Ma suna prietenii, rand pe rand, si ma invita la un cico sa-mi spuna ceva. Merg, ca sunt o fire comunicativa.
"Bai, Chela tembela (subsemnatul, pentru cunoscatori), ce te-a apucat, bai, cu tiganii, te-ai trezit avocat la spurcaciuni? Nu vezi, boule, ce fac astia, ca infing cutitu si dupa aia se jura ca au fost provocati de majoritate, ca n-au drepturi si de lucru si de aia scot smardoiu, te ciordesc si te lasa nud, numa cu pretioasa-ti constiinta?"
Sau: "nu stiu cum sa-ti spun, dar ai cam luat-o razna, nu vezi ca te fac aia ungur tigan? Ce vii cu amintiri din copilarie, ai vazut tu drac mort?"
... Cu capul intre urechi, amarat ca personajul Calu cand ii spune Pistruiatul ca e prost ca o pisica, imi tarasc picioarele spre casa, decis sa salvez lumea.
Umflu trei pite cu cascaval si brusc, stomacul plin da desteptarea. Imi var cosorul in jeb, colegul de camera isi ascute coasa, chit ca-i iarna, si la arme, zic.
Pe primul l-am gajbit in metrou. N-a apucat sa zica nici "ghiertis arem". Pe al doilea l-am ratat, ca a luat-o la goana, si de nervi ne-am dus la gara, sa dam iama in florarese.
Apoi am luat la rand ong-urile, de unde am obtinut bazele de date zicand ca le ducem napolitane.
La finalul zilei, fericiti, am insemnat pe usa cinci sute de liniute, am pus cornu-n perna si de dimineata am luat-o de la capat, si tot asa pana am belit toata suflarea tiganeasca.
Apoi ne-am uitat la televizor. Ce frumos, ce sincer, ce curat, ce lume mai buna!
Barosanii au renuntat sa mai caute petrol si au bagat la toata suflarea energie termala si solara, moca. Apoi au incarcat in camioane salam cu unt si medicamente pentru copiii din Africa.
La simpozionul de la Davos n-a venit nimeni, ca smecherii au ramas acasa sa se uite la film - e bolnava Lassie! Apoi au scos tot din banci si au revarsat peste lenesi.
In Bucuresti nu se mai aud claxoane, oamenii intarzie la serviciu deoarece se imbie unii pe altii sa treaca frumusel. La cinematograf nu mai fosneste nimeni staniol, tinerii nu se mai gandesc la iarba si fac coada la centrele de inchirieri ca sa vada "Liceenii", curva din Basic Instinct s-a calugarit.
Pasarile migratoare nu mai umbla teleleu, au devenit responsabile, si-au tras garsoniere. Cucii nu mai dau ouale spre adoptie, iepurasii joaca table cu vulpile, acvilele au grija de puii iesiti de sub closca.
Magistratii au devenit corecti, te dau cu capul de masa daca le oferi ceva, medicii s-au mutat in camerele de garda, dascalii plang de ciuda daca le cresti lefurile cu 50 la suta.
Dar daca visam cu ochii deschisi? Daca lumea nu-i mai buna desi i-am exterminat pe tigani? Nu-i nimic, purcedem dupa acelasi model cu negrii, ungurii, jidovii si galbejitii, pana ramanem numai noi, poporul roman arian.
Cristian Mihai Chis
sursa: http://www.ziare.com/_b_Editorial____b_Sa_...ni_-680214.html