Of, ce dor, ce chin, ce jale...
Tristete mare, domnilor.
In primul rand, un aspect ce tine de stelism: nu o sa fac comparatii cu echipa din groapa, fiindca pe mine ma intereseaza Steaua. Aceasta ar trebui sa fie litera de lege pe acest forum si pe toate forumurile steliste. Sa-si vada ei de capra lor, ca ne vedem noi de varza (si la propriu si la figurat) noastra.
Jocul de aseara... am ajuns sa fac ture prin casa. Daca ma mai invarteam nitel cadeam la vecinii de la parter:p. Revenind... in repriza I am jucat, pardon, am parut ca jucam... Dar sa mergem progresiv:
1. Inteleg ca ne-am debarasat de unii jucatori. Iar altii au plecat fiindca au vrut sa schimbe felul (respect Para, ai fost sincer si iti multumesc si pentru acest lucru, nu doar pentru tot ce ai facut sau macar ai incercat sa faci pentru Steaua).
2. Inteleg ca sunt jucatori de baza accidentati. Ghionea - cat a mai fost injurat dupa meciul cu giulestenii pentru acea pasa... Insa se simte lipsa lui. Cristocea - ratari de ratari, ne innebunise, dar e mijlocas stanga de meserie. Ochirosii - imi place tupeul baiatului asta. Capul sus, se zbate, controleaza bine balonul. Badea - sa mai zic? Iacob - parca s-a taiat fata de anii precedenti (a jucat si putin) dar stie "joaca" in careu. Eme - la Cimisoara vazusem cat de cat ce poate, dar la noi nu ma lamurisem. Buun. Inteleg si acest aspect. Ceea ce face ca relatiile de joc sa nu fie complet sudate. OK.
3. Poate, spun poate, factorii de sus influenteaza (mai mult sau mai putin, s-o spuna meseriasii) jocul. Trebuie facute permutari, combinari, ecuatii, sisteme etc de "n" luate cate "ca" pentru a suplini aceste accidentari si pentru a gasi o formula de joc. Eee, acilisha pi shest ii problema, drajilor.
Rezulta, abrambureala, haos, jucatori care joaca nspe posturi intr-un meci. Cum Hagi spune ca are un lot bun (a zis? a zis!), cu jucatori de soi, pai n-ar trebui sa fie o problema, corect. Si-asa unii erau obisnuiti din mandatul lui Oli (NB: nu fac comparatii intre actualul si fostii antrenori, nu se face - alta regula care ar trebui respectata. Parerea mea
) cu "azi sunt la tarnacop, maine la roaba, iar poimaine la tencuit"
.
4. Oboseala... hmm, e inceput de campionat, parca s-au incarcat niste baterii. Hagi - "suntem singura echipa care am jucat 6 meciuri in 16 zile"; Mirel a zis ca asta nu e o scuza... Ooopsie. Fault, obstructie, cotonogeala. Naspa, aiurea, cam nasol. Ce ne facem? Unde-i adevarul. Vrem sa fim ce-am fost si mai mult decat atat, nu? Pai, atunci ne conformam si nu ne vaitam. Pai, intrati in grupe (inca nu mai indoiesc de acest lucru) ar fi cam asa: meciuri in grupe, in campionat, incepe si cupa (dar parca dupa "unii" aia e competitie pentru fraieri... as zice una-alta de inima gri, dar nu vreau ban:p) + ceva jucatori pe la nationala... Atunci ce spunem: jos sclavia, ne exploateaza fanii?!? "Mami, mami, astia ISI bate joc de noi, ce noi suntem fotbalisti". Scuze pentru sarcasm, dar cei de la cluburile mari - alaturi de care vrem sa stam din nou cu fruntea sus, nu ca aseara cu faza fixa-n vine - de ce nu se vaita. Sau noi nu stim decat sa cautam motive. Macar s-a recunoscut ca am jucat prost in prima repriza. Hai ca pierd sirul ideilor... Oare am avut vreuna:p:p:p?
5. Si cel mai grav: e imposibil sa nu vezi ca Neaga nu poate sa joace acolo!!! Ca Banel doar ara (el a inspirat "Plugarii" - n-am nimic cu el, efortul e admirabil, insa rezultatul e deplorabil... Croitoru nu stie pe stanga. E grele. Nu intru in detalii ca ma lansez in polemici. Cel mai greu pentru un antrenor este sa miroasa care jucator e mai in forma. Daaaaaaaaaaar, face parte din fisa postului, nu?
Pe scurt: sa ne trezim!!! Pana la revenirea unora dintre accidentati, eu ca antrenor din tribuna si de la TV (na, ca dc toti romanii ne pricepem la fotbal si la politica, eu de ce n-as face-o? Ce, io-s mai prost:p:p:p), propun o d-asta, formula de echipa, mah, cica asa ii zice:D :
Zapata
Golanski - Goian - Rada (sau Mirel, in caz de incediu:p) - Marin/Nesu (asta micu' e bataios, dar uneori il uita Dumnezeu prin jumatatea adversa)
Radoi - Bicflavi (nene, asta sta cu capu sus, se uita unde de mingea, mai si dribleaza, are tupeu sa dea la poarta - si nu ma refer la bomba cu Iasiul; ca n-are experienta... atunci cum isi face??? de pe banca. nunca jamas jamais!)
Badoi - Dica - Plesan (Ochirosii, dc revine curand, dar am zis ca nu ma bag la accidentati... inconstanta, bat-o vina...)
Zaharia (avem nevoie de varf clasic. E masiv. Dupa ce a intrat Zaharia, Dica a stat mult mai sus, unde ne-a obisnuit. Plus aportul lui Eric, care parca a dat un suflu nou. In momentul in care ai un varf, acesta va fixa un fundas masiv, Dica va fi mai "volant" - deh, se poarta termenul - si va putea regiza cat de cat atacurile, se va putea patrunde si pe centru si, in ac timp, se va intra altfel si de pe benzi... Hai ca ma intind).
Mdeah, parerea mea.
Pe scurt, ne vdm pe stadion la meciurile de acasa. Cat despre meciul cu cheferishtii de la Cluj... FORZA Steaua!!!!! Asa cum e ea acum, cu un colt lipsa. VREM SA JUCATI si "de-o fi sa mor"
, macar sa fie cu fruntea sus, nu cu faza fixa-n vine, cum spuneam la inceput.
Si gata, ca m-am intins si poate v-am plictisit. Dar mi-am spus si eu oful, partial. Ca mai E multe de zis:p.
Lupta Steaua! (re-invata sa lupti, Steaua!!!, ca altfel le dam de lucru cardiologilor si unii dintre noi suntem tineri).
PS: "N-o sa murim daca nu ne calificam!"... Asta cam doare. Gica, cu tot respectul din lume, aici ne-ai cam faultat. Dar inca sper sa le imprimi baietilor acea mentalitate pe care o are jucatorul Hagi!!!