FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri In Pauza Dintre Tur Si Retur

«191011121329»
redondo27.12.2008 23:25
Ce ziceti despre Curtean? Uni zic ca Curtean este noul decar al Romaniei, alti kiar zic ca Curtean e posibil canditat la balonul de aur. Insa eu zic, ca si Curteanul este un jucator mediocru. Un jucator de valoare, doar de Liga lui mitica... La curtean se vede clar, ca-l lipseste ABC:ul fotbalistic.

Fratii romanii, stelistii.. Scoateti va rog mintile din cap, Mutu este si va fii ultimul decar al fotbalul romanesc....

Asa ca, va rog - pentru binele vostru. Nu mai cautati scuze gen: Stancu nu joaca pe postul lui natural, Plesan s-a accidentat, Radoi e obosit, Szekely nu este in forma etc. Ca e pierdere de timp. Nu castigati absolut nimik daca ziceti ca "Stancu nu este folosit corect de Lacatus". Pur si simplu, baiatul N-ARE TALENT!! Nu are, nu este un fotbalist...Si cu asta basta..

Asa e.Am zis si eu ca de mult timp Romania nu mai scoate nimic pe faza ofensiva.Curtean asta e bun la Medias...ca daca il iei la Steaua e vai de mama lui (mai sunt si alte exemple).

Adrian27.12.2008 23:35

SteauaB

Vad ca tot folosesti expresia asta "ABC-ul fotbalistic" cand vorbesti despre jucatorii romani.

Si mai vad si ca parerea ta e ca acest "ABC" le lipseste cam la toti.

Explica-mi mie acum ce inseamna in viziunea ta aceasta expresie si de ce ii lipseste unui jucator ca si Curtea, de exemplu.

Fan FC Steaua27.12.2008 23:45

Hai ma, terminati cu chestiile de genul "se spune ca este viitorul Hagi/Mutu/Lacatus/balaci/ sau mama dracului" ... sunt chestii scoase de presa contra bani ...

Voi chiar mai credeti in asemenea porcarii? Eu nu..

Deja mi-e scarba de stirile sportive de azi...in care auzi numai "Mutu a tras pe nas, sotia lui X si-a cumparat masina, si toate porcariile care n-au legatura cu sportul"

Sper sa nu mai revina niciun jucator strain la Steaua... astept jucatori tineri romani..

redondo27.12.2008 23:52

Ca stirile sportive nu mai au de 5-6 ani nici o legatura cu sportul in general...nu e o noutate.Si mie mi-e scarba sa ma mai uit.

SteauaB27.12.2008 23:53
SteauaB

Vad ca tot folosesti expresia asta "ABC-ul fotbalistic" cand vorbesti despre jucatorii romani.

Explica-mi mie acum ce inseamna in viziunea ta aceasta expresie si de ce ii lipseste unui jucator ca si Curtea, de exemplu.

Sa faci macar o preluare corecta...

SteauaB28.12.2008 00:00
Hai ma, terminati cu chestiile de genul "se spune ca este viitorul Hagi/Mutu/Lacatus/balaci/ sau mama dracului" ... sunt chestii scoase de presa contra bani ...

Voi chiar mai credeti in asemenea porcarii? Eu nu..

Deja mi-e scarba de stirile sportive de azi...in care auzi numai "Mutu a tras pe nas, sotia lui X si-a cumparat masina, si toate porcariile care n-au legatura cu sportul"

Sper sa nu mai revina niciun jucator strain la Steaua... astept jucatori tineri romani..

Si ce sa astepti de la jucatorii tineri din Romania? Mai bine jucatorii tinerii din strainate. Ca stii ca ei sunt macar talentati.

Nu ma intelegeti gresit, nu sunt antiroman, sau antiromania. Kiar iubesc tara mea natala. Insa sunt si realist. Juniorii romanii n-au talent..Nu sunt technici..Inteleg ca ai vise de un Balotelli din Romania, sau un Pato din Bucuresti. Imi pare rau, nu exista juniorii atit de talentati. Exista doar juniorii mediocri, care va creste la jucatorii, mediocri.

spre exemplu: Ochirosii nu este noul Lacatus, ci mai degraba, noul Nicolita

Adrian28.12.2008 00:01

Fan FC Steaua si restul

Era o vreme cand Steaua lua jucatori tineri din campionatul Romanesc si mergea departe cu ei.

Nu trebuiau sa fie supervedete, erau doar jucatori care voiau performanta.

Nu vorbesc despre timpuri de mult trecute.

Vorbesc despre echipele Stelei de acum 10-15 ani, echipe care aveau in alcatuire tineri ca Augustin Calin, Serban, Catalin Munteanu, Rosu, fratii Ilie, etc.

Dar daca vreti putem vorbi si de vremuri mai apropiate.

Acum 3 ani, cu Iacob, Nicolita, Dica, Goian si alti tineri cumparati din campionatul romanesc, tineri buni dar nu supervedete, Steaua ajungea in semifinala cupei UEFA.

S-a putut atunci?

S-a putut.

Acum de ce nu se poate?

Ca e Curtean, ca e Onofras sau Dacian Varga, nu conteaza!

Daca jucatorul "functioneaza" cum trebuie, daca are creier in cap si daca vrea performanta, exista sanse foarte mari sa reusim sa ajungem din nou sus.

Avem deja un schelet format. Sa hranim scheletul cum trebuie si veti vedea ca ajungem departe.

Mie imi place Curtean si cred ca ar face mult mai multe pt Steaua ca Varga.

Curtean are sut si are si viziune. E un mijlocas ofensiv de ambele picioare si se potriveste perfect pe pozitia pe care a jucat Dayro pana acum.

Acum va las si va urez o seara buna in continuare.

In aceasta dimineata, la ora 5, pe Telesport va fi data gala UFC din SUA.

Pt cei carora le plac Artele Martiale Mixte, va sugerez sa va uitati.

Frank Mir vs "Minotauro" Nogueira - e meci pt centura UFC la categoria grea.

Si pe langa astea mai sunt luptele dintre Forrest Griffin si Rashad Evans si Quinton "Rampage" Jackson si Wanderlei "The Axe Murderer" Silva, lupte care merita neaparat vazute!

redondo28.12.2008 00:04

@Adrian

S-a putut in UEFA...in Liga nu se putea nici atunci.Acolo e etalonul.Am eliminat Galata care s-a calificat in primavara europeana in UEFA...exact ca si noi in 2006,cand de fapt in Liga nu intrasem caci ne eliminase Rosenborg. Acum ...cum e mai bine? Sa ne fi eliminat turcii,sa nu intram in Liga,dar sa ajungem in primavara in UEFA? Eu unul nu cred.

MoWeed28.12.2008 00:08
Fratii romanii, stelistii.. Scoateti va rog mintile din cap, Mutu este si va fii ultimul decar al fotbalul romanesc....

Mutu decar al fotbalului romanesc? Pai prafuitul ala joaca mai mult prin reclame si discoteci pe teren. Eu m-am saturat de fitele lui, m-am saturat ca toate mingiile la nationala sa treaca pe la acest jucator mediu. Daca era asa de bun se impunea si la echipe mai mari, nu numai la echipe medii sau slabe din Italia.

Din respect pentru Hagi sau Dobrin, nu-l pune pe prafuitul ala de Mutu in acelasi grup cu ei. Nu are ce cauta acolo!

Odata cu generatia de aur s-au dus si jucatorii romani talentati. Pana nu se vor creea si la noi centre de copii si juniori profesioniste, unde sa conteze valoarea/talentul tinerilor mai mult decat suma cu care cotizeaza parintii la antrenor(daca stam sa ne gandim, multi mari fotbalisti provin din familii sarace-de exemplu Hagi). Pana nu se vor angaja antrenori profesionisti si pentru juniori, pana nu se vor angaja scouteri care sa caute tinere talente, pana nu vor exista antrenori care sa aiba curajul sa promoveze si tineri, nu numai sa cumpere panarame de prin Portugalia, nu vom mai avea o generatie asa de talentata ca generatia de aur.

redondo28.12.2008 00:12

Nu e Mutu un jucator fantastic,dar e unul bun. E mult peste Dica al nostru,fara suparare.Cu altul nu are rost sa-l comparam.

MoWeed28.12.2008 00:16

@redondo

Dica e mai talentat ca Mutu, insa este extrem de puturos. Pacat, putea ajunge mare daca muncea; ce executii avea acum 2-3 ani...

Daca Mutu era un adevarat decar al nationalei am fi facut si noi mai mult la nationala. 3 ratari rusinoase si o prezenta la un European in care am fost cea mai urata echipa a competitiei nu se pot numi performante....

SteauaB28.12.2008 00:35
@redondo

Dica e mai talentat ca Mutu, insa este extrem de puturos. Pacat, putea ajunge mare daca muncea; ce executii avea acum 2-3 ani...

Daca Mutu era un adevarat decar al nationalei am fi facut si noi mai mult la nationala. 3 ratari rusinoase si o prezenta la un European in care am fost cea mai urata echipa a competitiei nu se pot numi performante....

Hai kiar ai scos-o. Nu or fii Mutu un jucator splendid, nu este Mutu un jucator de clasa mondiala. Insa este cel mai valoros jucator roman. Cu siguranta nu se ridica la valoarea lui Hagi, nici un caz a lui Dobrin..Insa e mult peste Dica, ca si talent, ca si fotbalist. Dica n-are viteza lui Mutu, dar nici technica nu-l are.

Dar in prvintea asta, ai dreptate - Mutu este intra-devar cel mai slab decar din istoria fotbalul romanesc. Dar asta nu seamna ca Dica e un jucator mai valoros ca Mutu..

De ce cauti scuze? Cica Dica e puturos. Nu. E pur si simplu foarte lent(poate cel mai lent fotbalist roman vreodata). De aia nu va reusi niciodata in strainatate...

mountytoma28.12.2008 08:56
Era o vreme cand Steaua lua jucatori tineri din campionatul Romanesc si mergea departe cu ei.

Nu trebuiau sa fie supervedete, erau doar jucatori care voiau performanta.

Nu vorbesc despre timpuri de mult trecute.

Vorbesc despre echipele Stelei de acum 10-15 ani, echipe care aveau in alcatuire tineri ca Augustin Calin, Serban, Catalin Munteanu, Rosu, fratii Ilie, etc.

Dar daca vreti putem vorbi si de vremuri mai apropiate.

Acum 3 ani, cu Iacob, Nicolita, Dica, Goian si alti tineri cumparati din campionatul romanesc, tineri buni dar nu supervedete, Steaua ajungea in semifinala cupei UEFA.

S-a putut atunci?

S-a putut.

Acum de ce nu se poate?

Ca e Curtean, ca e Onofras sau Dacian Varga, nu conteaza!

Daca jucatorul "functioneaza" cum trebuie, daca are creier in cap si daca vrea performanta, exista sanse foarte mari sa reusim sa ajungem din nou sus.

aici subscriu in totalitate. cu jucatori tineri si cu vointa se pot face mult mai multe lucruri bune, mai ales cand nu poti aduce vedete carora sa le platesti salarii de peste un milion de euro pe sezon. inchipuiti-va ca ar veni la noi Klose, un varf de atac autentic, perfect as spune, si care nu are pretentii salariale imense. i-am da 1 milion salariu pe sezon. ce ar face ceilalti? nu i-ar mai da nici o pasa (vezi ce a trait Elton la Steaua), si mai ales ar astepta de la el sa faca totul, adica sa dea nu stiu cate goluri pe meci. ei, asta nu se poate accepta.

asa ca nu ne ramane de ales...

ps si l-am putea lua pe Curtean macar pentru a nu ajunge la CFR sau la Dinamo, e o strategie care se practica la cluburile mari ale europei

Marius28.12.2008 08:59
ps si l-am putea lua pe Curtean macar pentru a nu ajunge la CFR sau la Dinamo, e o strategie care se practica la cluburile mari ale europei

Hai lasa-ma. Ce mari cluburi ale Europei practica idiotenia asta?

mountytoma28.12.2008 09:03

gandeste-te si tu cati jucatori mari sunt cumparati pe milioane de euro si ajung sa joace din an in pasti, primind si salarii de milioane pe sezon. ce alt motiv decat a nu-i lasa sa joace pentru alte echipe mari ar avea?

ps sau ii trimit sa joace ca imprumut la alte echipe mai mici...

Marius28.12.2008 09:05

accidentari, fite de vedeta, neadaptare etc.

Nici macar un club de fotbal nu isi permite sa plateasca zeci de milioane de euro pe un fotbalist de care nu are nevoie. In fotbal, mai mult decat in alte domenii, regulile economiei de piata sunt respectate foarte strict.

mountytoma28.12.2008 09:08
Hai kiar ai scos-o. Nu or fii Mutu un jucator splendid, nu este Mutu un jucator de clasa mondiala. Insa este cel mai valoros jucator roman. Cu siguranta nu se ridica la valoarea lui Hagi, nici un caz a lui Dobrin..Insa e mult peste Dica, ca si talent, ca si fotbalist. Dica n-are viteza lui Mutu, dar nici technica nu-l are.

Mutu are o singura calitate: ambitia. daca ar avea un sfert din ambitia lui Mutu, Dica ar fi un superjucator, pentru ca dpv al talentului este peste Mutu. dar Dica este un roman get-beget, care asteapta sa-i bage Dumnezeu mamaliga-n traista.

Mutu este unul care a trait lipsuri si frustrari care l-au ambitionat sa ajunga unde a ajuns. daca a luat el cocaina pentru ca nu i se scula suficient de tare!?

Mutu nu este nici pe sfert fata de gheata dreapta a lui Hagi sau jambierele lui Dobrin! sa mai adaug ca are un caracter de kkt?

MoWeed28.12.2008 09:11

@SteauaB

Ar vrea Mutulica sa aiba executii ca a lui Dica in meciurile cu Dinamo Kiev(tur-retur), Boro(tur) si asa mai departe. La tehnica Dica e mult mai bun ca Mutulica; prafuitul nu mi s-a parut niciodata un jucator foarte tehnic...

Intr-adevar Dica e mai lent si e si puturos(pai nu juca la Catania si in loc sa incerce sa lupte pentru a i se acorda o sansa, isi cauta deja echipa in tara), dar daca nu ar fi avut aceste 2 defecte era cu mult peste prafuitul ala.

@mountytoma

Mai bine am cumpara ce avem noi nevoie, nu sa luam jucatori doar pentru a nu-i lua rivalele noastre...

Marius28.12.2008 09:15

vrajeala... Mutu are 3 clase peste Dica si orice alt jucator roman activ. Mai uitati-va si la meciuri inainte sa scrieti prostii.

MoWeed28.12.2008 09:33

Mutu are 3 clase peste Dica datorita delasarii lui Dica, dar nu este un jucator extraordinar. Nu am vazut niciodata la Mutu executiile pe care le avea Dica in perioada in care chiar juca fotbal(pana sa devina el "vedeta").

Ma uit la meciuri si mutulica nu ma impresioneaza cu absolut nimic. Este un jucator bun, dar nu vreun super-jucator sau vreun super-talent.

LE: Dar suntem off-topic, aici se discuta despre transferuri nu despre Dica si prietenul lui prafuit.

ultrash28.12.2008 10:36

parerea mea e ca exageram in masura in care cum vedem un jucator care joaca genial intr`un meci gata, ia`l la Steaua. Ce mare jucator e si Curtean asta? A dat 3 goluri cu Timisoara in meciul ala, bun si de atunci ce realizari notabile a mai avut? a stat cineva sa`l urmareasca 5 6 meciuri sa`l vada ce poate? e un bluf...Amintiti-va ca asta face Steaua de multi ani incoace si se pacaleste. Il vede pe cutare jucator, care la cutare echipa e scula,meserie,fotbalist,vedeta, si care cand ajunge la Steaua o da in barci. E cazul lui Szekely care la Galati era meserie la noi vai si amar, Plesan..si multi altii. Steaua e altceva. Curtean asta n`o sa joace niciodata la Steaua ce joaca la Medias, acolo e privit ca o vedeta probabil, la noi ar trebui sa bage capul in pamant. Haideti sa incetam sa ne mai dorim vedete dinastea autohtone de pe la Gaz Metan Medias si Avantul Manastirea ca nu ajungem nicaieri.

mountytoma28.12.2008 11:00

daca imi dai voie, am sa incerc sa va prezint, din amintiri, cate ceva din abc-ul fotbalului german (am avut sansa sa joc un sezon in germania cu multi ani in urma):

- meciul incepe atunci cand s-a terminat cel de dinainte si se termina nu in minutul 90 ci numai atunci cand arbitrul fluiera sfarsitul jocului

- arbitrul are intotdeauna dreptate, daca fluiera o infractiune de-a ta, ridica mana si cere-ti scuze, altfel te ia la ochi. nu protesta pentru ca vei lua cartonas si pentru ca l-ai luat din cauza asta clubul tau te va amenda

- daca ai lovit un adversar si acesta e cazut, du-te la el si cere-ti scuze, da-i mana sa se ridice. si el ca si tine din asta traieste, are o familie de intretinut

- sa stii sa pui un stop (pentru tine sau pentru un coechipier), sa stii sa trimiti mingea acolo unde vrei sa ajunga, sa stii sa lovesti mingea cu ambele picioare, sa stii sa pasezi, sa stii sa aniticipezi jocul (de exemplu, pasa nu se da chiar in piciorul sau in capul coechipierului, ci putin in fata), sa stii sa recuperezi mingea de la adversar, sa nu inchizi ochii cand dai cu capul, sa nu inchizi ochii cand incerci sa parezi un sut al adversarului (mai ales la lovituri libere), sa nu treaca nici o minge prin apropierea ta fara sa incerci sa o ajungi

- nu uita saiti incurajezi coechipierii, chiar si, sau mai ales, cand gresesc

- trebuie sa ai ochii tot timpul pe minge, trebuie sa ataci mereu mingea, nu adversarul!

- sa stii sa iti dramuiesti energia pentru toata durata partidei si eventual si pentru prelungiri

- nici un meci nu e pierdut dinainte, chiar daca joci la chiajna si viitorul adversar este Real Madrid

- echipa ta trebuie sa marcheze cat mai multe goluri, acesta este scopul jocului, deci nu te opri daca aveti chiar si 5-0

- nu incerca sa iti batjocoresti adversarul, s-ar putea sa-ti rupa picioarele la propriu

- sa nu uiti ca joci pentru echipa, nu pentru tine. alearga dupa mingile pierdute de altii la fel cum alergi dupa cele pierdute de tine

- daca marchezi un gol, nu uita sa-i multumesti celui care ti-a dat pasa de gol

- antrenorul este raspunzator pentru rezultatele echipei, daca el considera ca trebuie sa stai pe banca de rezerve, atunci stai acolo si fii oricand gata sa intri in teren pentru a-ti ajuta echipa

mai sunt multe, dar cred ca sunt suficiente pentru a spune ca putini jucatori de-ai nostri au abc-ul fotbalistic...

de-aia zic eu ca e mai simplu sa iei jucatori tineri si sa formezi o echipa decat sa aduni vedete cu bani multi!

Adrian28.12.2008 11:05
Sa faci macar o preluare corecta...

Heheheh...

Te-ai uitat macar la meciurile in care a jucat Curtean?

Esti sigur ca nu stie sa faca preluari?

Bai oamenilor, nu mai plecati la drum cu toate ideile astea preconcepute ca dati din groapa in groapa.

Eu astept sa mai imi spui alte abc-uri lipsa. Pana atunci, uita-te ca baiatul a jucat mijlocas si are vreo 7 goluri marcate in Liga 1 in acest sezon(si mai are si cateva pase de gol). Asta desi joaca la o echipa retrogradata.

Ultrash

Ce jucatori mari visezi tu la Steaua?

In Romania nu vin jucatori mari. In Romania vin in cel mai bun caz jucatori care vor sa fie mari si daca ai norocul sa gasesti aici unul care are potentialul de a ajunge mare, ar fi bine sa tragi de el si sa il exploatezi la maxim.

Tinerii Romani nu se antreneaza pe terenuri sintetice sau pe iarba sau in super baze de pregatire. Ei fac pregatirea pe asfalt si pe ciment si pe alte suprafete dure.

La 20 de ani, cand fac pasul la o echipa mare, ligamentele genunchilor lor sunt deja mancate de toate vibratile puternice create de suprafetele astea tari.

O accidentare mai serioasa si s-au dus dracului.

Ultrash si SteauaB

Uitati-va la meciurile echipelor din Liga 1, uitati-va cum joaca tinerii.

Lasati toate ideile astea de football manager de a aduce jucatori tineri si talentati si perfecti din strainatate la echipa.

Astia nu vin aici. Romania e o tara mica iar Liga 1 e foarte putin atractiva.

Pana acum cred ca v-ati dat seama ca in CL nu putem face mai mult de locul 3(si asta daca avem noroc).

Si locul asta 3, loc de Cupa UEFA, spune multe despre noi.

Noi suntem o echipa care ar trebui sa se concentreze pe Cupa UEFA.

Doar atat putem.

Pe vremuri ne bucuram cand venea la noi un om ca si Curtean.

Acum strambam din nas doar daca e vorba ca il vrea Steaua.

Oare chiar atat de departe am ajuns incat sa ne permitem sa fim atat de aroganti?

Eu nu cred.

Robinson Rufay Zapata28.12.2008 11:10
Doar Elton avea fatza de Steaua, restu erau praf...

vrei sa zici ca mendoza si pepe moreno nu erau de Steaua? fratele meu cate centrari a lui mendoza s-au concretizat in gol? multe , cate a lui Banel , 0? pepe moreno statea la pomana da' inscria , suta la poarta pe cand arthuro dadea mingea in spate ca in fata il manca lupul

Marius28.12.2008 11:14
Mutu are 3 clase peste Dica datorita delasarii lui Dica

Si TGV are 5 clase peste Sageata Albastra datorita delasarii conducerii CFR... rationament super, nimic de zis...

«191011121329»