Tovarasu' andi,
Banel a intrat in acest meci cu un scop clar, acelasi din meciul cu Olanda de la Constanta - sa blocheze flancul stang al francezilor. Si, daca nu ma insel, Malouda (mijlocas ofensiv la aia.. bla-bla) a fost periculos in fix 2 (DOUA) faze, iar Abidal (fundasu', ala care trebuia sa urce, bla-bla) a centrat fix 1 (UNA) data!
Dar deh, daca nu face 5 biclitete (desi a incercat o data :laugh: ), 4 foarfece, si nu 2 goluri pe meci (indiferent de poarta) Banel nu face nimic... Iata tov. Andyro ca Piturca (da, ala care ne-a calificat dupa 8 >OPT< ani la Euro, ala care a batut Olanda) il joaca titular pe Nicolita si stie cum sa-l aseze ca sa dea randament, ceea ce nu se poate spune de idolul de pe banca noastra.
Dincolo de carcoteli sforaitoare am facut 0-0 cu Franta, vice-campioana mondiala si am castigat "neste" dispute Rat-Ribery, Cocis-Makelele, Contra/Nicolita-Malouda.
Corinuta
Niculae a jucat tot meciul singur impotriva a 3 (TREI) francezi, fundasii centrali + un inchizator. De fiecare data cand reusea sa preia astepta secunde bune pana sa paseze IN LATERAL, lui Mutu sau Banel... Sa fim seriosi, Niculae nu e Cr. Ronaldo sau Messi sa plece in viteza, dribland 3 oameni, spre poarta adversa. A jucat ce trebuia, a tinut mai mereu un mijlocas langa el.
Singura mea dilema e jocul prea defensiv al lui Radoi, atat.
Tovarasu' Marius,
Eu ramasesem cu ideea gresita ca un joc defensiv e completat de contraatacuri rapide. Daca scopul nostru la campionatul asta european e sa nu primim goluri, dar si sa nu tragem NICI UN SUT PE POARTA adversarului, atunci sa nu mai scriem articole in care deplangem mentalitatea Stelei in Champions League, umila in fata echipelor mari.
Cat despre Banel, eu nu i-as acorda tot meritul defensivei de pe acea parte. Sa zici ca un mijlocas lateral da randament pentru ca de pe partea lui nu s-au dat decat cateva pase/centrari mi se pare cel putin copilaresc. Un mijlocas lateral, mai ales la nivelul nationalei, trebuie sa fie un jucator capabil sa sustina atacul prin urcarile sale. Chiar faptul ca Niculae era singur intre 3 francezi si trebuia sa astepte (!) urcarile lui Banel (celebrul atlet sprintar) e o dovada ca ceva nu merge cum trebuie.
Unii au vazut un joc tacticizat, eu am vazut un joc urat, cu Romania aparandu-se 80 de minute cu 8 oameni de camp + Niculae si Mutu undeva pe la mijloc incercand (uneori) un pressing la cei 4 fundasi francezi. Am ramas cu impresia ca desi egalul este bun, se putea mai mult. Sunt curios cum, in ipoteza in care am fi primit gol, am fi atacat/construit cu 8 jucatori defensivi. Plus ca singura noastra schimbare ofensiva a fost in minutul 92, dar asta e alta poveste.
Italia nu e Franta, are o capacitate ofensiva MULT mai mare, plus un noroc arhicunoscut; isi joaca ultima sansa cu noi si vor juca la 3 puncte, atacand furibund 90 de minute. Daca vom aborda aceeasi tactica, nu stiu daca rezultatul va fi acelasi.