Cat ma amuza unele posturi. Aceeasi oameni care acum cateva saptamani spuneau ca facem maxim un punct in grupa (dupa un egal cu Olanda, nici nu se punea problema sa incurcam Franta) sau care sperau "sa nu luam o caruta de goluri" sunt acum siderati si revoltati ca Romania a facut DOAR 0-0 cu Franta... Vaaaaaaaaaaai ma managerilor... voi aia care ati criticat selectia, voi care doreati Romaniei maxim 1 punct, tot voi sunteti nemutumiti?
De ce? Ca nu ne-a batut Franta? Ca n-am luat 3 goluri in primul meci ca italienii? Ca a jucat Banel, care a devenit cel mai harnic (daca pot spune asa) jucator al Campionatului European? [finalul ironiei]
Acum serios, ne-am aparat cam tot timpul, dar sa recunoastem ca francezii nu prea au avut ocazii. Si nu stiu ce alt joc am fi putut sa facem in conditiile in care Mutu n-a fost intr-o zi buna, Radoi a fost mai mult al treilea fundas central decat mijlocas la inchidere iar Contra s-a zbatut degeaba pe dreapta.
De la noi mi-a placut mult Cocis, carea fost un fel de Makelele, recupera baloane, pasa in fata, intotdeauna cu capul sus, venea in defensiva. Schimbarea lui chiar n-am inteles-o, daca cineva merita schimbat era Radoi, care numai inchizator n-a fost, iar la pase mi-a amintit de Lovin in zile proaste, numai la fundasi sau in lateral. Cred ca putem numara pe degetele unei maini ocaziile cu care Radoi a trecut in jumatatea adversa... In fine, poate asta a fost tactica.
Mi-a mai placut Daniel Niculae, care sunt aproape sigur ca va fi titular si cu Italia, e varful perfect pentru contraatac. Are viteza foarte buna, are oarece tehnica, gabarit, e oricum peste Marica si Niculae la capitolul jucator de contraatac.
Goian si Tamas au fost ok, cu toate ca au avut mici scapari, Rat a fost excelent, in majoritatea cazurilor i-a blocat bine pe Ribery sau Anelka, a urcat in atac.
Per total, a fost un meci bun daca ma gandesc ca e situatia de Steaua - Cand nu merge Mutu, nu merge nici nationala, iar jucator care sa-l schimbe nu avem.
Despre Olanda-Italia. Prietenii mei, TOATE echipele evolueaza in functie de adversar. Olanda a zburdat pentru ca italienii s-au deschis, au iesit la joc. Cu noi va fi 100% altceva. Absolut toate meciurile noastre de la Euro vor urma tiparul Constanta, cu jocul dus la 0-0, si sperand intr-o faza fixa care sa ne "scoata"... Deci ori facem 0-0, ori 1-0 sau 0-1 pe final... "Caruta de goluri" nu o vom aduce acasa, spre dezamagirea unora.