Acuma m-am int0rs din peluza, in sfarsit am inceput si noi sa mai miscam cu cantecele. Statia se auzea cat de cat, si am fost NET superiori negriciosilor. Fata de toate meciurile de acasa de pana acum, trebuie sa recunosc ca azi s-a auzit cel mai bine peluza. Aproape ca la Urziceni...din pacate si jocul echipei a reamintit de acea trista partida. Hai sa zic si eu 2 vorbe despre ce s-a vazut in teren.
Zapata: Nota 10 PLUS! In sfarsit, avem PORTAR! Ne-a salvat de cateva goluri ca si facute, si a avut niste interventii vitale! In sfarsit avem si noi un portar ceva mai constant...slava domnului
Golanski: Nu stiu de ce becaliotul se ia de el. Aa, ba stiu, finca e bou. Golo a jucat foarte bine pe dreapta, intrand in combinatii inspirate cu Banel si cu ceilalti coechipieri. Se vede ca are alta mentalitate.
Goian+Rada: amandoi siguri, mai putin pe contraatacurile tiganilor, dar acolo ne-a scos Zapata. Nu au reusit nimic la fazele fixe, dar nu e vina lor, calitatea centrarilor de azi a fost EXECRABILA!
P.Marin: Evolutie buna, in nota lui obisnuita.
Banel: fuge fuge fuge...recupereaza...dar cam atat. NICI O CENTRARE BUNA TOT MECIUL. Numai si numai prin plopii din spatele portii, TOATE centrarile. Si, cel mai rau e ca nu l-a lasat pe Dica sa bata cornerele si s-a bagat el...si iaras centra la draq peste toti jucatorii...Indraznesc sa spun ca daca in acest meci Dica batea toate fazele fixe in loc de Banel, inscriam. Este arma noastra nr.1 in era Hagi, se pare, ori daca asa e, trebuie sa o exploatam la maximum, nu sa-i dam lui Banel sa o dea in plopi non stop.
Ov.Petre+Lovin: unul. Doar UNUL. NU AMANDOI! I-as numi "franele echipei", pentru ca orice minge ajunsa la ei se duce in lateral, sau inapoi, sau e pierduta. Inteleg ca trebuie macar un inchizator, dar totusi trebuie si cineva cu viziune. Astazi Ov. Petre a fost praf si Lovin a mai miscat ceva, insa nu este posibil sa jucam cu amandoi! Sunt buni doar la recuperari si la distrugere! Nu stiu sa construiasca NIMIC! Daca dam peste o echipa ca urziceniu care ne pune "jandarm" la Dica tot meciul...am rahat steagu. Este clar, nu este loc pentru AMANDOI ca titulari. Este vremea pentru Croitoru. Sau Cristocea. Sau ORICE jucator care STIE CU MINGEA....Tactica cu Lovin si Petre in acelasi timp ne face, mai mult sau mai putin, dependenti de faze fixe, pentru ca constructia sufera rau...Dica tb sa coboare non stop sa ia mingi.
Bicfalvi: Pustiul nu are experienta, si clacheaza rau in meciurile cu miza. S-a intamplat cu BATE, s-a intamplat si astazi. Hagi trebuie sa inteleaga ca e bine cu tinerii, insa intai tb sa ii "incalzim" in meciuri cu Poli Iasi, UTA, Pandurii etc. Nu sa-l bagi direct intr-un derby si sa te astepti sa faca ceva. Numai Oli a avut noroc cu Ochirosii in ghiulesti, dar "ochi" mai confirmase si in alte meciuri.
Neaga: cam invizibil, si cam slabutz Rica, nu il recunosc.;
Surdu: a fost din alt film. S-a miscat non stop in contratimp cu echipa. Talona coechipierul cu mingea in loc sa se demarce, nu a primit pase utile dar nici nu a dat...pur si simplu dadea impresia ca e in plus pe teren. Nu se intelegea de loc cu colegii.
Dica: Singurul jucator cerebral. A incercat sa faca de unul singur ordine. Dar nimeni nu l-a inteles. Pasele lui sunt prea rapide pentru Iacob sau Zaharia, si schimbarile de directie sunt neintelese de coechipieri care nu se demarca sau sunt prea lenti la minge (vezi Ov. Petre si Lovin, de la care nu am vazut o demarcare din linia a doua sau un sut la poarta ca lumea).
Zaharia si Iacob: Acelasi aluat. Atacanti inalti, de careu, pivoti. Viteza nu 1, nu 0, ci -3. Foarte foarte FOARTE statici, totusi, o demarcare n-am vazut de la ei. Sa zicem ca atuul lor ar fi centrarile/fazele fixe, insa cum astazi nu a fost nici o centrare utila tot meciul, se explica oarecum faptul ca au fost "stersi"
Concluzionand, acest joc (si cel de la Urziceni) ne demonstreaza ca nu putem sa ne bazam pe faze fixe la infinit. Prindem o zi ca asta, unde avem putine faze fixe, si la alea care le avem o da Banel in plopi. Si nu marcam. Si aruncam puncte pe fereastra. Este nevoie urgenta de un coordonator la mijlocul terenului. Cineva care sa stie sa puna mingea jos si sa vada niste lansari printre pentru coechipierii demarcati. Poate Dica sa fie trecut mijlocas central, si Neaga varf retras (asta e postul lui preferat), si sa jucam, evident cu un singur inchizator...