FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre Steaua in general.

«1181920212225»
mountytoma08.01.2009 17:31
maradona a fost cel mai mare fotbalist care a calcat vreodata un teren de fotbal , cu toate astea se lua la tranta cu sacii de cocaina de fata cu familia lui , si totusi in argentina este inca un zeu, iar pentru noi restul este cel mai bun fotbalist al lumii.

pentru mine Pele este cel mai bun fotbalist din istorie. maradona este sub Tudorel Stoica, zinedine zidane, del piero si frank rijkaard in topul meu.

redondo08.01.2009 17:57

Maradona a fost si in opinia mea cel mai mare. A jucat intr-un fotbal mult mai greu decat pe vremea lui Pele,dar si mai usor fata de cel de astazi. La faza celebrului sau gol cu Anglia cand a driblat tot terenul,se observa cat de slabi erau fundasii in acea perioada si cat de usor se intra la minge.

mountytoma08.01.2009 22:11
Eu l-am prins pe Lacatus jucatorul foarte putin. Dar sa iti spun un secret Adriane. La mine in oras, unde locuiesc, este un bar al Stelei ca sa spun asa, unde vin foarte multi stelisti, de la 14,15 la 50 de ani, mai ales cand sunt meciuri. Iar pe un afis, acolo, scrie mare: 1. Lacatus, 2. Restul.

eu l-am prins pe Lacatus din prima zi a lui la Steaua. numai in ultimii lui ani ca jucator chestia aia cu 1.Lacatus 2.restul e valabila. in prima parte a carierei la Steaua, pana la plecarea la fiorentina, Lacatus nu era mai bun sau mai rau decat oricare altul din echipa. echipa juca si fara el. el fara echipa nu insemna asa mare lucru. la fel de adevarat e ca fara Lacatus Piturca ar fi fost un fel de arthuro...

strezahuzum08.01.2009 23:48
@strezahuzum

continui si eu sa devize de la subiect :) si franz si johann au fost mari dar au jucat fotbal intr-o epoca boema a fotbalului, si poate ca ei 2 au revolutionat fotbalul.

Nu era chiar asa de boema. Epoca romantica a fotbalului se terminase prin anii 60, cand mai toate echipele au devenit profesioniste. Anii de glorie ai lui Franz si Johann au fost anii 70.

Maradona insa pentru mine, este cel mai mare, prin simplul fapt ca a luat o echipa mica si a transformat-o intr-o super putere, intru-un fotbal aprig si foarte tacticizat unde gleznele fine erau daramate dupa primul an.

Care echipa mica ? Napoli ? Sorry, acolo a fost ceva neclar, in sudul Italiei. Sunt zvonuri ca Napoli era partial sustinut de mafie. Si in plus Inainte de Napoli, Maradona plecase in 84 de la Barcelona, plecare cu scandal, dupa 2 ani in care s-a certat cu toata lumea. Plus, in 6 ani de zile, Napoli, cu "Dieguito" in teren, a castigat un singur campionat, au fost de 2 ori vicecampion, au castigat Cupa Italiei o data si pe plan european Cupa UEFA tot o data. Desigur, sunt rezultate foarte bune fata de era pre-Maradona, dar nu mi se pare totusi ca Napoli a fost o super-putere in fotbal. Apoi Maradona a fost suspendat 15 luni pentru ca se drogase, iar dupa 92, cand a revenit pe teren, nu s-a mai ridicat niciodata la nivelul de dinainte. Dupa cum se vede, desi a fost un talent urias, a fost totodata si un jucator-problema peste tot, o vedeta rasfatata si inconstienta. Aici vad eu diferenta intre disciplina si ambitia ordonata, metodica a lui Beckenbauer si talentul urias dar orb pana la inconstienta a lui Maradona. Si la urma urmei si Beckenbauer a fost un mare talent. Iar un mare talent sustinut de ambitie, daruire si autodisciplina va bate mereu un talent gigantic dar stricat de excese. Parerea mea, nu inseamna automat ca e si corecta.

redondo09.01.2009 10:14

Napoli a luat 2 campionate cu Maradona si a fost de alte 2 ori pe 2.

mountytoma17.01.2009 13:47

ma intreb daca nu cumva becalopitecul are de gand sa vanda Steaua. daca mai vinde inca trei-patru jucatori cu peste un milion de euro si nu mai aduce nimic, vinde si actiunile si gata, a iesit pe profit!

ar fi prea frumos sa fie si adevarat!

MoWeed21.01.2009 12:22

@SteauaB

Raza.Daco-romano este o raza normala. Nu este,ceva.varza. Nu, are, mai mult sau mai putin talent ca oricare alta raza. Nu, este, biologic.posibil. Deci ne-am picat bine cu romani astia.

SteauaB21.01.2009 12:36

Ba baiatule ba. De unde dracu crezi tu ca suntem noi atit de talentati? Unde ai vazut tu jucatori/juniorii talentati, tehnici si mingicari? Zi frate, ca ma duc si eu acolo..Ca.vreau sa vad si eu...Vreau sa vad un copil roman talentat, ca Balotelli, ca Pato, ca Krkic, ca Ljajic.

Adrian21.01.2009 12:56

SteauaB

De ce dai exemple doar varfurile?

ca Balotelli, ca Pato, ca Krkic, ca Ljajic.

Asa, si eu iti zic de Marcel Raducanu, Dobrin,Balaci, Hagi, Adi Ilie, Panduru, etc, etc.

Si atunci nu mai poti zice ca Romanii nu sunt talentati si nu stiu cu mingea.

Daca vrei sa analizezi o rasa, nu te uita doar la cei mai buni membri ai ei.

MoWeed21.01.2009 13:01
Ba baiatule ba. De unde dracu crezi tu ca suntem noi atit de talentati? Unde ai vazut tu jucatori/juniorii talentati, tehnici si mingicari? Zi frate, ca ma duc si eu acolo..Ca.vreau sa vad si eu...Vreau sa vad un copil roman talentat, ca Balotelli, ca Pato, ca Krkic, ca Ljajic.

De cate ori l-ai vazut pe Ljajic jucand? Ca pe youtube iti fac si eu un film de pare Banel mai tehnic ca Ronaldinho.

Daca nu putem fi ca popor tehnici atunci cum de am avut atatia jucatori foarte buni: Marcel Raducanu, Dobrin, Balaci, Hagi, Adrian Ilie, Sabin Ilie(mare talent, pacat ca si l-a irosit), Ilie Dumitrescu, Dica(ce executii avea el acum 2-3 ani; alea fara talent nu ii ieseau), Gica Popescu, Panduru, Dan Petrescu, Balint, etc

Nu aveam cum sa pierdem talentul nativ dupa 1989. Doar ca s-a pierdut/ignorat stiinta de a-l slefui.

SteauaB21.01.2009 13:11

Ba da MoWeed. Talentul nativ s-a dus dupa 89. Defapt, s-a transformat in manelisti. Sincer, daca ma uit acum pe strazile din Bucuresti. Vad doar copii manelisti.

c.ronaldo1721.01.2009 13:14

Cum la noi au aparut cocalari manelisti, in American e plin de pusti cu 50 cent si Snoop Dog etc. Fiecare generatie are si partile mai proaste. Si daca tu vezi doar copii manelisti, atunci te sfatuiesc sa calatoresti mai mult.

SteauaB21.01.2009 13:19
Cum la noi au aparut cocalari manelisti, in American e plin de pusti cu 50 cent si Snoop Dog etc. Fiecare generatie are si partile mai proaste. Si daca tu vezi doar copii manelisti, atunci te sfatuiesc sa calatoresti mai mult.

Frate, in America pustii cu 50 cent si Snoop Dogg etc. Stiu sa joaca Baschet. Si sunt kiar valorosi pusti acolo. Zi tu, un cocolar, manelist roman, care e talentat la fotbal? Torje? Hahaha.

Iar pe strazile din Bucuresti, vezi doar copii manelisti. Imi pare rau dar asta este realitatea.

c.ronaldo1721.01.2009 13:22

Frate, cum pustii cu 50 cent joaca basket de placere in America, asa cocalarii manelisti joaca fotbal in curtea scolii in Romania. Nu este nici macar o diferenta.

SteauaB21.01.2009 13:27
Frate, cum pustii cu 50 cent joaca basket de placere in America, asa cocalarii manelisti joaca fotbal in curtea scolii in Romania. Nu este nici macar o diferenta.

Ha. OK, dar eu n-am vazut niciodata in viatza mea, un cocolar talentat la fotbal....Defapt, cocolari romanii nu prea sunt talentati la nimik.

Frate. Cocolarii fotbalisti sunt gen: Torje, Ropotan si Pulhac. Sunt ei talentati la fotbal? Gabi Torje, reprezinta cam 90% din juniorii romanii..

c.ronaldo1721.01.2009 13:39

Discutia poate continua la nesfarsit. Parerea mea este ca Torje, Ropotan si Pulhac pot avea un viitor mare. La fel cum pot avea Curtean, Ochirosii, Radu Stefan, Deac, Tatarusanu, Pantilimon sau Stancu.

SteauaB21.01.2009 13:54
Discutia poate continua la nesfarsit. Parerea mea este ca Torje, Ropotan si Pulhac pot avea un viitor mare. La fel cum pot avea Curtean, Ochirosii, Radu Stefan, Deac, Tatarusanu, Pantilimon sau Stancu.

Esti vai de capul tau. seamna ca n-ai vazut fotbalul in occident. Pai Torje e mai antitehnic ca Nicolita. Macar Nicolitza mai scoate si el cate o-data ceva dribling, insa Torje este cel mai antitehnic pust pe care l-am vazut vreodata. Ai vazut vreodata pe Stefan Radu jucand in Serie A? Stii cat de antitalentat e si "talentul" asta. Am vorbit cu fanii Laziale, si eu au zis ca practic, nu inteleg ce cauta Stefan Radu la Lazio. Este cel mai antitehnic jucator din Serie A...

De Curtean ce sa zic? A facut si el un meci bun, si gata e noul Hagi? De Deac, tu nu vezi ca CFRisti isi bate joc de el: "Ce cauti tu domnu printre noi, brazilieni, portughezi si argentinieni?"

Iar de Ochirosii, inteleg ca ai speranta. Insa Ochii nu e mai talentat ca Torje.

Iar de Stancu? Nu vreau sa comentez.

Imi pare rau frate, dar asta e realitatea.

c.ronaldo1721.01.2009 13:55

Asta este, sunt vai de capul meu.

Fane21.01.2009 14:05

SteauaB

Noi suntem mai antitehnici...asa

te deranjeaza ?

SteauaB21.01.2009 14:05

bravo

Nu dar sincer, oare de ce crezi ca exista juniorii talentati in Romania? Tu nu vezi ca suntem prapaditii, atit la muzica, scoala, sportul, cultura etc.....Nu suntem valorosi la absolut nimik. Oricum pe mine nu ma oftica treaba...Am acceptat realitatea.

Romania este o tara moarta.

Speakin in words of Wisdom, just let it beee..

MoWeed21.01.2009 14:10
Ha. OK, dar eu n-am vazut niciodata in viatza mea, un cocolar talentat la fotbal....Defapt, cocolari romanii nu prea sunt talentati la nimik.

Deci de fapt juniorii romani nu mai sunt talentati datorita stilului muzical pe care-l prefera. Prostie mai mare nu am mai auzit in viata mea. Ce legatura are muzica pe care o asculta cu talentul lor(talentul e ceva nativ, adica de la nastere, adica dinainte sa fi ascultat vreo manea)?

Ca, uneori, il ignora chiar ei sau ca multe talente se pierd cand dau de putini bani e alta treaba. Una e sa nu existe, alta e sa nu fie exploatat!

Adrian21.01.2009 14:15

SteauaB

Nu ai nici un argument bun la ceea ce zici.

Mai sus ziceti ca in SUA aia sunt buni la baschet si alte sporturi.

Pai fratilor, in SUA aia primesc burse pt sport, aia au nenumarate competitii de juniori, de tineret, de colegii, etc.

Acolo exista conditii si, desi majoritatea americanilor nu au nici cea mai mica treaba cu sportul, iasa castigatori olimpici si alti sportivi de super clasa.

La noi nu exista astfel de conditii.

Inainte existau.

Dar acum nu mai sunt.

Acum nu mai exista campionat de tineret. Stiai asta?

De aia nu mai iasa juniori pe banda rulanta.

Scolile de fotbal au aparut doar recent la noi.Nu au avut timp sa isi bage radacinile adanc in fotbalul romanesc.(in caz ca nu stiai, doar acum vreo luna s-a deschis si academia de fotbal a Stelei)

Rasa nu are nici o legatura cu talentul.

Sunt foarte multi brazilieni care habar nu au fotbal. Nu crezi?

Uita-te la brazilienii care practica Jiu Jitsu Brazilian. Sunt de nivel mondial la acest sport. Dar nu stiu fotbal.UPS!

Ia adu-l tu pe Pato la noi si pune-l sa se apere, pune-l sa joace mijlocas ofensiv, nu atacant, pune-l sa bage alunecari si sa fuga ca un dobitoc tot meciul ca sa faca presing. Sa vezi atunci daca ii mai arde de driblinguri fine si daca mai doreste sa isi arate tehnica.

Repet, nu ai argumente!

Nu suntem valorosi, la absolut nimik.

Asta e o parere si trebuie probata daca vrei sa dovedesti ca e adevarata.

p.s. Romanii(ca etnie) ocupa locul 2 ca numar de angajati ai Microsoft. Eu cred ca cei de acolo nu sunt de acord cu tine.

SteauaB21.01.2009 14:32

Asta e o parere si trebuie probata daca vrei sa dovedesti ca e adevarata.

p.s. Romanii(ca etnie) ocupa locul 2 ca numar de angajati ai Microsoft. Eu cred ca cei de acolo nu sunt de acord cu tine.

De unde dracu ai si scos asta? ca etnie locul 2 sunt ocupati de indieni si locul 3 de chinezi, iar scandinavii. La Microsoft exista max 2-3 romanii. Insa ei nu sunt nascuti in Romania, ci in SUA.

Marius21.01.2009 14:34

Daca nu terminati cu off-topicul ma 'nervez.

SteauaB21.01.2009 14:52
Daca nu terminati cu off-topicul ma 'nervez.

Macar sa fii fericit. Ca tinemi siteul asta in viatza.

«1181920212225»