Mijlocașul echipei Steaua, Juan Toja Vega, este singurul columbian din lotul grupãrii roș-albastre, care a fost convocat de selecționerul Eduardo Lara, pentru partida amicalã contra naționalei statului Haiti.
Ceilalți doi jucãtori columbieni din lotul Stelei, Dayro Moreno și Robinson Zapata, nu au fost convocați.
Sursa: Mediafax.
Ce declara acesta cu cateva ore inainte de aflarea vestii:
Nu pot spune ce aș alege între o participare cu Steaua în Liga Campionilor și calificarea la Mondiale cu Columbia. Amândouã sunt la fel de importante. Când eram la Dallas era mai greu sã fiu convocat la echipa naționalã, deoarece fotbalul din SUA nu are o imagine foarte bunã, deși campionatul de acolo este destul de bun. Venind la Steaua, am mai multe șanse sã joc la echipa naționalã. Este un moment excelent pentru mine, fiindcã joc în competiții foarte importante din Europa. Este un moment de care trebuie sã profit, deoarece este cel mai bun din cariera mea. Trebuie sã muncesc foarte mult, pentru a obține performanțe atât cu Steaua, cât și cu echipa naționalã a Columbiei
Cred cã orice fotbalist muncește zi de zi, an de an, meci de meci, pentru a-și îmbunãtãți jocul. Cred ca în aceastã perioadã de pregãtire am muncit cu toții bine, pentru a înfrunta returul în formã. Vrem sã jucam foarte bine și sã câștigãm campionatul. Cred cã Lãcãtuș a fost mereu ambițios, atat ca jucãtor, cât și ca antrenor. Normal ca ne-a insuflat și nouã aceastã ambiție și aceastã Dorințã de a câștiga mereu. Ne luptãm pentru orice minge, atât la antrenamente, cât și la meciuri. Când am venit la Steaua, erau mulți jucãtori noi, nu ne cunoșteam prea bine. Acum ne-am acomodat și suntem un grup puternic și unit, o echipã cu adevãrat
Un derbi este la fel oriunde în lume. Este cea mai importantã întâlnire dintr-un sezon. Chiar dacã nu câștigi campionatul, chiar dacã stai prost în clasament, suporterii îți cer sã câștigi acest meci. Jucãm cu Dinamo pe teren propriu, trebuie sã respectãm acest lucru și blazonul Stelei și sã îl jucãm ca pe un adevãrat derbi. Nu doar cu Dinamo trebuie sã evoluãm așa, ci cu toate echipele pe care le vom întâlni în retur. În orice țarã ai juca, îți dai seama care este cel mai mare rival al echipei tale. În Columbia este derbi-ul dintre Santa Fe și Millionarios, în Argentina este River Plate - Boca Juniors, în SUA am jucat în Dallas - Houston, care este un derbi. Între Steaua și Dinamo este o rivalitate mare și am realizat și eu asta, fiindcã fac parte din familia Stelei acum. ªtim cine este Steaua și cum se simte acest meci. Mingea de fotbal este aceeași oriunde în lume. Nivelul campionatelor este oarecum asemanator, singura diferențã ține de stilul de joc. În Argentina se pune bazã pe tehnicã și pe alergare, în SUA se încearcã o copiere a stilului britanic. În România se aleargã mult, cu mingi lungi, iar cele mai bune echipe încearcã sã pãstreze mai mult posesia mingii, la fel ca și în Columbia. Nu sunt foarte multe diferențe
Sursa: SteauaFC.com