Bineinteles ca Hagi e de vina,ba chiar o mare parte din vina e a lui,insa eu de alta vina vorbesc,de vina de a sa lasa calcat in picioare de cioban. Daca eram in locul lui,plecam dupa meciul cu borisov sau chiar dupa cel cu rapid,astfel si-ar fi pastrat demnitatea si ar fi iesit castigat din razboiul cu Becali.
Asa a cedat,a lasat de la el,doar ca sa antreneze pe Steaua si de atunci a facut-o mereu cu sabia deasupra capului. Oricum momentan Hagi nu e antrenor de Steaua,mereu imi da senzatia ca isi face practica la cel mai mare club din Romania,mereu da declaratii gen "am crescut,am jucat mai bine",cand de fapt noi mergem din rau in mai rau.
Diferenta dintre Protasov si Oli/Hagi este ca primul a creat un sistem,care putea fi aplicat,indiferent de ce jucatori intrau in teren,bineinteles nu intotdeauna cu rezultate pozitive,si ganditi-va ca ucraineanul avea un lot mai slab(ca valoare individiuala a jucatorilor) decat Oli si Hagi.
Fiecare isi stia locul in agrenaj si 11-le era mereu acelasi,si ganditi-va ca el nu-l avea nici pe ov Petre,nici pe Cristocea,nici pe Vali Badea,nici pe rada,nici pe zapata,insa avea un Bostina in forma si un Ogararu foare bun.
Oli si Hagi nu au reusit nici macar sa pastreze acel sistem iar incecarile lor de a-l schimba au fost penibile,esuand lamentabil,fiind "ajutati" si de numeroasele accidentari din lot.
Nu-mi place MM ca persoana,dar e cu 2 clase peste actualul management,adica Becali si Adi Ilie,avea ochi mai bun si mai reusea sa-l convinga pe cioban despre valoarea unui anumit jucator si apoi il transferam. Hagi trebuia sa primeasca(cica) un atacant de vreo 3 milioane si un mijlocas ofensiv gen camus si l-a primit pe zaharia(atacant practic din divizia B) si pe plesan.
Ah si inca o chestie,plesan a jucat mai bine la Poli in acest start de sezon pentru ca uhrin stie meserie,la Poli se vede ca e gandita treaba,se vad anumite trasee de joc,la noi e numai unul,si anume aparare-Nicolita,sau Dica-Nicolita. Si MM nu a gandit-o rau cu Gurita,care e mai rapid decat oricine din atacul nostru(nu-l bag aici pe Nicolita),ar fi fost bun pe contrataca cum a fost ieri cehul acela.
Cat despre imixtiunea lui Jiji la echipa am cam face bine sa ne obisnuim,pentru ca atat timp cat e ciobanul la echipa amatorismul va fi la el acasa. Insa credeti-ma ca mi se rupe pe cine ar baga ciobanul in echipa,daca ar avea de ales intre drogba si adriano in atac,daca la mijloc ar avea probleme intre gago si deco,si daca in aparare nu stim sa-l titularizam pe john terry sau cannavaro.
Lotul e f subtire,si nu de putin timp ci chiar de vreo 3 ani. Multi uitam ca fara implicarea lui Jiji anul trecut prindeam locul 3-4 iar titlul luat de Oli a fost fff mult ajutat de faptul ca javrele au fost proaste si au pierdut nspe puncte in retur altfel luam o **** si terminam pe 2-3. Avem destui jucatori care nu au valoare de Steaua care intra regulat ca titulari si asta din cauza ca nu avem pe cine sa bagam. Cum sa il luam pe surdu care nu mai prindea lotul la Cluj dinainte sa vina Andone,deci un jucator care nici nu mai are meciuri in picioare,cum sa-l luam pe Croitoru care e jucator de B,la fel ca zaharia,l-am luat pe plesan care e eterna speranta de vreo 5 ani si care s-a accidentat imediat. Am cumparat pe sistemul mult si ieftin,si din pacate,atata dai,atata face. Ciobanul crede ca poate face ca in cazul lui Dica,sa il iei cu 250.000 si sa il dai cu 7 milioane,insa asta e o exceptie nu e regula.
In acest moment,doar apararea ne mai tine pe linia de plutire,mijlocul e dezastru iar atacul e mediocru in cel mai bun caz.
Gigi Becali sa doarma dupa cum si-a asternut,si va vedea asta mai ales la europarlamentare.
Daca perioada asta de criza se va mai prelungi o sa ajungem sa-l regretam nu pe Oli,ci pe Piturca,macar pentru faza ca-l tinea pe cioban departe de vestiar.
In fine,noi sa fim sanatosi.
P.S. Ciobane,vezi ca e mourinho liber,ia-l la Steaua ca sa ii dictezi echipa.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.