Problema Stelei nu este patronul ca baga prea putin bani ci chiar noi suporterii.Cand vom ajunge la fel de potenti finaciar ca suporterii Barcelonei, Real sau Liverpool atunci vor veni si oameni de afaceri care sa investeasca sute de milioane de euro la echipa.Am fost in Barcelona si pentru a vizita Camp Nou am platit 17 euro si am stat 30 de minute la coada ca sa cumpar bilet.Ca sa nu mai vorbesc de magazinul oficial care cred ca are incasari similare cu incasarile unui mall din Bucuresti.Acolo nu patronii platesc salariile fabuloase ale jucatorilor ci suporterii.
Nu are rost sa facem paralele cu Barcelona, pentru ca acolo se discuta la un alt nivel. Acei oameni se pricep la marketing, exista o alta mentalitate.
Si totusi, il vezi pe Laporta facandu-si de cap pe la televizor, alergand dupa jucatorii lui Levante cu pungile cu bani? Crezi ca el face echipa? Cand suporterii Barcelonei fluierau, a iesit pe toate posturile TV sa ii faca derbedei si vagabonzi? Becali intretine un balci continuu.
Becali are bani suficienti, dar nu investeste. Are la indemana exemplul echipelor din Rusia sau Ucraina, care prin investitii serioase s-au desprins de pluton. Sahtior si Dinamo Kiev terminau campionatul la 20-30 de puncte in fata plutonului pana acum vreo 2 ani, iar acum, cand au inceput sa investeasca si alti patroni, Ahmetov si Surkis au bagat si mai multi bani, si tot termina la 10-15 puncte in fata. Si cand vorbesc de investitii, nu ma refer la jucatori de 1 milion de euro, ci de 5-10 milioane, cu salarii pe masura. Acelasi lucru si in Turcia. Vrei sa domini un campionat si sa faci ceva in Europa, nu dai din gura ca un papagal toata ziua la TV, ci bagi mana adanc in buzunar. Daca nu esti capabil sau nu vrei, mai coopteaza pe cineva in structura de conducere a clubului. Sau retrage-te!
A mentinut un nucleu de jucatori, bravo lui, a oferit niste salarii bune pentru campionatul nostru. Nu mai discutam care a fost scopul, pentru ca ne racim gura de pomana. Acum insa, a aparut in ecuatie CFR Cluj, o echipa care a inceput sa investeasca serios in ultimii ani. Acum 2 ani, au pierdut duelul cu noi pentru locul 2. Au tacut din gura si au investit mai mult. Au adus jucatori, dar au lucrat si la capitulul aranjamente.
Si iata ca acest aspect, impreuna cu inconstienta creditorului, care era convins sa va defila cu investitii minime intr-un campionat in care CFR se intarise, iar Dinamo dominase autoritar sezonul recent incheiat, a dus la incoronarea clujenilor.