FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre Steaua in general.

«167891025»
fsorini08.06.2008 10:47
Eu mi-am expus o parere. Atat si nimic mai mult. Nici nu pot face altceva decat sa-mi spun parerea.

Eu am zis asa: Daca ati ajuns la concluzia ca Gigi Becali trebuie sa plece bine dar inainte gasiti inlocuitor pentru el care sa iubeasca Steaua.

se va gasi stai tu linistit

Atunci m-am linistit si ca batran stelist pot sa-mi mananc linistit pensia.

stelistul stelist08.06.2008 10:49

vezi poate suplimenteaza Jiji cu ceva :biggrin:

dar pe bune fara nici o gluma sau altceva cred ca in Romania sau in stainatate sunt oameni cu bani care ar investi in Steaua

fsorini08.06.2008 10:52

vezi poate suplimenteaza Jiji cu ceva :biggrin:

dar pe bune fara nici o gluma sau altceva cred ca in Romania sau in stainatate sunt oameni cu bani care ar investi in Steaua

Vezi dragul meu asta este problema voastra sunteti ... (ce credeti voi ca trebuie completat pentru remarca: "vezi poate suplimenteaza Jiji cu ceva"), pacat.

DanStan08.06.2008 10:56

Da, domnule, ai dreptate. Americanul Glazer iubeste pe Manchester United din frageda pruncie. D'aia a castigat Manchester ultima editie a Champions League. Sau poate Glazer a inteles ca-n fotbal investitiile intr-un club de fotbal pot fi recuperate numai apeland la profesionisti si lasandu-i sa-si faca meseria ?

Apropo de Glazer. Eu ma tot intreb cum o fi castigat clubul astuia Champions League fara ca americanul sa viseze noaptea titularii de a doua zi si sa se laude cu asta, fara aluzii la ajutorul divin, fara laude idiote privitoare la butoane si influente, fara declaratii zilnice stupide la TV si in ziare, in sfarsit, fara cel mai mare finantator de pe mapamond la carma ? E de-a dreptul incredibil !

Suntem ? Mde, nu-mi permit sa vorbesc in numele altora dar in ceea ce ma priveste m-am saturat ca Steaua sa fie panou publicitar pentru toate aberatiile lui Jiji. Indiferent cine va fi noul finantator fie si numai faptul ca nu-l preocupa comparatiile cu Mihai Viteazul si tot ar fi un pas inainte. Daca nu va dori sa ajunga cu orice pret presedinte ar fi deja al doilea pas. Vrei sa-ti povestesc si de ceilalti pasi ?

stelistul stelist08.06.2008 11:00
Da, domnule, ai dreptate. Americanul Glazer iubeste pe Manchester United din frageda pruncie. D'aia a castigat Manchester ultima editie a Champions League. Sau poate Glazer a inteles ca-n fotbal investitiile intr-un club de fotbal pot fi recuperate numai apeland la profesionisti si lasandu-i sa-si faca meseria ?

Apropo de Glazer. Eu ma tot intreb cum o fi castigat clubul astuia Champions League fara ca americanul sa viseze noaptea titularii de a doua zi sa se laude cu asta, fara aluzii la ajutorul divin, fara laude idiote privitoare la butoane si influente, fara declaratii zilnice stupide la TV si in ziare, in sfarsit, fara cel mai mare finantator de pe mapamond la carma ? E de-a dreptul incredibil !

ai dreptate...ne trebuie un patron fara fitze si sa lase pe angajati sa'si faca treaba, dar noi il avem pe Jiji

fsorini08.06.2008 11:00

Apropo de Glazer. Eu ma tot intreb cum o fi castigat clubul astuia Champions League fara ca americanul sa viseze noaptea titularii de a doua zi sa se laude cu asta, fara aluzii la ajutorul divin, fara laude idiote privitoare la butoane si influente, fara declaratii zilnice stupide la TV si in ziare, in sfarsit, fara cel mai mare finantator de pe mapamond la carma ? E de-a dreptul incredibil !

Da de acord cu ironia ta Dane. Inlocuieste tu cuvantul "iubeste" din ce am zis eu cu ce crezi tu ca trebuie numai sa fie bine pentru club.

Bogdan4Steaua08.06.2008 11:10
Problema Stelei nu este patronul ca baga prea putin bani ci chiar noi suporterii.Cand vom ajunge la fel de potenti finaciar ca suporterii Barcelonei, Real sau Liverpool atunci vor veni si oameni de afaceri care sa investeasca sute de milioane de euro la echipa.Am fost in Barcelona si pentru a vizita Camp Nou am platit 17 euro si am stat 30 de minute la coada ca sa cumpar bilet.Ca sa nu mai vorbesc de magazinul oficial care cred ca are incasari similare cu incasarile unui mall din Bucuresti.Acolo nu patronii platesc salariile fabuloase ale jucatorilor ci suporterii.

Nu are rost sa facem paralele cu Barcelona, pentru ca acolo se discuta la un alt nivel. Acei oameni se pricep la marketing, exista o alta mentalitate.

Si totusi, il vezi pe Laporta facandu-si de cap pe la televizor, alergand dupa jucatorii lui Levante cu pungile cu bani? Crezi ca el face echipa? Cand suporterii Barcelonei fluierau, a iesit pe toate posturile TV sa ii faca derbedei si vagabonzi? Becali intretine un balci continuu.

Becali are bani suficienti, dar nu investeste. Are la indemana exemplul echipelor din Rusia sau Ucraina, care prin investitii serioase s-au desprins de pluton. Sahtior si Dinamo Kiev terminau campionatul la 20-30 de puncte in fata plutonului pana acum vreo 2 ani, iar acum, cand au inceput sa investeasca si alti patroni, Ahmetov si Surkis au bagat si mai multi bani, si tot termina la 10-15 puncte in fata. Si cand vorbesc de investitii, nu ma refer la jucatori de 1 milion de euro, ci de 5-10 milioane, cu salarii pe masura. Acelasi lucru si in Turcia. Vrei sa domini un campionat si sa faci ceva in Europa, nu dai din gura ca un papagal toata ziua la TV, ci bagi mana adanc in buzunar. Daca nu esti capabil sau nu vrei, mai coopteaza pe cineva in structura de conducere a clubului. Sau retrage-te!

A mentinut un nucleu de jucatori, bravo lui, a oferit niste salarii bune pentru campionatul nostru. Nu mai discutam care a fost scopul, pentru ca ne racim gura de pomana. Acum insa, a aparut in ecuatie CFR Cluj, o echipa care a inceput sa investeasca serios in ultimii ani. Acum 2 ani, au pierdut duelul cu noi pentru locul 2. Au tacut din gura si au investit mai mult. Au adus jucatori, dar au lucrat si la capitulul aranjamente.

Si iata ca acest aspect, impreuna cu inconstienta creditorului, care era convins sa va defila cu investitii minime intr-un campionat in care CFR se intarise, iar Dinamo dominase autoritar sezonul recent incheiat, a dus la incoronarea clujenilor.

mihaicc08.06.2008 11:21

Aberatii , Aberatii , Aberatii .........Cand am zis ca semanati toti cu Jiji nu am exagerat deloc.Daca cineva compara situatia din campionatul Angliei cu situatia din campionatul nostru esti cel putin la fel de DUS ca si iubitul nostru patron.Din pacate asta este nivelul nostru ,o echipa din Romania nu-si permite un buget mai mare de 15-20 milioane de euro

Bogdan4Steaua08.06.2008 11:30

Omule, care e restrictia? Daca investesti mai mult de 20 de milioane intri la puscarie? Ia exemplul lui Fener. In ultimii ani au investit enorm. Este de ajuns sa iti spun ca parcursul pana in sferturile UCL(deloc intamplator) le-a adus mai multi bani decat s-au investit la Steaua in ultimii 5 ani. Sa nu mai spun ca au si un marketing sanatos.

Si oricum, daca noi am avea macar un buget de 10-15 milioane de euro m-as declara multumit. Dar nu e cazul. Daca tragem linie in toamna, dupa eventualele plecari ale lui Dica, Goe, Golanski si Radoi, calculam sumele incasate pe jucatori, din drepturile TV, din contracte de sponsorizare, iar apoi adunam sumele investite in transferuri si cuantumul salarial, iti garantez ca Becali nu numai ca nu a bagat bani, ci si-a pus deoparte o suma frumusica. Asta pentru ca nu mai are interes.

mihaicc08.06.2008 11:34

Bogdan4steaua

Ce jucatori au adus cei de la CFR asa senzationali? Cred ca ai inteles gresit , eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca noi nu se putem compara in momentul de fata cu forta financiara a Spaniei.In tarile ex sovietice se fac investitii pentru ca ei se ghideaza dupa alte principii economice decat europa occidentala.Sa nu se facem ca nu stim cine baga bani la Zenit.Atata timp cand situatia economica din Romania nu se va schimba niciun alt patron nu va baga mai multi bani decat baga Gigi acum .

Bogdan4Steaua08.06.2008 11:45

Nu au adus jucatori senzationali, dar ne-au suflat titlul. Au bagat bani seriosi, au adus o gramada de jucatori, din care au reusit sa construiasca un 11 echilibrat. Nu toti au nume de la CFR, dar valoare exista: Dubarbier, Semedo, Trica(in ciuda caracterului infect), Culio, Cadu. Si nu numai.

In iarna aveau 11 puncte, si au continuat sa se intareasca. Poate nu au facut atunci cele mai bune transferuri, dar conteaza mentalitatea. Daca Gigi avea 11 puncte avans, nu mai aducea nimic, eventual renunta la 1-2 jucatori care aveau salarii prea mari.

Nu stiu dupa ce principii se ghideaza rusii, dar investitia tot investitie se numeste. Mafioti, evazionisti si "murdari" sunt toti, de la Becali la Iancu, Copos sau Paszkany. Asta nu schimba cu nimic datele problemei.

Si in situatia economica actuala, repet, pentru numele lui Dumnezeu, Becali nu mai baga aproape nimic. Daca am calcula balanta venituri investitii, Steaua ar sta extrem de prost, fiind surclasata clar de CFR, Rapid, Timisoara. Si nu numai.

mihaicc08.06.2008 12:03

Bogdan4steaua

Pentru numele lui Dumnezeu cred ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda.In fotbalul mondial poate doar Abramovici isi permite sa piarda bani .O echipa trebuie sa se autofinanteze, eu asta am vrut sa scot in evidenta cand am dat ca exemplu Barca.Cheltuielile trebuie sa fie egale cu investitiile , niciun patron nu-si permite sa piarda bani la fotbal de dragul suporterilor.La Steaua in momentul de fata Becali nu mai baga niciun ban si niciun alt patron daca ar veni nu ar baga bani .CFR, daca nu intrau in CL in 2-3 ani se desfiintau.Nu cred ca ala isi permitea sa cheltuie bani la nesfarsit.De asta au fost ajutati de federatie de castige campionatul.

MoWeed08.06.2008 12:20

@mihaicc

Ce-i drept nimeni nu isi permite sa piarda bani in fotbal, pentru ca a devenit un sport foarte costisitor.

Dar Becali ar putea scoate mult profit cu o investitie initiala mare. Ia gandeste-te daca ar investi acum o suma mare de bani sa creeze o echipa care sa joace an de an in grupele Champions League. Cu timpul din incasari pe bilete, marketing vanzarea de jucatori si-ar recupera investitia

Numai ca asta inseamna un plan pe termen mediu spre lung, iar Becali vrea castig financiar imediat. Asta este problema, ciobanul nu se gandeste decat la sezonul imediat urmator, pentru el nu conteaza ce se va intampla peste 3-4 ani....

Pentru ca Steaua sa ajunga un club decent la nivel european, care sa aiba forta sa iasa macar din grupele CL trebuie investitii mari. Nu putem sa stam sa crestem cu timpul pentru ca asta va mari distanta dintre noi si cei mari...

Bogdan4Steaua08.06.2008 12:53

Exact. Daca Becali ar avea o avere de 100 milioane de euro, as intelege sa se orienteze pe o investitie pe termen scurt.

Dar cum averea lui sare de 1 miliard de euro, nu cred ca un credit de 20.000.000 euro acordat acum Stelei, pe care l-ai recupera garantat in maxim 2 ani l-ar destabiliza din punct de vedere financiar. Este interesant faptul ca Paszkany a riscat, avand o avere mult mai mica. Si ganditi-va ca au fost extrem de aproape sa nu rezolve nimic, in cazul in care noi nu pierdeam cu Dinamo. Terminau pe 2, si cu adversarii din turul 3, spuneau cel mai probabil adio grupelor.

Steaua i-a adus notorietate, i-a rasplatit din plin investitiile. Ca nu a reusit sa isi gestioneze propria imagine intr-un context extrem de favorabil, in care a fost mediatizat mai ceva decat presedintele tarii, este strict greseala si prostia lui.

Strict pentru acest aspect, Becali ar trebui sa fie dispus sa piarda cateva milioane pe termen scurt, pentru ca pe termen mediu si lung, va scoate mult mai mult.

Dar prefera sa investeasca in terenuri...

Marius08.06.2008 13:17

Bai nene, cu toate scuzele de rigoare, voi vorbiti vorbe si scrieti tampenii...

Care autofinantare? In clipa asta, din cate stiu eu, singurul club "mare" din Europa care e pe plus e FC Sevilla. Pentru informatia voastra, Manchester United si Chelsea au deficite cumulate in valoare de 1,9 MILIARDE DE EURO! Marele Real Madrid are o datorie de 240 de MILIOANE DE EURO, din care vreo 30 s-au adunat dupa ce i-a preluat Calderon. Lyonul, masina de marketing, e pe minus cu vreo 25 de milioane de euro dupa ultime sezoane. Marile echipe de traditie din Europa, Borussia Dortmund si Ajax Amsterdam au si ele datorii de nu-si vad capul...

Si voi vreti auto=finantare? In Romania?

Macar ganditi-va putin... Ajax cumpara jucatori de maxim 5-6 milioane, salariile nu sar de un milion (vorbesc de vedete), spectatori au o medie de 30-40.000 pe sezon (acasa) si totusi SUNT PE MINUS!

Inainte de a scrie mai ganditi-va putin... Becali da bani... Nu asta e buba lui... Aiurea e ca foloseste Steaua ca locomotiva a imaginii lui publice...

metzzz08.06.2008 13:39
Aberatii , Aberatii , Aberatii .........Cand am zis ca semanati toti cu Jiji nu am exagerat deloc.Daca cineva compara situatia din campionatul Angliei cu situatia din campionatul nostru esti cel putin la fel de DUS ca si iubitul nostru patron.Din pacate asta este nivelul nostru ,o echipa din Romania nu-si permite un buget mai mare de 15-20 milioane de euro

O echipa din Romania isi permite un buget de 15-20 de milioane lejer prietene. SI tare cu greu ma abtin sa te injur. Tu ai sigur un handicap cand spui ca semanam cu oierul. Pai tu l-ai vazut pe Glazer sa ii zica ceva lu Ferguson?? Eu nu am auzit. SI ca sa nu imi zici mie ca nu comparam , in fiecare zi si in fiecare minut , la magazin , la munca , la salariu , la orice vrei tu ne raportam la VEST. Cred ca ar fi cazul sa ne raportam si la finante la VEST sau or sa ramana in Romania in urmatorii 10 ani doar pensionarii , care vor primii bani de la copii din strainatate bani ca sa o duca mai bine.

Si sa nu uit....gandirea ta e comunista , sau poate ai uitat pentru ce ai iesit in strada in 89`, sau poate nu ai iesit si acum ai gura mare , sau poate nici nu erai nascut la acea data.

danimarcu08.06.2008 13:43

@Marius

Nu putem face comparatii din astea.

Pai ce cheltuieli are Steaua intr-un an,si ce cheltuieli are Real Madrid?Diferenta este de sute de milioane de euro...

Steaua da salarii intr-un an cat da Realul unui jucator...

mihaicc08.06.2008 14:47

O echipa din Romania isi permite un buget de 15-20 de milioane lejer prietene. SI tare cu greu ma abtin sa te injur. Tu ai sigur un handicap cand spui ca semanam cu oierul. Pai tu l-ai vazut pe Glazer sa ii zica ceva lu Ferguson?? Eu nu am auzit. SI ca sa nu imi zici mie ca nu comparam , in fiecare zi si in fiecare minut , la magazin , la munca , la salariu , la orice vrei tu ne raportam la VEST. Cred ca ar fi cazul sa ne raportam si la finante la VEST sau or sa ramana in Romania in urmatorii 10 ani doar pensionarii , care vor primii bani de la copii din strainatate bani ca sa o duca mai bine.

Si sa nu uit....gandirea ta e comunista , sau poate ai uitat pentru ce ai iesit in strada in 89`, sau poate nu ai iesit si acum ai gura mare , sau poate nici nu erai nascut la acea data.

In afara de Steaua nu isi permite nimeni buget de 15 milioane,poate decat daca mai aduce bani de acasa.SI NIMENI NU VREA SA ADUCA BANI.Vorbesti asa aiurea ca si ciobanul nostru vestit.Orice patron din liga1 daca baga buget de 20 mil in 3 ani se duce la metrou cu palaria in mana ca sa-si ia o paine.Tu cred ca esti din ala platit cu ziua care aude de milioane in manelele lui Guta.

metzzz08.06.2008 15:03

@mihaicc , aahahahahhahahahhaha deci ahahhahahahahahhahahaha ahahahhahahahahaha

ai ajuns la vb celor care iti zic paici ca ciobanul ar trebui sa plece de la echipa , dar tu nu domne , batman batman. Hai [...] ca te-am facut sa ajungi la vorba noastra. :yeahh:

mihaicc08.06.2008 15:14

Nu am spus ca vreau sa plece Becali.Se vede ca nu prea te ajuta capul.Poti sa inveti pe de rost urmatoarea fraza pentru ca de inteles sigur nu o sa intelegi:ORICINE AR VENI IN LOCUL LUI Becali NU VA PUTEA FACE MAI MULT DECAT A FACUT EL.De ce?PENTRU CA INCASARILE CLUBULUI DIN ACEST MOMENT NU-I PERMIT SA BAGE MAI MULTI BANI.

MoWeed08.06.2008 15:17

@mihaicc

Nu intelegi ca numai prin investitii va reusi sa aiba incasari mai mari?

Bogdan4Steaua08.06.2008 15:19

Offtopic: haideti sa pastram un limbaj decent.

Ontopic: in conditiile unui club de talia Stelei, daca investesti 20 milioane intr-un sezon, iti garantez ca iti scoti banii.

Cu o investitie REALA de 20 milioane de euro, echipa ar defila prin campionat, crede-ma. Asta ar insemna automat peste 10 milioane din Liga Campionilor, plus cel putin 5 din drepturi TV si sponsorizari in Liga 1. Mai adauga banii obtinuti din vanzarea biletelor si abonamentelor, si ai sa observi ca e bine. Daca faci o figura frumoasa in Liga, profitul creste. Daca ajungi in optimi, ti-ai asigurat din start o mare parte din bugetul pe anul viitor.

mihaicc08.06.2008 15:28

Pai de ce nu asteptati sa se inchida perioada de transferuri?Sa vedem ce jucatori or sa vina si apoi mai vorbim.Daca ne-ar fi exclus din CL atunci se alegea praful.Cum sa nu-l aperi pe Becali cand vezi ca astia din presa ne-au tocat pana acum cu coruptia si dupa o luna vine UEFA si spune ca in legislatia lor nu este interzisa premierea adversarilor?

fsorini08.06.2008 15:44
Offtopic: haideti sa pastram un limbaj decent.

Ontopic: in conditiile unui club de talia Stelei, daca investesti 20 milioane intr-un sezon, iti garantez ca iti scoti banii.

Cu o investitie REALA de 20 milioane de euro, echipa ar defila prin campionat, crede-ma. Asta ar insemna automat peste 10 milioane din Liga Campionilor, plus cel putin 5 din drepturi TV si sponsorizari in Liga 1. Mai adauga banii obtinuti din vanzarea biletelor si abonamentelor, si ai sa observi ca e bine. Daca faci o figura frumoasa in Liga, profitul creste. Daca ajungi in optimi, ti-ai asigurat din start o mare parte din bugetul pe anul viitor.

Muresan dixit : "Apoi, daca vom lua titlul, nu ne vom mai uita la bani. Vom cheltui atat cat va fi nevoie, chiar si 100 de milioane de euro. Totusi, personal nu cred ca se va ajunge la aceasta suma, dar tot vor fi 50-60 de milioane de euro."

MoWeed08.06.2008 15:45

@mihaicc

Pana la finalul perioadei de transferuri tare mi-e frica de plecarea lui Goian, Dica si Golanski mai ales ca va fi greu sa luam jucatori de valoare apropriata lor cu bani putini(poate doar lui Dica i-am gasit inlocuiutor pe Dayro).

Presa ne cam toaca de ani buni, dar in ultimul an campania lor anti-Steaua a devenit evidenta. Dar principalul vinovat nu e tot Becali prin aroganta si prostia lui? Crezi tu ca daca nu le dadea ocazia aveau vreun impact asupra cuiva in afara de rivalii nostri?

Ca UEFA accepta soponsorizarea adversarelor contracandidatelor nu ma intereseaza. Atata timp cat regulamentul intern al nostru considera acest fapt ilegal nu trebuia sa recurga la un asemenea gest. Asta cu atat mai mult cu cat stia ca atentia va fi indreptata inspre Cluj....

@fsorini

Aia a lu Muresan e o vrajeala cam cum era vrajeala oierului ca se spanzura daca castiga "ungurii" campionatul

«167891025»