Parerea mea este ca echipa nu merge bine in prezent.
Salutare colegi suporteri ai echipei Steaua. Am venit si eu pe forumul acesta ros-albastru pentru a imi exprima nemultumirile cu privire la ce se intampla in ultima vreme cu echipa pe care o iubim cu totii. Am ales sa postez pe forum pentru ca inca este ilegal sa iei o cazma si sa ii dai lu' Gigi in cap pana pricepe care e problema (cica ar beneficia si el de drepturile omului...). Plus ca recunosc ca mi-ar fi destul de greu sa trec de Smarandescu and company.
Sa revenim, cu privire la ce a spus dorik, sunt de acord, echipa nu merge grozav si nici nu a mers grozav in ultimii ani. Categoric Hagi are nevoie de ceva mai multa experienta pana sa se poata spune ca este un antrenor bun. Cred totusi ca Hagi are cel putin atitudinea corecta si spiritul de care ar avea nevoie Steaua pentru a redeveni echipa pe care o iubim. Din pacate, asa cum s-a mai spus in aceasta discutie interminabila, echipei de astazi ii lipseste devotamentul, dorinta de a fi cei mai buni (nu gandul la cati bani mai castiga dupa urmatorul meci), visul de a demonstra celorlalti ca locul Stelei este cel din frunte...
Parerea mea este ca primul pas ce trebuie facut este ca Gigi sa dispara asa cum este el acum pentru Steaua. El este (a se citi "ar trebui sa fie") finantatorul Stelei. Categoric, pentru faptul ca el intretine financiar echipa, i se cuvine un anume respect din partea noastra. Problema este ca, in loc sa ramana finantator al Stelei, el s-a autoproclamat un fel de dictator. Este un om care sufera de megalomanie. Iar oamenii care sunt in jurul lui sunt mult prea interesati de a suge bani de la el pentru a-i mai interesa cu adevarat si de viitorul Stelei ca echipa, de onoarea echipei si a suporterilor. M-am saturat de ideile stupide ale acestui om care e convins ca se pricepe la toate si nu se gaseste nimeni sa ii dea cateva palme sa il trezeasca sau macar sa ii ingradeasca influenta pe care o are asupra echipei. Daca nu ii convine sa fie doar finantator, poate oricand sa se retraga. Sunt covins ca o echipa cum e Steaua isi va gasi usor alti finantatori daca el nu mai vrea. Eu nu inteleg nici de ce a fost posibil ca acestui "om" (greu de crezut dar are chiar si buletin de identitate) i-a fost permis sa cumpere pur si simplu tot ceea ce inseamna Steaua si acum face ce vrea el din ea. Cu atitudinile lui Becali de genul "astia sunt jucatorii care trebuie sa joace" sau "faci cum spun eu altfel esti un prost" nu cred ca va putea vreodata, orice antrenor, sa scoata ceva bun din echipa. Dupa turul cu Zaglebie, Hagi parea dispus sa abordeze returul ofensiv, chiar si Radoi a spus ca Steaua trebuie sa atace. A aparut insa ciobanul la TV si a zis ca nu, Steaua trebuie sa joace la meci nul si ca orice antrenor care nu e prost va juca asa. Cred ca aici este principala problema, faptul ca nu exista absolut nici o stavila in calea lui Gigi spre a-si impune punctul sau de vedere indiferent cat de aberant ar fi. Toata lumea din jurul lui Becali accepta si inghite in sec si se consoleaza probabil cu gandul ca macar castiga o caruta de bani intr-un mod extrem de usor, in timp ce noi, fanii, trebuie sa induram umilinte si sa speram ca prostii ca lucrurile se vor schimba. Daca mai adaugi si faptul ca, din cauza lui, au fost lasati sa plece jucatori care aveau un real potential cum ar fi Elton sau Thereau...
O alta problema, derivata oarecum din visul de grandoare al lui Becali, este cea cu "jucatorii au spus / jucatorii sunt de parere ca". Spun ca se trage tot de la Becali pentru ca tine tot de ideea lui de a fi tartorul sef si de a le face el pe toate ("cum, finul meu Radoi este nemultumit, lasa ca rezolva nasul Gigi"). Si cand a plecat Zenga a fost la fel, din cate tin minte era o idee de genul: "jucatorii au simtit nevoia unei schimbari". Poftim? Adica?! Acum iar au fost citati o serie de jucatori care ar fi nemultumit de antrenor. Pai stai asa, jucatorii sunt platiti ca sa joace sau ca sa isi dea ei cu parerea despre antrenor? De cand e treaba antrenorului sa le faca jucatorilor pe plac? Si ma rog ce i-a pus sa faca? Au fost obligati sa alerge pe carbuni incinsi? Mie chiar mi se pare aberant sa li se permita jucatorilor sa se planga de antrenor. Antrenorul trebuie sa raspunda doar in fata celor care il platesc (atunci cand acestia chiar il lasa sa isi faca treaba) si are o datorie morala fata de suporteri (care sigur este aceeasi cu datoria pe care o are fata de el insusi). Atata timp cat nu a abuzat de jucatori (nu stiu sa se fi intamplat asa ceva), nu cred ca jucatorii au vreun drept sa il conteste.
Mda, mai e cineva care sa fi citit pana aici? 
Concluzia este ca, in opinia mea, Steaua nu va mai fi niciodata asa cum ne-o dorim noi, atata timp cat:
1) Gigi o va considera Armata lui de izbavire a neamului sau mai stiu eu ce viziuni de acest gen, cat Gigi nu va intelege ca sa dea banul inseamna sa aiba dreptul sa se bucure de reusitele Stelei (financiar, spiritual si cum o mai dori el sa se bucure), fara sa ii confere un statut de conducator suprem priceput la toate in fata caruia toti trebuie sa stea plecati;
2) Jucatorii nu vor intelege ca trebuie in primul rand sa joace fotbal, sa joace pentru mandria lor de jucatori ai celei mai iubite echipe din aceasta seara (nu exagerez deloc cand spun asta) si pentru a duce Steaua acolo unde ii e locul. Sunt convins ca majoritatea suporterilor (ca si mine de altfel) isi doreste ca Steaua sa lupte, ca jucatorii sa joace cu daruire si sa ne incante prin vointa lor de a castiga chiar daca nu vor castiga toate meciurile, mult mai mult decat si-ar dori ca Steaua sa castige cu 1-0 toate meciurile in urma unei executii individuale de exceptie intr-un meci in care Steaua nu a fost in stare sa fie stapana in teren nici macar 10 minute.
3) Nu in ultimul rand, sunt de parere ca nici un antrenor nu va putea face nimic la Steaua daca nu i se va acorda cu adevarat puterea de care are nevoie, ceea ce exclude atitudini de genul "faci cum spun eu" (din partea finantatorului) si "eu azi vreau sa joc in centrul apararii" sau "la antrenamentul de astazi eu nu alerg, imi exersez lovitura de calcai" din partea unui jucator.
Inchei cu speranta ca lucrurile se vor rezolva candva. Sunt mandru ca sunt stelist si visez la ziua in care voi urmari un meci cu sufletul la gura si cu pumnii stransi, nu cu sentimentul de "eh, inca un meci pe care jucatorii vor sa il castige pentru primele oferite".