Nu vor mai fi tolerate insultele.
Daca nu sunteti de acord unul cu celalalt si simtiti ca nu va puteti stapani, incercat mesajele private.
Sa mentinem totusi pe site un pic de civilizatie.
Nu de alta dar, daca nu, ajungem ca cei pe care ii criticam.
Nu vor mai fi tolerate insultele.
Daca nu sunteti de acord unul cu celalalt si simtiti ca nu va puteti stapani, incercat mesajele private.
Sa mentinem totusi pe site un pic de civilizatie.
Nu de alta dar, daca nu, ajungem ca cei pe care ii criticam.
Esti complet rupta de realitate! Dar un viol in grup te-ar trezi!
acuma daca stau bine sa ma gandesc, daca tot e sa patesc ceva, parca ar fi mai bine sa fie agresorii tigani, pentru ca, conform gandirii tale, a lui Mihai si a trestiei ganditoare, care cereti aplicarea de masuri pugnitive foarte severe doar pentru infractorii tigani, as avea slaba consolare ca acestia ar infunda puscaria pentru tot restul vietii pentru ceea ce mi-au facut si n-ar iesi dupa 5 ani, asa cum s-ar intampla in cazul infractorilor romani. Cat priveste celalalt scenariu in care m-ai distribuit ( eu infiltrata in satra) tu realizezi ca n-ai avea nici cea mai mica sansa de supravietuire, cu mine sef de clan, nu? ![]()
Poti sa rabufnesti si sa-ti versi frustrarea cat doresti ( chiar nu ma ating jignirile tale nefondate) si tu si ceilalti doi, insa pana acum nu ati fost in stare sa dati o solutie viabila pentru eradicarea delincventei de la noi din tara, ci doar ati pledat pentru niste utopii extremiste, care ar fi fost greu de aplicat si in Germania anilor '40, d'apai in sec. 21 la noi in tara. Tu crezi ca mie imi plac tiganii? crezi ca aprob faptele lor? Poate dupa ce o sa te calmezi, vei reusi sa ne demonstrezi ca poti sa-ti folosesti si ratiunea prin oferirea unei solutii eficiente.
Eu mi-am spus punctul de vedere, nu vad de ce te-au indignat atat de mult cele 3 mari masuri pe care le-am expus:
1. schimbarea sistemului legislativ, prin pedepsirea drastica a oricarei forma de infractionalitate
2. politici sociale, asigurarea de asistenta sociala celor cu posibilitati materiale reduse
3. politici de favorizare a stramutarii, schimbarii domiciliului , acordarea de facilitati , astfel incat in nicio localitate din Romania, minoritarii sa nu depaseasca 10% din totalul populatiei, putand fii astfel mult mai bine monitorizati si oarecum fortati sa se integreze si sa se conformeze normelor societatii, sa interactioneze cu ceilalti, daca doresc sa supravietuiasca.
@3456
suficient incat sa-ti platesc tie un profesor care sa te mediteze la limba romana si sa-ti ofere o educatie, pentru a te diferentia de marea masa a tiganilor. Daca e ceva care-mi provoaca repulsie e comportamentul , atitudinea si limbajul tipic tiganesc pe care multi romani l-au adoptat. Cred ca imi ajung fondurile si pentru educarea lui Tupac, desi stiu ca el imi va produce o gaura mare in buget.
bla bla bla
cat iti iei de la Romani Criss sa fii purtatoare de cuvant a lui Nicolita and co. zi sincer .
un articol deplorabil, nu m-as fi gandit ca suntem si pretentiosi si lipsiti de civilizatie! in secolul XXI, sa propui asa ceva e lipsa crunta de civilizatie! va intreb pe cei ce acuzati in masa, care este diferenta intre faptele unor tigani, care fura, omoara, cer taxa de protectie, etc si vinderea pe ascuns, furand o tara intreaga, a petrolului, gazelor si a altor bogatii ale tarii in beneficiul catorva politicieni? acestia (politicienii) nu sunt hoti, criminali, tradatori? nu sunt pentru ca sunt spalati, parfumati, nu miros urat, da?
din pacate problema e mai profunda decat pare in replicile lipsite de orice discernamant postate ca urmare a incitarii la ura si violenta prin acest articol!
democratia nu este o institutie perfecta, mai ales la noi, unde intotdeauna este originala, dar este perfectibila. intoarcerea in evul mediu nu este benefica pentru nimeni. haideti sa cerem statului de drept sa functioneze, sa cerem institutiilor acestuia sa-si faca treaba, sa cerem celor din fruntea tarii sa-si faca datoria! SA CEREM JUDECAREA VANZATORILOR DE TARA! asta trebuie sa facem! dar nu o putem face pentru ca suntem egoisti, suntem vanduti fiecare unor interese meschine si nu putem renunta nefiind pregatiti, nefiind civilizati! acceptam cu prea mare usurinta sa fim jecmaniti, sa fim batjocoriti si ne bucuram cand moare capra vecinului.
oare vedem cu adevarat aceste lucruri si ne complacem in ele? oare in acest fel noi nu suntem nespalati, nu mirosim, nu inselam, nu suntem niste "mici criminali" in marea masa a acestora?
cred ca trebuie sa meditam mai mult asupra rostului nostru in functionarea democratiei, cred ca trebuie s-o stimulam nu sa lenevim ca niste lasi. vina pentru ce se intampla ne apartine tuturor dar nu vrem sa vedem. avem ceea ce promovam- furt, hotie, inselaciune, minciuna, batjocura, droguri, crime, etc. Imnul Romaniei incearca sa ne spuna ce avem de facut, dar noi dormim in continuare!
ROMANI, TREZITI-VA PANA NU-I PREA TARZIU!
un articol deplorabil, nu m-as fi gandit ca suntem si pretentiosi si lipsiti de civilizatie!
niste nemernici suntem pe langa tiganii care sunt insa un model de civilizatie demn de urmat
in secolul XXI, sa propui asa ceva e lipsa crunta de civilizatie!
absolut, am face bine sa urmam exemplul micilor discriminati si sa umblam in clanuri pisandu-ne pe strada cantand la mandolina
va intreb pe cei ce acuzati in masa, care este diferenta intre faptele unor tigani, care fura, omoara, cer taxa de protectie, etc si vinderea pe ascuns, furand o tara intreaga, a petrolului, gazelor si a altor bogatii ale tarii in beneficiul catorva politicieni?
politicienii nu agaseaza omul simplu zi de zi la semafor, in tramvaie, nu scot cutitu la tine ca nu le place de fata ta, nu din cauza lor ti-e frica sa iesi seara pe strada sau in parc, in concluzie nu sunt vizibili pt cetateanul de rand
acestia (politicienii) nu sunt hoti, criminali, tradatori? nu sunt pentru ca sunt spalati, parfumati, nu miros urat, da?
exact, ai o problema impotriva sapunului, sau de ce esti asa de revoltat ?
din pacate problema e mai profunda decat pare in replicile lipsite de orice discernamant postate ca urmare a incitarii la ura si violenta prin acest articol! democratia nu este o institutie perfecta, mai ales la noi, unde intotdeauna este originala, dar este perfectibila.
vreau un translator in limba romana pt fraza asta, desi nu sunt sigur ca scopul tau este sa expui o idee ci doar sa aberezi la greu si sa distragi atentia de la subiectul discutiei, te scarpini ca oltenii cu mana stanga la urechea dreapta.
intoarcerea in evul mediu nu este benefica pentru nimeni. haideti sa cerem statului de drept sa functioneze, sa cerem institutiilor acestuia sa-si faca treaba, sa cerem celor din fruntea tarii sa-si faca datoria! SA CEREM JUDECAREA VANZATORILOR DE TARA! asta trebuie sa facem! dar nu o putem face pentru ca suntem egoisti, suntem vanduti fiecare unor interese meschine si nu putem renunta nefiind pregatiti, nefiind civilizati! acceptam cu prea mare usurinta sa fim jecmaniti, sa fim batjocoriti si ne bucuram cand moare capra vecinului.
Hai
Eventual fii tu deschizatorul de drumuri si noi toti ceilalti vom veni dupa tine. Vad ca ai spirit revolutionar, fa rost de nr lu Base, Tariceanu si Patriciu , suna-i adopta un ton de grav si spune-le ce ai scris aici, daca esti sincer si vorbesti din toata inima poate te vor intelege si te vor asculta. Intregul popor roman se bazeaza pe tine, nu ne dezamagi
oare vedem cu adevarat aceste lucruri si ne complacem in ele? oare in acest fel noi nu suntem nespalati, nu mirosim, nu inselam, nu suntem niste "mici criminali" in marea masa a acestora? cred ca trebuie sa meditam mai mult asupra rostului nostru in functionarea democratiei, cred ca trebuie s-o stimulam nu sa lenevim ca niste lasi. vina pentru ce se intampla ne apartine tuturor dar nu vrem sa vedem. avem ceea ce promovam- furt, hotie, inselaciune, minciuna, batjocura, droguri, crime, etc. Imnul Romaniei incearca sa ne spuna ce avem de facut, dar noi dormim in continuare! ROMANI, TREZITI-VA PANA NU-I PREA TARZIU!
Bai gogule, daca se intampla doar la noi mai spuneam, dar subiectul discutiei n-are nimic de-a face cu ce spui tu aici, da o raita prin Italia si Spania sa vezi ca acelasi lucru il fac tiganii si acolo, mai baga o fisa sa daca nu-ti convine subiectul deschide un thread si spune-i cateva de mama lu tariceanu . Trales Bahtalo si tie ![]()
3456
Vrei sa spui ca un tradator de tara(pt ca asta sunt cei care se folosesc de pozitiile lor pt a comite acte de coruptie impotriva poporului roman si doar pt a-si umple buzunarele) e un rau mai mic decat un tigan care umbla cu un cutit in mana prin parc si ca merita alte pedepse,mai mici?
3456 Vrei sa spui ca un tradator de tara(pt ca asta sunt cei care se folosesc de pozitiile lor pt a comite acte de coruptie impotriva poporului roman si doar pt a-si umple buzunarele) e un rau mai mic decat un tigan care umbla cu un cutit in mana prin parc si ca merita alte pedepse,mai mici?
Nu. Doresc sa spun ca va legati de un subiect care nu are legatura cu realitatea, aia deja sunt intangibili si n-ai ce sa le faci, asemenea indivizi exista peste tot in lume sau poate n-ai auzit de un evreu numit Maddoff care tocmai a reusit sa dea cea mai mare lovitra din istoria fraudelor, de 50 miliarde de euro.
Aici avem de-a face cu un caz si un subiect concret iar el nu face decat sa le bagatelizeze aruncand atentia asupra altora si neoferind nici acolo nici macar o solutie oricat de fantezista . Ceea ce face el este pura diversiune.
3456
Daca vrei sa fie aplicata legea, sa fie aplicata pentru toti. Nu doar pentru cei care nu iti plac tie.
Degeaba tai coada sarpelui atat timp cat capul inca traieste si o duce foarte bine.
Tiganii astia de cele mai multe ori nu actioneaza singuri. De cele mai multe ori au si ei niste legaturi acolo sus, cu niste oameni care ii protejeaza: politisti, politicieni,etc.
Trebuia intai sa scapi de astia, de oamenii care nu se vad, si abia apoi poti sa scapi de cei care se vad.
Nu cunosc povestea cu frauda de 50 mld. Daca e adevarata si daca ala a prejudiciat alti oameni, sa fie spanzurat. Nu mai tot atata judecata si prostii. Se cunoaste ca el a facut-o?
Banii sunt la el in cont? Daca da, e vinovat. Sa fie spanzurat. PUNCT.
Dar sa fie spanzurat, nu pt ca e evreu, pt ca a facut rau altor oameni.
Ma repet, nu politicienii curupti era subiectul disctutiei, de ce nu faceti un thread separat daca doriti sa vorbiti de fraudele de miliarde facute de ei, ce legatura au ei cu subiectul acestei discutii ??
3456 Daca vrei sa fie aplicata legea, sa fie aplicata pentru toti. Nu doar pentru cei care nu iti plac tie.Degeaba tai coada sarpelui atat timp cat capul inca traieste si o duce foarte bine.
Hai sa vorbim in metafore...si cum propui tu sa tai capu sarpelui ? cum propui tu sa scapi de toti politicienii corupti din Romania, ai o metoda anume sau le spui asa doar ca sa te aflii in treaba ?
Tiganii astia de cele mai multe ori nu actioneaza singuri. De cele mai multe ori au si ei niste legaturi acolo sus, cu niste oameni care ii protejeaza: politisti, politicieni,etc.Trebuia intai sa scapi de astia, de oamenii care nu se vad, si abia apoi poti sa scapi de cei care se vad.
Ofera solutii lasa vrajeala, cum scapi tu de judecatori, procurori, politisti, ministrii, presedinti corupti ? si din nou ce legatura au astea cu cazul CONCRET Marian Cozma.
Nu cunosc povestea cu frauda de 50 mld. Daca e adevarata si daca ala a prejudiciat alti oameni, sa fie spanzurat. Nu mai tot atata judecata si prostii. Se cunoaste ca el a facut-o?Banii sunt la el in cont? Daca da, e vinovat. Sa fie spanzurat. PUNCT.
Dar sa fie spanzurat, nu pt ca e evreu, pt ca a facut rau altor oameni.
sa fie spanzurat de catre cine, de catre sistemul care l-a ajutat sa comita o asemenea frauda ? sa se spanzure singur ?
De asta spun, discutiile pe subiectul asta sunt apa de ploaie si nu au nici o solutie, poate doar instaurarea dictaturii militare si eradicarea tuturor politicienilor ![]()
politicienii nu agaseaza omul simplu zi de zi la semafor, in tramvaie, nu scot cutitu la tine ca nu le place de fata ta, nu din cauza lor ti-e frica sa iesi seara pe strada sau in parc, in concluzie nu sunt vizibili pt cetateanul de rand
nu toti oamenii se invart prin mediul in care te plimbi tu. Pe unii , coruptia si mafia oamenilor politici din Primarie sau din Consiliul Judetean le dauneaza mult mai mult decat un cersetor care-i cere bani la coltul strazii. De ce i-as tolera pe ei care imi afecteaza in mod direct activitatea si nu pe ceilalti, cu care, spre norocul meu, n-am avut inca probleme?!
Nu poti aplica masuri selective, daca e sa eradicam, eradicam tot, adica facem o curatenie generala si pedepsim faptele ( cersetoria,furtul, vagabondajul, traiul parazitar, abandonul scolar, coruptia, frauda etc) si nu apartenenta la o etnie.
@Adrian
eu subscriu la ceea ce ai spus tu, adica schimbarea Codului Penal si introducerea unor pedepse drastice, care sa reduca delincventa, fie ele si fizice daca se constata ca in tarile islamice, unde inca se mai aplica astfel de pedepse rata infractionalitatii este mica.
Sa fie pace, pace, pace pe pamant
:D ![]()
3456
Citeste postarile mele anterioare din acest topic.
O sa vezi acolo ce am propus eu.
Multi au zis ca e vorba de utopie. Eu am zis ca se poate daca noi, poporul, vrem.
Citeste si da-ti cu parerea.
Nu o sa ma mai apuc sa repet aici inca o data.
Sa fie pace, pace, pace pe pamant
trebuie sa recunosti ca-si fac bine treaba astia de la Romani Criss, nu degeaba deturneaza milioane de euro din banii etnicilor romani ![]()
Citeste postarile mele anterioare din acest topic.O sa vezi acolo ce am propus eu.Multi au zis ca e vorba de utopie. Eu am zis ca se poate daca noi, poporul, vrem.Citeste si da-ti cu parerea.Nu o sa ma mai apuc sa repet aici inca o data.
Da frate, hai sa schimbam sistemul democratic cu un stat politienesc si dictatura militara doar ca sa-i starpim pe tigani si puradeii lor. Alte idei inteligente mai aveti tu si adeptii ideilor tale de la Romani Criss
?
3456
In afara de idei rasiste fara cea mai mica sansa de a rezolva ceva mai stii si altceva?
Pai, decat sa faci pe desteptul si sa insulti, mai bine dai niste argumente cum trebuie.
Stii ce inseamna democratia, desteptule?
Tu vrei sa fie si democratie si sa fie si incalcate drepturile omului. BRAVO.
Uitati fratilor aici un om cu mintea limpede.
Ultimul averisment pentru oricare alt utilizator.
Mi-e indiferent ca e prima data cand jigniti sau nu. In momentul in care veti calca stramb, va fi respectat regulamentul.
Inca o data:
GATA CU INSULTELE!
@3456 departe de mine ideea asta ![]()
Incercam doar sa destind putin atmosfera pe topicul asta. Daca vedeai bine.. am pus un emoticon la sfarsitul frazei.
3456 In afara de idei rasiste fara cea mai mica sansa de a rezolva ceva mai stii si altceva?
Nu pt ca problema sunt tiganii nu altcineva cum incearca unii sa distraga atentia pe aici.
Pai, decat sa faci pe desteptul si sa insulti, mai bine dai niste argumente cum trebuie.
Unde am insultat eu, suferi de mania persecutiei?
Stii ce inseamna democratia, desteptule?Tu vrei sa fie si democratie si sa fie si incalcate drepturile omului. BRAVO.Uitati fratilor aici un om cu mintea limpede.
drepturile omului sunt incalcate zi de zi de catre tigani iar asta e o realitate nu balivernele de care vorbesti tu iar tiganii nu sunt oameni. Pana si animalele ucid doar cat sa supravietuiasca, nu ucid din smechereala .
Ultimul averisment pentru oricare alt utilizator.Mi-e indiferent ca e prima data cand jigniti sau nu. In momentul in care veti calca stramb, va fi respectat regulamentul.GATA CU INSULTELE!
Cine a insultat si unde?
Tiganii nu incalca drepturile omului. Tiganii incalca legea. Ca nu numai tiganii pot baga cutitul in tine sa te omoare. Te pot omori si eu pt ca m-ai facut membru al Romani Criss, te poate omori un jandarm pe stadion ca i s-a parut ca esti ultras, te poate omori oricine.
Daca tie ti se par propunerile mele cu pedepse mult mai aspre(pedeapsa cu moartea, pedepse corporale, monitorizarea fiecarui infractor pe intreaga perioada a vietii sale indiferent de fapta comisa,etc) ca fiind nedemocratice, imi pare rau.
Eu cred ca sunt foarte democratice.
Dupa cum am zis intr-un post anterior, sunt niste pedepse preventive.
Patesti doar daca faci.
Cei care nu fac, nu patesc.
Dar aici te doare pe tine. Ca poate se cumintesc tiganii si nu mai fac nimic. Atunci cum mai poti tu sa zici ca trebuie distrusi?!
p.s.
Vezi pe cine asociezi cu anumite organizatii. S-ar putea sa considere acea asociere drept jignire.
Ultimul meu comentariu ca si eu m-am saturat de atatea aberatii fara aplicabilitate practica. Chiar nu pot sa inteleg DE CE unii doresc sa se aplice masuri drastice impotriva delincventei tiganesti si nu si impotriva celorlalti infractori. De ce sunt aia mai cu mot? Am ajuns sa cred ca cei care doresc asta sunt si ei predispusi la infractiune, din moment ce nu doresc ca legea sa fie aplicata si in cazul infractorilor care provin din randurile majoritarilor. Cum pot unii sa se gandeasca la epurare etnica atata timp cat nu au certitudinea ca cel pe care-l incrimineaza apartine natiei alea damnate? Spuneti-mi si mie o metoda sigura prin care se poate determina apartenenta la o etnie, atata timp cat asta nu figureaza in niciun act de identitate al individului?
Asa cum spunea si Enjoy : Trezeste-te, romane, prostia tinde sa atinga apogeul!
Mihai,
Sunt curios, ce mama ma-sii e articolul asta? Ce-ai vrut cu el? sa "constientizezi opinia publica asupra pericolului tiganesc"? chiar nu pricep...
Sau ai vrut doar sa dai frau liber frustrarilor rasiste prezente in majoratitea utilizatorilor si sa citesti cu satisfactie posturi de genul "sa-i sterilizam", "sa facem grupari de gherila urbana", "sa-i ghilotinam"?
Sa dea dracu' daca pricep ceva...
Cand un tigan se pisa pe strada, cerseste, sau iti trage ii trage unei domnisoare o flegma in autobuz pt ca nu i-a raspuns avansurilor lui libidinoase, ce lege incalca ?Tiganii nu incalca drepturile omului. Tiganii incalca legea.
Ca nu numai tiganii pot baga cutitul in tine sa te omoare.
binenteles ca nu dar ei o fac cel mai des
Te pot omori si eu pt ca m-ai facut membru al Romani Criss
Abia astept ![]()
te poate omori un jandarm pe stadion ca i s-a parut ca esti ultras, te poate omori oricine.
un tigan n-are nevoie de toate aceste motive complicate
de obicei omoara doar pt ca asa li se scoala, din smechereala ![]()
Daca tie ti se par propunerile mele cu pedepse mult mai aspre(pedeapsa cu moartea, pedepse corporale, monitorizarea fiecarui infractor pe intreaga perioada a vietii sale indiferent de fapta comisa,etc) ca fiind nedemocratice, imi pare rau.
cum rezolva asta problema coruptiei politicienilor, judecatorilor, avocatilor, procurorilor, fuctionarilor publici, politistilor, etc ? CUM ? Parca mai devreme te plangeai de coruptia la nivel inalt .
Eu cred ca sunt foarte democratice.
si eu dar nu sunt eficiente, va trebui mult mai mult de atat pt a deveni eficiente si deja de acolo se incalca pragul ce delimiteaza democratia de stat politienesc .
Dupa cum am zis intr-un post anterior, sunt niste pedepse preventive. Patesti doar daca faci.Cei care nu fac, nu patesc.
de unde stii ca daca nu faci nimic nu patesti nimic ? mai devreme spuneai ca cea mai mare coruptie exista chiar in aceste institutii. Acum fuctionaza toate ca ceasul elvetian, asa brusc ? ![]()
Dar aici te doare pe tine. Ca poate se cumintesc tiganii si nu mai fac nimic.
exact mi-e teama de cumintirea tiganilor si vreau sa bagatelizez solutia ta revolutionara sperand ca ea trece neobservata ![]()
Vezi pe cine asociezi cu anumite organizatii. S-ar putea sa considere acea asociere drept jignire.
De ce consideri ca asocierea cu Romani Criss este jignire, esti rasist ? nazist ? fascist? ai ceva impotriva persoanelor din aceasta etnie sau celor care o reprezinta ? ![]()
3456
Poate ca sunt rasist/neonazist/comunist/fascist/negru/baptist/etc.
E vreo problema?
E dreptul meu sa gandesc cum vreau atat timp cat fac ceea ce trebuie.
Am vazut pana acum, de la tine, doar vorbe goale. NIMIC CONCRET!
Ai venit aici doar ca sa ne spui tu noua ce rai sunt tiganii si cat de mult ii urasti.
OK. Ai spus. Am intles. Treci mai departe.
Pentru ultima data:
1.2 Nu sunt admise pe forum mesaje si cuvinte, linkuri sau imagini obscene, vulgare, cu orientare sexuala, instigatoare, amenintatoare, rasiste, discriminatoare sau de alta factura, care sa jigneasca sau sa umileasca membrii Forumului si sa contravina legilor nationale sau internationale. Aici este vorba atit de imagini, cit si de continutul mesajelor, semnaturilor, profilului si paginilor catre care trimit linkurile.
Am vazut pana acum, de la tine, doar vorbe goale. NIMIC CONCRET!
Cetatenii, oamenii obisnuiti nu pot face nimic din tot ce ai enumerat tu acolo, asadar solutiile tale sunt fanteziste, eu nu am facut decat sa-ti arat ca sunt ridicole si nu fac decat sa distraga atentia de la solutiile reale.
Ai venit aici doar ca sa ne spui tu noua ce rai sunt tiganii si cat de mult ii urasti.OK. Ai spus. Am intles. Treci mai departe.
E dreptul meu sa gandesc cum vreau atat timp cat fac ceea ce trebuie ![]()
Ma repet, nu politicienii curupti era subiectul disctutiei, de ce nu faceti un thread separat daca doriti sa vorbiti de fraudele de miliarde facute de ei, ce legatura au ei cu subiectul acestei discutii ?
Am sa incerc eu o explicatie a acestei intrebari. Pornind de la articolul initial, s-a lansat o discutie complexa pe tema solutiilor pentru a opri sau preveni faptele tiganilor din Romania, expunandu-se multe opinii mai mult sau mai putin radicale si discutandu-se pe aplicabilitatea si consecintele pe care le-ar putea avea. Din ce am observat, majoritatea solutiilor propuse de cei care au postat sunt in mainile celor de la putere, EI trebuie sa le implmenteze, ei au mijloacele necesare si mai ales raspunderea nivelului de trai al oamenilor din tara asta. Asadar, asta este legatura pe care enjoy a facut-o cu subiectul acestei discutii; poate a fost diversiune sau nu, parerea mea este ca politicienii ne influenteaza viata de zi cu zi si nu putem sa ii excludem din aceasata discutie.
As repeta ceea ce am spus in postul anterior si anume ca istoria ne invata tot ceea ce tebuie sa stim si in acelasi timp ea se va repeta din nou si din nou. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca va exista mereu dorinta de a ajunge la bani si la putere, indiferent daca suntem in secolul 21 sau evul mediu.
Nu. Doresc sa spun ca va legati de un subiect care nu are legatura cu realitatea, aia deja sunt intangibili si n-ai ce sa le faci, asemenea indivizi exista peste tot in lume sau poate n-ai auzit de un evreu numit Maddoff care tocmai a reusit sa dea cea mai mare lovitra din istoria fraudelor, de 50 miliarde de euro.
Pai Maddoff a dat frauda aceea cu ajutorul creduluilor care au investit banii intr-un sistem piramidal. Asemenea fraude s-au facut si la noi, doar ca la un alt nivel. Nu neaparat Maddoff a pierdut banii oamenilor aceia ci propria lacomie care i-a facut sa investeasca fara sa se gandeasca.
Degeaba incerci sa-ti sustii punctul de vedere. Asa cum tiganii ar trebui pedepsiti pentru faptele lor, asa trebuie pedepsit oricine. Tiganii vor fi civilizati prin forta, prin toleranta 0 fata de infractori, dar asta nu inseamna ca aceasta toleranta 0 trebuie sa le fie aplicata numai lor. Trebuie aplicata si nenorocitilor de la putere din cauza carora am ramas codasa Europei, care pur si simplu au distrus tot ce avea tara asta pentru a se imbogati rapid.
Precum tiganii si acesti nenorociti ne afecteaza zi de zi. Intelege ca datorita lor nu ai tu salariu asemanator cu cele din Ungaria sau Polonia(ca sa ne compar cu tarile care au iesit din comunism cam in aceeasi perioada cu noi). Datorita lor, banii europeni se irosesc pe toate prostiile sau pur si simplu nu sunt cheltuiti(deh, e nevoie de interes pentru a face proiectul si pentru a umbla dupa bani) in vreme ce romanul de rand moare cu zile prin spitale, isi rupe masina prin gropi si asa mai departe....