site-ul, in limita timpului disponibil.

Ca un amanunt, el este capabil sa scrie mult mai usor decat o fac eu, persoana care are nevoie de ceva timp sa-si puna gandurile pe hartie (virtuala).

M-a asigurat ca, daca primeste acceptul vostru, se va stradui sa scrie cel putin un articol saptamanal.

Nah... dac-ati avut incredere-n mine! :blush:

LE: V-am promis o surpriza, dar vad nimeni nu prea a fost curios :boxing:

Supriza era debutul editorial al lui Dorel: http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/6613

Nah, sa-l mai credeti voi intaiul betziv al site-ului acum... N v-ar fi rusine obazului, sa jigniti un asemenea talent!

Dorele, te mai asteptam! Sau trebuie sa te mai frec io la cap pe messenger pana sa mai scrii unu'? :tomato:

Stanici30.05.2009 06:52

Eram deja trosnit bine cand l-am scris. De fapt, se vroia un raspuns pe unul dintre topicuri. Dar i-am dat copy/paste in word si gata. Oricum, nu e de mine scrisul, metaforele ma enerveaza, figurile de stil mi se par cam gay, eu nu scriu cu condeiul ci cu barda. As prefera sa ma cert in continuare cu apciupaliticii decat sa urlu la luna de nebun :D.

SVF! Azi ma duc la nunta si o sa ii scot untul elefantului de Azzido. :bananadance:

Adrian30.05.2009 07:28

E clar ca era beat cand l-a scris.Suta in suta.

Stanici e un fel de maestru betiv. Cand e beat turta face lucruri faine :D

Azzido31.05.2009 10:00

betivii spun lucruri trasnite!

ps: ma arde pe instalatie. ce sa fac ? chem pompierii ?

Bodanel31.05.2009 13:47

Bai care stiti cum putem face o arhiva a articolelor lui LDS. Omul asta e genial. Putem face chiar un meniu in partea de sus "Distrati-va cu LDS". Acu' daca v-ati trezit din betie bagati.

Lari31.05.2009 17:06

De acord cu Bodanel referitor la linkul catre epigramele lui LDS!

Bai, gluma-i gluma, da' cum facem sa-l facem pe Stanici sa ma faca niste articole?

Ca vad ca e fata mare, se lasa greu convins!

SI VORBESC SERIOS!!!

Azzido31.05.2009 17:09

am primit urmatoarele articole pe mail. dca va plac, publicati-le!

Umilinta!!

Acum doua saptamani,la o emisiune de sport finatatorul FC Steaua a spus pe un ton raspicat ca il asteapta pe Borcea cu \"valiza aia Gucci de la Monte Carlo\".Astazi a revenit cu o noua afirmatie:

\"Avem sanse de 50 la suta sa ne calificam in Europa League. A batut Vaslui pe Rapid? Avem cea mai buna veste! Borcea, daca vrea sa fie campion, sa bata pe Brasov! Noi sigur ii vom bate pe Urziceni. Ii bat de-i distrug pe Urziceni. Il astept pe Borcea sa vina cu valizele de la Monte Carlo. Daca nu ne calificam, pierdem punctajul din UEFA si nu vom mai fi cap de serie\"

Aceste afirmatii mi se par absolut clare,si de o nesimtire crasa la adresa acestui club,prin urmare asteapta valiza de la Borcea,ca Steaua (jucatorii Stelei)sa isi dea viata pe teren,nu pentru Europa League cum a incercat preaoierimea sa sa ne faca sa credem(pentru ca sincer la cum jucam si ce echipa avem astazi,nu sunt prea multe sanse sa ajungem mai departe de turul 2 preliminar)ci pentru \"valiza aia Gucci\" pe care i-a dat-o si el lui Borcea acum 2 ani.Ar fi cea mai mare umilinta pentru noi sa jucam pentru Dinamo,nu se poate nici macar concepe asa ceva!!!!Pur si simplu omul asta isi bate joc de Steaua,dar cel mai mult ne umileste pe noi,pe suporteri.Pentru o valiza cu bani Becali ar fi in stare sa vanda Steaua lui Borcea si nu este o exagerare,pentru ca el chiar asta face.

M-am saturat de Becali.Ciobane pleaca din Ghencea!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imi cer scuze daca nu am avut o exprimare laborioasa,sunt doar un simplu suporter.

pcsbb

A B C-ul fotbalului

Scriu acest articol la final de sezon fiindca nu a existat meci in care sa nu vad aceleasi lacune enorme la unii din jucatorii Stelei (ii stiti si voi), lacune care nu ar trebui sa existe la jucatori de divizia D sau C, dar la jucatorii unei echipe fanion a Romaniei, printre cele mai titrate din Europa de Est, care are in palmares 2 trofee europene... cele mai importante!

Si aici nu ma refer la lacunele de ordin tactic, ci la cele ce tin de tehnica proprie, dar mai ales de lovirea \'balonului\' in jocul de fotbal. Lucruri elementare, care se intava la grupele de copii lipsesc cu desavarsire la unii din componentii echipei noastre de suflet, cum ar fi: lovirea mingii cu piciorul cu: partea bocancului de la siret (ristul), latul piciorului, partea exterioara a piciorului, calcaiul; - fentele, sau miscarile inselatoare: cu sau fara minge - preluarea mingii cu piciorul; - oprirea (stopul) mingii; - lovirea mingii cu capul; - conducerea mingii; - aruncarea de la tuse; - deposedarea adversarului de minge; - trasul la poarta (sutul); - jocul portarului.

Pasa se da cu latul, cu tarie medie, astfel incat sa ajunga la coechipier, dar sa nu il puna in dificultatea de a face un stop sau o preluare astfel incat sa piarda controlul mingii. De asemenea orice copil care incepe fotbalul stie ca pasa se da inainte! Pasa se da la firul ierbii, nicidecum la semi-inaltime, punandu-l in dificulatete pe coechipier!

Preluarea se face cat mai natural, permitandu-i jucatorului sa optina o pozitie de continuare mai buna a fazei, decat daca ar fi stopat mingea. Nu se face o preluare in care mingea sa sara la 10-15m si astfel sa se piarda controlul acesteia!

Cornerele se bat cu tarie medie, tintindu-se zona din jurul punctului de la 11m. Asta pentru inceput, la antrenamente, antrenorul ii va invata pe fotbalisti anumite scheme la fazele fixe, pe care acestia le vor exersa pana ajung sa le \'viseze\'. In timpul jocului vor alege din ele astfel incat sa surprinda adversarul. ATENTIE!!! Cornerul Nu se bate aiurea, in primul fundas, la semi-inaltime! Nici ca ghiolbanu, peste toti jucatorii din careu! Nu se bate cornerul prin spatele portii!!!

Penalty-ul se bate cat mai plasat, in colt, cu putere medie/mare, astfel incat portarul sa nu poata para. Nu se dau pase la portar din astfel de faze!!! Nu copiati modelul Schumacher din meciul de cupa Arges-rapid!!!

Sutul se face cu \'siretul\' sau ristul, cand jucatorul trece de linia imaginara de la 20-25m de poarta adversa. Se urmareste trimiterea mingii astfel incat portarul advers sa fie pus in mare dificultate! ATENTIE!!! Nu se va trage haotic, din lipsa de solutii sau din frica de adversar!

Orice actiune de atac trebuie incheiata cu sut la poarta!

Jucatorul va sta cu capul sus, urmadind cu privirea miscarile coechipierilor si a adversarilor, lucru ce ii permite sa aleaga o continuare cat mai buna a fazei. ATENTIE!!! Nu se va lua mingea de unul singur, sa se alerge haotic pe marginea terenului, iar la final sa se iasa cu ea in aut de poarta!!! ASA NU!!!

Desigur, cred ca o sa radeti de mine ca am schis asa ceva, dar pentru unii jucatori era chiar necesar!

Sunt lucruri pe care le-am observat la unii jucatori pe parcursul sezonului si care vreau sa nu se repete pe viitor.

Daca am omis ceva, va invit sa completati.

FORZA Steaua!

blackyank

Lari31.05.2009 17:28

Mie imi place doar al doilea.

Voua?

Ronnie31.05.2009 17:31

Al doilea zic si eu. Primul e slabut.

Adrian31.05.2009 20:47

sunteti niste nenorociti mah daca nu faceti nici un articol in memoria lu dinam0...saraacii..plm..iar au supt-o :D

am impresia caa aastia or sa joace in CL cand oi invata io balet... :D

**** dinam0!!!

MoWeed31.05.2009 21:07

Bah tu esti beat, nu tre sa ascultam ce zici tu :)

On-topic: Si mie imi place al doilea...

Adrian31.05.2009 21:34

Lari....da' asta e bun?

"Puriul nu m-a dezamagit niciodata!"

Era odata o vara ciudata, tare ciudata...

Eu, un foarte tanar Stelist, microbist, innebunit dupa fotbal, devoram absolut tot ce insemna acest sport. De la Divizia B pana la Campionate Modndiale, nimic nu imi scapa. Si, bineinteles, Champions League era creme de la creme-ul. Nu exista meci sub emblema aceea cu mingea instelata care sa fie televizat si pe care eu sa nu il vad.

Si in vara aia ciudata se intampla ca o echipa pe care nu o agream, nu o uram dar nici nu o agream, sa joace in CL. Nu juca in Cl, juca in preliminarii. Si,in aceste preliminarii, echipa asta cu jucatori mai inchisi la culoare a intalnit pe o anume Anderlecht din Belgia. Echipa despre care vorbesc se numeaste rapid. E o echipa dintr-un cartier Bucurestean, o echipa a carei suporteri sunt plini de...sa zicem... dorinte neindeplinite.

Acasa, Rapid a facut un 0-0 cu Anderlecht. In meciul de la Bruxelles, antrenorul lor, un anume Mircea Rednic, zis Puriul, zis Strambul,zis mai multe, a gandit fantastic si la pauza echipa tuciurie conducea cu 2 la 0. Totul parea rezolvat. Nimic nu se mai putea intampla. Se parea ca echipa asta neagra va urma sa joace in CL...

Dar nu a fost sa fie asa...Puriul a mutat genial si rapidul a pierdut cu 3 la 2, ratand si calificarea in CL...

rapidul, o echipa de care nu imi place, a pierdut calificarea in CL.

A fost o zi frumoasa pentru mine, un tanar stelist, a fost o zi in care Puriul, zis si Strambul, mi-a aratat ca pe el se poate conta.

Dupa cativa ani... tot eu, un stelist inca tanar, mai putin innebunit dupa fotbal, mult mai putin interesat de fenomen, priveam un nou meci de calificare in CL. Era vorba de dubla dinam0 - Lazio Roma. Era vorba de un meci care conta enorm pentru echipa pe care o urasc din tot sufletul meu(si deci, conta si pentru mine).

Pe banca lui dinam0, acelasi Puriu zis si Stramb. Dupa un 1 la 1 la Roma, dinam0 conducea cu 1-0 la pauza la Bucuresti. Totul parea transat in favoarea celor care se numesc "cainii". Dar au uitat un lucru. Pe acea banca ros-alba nenorocita statea un om pe nume Rednic, zis Puriul, zis Strambul.

La pauza, privind catre tatal meu, un stelist mult mai mare ca mine, i-am zis scurt: "am incredere in Puriu!".

Si Puriul nu m-a dezamagit. In doar cateva minute, in a doua repriza, Lazio prelua conducerea si termina cu 3 la 1 pe tabela. dinam0, echipa pe care o urasc din tot sufletul, si-a vazut visul zdrobit, nu s-a calificat in CL.

A doua zi, vazandu-ma fericit, mama m-a intrebat de ce sunt asa. I-am raspuns simplu: "Puriul nu m-a dezamagit!"

De atunci au mai trecut cativa ani.

Eu, tot stelist, acum mai batran, foarte dezinteresat de fotbal, foarte dezamagit de ceea ce se intampla cu echipa mea draga, am decis sa las la o parte aceasta mizerie numita Liga 1 si am iesit in oras cu niste prieteni. La televizor erau date 2 meciuri: Dinamo-Brasov si Timisoara-Urziceni. Desi aceste meciuri se jucau intr-un campionat jegos, erau foarte importante. Erau foarte importante pentru ca echipa care avea sa castige, avea prima sansa la intrarea directe in grupele CL.

Dintre cele 4 echipe doar 3 se bateau la titlu: Urziceni, Timisoara si dinam0, echipa pe care o urasc mai mult ca orice.

Pe banca lui dinam0 era acelasi Rednic Mircea, zis Puriu, zis Stramb, zis mai multe lucruri neplacute. Nu o sa ma lungesc si o sa va spun ca, din 2 miscari inspirate, puriul a scos foarte repede pe dinam0 din lupta pentru titlu si, deci, din intrarea directa in CL.

Fericire? Nu a mai fost asa mare. Steaua mea...Steaua mea e departe.

Dar totusi, o zicala veche zice ca nemultumitului i se ia darul asa ca, m-am bucurat ca dinam0, o echipa care a furat in tot acest campionat, care a mers cu arbitrii si cu comisii, care a trisat la greu si care s-a deplasat din scandal in scandal a reusit sa nu intre din nou in CL.

In apropierea miezului noptii, chiar cand aceasta zi in care dinam0 a pierdut tot statea sa se termine am primit un telefon. Era mama si mi-a zis o propozitie scurta si foarte adevarat: "Puriul iar nu te-a dezamagit!".

Da!

Acesta e adevarul.

Puriul ne-a adus multe bucurii!

Acum, in ceasul ingenunchierii lui dinam0, sa il cinstim si sa ii multumim.

Multumesc Puriule!

Niciodata nu m-ai dezamagit!

Un articol de mine, inchinat acelui om care ne-a facut fericiti atunci cand nu ne asteptam : puriul!

Lari01.06.2009 04:04

Daca tot mi-ai cerut parerea...

Nu cred ca ar trebui sa aparem cu astfel de articole pe prima pagina a acestui site. Altfel, SEMPER SVPERIORES ar deveni un slogan fara acoperire.

Continuu sa cred ca nu ar trebui sa ne coboram la nivelul potailor si ciorilor in ceea ce priveste bucuria la adresa esecurilor lor.

Da, evident ca si eu m-am bucurat aseara. Dar nu le voi arata in viata mea acest lucru alora. Pur si simplu, consider ca viermii aia nu traiesc decat daca noi le permitem. Daca nu-i bagam in seama, isi arata adevarata lor fata.

Lasati-i sa se faca de ras in pace. E mai mult loc in ziare pentru supararea lor.

Plus de asta, ar trebui sa ne concentram atentia pe alte chestii in perioada asta...

Adrian01.06.2009 06:49

Bah Lari...esti un nerecunoscator!

Saracu' Puriu merita mah!

Merita!

El totdeauna ne-a facut fericiti cand nu ne asteptam :D

Lari01.06.2009 07:52

Haidi, bah, ne bagam toti la semnatura asta cu 62 - NE VREM CLUBUL INAPOI?

MoWeed01.06.2009 08:06

Sa nu zici acum ca imi da nea Popoviciu banii degeaba...

Adriane, lasa-l pe Puriu sa ramana "omul din umbra"...

Lari01.06.2009 08:20

Ronnie, cascatule, vezi ca ai dat paste si la semnul de intrebare... :alcoholic:

Ronnie01.06.2009 12:02

Ce-am facut eu? :unsure: Eu abia acum am deschis calculatorul.

«1111213141597»