asteapta pana cand o face plopu mere si rachita micsunele sa-si faca justitia datoria ![]()
justitia ii leaga pe fraieri nu pe infractori, probabil v-ati prins si voi cum merge treaba cam peste tot in lumea asta .
asteapta pana cand o face plopu mere si rachita micsunele sa-si faca justitia datoria ![]()
justitia ii leaga pe fraieri nu pe infractori, probabil v-ati prins si voi cum merge treaba cam peste tot in lumea asta .
@3456
Cred ca justitia o sa-si faca treaba de data asta. Cazul e mult prea mediatizat, nu o sa isi permita justitia maghiara sa-i lase in pace pe astia
Cred ca justitia o sa-si faca treaba de data asta. Cazul e mult prea mediatizat, nu o sa isi permita justitia maghiara sa-i lase in pace pe astia
Apa de ploaie . Taica-su lu Marian a spus ca au prins 2 dar mai sunt 28.
Au prins doi maimutoi dar restul clanului a scapat . In zona aia tiganii fac prapad, exista filmulete pe youtube cu clanuri de 300-400 de tigani care ies seara cu batele in mana sa colecteze taxe de protectie si sa caute scandal, pe aia crezi ca-i vor prinde vreodata justitia sau crezi si tu ca si mine ca aia foarte probabil sunt de aceeasi baricada cu justitia ?
P.S. Am citit acum stirea cu Fane Spoitoru, se pare ca am avut dreptate, politia si clanurile joaca in aceeasi echipa.
Nu mai bateti campii,ca nu cred k vrea nimeni de aici o eradicare a vreunei etnii.Insa tiganii si evreii si chiar negrii abuza de libertatea de care au parte,de egalitatea intre semeni,nu trebuie linsati,ci doar sa li se aduca aminte ce pot pati daca nu sunt oameni,pt ca legile sunt facute exclusiv pt oameni,in nici un caz pt suboameni!
PS: Nici un se scrie dezlgat!Nu analfabetizati cunoscatorii limbii pt a alfabetiza analfabetii!(off topic)
Stire de ultima ora ![]()
"Cînd a apãrut gașca lui Sandor și Sztojka, Polițiștii au plecat din local. S-au mai întors abia dupã nenorocire", a spus aceasta pentru Jurnalul Național.
GSP
Evident ca lucrurile stau asa, voi ce credeati ?
PS: Nici un se scrie dezlgat!Nu analfabetizati cunoscatorii limbii pt a alfabetiza analfabetii!(off topic)
Citeste noile (noi erau in urma 3-4 ani) reguli de scriere in limba romana.
In rest, felicitari Ovidiu. Comentariile realiste si neinfluentate de spiritul "razboinic" sunt putine si de aceea trebuie scoase in evidenta si apreciate.
Mariuse, stii foarte bine ca Ovidiu are impresia ca justitia, sistemul isi va face datoria si te folosesti intr-un mod nedemn de convingerile sale ca sa faci lobby parerii tale. Se uita, cum se scria mai sus, ca erau 30 de insi in gasca in seara aia. Unde e dreptatea daca sunt legati doar 2-3 din satra aia?!
In fine, dovediti ca nu intelegeti nimic din mentalitatea unor comunitati. Principiul, "daca o minoritate s-a integrat", pot toate, e total in afara realitatii.
nici tu n-ai cum sa intelegi, doar daca esti din randul lor. Mi se pare absurd sa spui "comunitatea x nu se poate integra", atata timp cat nu s-a facut nimic pentru a facilita integrarea lor, din contra, tolerandu-se si chiar incurajandu-se marginalizarea prin lipsa de reactie a autoritatilor. Pedepsele drastice trebuiesc aplicate in cazul celor care comit infractiuni si a celor care, oferindu-li-se posibilitatea de incluziune ,refuza sa se conformeze normelor de convietuire sociala.
dorule, se mai uita ca, in prima faza Marian a fost omorat pentru ca 30 de tigani s-au luat de iubita lui iar el a sarit sa o apere. A doua zi, Marian fusese omorat pentru ca a luat apararea unei chelnerite, pentru ca in a treia zi sa aflam ca a fost victima colaterala in razboiul a doua bande rivale de tigani.
Daca tu sau cineva de pe site-ul asta stie exact ce s-a intamplat, cati oameni au fost, eventual si cine sunt cei 2-3-10-30 de agresori, sariti cu un mesaj la mine si va promit ca va mijlocesc legatura cu autoritatile maghiare pentru a le oferi pretioasele informatii.
In rest, numai bine, "radio santz" functioneaza la fel de bine si in epoca internetului.
Un articol rasist fara doar si poate. Rasismul este o chestiune negativa. Dar, cand vine vorba de natia asta de tigani, devine o chestiune justificata si pe care cei mai multi dintre noi o simt ca atare, chiar daca exista unii care vor sa renege acest fapt.
Ce sentiment iti poate trezi o etnie care se confunda practic cu lucrurile negative care se intampla zi de zi in societate. Nu e cazul sa generalizam, exista si exceptii. Din pacate, ceea ce ar trebui sa fie regula e exceptia in cazul lor. Nu e ok ce se intampla cu aceasta etnie, prea multe isi permit si intr-adevar ajutorul poate veni de la guverne, pentru ca trebuie actionat la nivel macro. Asta ca sa nu se actioneze la nivel micro de catre cetateni care isi cauta singuri dreptatea si sa ne trezim cu mici razboaie civile cum a fost cazul Hadareni, jud Mures, in anii '90.
La fel ca multi dintre voi si primul meu impuls la auzul mortii violente a lui Marian, a fost de ura, un sentiment care cu siguranta nu poate duce la lucruri bune. Vorba ceea: Cine seamana vant culege doar furtuna.
Parerea mea este ca trebuie totusi gasite alte solutii, decat cele violente.
O solutie ce tine de utopie, ar fi sa le fie acordat tiganilor un petec de pamant unde sa-si intemeieze un stat intre granite inchise, sa se gospodareasca singuri...![]()
Pana una alta tuturor romanilor: CAPUL SUS SI FITI DEMNI IN FATA LOR!
MESAJ PT EUROPA: CRED CA NE CONFUNDATI!
MARIAN, ODIHNESTE-TE IN PACE!
Mariuse, eu vorbesc serios iar tu ma iei la misto... faptul ca Marian a fost omorat de un stol de tigani, asta e singurul punct comun din toate rahaturile sevite de presa. Deci, tind sa cred ca e adevarat, uitandu-ma si la imaginile alea.
P.S. : ai incercat sa-mi combati o idee facand niste glume triste... ti-am mai zis ca nu-ti ies fazele astea, nu orice cartof poate fi Star Chips
.
Cititi asta. Un om care stie sa scrie mai bine ca mine. Cristian Tudor Popescu.
prosport.ro/fotbal-intern/diverse/sportivitate-ro-3926966
Nu te iau ma la misto. Dar, ca un individ care a citit cam tot ce a fost de citit despre tragica disparitie, atat din tara cat si din presa internationala, "stolul de tigani" a scazut constant, de la 30 de indivizi in prima faza, la aproximativ 4-5 in ultimele stiri.
Nu crezi ca ar fi mai bine sa-i lasam pe militienii unguri sa rezolve problema si abia cand ne spun ce s-a intamplat sa ne dam cu parerea despre "stoluri de tigani" sau "grupari de gherila anti-gipsy".
Dar stai, sigur politistii sunt corupti si-i vor face scapati pe agresori (da, acum te iau la misto
)
Si CTP greseste, pentru ca judeca prea global in articolul asta (desi incearca sa se tempereze pe ici, pe colo).
Stanici, cam cum iti imaginezi tu ca un om poate fi omorat cu o lovitura de cutit (hai 2, 3) de catre 30 de tigani? Se tineau de mana? Indiferent ca erau 30, nu poti sa-i bagi pe toti in inchisoare pentru omor, doar pentru ca sunt tigani si nu-ti plac tie. Cine a contribuit (direct sau ca si complice) sa plateasca, cine nu - nu.
Iar eu, naiv cum sunt, am un feeling ca justitia isi va face datoria in cazul asta. Sa asteptam si sa vedem.
@ 3456
din pacate tie trebuie sa iti traduc totul, nu numai o anumita fraza. cu scuzele de rigoare, nu am timp de asa ceva. cand o sa cresti o sa recitesti si poate vei intelege, daca nu, inseamna ca nu si basta!
profunzimea nu sta in modul violent de exprimare, profunzimea e altceva. nu te-ai intrebat, apropo', de ce a fost posibil sa nu intervina politia la timp; sa-ti spun eu, desi ti-am spus si in postul anterior- tocmai pentru ca politicienii sunt niste criminali peste nivelul tiganilor, ei sunt, datorita actiunilor lor, autorii morali ai crimei, autorii care conduc crima organizata, care gireaza toate afacerile necurate si de aici obligatiile de protectie a criminalilor. dar ce sa iti explic fiindca tu nu vezi mai departe, asa ca s-o lasam balta!
Cum adica sa- integram? sa le dam cheia de la casa? Sa le luam haine ? sa le facem de mancare?
Pai nu s-au absorbit o gramada de fonduri pentru integrarea lor? La scoala nu vor sa se duca sub nicio forma,la munca nici gand. Cum adica sa-i integram?? In ce mama ma-sii consta integrarea lor?
Sa cumparam cd-uri cu manelisti,sa cumparam contra-facaturile pe la semoafoare,sa ne facem ca ploua cand vin puradeii aia prin parcuri si se caca langa leagan si vorbesc urat in prezenta unor copilasi si mamici??? Sa le facem case? Ce dracu sa le facem???
Pai oamnei buni,ii integreaza UE pe la noi in tara cu directivele lor. Nu vedeti ca nu-i vrea nimeni?
Ce dracu sa integrezi? E ca si cum ai integra un babuin la o universitate.
Da,tiganii se deosebesc de ceilalti. Ii simt pana si cainii!
@Dee,
Ti se pare ca poti tu sa le faci educatie la ciorile alea care apar pe banda video in discoteca aia ?
Crezi ca poti tu discuta civilizat cu 3 tuciurii in trafic,dupa ce incalca o regula de circulatie punandu-ti integritatea fizica in pericol?
La Cluj e mai putin tiganime,de ce??? Ca i-ati integrat voi prin sud???? Daca va plac asa de mult tiganii,de ce nu ii primiti in Ardeal???
Eu sunt mai revoltat,pentru ca am prins de mai multe ori niste tigani in anumite momente din viata mea si nu am reusit sa integrez niciunul.Singurule lucruri pe care le-am integrat au fost:niste bani,o fata in pumnul lor,o geaca taiata de o lama,o masina sparta,un apartament spart.
Mi-au mai integrat si ei mie: niste flegme,injuraturi,amenintari s.a.
Terminati cu teoria ca va bateti gura degeaba si o sa aveti o mare dezamagire ca nu va puteti atinge idealurile.
PS Pentru cine nu a vazut stirile: o banda de integrati a sechestrat cativa tineri ,confundandu-i cu niste rivali.
Ti se pare ca poti tu sa le faci educatie la ciorile alea care apar pe banda video in discoteca aia ?Crezi ca poti tu discuta civilizat cu 3 tuciurii in trafic,dupa ce incalca o regula de circulatie punandu-ti integritatea fizica in pericol? La Cluj e mai putin tiganime,de ce??? Ca i-ati integrat voi prin sud????
de ce-i mai putina tiganime, nu stiu sa-ti spun, probabil pentru ca e normal ca o societate superioara sa-i asimileze pe ceilalti si nu invers, sa le preia obiceiurile
. Nu se pune problema de a-i ruga sa se integreze,e prea tarziu pentru a face asta, acum e cazul sa-i obligi sa o faca. Nu ma pune acuma sa ma repet, eu mi-am spus punctul de vedere in paginile precedente.
-schimbarea sistemului legislativ, prin pedepsirea drastica a oricarei forma de infractionalitate-politici de favorizare a stramutarii, schimbarii domiciliului , acordarea de facilitati , astfel incat in nicio localitate din Romania, minoritarii sa nu depaseasca 10% din totalul populatiei, putand fii astfel mult mai bine monitorizati ,controlati si fortati sa se integreze si sa se conformeze normelor societatii,din moment ce existenta lor depinde de cea a majoritatii cu care intra zilnic in contact.
-politici sociale, asigurarea de asistenta sociala celor cu posibilitati materiale reduse. Neacordarea ajutorului social sau alocatiei pentru copii, din care multi se multumesc sa traiasca, in cazul in care copiii nu frecventeaza scoala, in cazul in care parintii nu au un loc de munca sau nici macar nu au incercat sa obtina un loc de munca, nefigurand in fisele fortelor de munca.
-controlul nasterilor , adica o lege prohibitiva, care impune obligativitatea parintilor de a dovedi ca pot asigura copilului un trai decent. Cei care nu au un loc de munca sau nu au o locuinta stabila sa fie pedepsiti cu inchisoarea in cazul incalcarii acestei legi. N-au auzit de metode contraceptive, nu-i nimic,in 3 ani de inchisoare au timp sa se educe.
etc etc etc
eu zic ca se pot gasi solutii, trebuie doar ca administratia sa inceapa sa faca "ceva" si sa nu mai trateze problema tiganilor cu indiferenta.
Bai Dee, care parte din " pentru tigani, inchisoarea e un fel de a doua casa si nu or sa ii sperie cativa ani de detentie" nu ai inteles-o?!
Bai Dee, care parte din " pentru tigani, inchisoarea e un fel de a doua casa si nu or sa ii sperie cativa ani de detentie" nu ai inteles-o?!
partea cu "bai" ![]()
Stanici, asta e o metoda nediscriminatorie de a limita cresterea numarului tiganilor la noi in tara, un fel de "epurare etnica" mascata, insa legala. Macar stii ca in aia 3-5 ani de inchisoare ai redus numarul nasterilor in randul lor. Sincer ma indoiesc ca o femeie mai risca sa aiba inca un copil, caruia nu-i poate oferi o educatie ,un camin, deci, care va deveni sigur un mic infractor, stiind ca va mai sta inca 10 ani dupa gratii, pentru ca recidiva ar trebui sa sa plateasca cel putin dublu.Si daca, totusi, o comite, gandeste-te ca femeia respectiva ar avea maxim 2-3 copii si nu 6-7 cum au acum femeile din comunitatile tiganesti. Pedeapsa valabila si pentru sot/concubin, ca doar copilul nu l-a facut singura. Vor copii- sa munceasca, sa intre in programele de asistenta sociala, sa le ofere copiilor educatie si un trai decent, nu o viata plina de mizerie, saracie, violenta care te obliga la delincventa. Legea va trebui sa fie aceeasi pentru toata lumea,nu-i normal sa procreezi fara a putea oferi nimic, insa e clar ca ei vor fi mai "loviti", avand indicele natalitatii cel mai ridicat. Solutii legale, drastice si nediscriminatorii ar trebui impuse de urgenta.
@moweed
n-am nicio problema cu oamenii cinstiti. M-am referit la alt aspect, la cei care traiesc sub limita subzistentei, fac multi copii , pe care ii exploateaza la munci zilnice deci, pe care-i condamna la o viata la fel de mizerabila. Ti se pare normal ca o familie de oameni (fie ei si cinstiti) cu 4 copii care abia au ce sa le puna pe masa, sa faca in continuare copii?
Degeaba ii decazi din drepturi daca nu-i pedepsesti prin inchisoare! nimic nu-i opreste sa mai faca inca 5 copii pe care sa-i foloseasca pentru cersit, iar ofelinatele ar fi doldora de copii. E si "sterilizarea" o masura, insa nu stiu in ce masura contravine drepturilor omului si iarasi ar sari europenii pe noi. Din moment ce China are o lege asemanatoare, eu zic ca o putem aplica si la noi, cu ceva ajustari. Iar cei cu posibilitati materiale reduse care refuza obligatiile ce-i revin pentru ca beneficiaza de asistenta sociala si doar profita de programul respectiv, refuza constant sa munceasca, cu toate ca li se ofera posibilitatea, preferand sa se complaca in mediul in care traiesc, la fel trebuie sa faca inchisoare, pentru "vagabondaj si trai parazitar".
le: Eu zic ca esecul programelor de asistenta sociala de la noi pentru incluziunea tiganilor se datoreaza in primul rand lipsei unei politici a obligatiilor care ar trebui impuse, daca oamenii doresc sa fie ajutati sa supravietuiasca. In caz contrar, nu trebuie sa li se dea niciun ajutor banesc si evident, sanctionati aspru pentru fiecare delict pe care il comit: cersetorie, vagabondaj, abandon scolar etc.
le2: Acuma solutie perfecta nu exista. Pana amenajam toate cazarmele dezafectate in inchisori, putem aplica sharia lui Adrian , pedepse fizice: 100 de bice, 200 de bice, in functie de infractiune. :-) ( merge in Iran, merge in Sudan, merge in Arabia Saudita, poate va merge si la noi)
@dee
Sunt multi oameni in tara asta care reusesc sa fie cinstiti indiferent de situatia materiala in care cresc. Pe la tara prin Moldova multi oameni traiesc de pe o zi pe alta, n-au nici macar apa curenta si, totusi reusesc printr-o minune, sa traiasca cinstit. Cum de marea majoritate a acestor oameni sunt romani?
LE: Nu mi-se pare normal, dar in aceste cazuri ar trebui sa-si faca treaba autoritatile statului care sa-i decada din drepturi parintesti pe acesti oameni. Stiu ca sunt multi pentru care copilul este doar o sursa de venit din alocatii, cersit sau mai stiu eu ce.
Vroiam doar sa-ti zic ca sunt destule cazuri de oameni crescuti cu greutate, la limita subzistentei care muncesc pentru salariul minim pe economie, dar nu fura, violeaza, etc. Desigur ca si mediul in care creste are o mare pondere, dar cred ca mai mult conteaza cum aleg tiganii sa-si creasca copii. Daca de mici ii cresc si ii obisnuiesc sa fie cinstiti, vor fi cinstiti in viitor indiferent de greutati.
Si mediul conteaza, dar si mentalitatea parintilor. Repet, cei care fac copii desi sunt constienti ca nu au posibilitatea sa creasca ar trebui sa fie decazuti din drepturile parintesti
LE2: Daca nu se potolesc, intr-adevar ar fi si inchisoarea o solutie. Eu, unul, as steriliza astfel de personaje pentru ca nu sunt de vina copii lor ca parintilor lor le e lene sa munceasca si prefera sa traiasca din ajutoare de la stat.
Dar, repet, indiferent de saracia in care cresc, tot pot munci daca vor. Problema e ca nu vor sa munceasca, nu vor sa se integreze in comunitate.
LE3: Este evident ca nu se poate rezolva delicat aceasta problema, trebuie facuta o masura mai mult sau mai putin discriminatorie. Imediat ar sari ONG-urile ca ideea e de fapt sa le exterminam etnia pentru ca nu le dam ocazia sa se reproduca. Asta este adevarul.
Problema e ca aceia care refuza sa munceasca ar ajunge in inchisoare unde in continuare nu ar face nimic pe banii statului. Parerea mea e ca cei care ajung la inchisoare ar trebui obligati sa munceasca, cel putin cei care sunt acolo pentru delicte grave. Ar trebui sa se considere ca daca au ales sa omoare un om, sa violeze, sa dea in cap au renuntat la drepturile lor. Daca vor sa stea pe banii statului, trebuie sa munceasca pentru ei; Stanici avea dreptate, pentru unii dintre ei e mai bine la inchisoare decat acasa..
Ar mai fi problema supraaglomerarii inchisorilor, dar aceasta problema ar fi doar temporara. De frica detentiei cu munca obligatorie, multi se vor gandi de 2 ori pana sa faca o infractiune
LE4: Programele de asistenta sociala au dat gres si datorita guvernatilor pe care pur si simplu nu i-a interesat. Nu au vrut sa rezolve problema asta.
Oricum s-ar decide sa se rezolve problema asta, nemultumiti vor fi. Dar nu putem sa o ignoram pur si simplu
Este evident ca nu se poate rezolva delicat aceasta problema, trebuie facuta o masura mai mult sau mai putin discriminatorie.
pai tocmai astfel de masuri nu se pot lua urmand calea legala, pentru ca n-ai un temei legal prin care poti sa stii cu exactitate cine intra sub incidenta "legii pentru tigani", etnia fiind greu de stabilit. (ca sa nu mai spun de cei din familiile mixte) De aceea trebuie date legi valabile pentru toti, insa astfel concepute incat sa aiba repercursiuni mai ales asupra comunitatilor lor, de genul: desfintarea tutuor locuintelor ilegale, taberelor nomade, obligativitatea invatamantului si pedepsa cu inchisoarea pentru parinti in caz de abandon scolar, pedepse drastice pentru cersetorie, agresarea/hartuirea pietonilor s.a.m.d (in general chestii pe care ei le fac)
In fine, nu-i problema noastra, altii trebuie sa gandeasca si sa gaseasca solutii eficiente. Noi ce putem face este sa facem presiuni asupra lor, sa-si indeplineasca obligatiile pentru care au fost alesi, iar daca nu, sa lase pe altii, insa trebuie sa le aratam ca nu mai putem tolera indiferenta si incapacitatea lor.
Ca tot suntem la masuri extremiste, eu i-as decapita pe moldovenii care-si violeaza fetele, nepotelele, verisoarele sau bunicile, rupti in gura de vodca ieftina.
De asemenea, le-as spanzura in piata publica pe mamele moldovence si nu numai care accepta tacit incestul, fiind de acord ca sotul sa-si bage **** in fiica-sa.
@Marius
De data asta sunt de acord cu tine, cu o singura precizare: nu numai moldovenii fac astfel de lucruri.
@dee
Exact asa ma gandeam si eu; legi dure pentru toata lumea. Si ar trebui ca statul sa-i oblige pe cei care iau ajutor social sa munceasca in folosul comunitatii si sa-si caute slujbe
@dee
Tu chiar nu vrei sa intelegi si basta! Noi( rasistii, vreau sa spun) asta incercam sa spunem! Administratia nu ii trateaza cu indiferenta, ii ajuta! Daca i-ar trata cu indiferenta, nu s-ar fi ajuns aici. Si oricum, tiganimea percepe indiferenta ca pe un permis de voie sa faca ce vor in continuare.
Administratia n-o sa faca nimic. Poate doar sa ne mai ceara bani din taxe si impozite, ca sa mai platim niste programe de integrare. In case, in magazine, pe unde mai pot si ei sa intre.
@Mihai
Fii tu primul care-i starpeste si intreaga natie romana iti va multumi. Poti? Recunoaste mai bine ca, voi, rasistii, nu sunteti in stare de nimic, la o adica, asa ca lasa-ma cu texte din astea ipocrite. "Hai sa-i mazilim, insa sa o faca altul, nu eu, doamne fereste, eu nu pot sa incalc legea".
nimeni nu-ti da dreptul de a-i eradica pentru ca sunt ceea ce sunt si nu datorita faptelor pe care le comit. Insa oamenii gen Tupac, 3456, trestia , Somanescu se si viseaza intr-un grup armat pentru purificarea etnica care incendiaza lunar cate o tabara nomada , un sat tiganesc sau un palat, pentru a le mai da o lectie severa alora si a avea satisfactia ca au mai scapat tara de cateva "gunoaie" nerealizand ca , prin ceea ce fac si propun, sunt la randul lor "gunoaie" care vor fi distruse prin lege, o data cu eradicarea tuturor infractorilor care au mai ramas in tara dupa valul de mazilire a tiganilor.
nu vreau sa ma duc sa dau foc la vreo satra sau niste puradei, la ce mi-ar folosi asta? Dar as vrea, ca un grup, o organizatie, de preferabil de stat, sa se duca sa-i sminteasca pe cei care conduc (...) Si daca nu inteleg cu legea in mana( au demonstrat ca nu ), atunci starpirea acelora e unica solutie.
Cum naiba poti crede ca poate merge o organizatie de stat "sa-i starpeasca" ? :-) Esti mai mult decat naiv daca crezi ca ai putea cere autoritatilor asta si mai ales ei sa execute. Revino, omule, cu picioarele pe pamant si lasa solutiile astea fanteziste. Mai bine punem presiune pe autoritati (prin mitinguri, demonstratii, petitii) sa faca ceva cu oamenii aia, sa le impuna si obligatii in schimbul ajutorului pe care-l primesc, sa gaseasca surse de finantare, sa schimbe legea etc. ... treaba lor ce masuri gasesc , insa sa se vada efectele pozitive.