FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre Steaua in general.

«13456725»
grizzly14.05.2008 09:26

1.din pacate la echipele de juniori inca se percep "taxe" pentru impunerea in prima echipa. continuam sa dam bani aiurea pe fotbalisti care fac un sezon sau chiar o jumatate de sezon bun, in loc sa producem.

2.ca orice fost jucator bun, Adi Ilie are ochi. ramane de vazut cat din ceea ce vede el se poate transfera.

3.eu pe Neaga nu l-as zbura inca. mai poate. trebuie doar trezit. a mai avut odata nevoie si nu am regretat. Dica trebuie lasat sa plece, nu mai are motivatia continuarii la Steaua.

4.mijlocasi laterali NEAPARAT. atacantii nostri nu dau randament pentru ca sunt siliti sa joace in banda ceea ce nu le convine cine stie ce.

5.conducatorul (ii)... no comment.

AdrianUltras2523.05.2008 18:47

Chestia e ca, daca Steaua ar fi in totalitate un club de CL, nu ar exista probleme in a-l aduce pe Nilmar.

Va dau 3 exemple: Turcia,Grecia si Rusia.

Campionate nu foarte puternice, in comparatie cu cele din vest, cu doar cateva echipe de valoare(3-4) dar care sunt cu mult peste restul.

Teoretic si la noi ar trebui sa fie la fel.

Romania are un campionat slab, dar Steaua e totusi o echipa care ar trebui sa fie cu mult peste nivelul campionatului.

Problema e ca la noi inca se gandeste local si nu global.

Rusii gandesc global.

CSKA,Spartak,Zenit - "Suntem cei mai buni din Rusia, hai sa bagam bani sa fim printre cei mai buni si in Europa"

Si asa au ajuns in campionatul destul de necunoscut al Rusiei jucatori ca Vagner Love, Cavenaghi,etc

Si rezultatele s-au vazut.CSKA si Zenit au castigat Cupa UEFA!

La greci si la turci e la fel, doar ca echipele respective (Olympiakos,Panatinaikos,AEK/Galatasaray,Fenerbahce,Besiktas) nu au reusit performante asa de spectaculoase.

Veti zice ca la noi nu se poate intampla asa pt ca nu exista bani atat de multi.

GRESIT!

Patronul Stelei, Gigi Becali, se da in continuu mare cum ca el ar fi cel mai bogat om din tara si ca pt el banii nu conteaza.(cica are avere de 4 mld euro)

Daca banii nu ar conta, 10 mil euro pe un jucator si un salariu stagional de 2 mil euro nu ar trebui sa fie o problema.

Mai ales ca acel jucator ar putea, daca echipa face performanta, sa fie vandut cu cel putin valoarea investita in el(10 mil banii dati pe transfer si banii dati pe salariul lui).

Dar asa gandesc echipele mari din Europa, nu echipele mari din Romania!

Marius23.05.2008 19:37

1. khalid, nu ma refeream la tine... poate am fost prea subtil :)

2. Adrian: a) "Suntem cei mai buni din Rusia, hai sa bagam bani sa fim printre cei mai buni si in Europa"... sincer, eu cred ca aia gandesc mai repede "Ne ia Spartak titlul? Hai sa bagam bani!" Cam ceea ce e la noi, doar ca aia baga bani (multi) in echipa, nu in stimulente+arbitrii

b) cine era Vagner Love cand a fost adus la TSKA? Jo cine era? (aici ar merge si un cine este? :D)... get real, nici aia nu aduc vedetele Braziliei, doar ca au scouteri infinit mai buni ca Strizu&Arga, si 2-3, maxim 4 milioane de dat pe brazilieni...

c) "Dar asa gandesc echipele mari din Europa"... Imi pare rau, echipele mari din Europa se gandesc sa castige trofee ==> sponsorizari banoase si de durata ==> facilitati pentru suporteri ==> alti noi suporteri ==> si ajungem la faza in care oamenii isi lasa abonamentul la meciurile unei echipe mostenire copiilor... gandire pe termen lung :)

sonic200523.05.2008 19:54

Nu cred ca e sanatos sa se vrea performanta instantaneu si iti dau 2 exemple: Ferguson nu a castigat nici un trofeu cu Manchester in primii 5 ani si Becali a spus ca il zbura de la echipa daca ar fi fost patron el si al doilea instantaneu inseamna si de scurta durata eu sunt adeptul formarii unei academii puternice in Romania mai ales dca nu mai exista asa ceva la care sa fie adusi cei mai buni tineri romani, africani , sud-americani iar pentru asta implicit avem nevoie sa investim mult in departamentul de scouting.

chiar daca am face cum spui tu si am lua 2-3 jucatori de clasa esti sigur ca performantele vor veni imediat? au si ei nevoie de timp pt acomodare timp pe care ciobanul nu il acorda pt ca na doar nu degeaba ii da un milion salariu.

eu unul sper sa ridice plafonul salariilor anul acesta taher la Rapid si cei de la CFR pt ca vrand nevrand ciobanul va trebui sa se tina dupa ei.

AdrianUltras2523.05.2008 20:28

Marius, nici Nilmar nu e nu stiu ce acum.

A fost odata un jucator de nationala a braziliei dar s-a stins dupa accidentarea care l-a tinut departe de gazon mult timp.

Daca o echipa de nivelul Stelei i-ar face oferta pe masura ar veni.Participarea in CL e foarte atragatoare pt jucatorii brazilieni care vor sa joace in Europa la echipe mari.

Joci in CL cateva meciuri, dai cateva goluri...ajungi la o echipa tare!

Vagner Love, Jo, Tancul Cavenaghi, erau jucatori tineri care promiteau mult si care erau urmariti de echipe din Europa, echipe mari.

Au mers in Rusia la CSKA si Spartak ca sa fie mai aproape de actiune.

Cavenaghi a ajuns intre timp la Bordeaux unde daca nu ma insel a terminat acest sezon ca golgeter al echipei.

Vagner Love, Jo, Dudu au tot timpul sa ajunga la echipe mai tari.

P.S. Am uitat de Elano, un jucator care a ajuns la Sahtior si de la Sahtior a prins nationala Braziliei si s-a transferat in Anglia la Man City, o echipa destul de puternica, zic eu.

xDaJACKALx23.05.2008 21:51
Chestia e ca, daca Steaua ar fi in totalitate un club de CL, nu ar exista probleme in a-l aduce pe Nilmar.

Va dau 3 exemple: Turcia,Grecia si Rusia.

Campionate nu foarte puternice, in comparatie cu cele din vest, cu doar cateva echipe de valoare(3-4) dar care sunt cu mult peste restul.

Teoretic si la noi ar trebui sa fie la fel.

Romania are un campionat slab, dar Steaua e totusi o echipa care ar trebui sa fie cu mult peste nivelul campionatului.

Problema e ca la noi inca se gandeste local si nu global.

Rusii gandesc global.

CSKA,Spartak,Zenit - "Suntem cei mai buni din Rusia, hai sa bagam bani sa fim printre cei mai buni si in Europa"

Si asa au ajuns in campionatul destul de necunoscut al Rusiei jucatori ca Vagner Love, Cavenaghi,etc

Si rezultatele s-au vazut.CSKA si Zenit au castigat Cupa UEFA!

La greci si la turci e la fel, doar ca echipele respective (Olympiakos,Panatinaikos,AEK/Galatasaray,Fenerbahce,Besiktas) nu au reusit performante asa de spectaculoase.

Veti zice ca la noi nu se poate intampla asa pt ca nu exista bani atat de multi.

GRESIT!

Patronul Stelei, Gigi Becali, se da in continuu mare cum ca el ar fi cel mai bogat om din tara si ca pt el banii nu conteaza.(cica are avere de 4 mld euro)

Daca banii nu ar conta, 10 mil euro pe un jucator si un salariu stagional de 2 mil euro nu ar trebui sa fie o problema.

Mai ales ca acel jucator ar putea, daca echipa face performanta, sa fie vandut cu cel putin valoarea investita in el(10 mil banii dati pe transfer si banii dati pe salariul lui).

Dar asa gandesc echipele mari din Europa, nu echipele mari din Romania!

Nu poti sa compari Steaua cu echipele din Rusia, Turcia sau Grecia.

In primul rand in Rusia sunt niste magnati care baga bani la greu si nimeni din Romania nu se poate compara cu ei

Pe urma cluburile din Grecia si din Turcia au o organizare asemantoare cu cele din vest unde suporterii contribuie semnificativ la bugetul clubului.Olympiacos a fost umilita vreo 10 ani in UCL pana a ajuns sa-si faca noul stadion si sa aduca jucatorii care ii are acum.La noi dupa ce am plans 10 ani ca nu avem echipa in grupe, am ajuns sa fim luati la misto ca nu am facut decat 1 pct.Noi abea am reusit sa deschidem un magazin oficial al clubului in timp ce Fenerbahce ii plateste salariul lui Roberto Carlos din tricorile vandute cu numele lui.Acolo nu e stadionul gol daca ploua sau daca se joaca impotriva ultimei clasate.Si cel mai important e ca acolo este o strategie pe termen lung nu Pac Pac dau 3 milioane daca ajungem in finala la Euro dar nu am bani sa il tin pe Pepe.

AdrianUltras2523.05.2008 22:50

xDaJACKALx

Bani sunt.Ca nu vrea ciobanasul sa ii bage e alta problema.

Cum ai zis si tu..."dau 3 mil la nationala daca ajunge in finala...dar nu il vreau pe Mendoza pt ca cere un salariu prea mare."

Fishu24.05.2008 06:49

Ne-am saturat de Becali si de toate promisiunile lui

A fost odata invitat la o emisiune TV si il intreaba un suporter ,de ce nu investeste odata 100 de mil de E si cu asta basta , raspunsul lui a fost ceva de genul :

Nu vreau sa bag atatia bani pentru ca nu are rost , ce garantzie am eu ca o sa am performantze ?( :| ) si pe langa asta nu vreau sa imi bat joc de banii pe care mi i-a dat Dumnezeu ( adik esti un mare zgarca ) , bine nu vrei sa investesti bani multzi ,atunci pleaca de la Steaua ! Noi vrem sa devenim iar ce am fost acum 22 de ani , Vrem sa devenim o echipa cu renume global !

Marius24.05.2008 06:54

Adriane,

De unde stii ca bani sunt? Bani nu sunt, indiferent de ce spune geigei... Piata imobiliara din tara e pe punctul de a intra in colaps, daca nu e deja in colaps... Majoritatea afacerilor gibonului sunt in domeniul imobiliar.

Cum ramura pe care iti "joci" tu banii e cea mai nesigura din economia romaneasca, trebuie sa fii cel putin tampit sa-ti bagi banii la fotbal.

De asemenea, respect xDaJACkALx

Cati suporteri isi cumpara produsele originale, scoase la vanzare de club? Cum este posibil ca un club de "talia" Stelei sa aiba doar 1 (unul!) magazin la stadion si o duba burdusita cu tampenii ce se plimba prin tara? Cum e posibil ca la Steaua-CFR sa fie 25.000 de "suporteri" iar la Steaua-U Cluj ii numarai pe degete pe SUPORTERI?

Inainte de a acuza pe oricine altcineva ca "nu face ca in Turcia si Grecia" poate ar trebui sa acuzi si stelistii ca nu sunt ca "in Turcia si Grecia"...

AdrianUltras2524.05.2008 07:39

Marius

Bani sunt pt ca Gigel arunca cu ei in stanga si in dreapta, doar la Steaua nu.

Bani sunt pt ca se lauda ca baga constant cate 2 mil euro la manastirile de pe muntele Athos.

Bani sunt pt ca tocmai l-au prins baietii deneaisti cu o plasuca cu 1,7 mil euro.

Bani sunt pt ca dobitocul are afaceri si in alte domenii decat cel imobiliar, afaceri care ii aduc de asemenea multi bani.

Dar sa mergem si pe varianta ta.

Sa zicem ca nu sunt bani.

De ce mai tine Steaua?

Marius24.05.2008 07:42

Stai putin, 2 milioane nu sunt 80 cate au Fener sau Plympiakos bugetul... sa pastram proportiile totusi.

LE: Discutiile "generaliste" le-am mutat aici ;)

AdrianUltras2524.05.2008 07:53

Nimeni nu a cerut sa fie bagate 80 de milioane.

Dar 20-30 ar pute investi pt sezonul urmator.

20 de mil - 3-4 jucatori pe posturi pe care ai nevoie - si le dai si salarii mari.

La noi se baga insa 5 mil, se cumpara jucatori de care echipa nu are nevoie si apoi scandal...

Si inca ceva Marius, gandeste-te ca din aia 30 mil cat ar trebui sa fie bugetul, 10-12 mil, hai sa zicem 15 ca exista si sponsorizari, sunt bani care vin din afara(CL,locul 2 in campionat, sponsorizari - poate chiar mai mult de 15), nu din buzunarul patronului.

Zi-mi daca nu ti se pare corecta logica mea.

axl24.05.2008 08:01
Sa zicem ca nu sunt bani.

De ce mai tine Steaua?

Sa-si spele banii aia care nu sunt.

AdrianUltras2524.05.2008 08:04

Axl

Dar ca sa spele tre sa si bage...

Marius24.05.2008 08:13

e corecta logica ta... pana la un punct. "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul..."

Daca eram intr-o tara aproape normala, logica era logica... La noi nu e.... Nu stiu de ce tine ala Steaua, intreaba-l.... Daca vreau ca ala sa tina Steaua? Nu!

Ideal ar fi sa fim si noi 160.000 de socios care sa plateasca 100 de euro pe an... si uite asa, 16.000.000 de la fani + 15.000.000 din drepturi (publicitate, TV, etc) ar veni 30.000.000 buget...

PAC-PAC, m-ai inteles?

Dar nu traim intr-o lume ideala... asa ca nu putem decat... sa ne resemnam... poate.

AdrianUltras2524.05.2008 08:18

Unii romani nu isi permit sa dea cate 100 de euro pe an pt Steaua.

In rusia sau ukraina fanii nu cotizeaza.Acolo doar se baga bani.

Repet, cu 15 mil bani veniti din afara, cu inca vreo 10 de pe transferurile facute dupa euro(si vor fi!) si cu inca 10-15 bagate de patron(o suma mica pt el din mom ce vrea sa dea 5 mil prima pt echipa nationala, echipa cu care el nu are treaba) am putea arata si noi ca o echipa de CL.

c.ronaldo1724.05.2008 08:30

Nu mai comparati Romania cu Rusia, Grecia, Turcia sau Ucraina dpdv al echipelor de club. Exista o diferenta imensa intre Olimpiakos, Fener, Galatasaray sau Zenit fata de Steaua. Nu prea vad cum am putea noi ajunge la nivelul rusilor in 20 de ani. Momentan ne batem cu Ungaria, Macedonia, Belorus, Polonia samd.

Marius24.05.2008 08:33

Eu nu vorbesc de "unii romani"... vorbesc de "stelisti" da? Nici macar milioane de stelisti, doar 160.000... care nu isi dau viata, doar 4 milioane pe AN! In conditiile in care "unii" cheltuie atat intr-o sambata...

Dar, traim in Romania... Noi nu dam, noi vrem sa ni se dea... Si nu facem nimic dezinteresat....

MoWeed24.05.2008 08:49
e corecta logica ta... pana la un punct. "Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul..."

Daca eram intr-o tara aproape normala, logica era logica... La noi nu e.... Nu stiu de ce tine ala Steaua, intreaba-l.... Daca vreau ca ala sa tina Steaua? Nu!

Ideal ar fi sa fim si noi 160.000 de socios care sa plateasca 100 de euro pe an... si uite asa, 16.000.000 de la fani + 15.000.000 din drepturi (publicitate, TV, etc) ar veni 30.000.000 buget...

PAC-PAC, m-ai inteles?

Dar nu traim intr-o lume ideala... asa ca nu putem decat... sa ne resemnam... poate.

Sa zicem ca s-ar gasi 160.000 de stelisti care sa dea 100 de euro pe an, desi ma indoiesc de acest lucru. Sa nu uitam ca Benfica are cei mai multi socios din lume si tot nu are 160.000. Cluburi ca Real,Barcelona,Boca Juniors abia daca au 100.000 de socios si tu crezi ca s-ar gasi 160.000 de romani care sa cotizeze la Steaua? Dar sa zicem ca s-ar gasti....

Asta le-ar da o oarecare putere in fata lui Jiji prin faptul ca suporterii ar fi actionari. De aceea nu ar fi Jiji de acord cu asa ceva niciodata. Ar trebui sa dovedeasca cum a cheltuit banii, sa aduca dovezi. Nu ar putea cheltui banii astia pe jucatori mediocrii sau pe stimularea contracandidatelor. Deci in primul si in primul rand Jiji nu ar fi de acord cu asta....

Marius24.05.2008 08:53

Benfica are putin peste 160.000... tocmai d-aia am zis atat :)

Apoi, 160.000 de oameni pot presa mult pe cioban... mult mai mult decat "suporterii" obisnuiti, dat fiind ca sunt implicati direct...

In fine... e mult de discutat si e numai teorie aiurea... asa ceva nu se va intampla la noi pentru ca in Romania mergem pe pricipiul "fac ceva, da' mie ce-mi iese"... si asta se vede si in numarul de membrii AISS, si in numarul de membrii ai organizatiilor de voluntari...

E aproape imposibil sa fii roman si sa vrei sa faci ceva dezinteresat, fara a primi nimic in schimb...

MoWeed24.05.2008 08:58

@Marius

Exact asta ziceam si eu, acei 160.000 de "socios" ar avea un cuvant important de zis in fata oierului. De aceea, Becali nu ar fi de acord niciodata pentru ca dupa aceea ar trebui sa respecte parerile suporterilor si sa aduca dovezi cum a cheltuit banii.

Marius24.05.2008 09:01

Daca tu imi gasesti 160.000 de oameni dispusi sa dea 100 de euro pe an, eu ii fac actionari la Steaua!

MoWeed24.05.2008 09:07

Dispusi nu stiu daca iti gasesc 10.000 in Romania. Si culmea ca acei oameni care chiar ar cotiza ar fi tot contestatarii lui Becali...

Sunt de acord cu tine ca nu vei gasi, de altfel am si zis asta mai devreme. Eu ziceam ca si daca ai gasi printr-o minune 160.000 tot nu ar fi de acord oierul sef.

Chiar si in afara acestui proiect posibilitati financiare ar exista. Daca tot se lauda oierul ca are 4 miliarde de euro(desi eu ma indoiesc ca are macar unul), 10-15 milioane pe an nu ar fi mult pentru el. Adaugand banii veniti din competiile europene, sponsorizari, bilete, suveniruri(dar pentru asta ar trebui un departament de merchandising competent), drepturi de televizare am ajunge la un buget decent.

Dar ar trebui o investie initiala destul de mare. Daca am face o echipa care sa treaca de grupe automat ar creste interesul pentru Steaua ceea ce ar aduce mai multi bani din sponsorizari si televizari.

Ce zic eu....ciobanul se gandeste numai la efectul financiar imediat, nu se poate gandi pe termen lung(intre 5 si 10 ani)...

AdrianUltras2524.05.2008 09:21

Eu zic ca ceea ce am spus pana acum nu e asa de fantezist.

Ganditi-va, Steaua a primit 10-12 mil din CL si inca vreo 3 mil si ceva din castigarea locului 2 in campionat.

Mai vin banii din sponsorizari, 1-2-3 mil(ca nu mai stiu cat.stiu ca 1.5 mil vin de la citi financial).

In cel mai bun caz se strang deci pe undeva pe la 18 mil euro, poate chiar 20.

Daca mai vinzi si cativa jucatori dupa euro, mai strangi inca 10 mil(nu e asa de fantezista suma zic eu, Dica-4 mi,Goian 4 mil,etc).

S-au adunat deci pana acum 28-30 mil, corect?

Daca mai baga si ciobanasul 10 mil, am ajunge pe la un buget de 40 de mil de euro pt sezonul urmator.

Daca chiar ar vrea ar putea baga 20 si am face si noi 50 de mil pe an.

Si din astia 40/50 mil pe an poti cumpara jucatori de 10 mil carora sa le dai salariu de 2 mil/an.

Am sau nu dreptate?

MoWeed24.05.2008 09:24

@AdrianUltras25

Nu cred ca am fi noi in stare sa vindem jucatori de 10 milioane anual.

Si Jiji vrea numai banii din CL, va incepe iar sa investeasca cat de cat in momentul in care nu vom mai fi capi de serie in turul 3 :thumbsup:

«13456725»