Salut la toata lumea !
1.
Incep prin a spune ca reactiile de aseara ale noastre, ale tuturor, cred ca au fost prea la cald.
Acum, cand ma consider mai echilibrat, revin si afirm ca nu ma asteptam din partea unui fost mare stelist sa genereze circul pe care l-a generat in jurul arbitrajului.
Pe Lacatus sunt sigur ca nu-l vom auzi niciodata plangandu-se de faptul ca a fost dezavantajat de arbitri intr-un meci contra Stelei. Cel putin nu la modul la care a facut-o Petrescu.
Cu faptul ca penalty-ul a fost inexistent (si nu inventat - nuantele de limbaj inseamna enorm, iar Tudor cu siguranta nu a bagat banii lui Becali in buzunare), sau ca Dan Petrescu si echipa lui si-au aparat corect sansele sunt perfect de acord, e inca o dovada de normalitate.
Dar sa faci un scandal monstru pentru ca echipa ta de suflet, cea care te-a aruncat in fotbalul mare, care te-a trimis practic spre o viata pe care 99% dintre romani doar o viseaza sau o vad in filme, te-a invins intr-un meci in care a fost clar superioara per ansamblu - eu nu voi intelege niciodata asemenea atitudine.
Nu pot sa pricep cum functioneaza sufletul unui astfel de om.
Repet, cred ca Lacatus sau Hagi nu ar putea sa faca asa ceva.
Dar, din pacate, Dan are circumstante atenuante.
Greselile strategului-berbec au adus o daruire exemplara si o dorinta de victorie iesite din comun dinspre Urziceni, potentate probabil de sume extrem de importante puse la bataie de clujeni, Copos, ba poate chiar si de Netoiu.
Rautatea lui Bordeianu, Vali Negru si a celorlalti sunt spectacole rar intalnite pe terenurile romanesti.
Conturile lor bancare ar fi fost extrem de grase daca le iesea, dar iata ca nu a fost sa fie.
2.
Comentatorii de la National TV sunt penibili de multa vreme.
Oare unor astfel de oameni (si aici intra si baietelul acela straniu care prezinta in ultima vreme Special-ul la TVSport) nu le e frica de ce li se poate intampla pe strada?
Imi amintesc ca in perioada de inceput a lui 2006, cand imi manifestam in absoluta minoritate optiunile anti-Becali si anti-MM pe acest site chiar ma gandeam daca mi se poate intampla ceva, putin paranoic fiind.
Sper sa nu aiba parte de nimic rau, dar partinirea nu-si are rostul in zona unei atitudini anti-ceva.
Comentatorii, dupa parerea mea, pot fi pro-Dinamo, pro-Rapid, sau pro-Steaua (a se vedea celebrul "du-te Dica, du-te" - venit clar dintr-un suflet de stelist), dar nu pot sa manifeste in direct antipatii. E antiproductiv, anti-audienta, si complet in afara deontologiei profesionale. Dar, traim in Romania si...
3.
S-a acreditat in ultima perioada printr-o campanie furibunda de presa, campanie potentata de iesirile si pseudo-declaratiile patronului Stelei (caci declaratii nu sunt, rar reusind sa duca vreo fraza in mod coerent la final), ideea ca Steaua "cumpara tot".
Eu unul nu cred asa ceva.
Faptul ca aceasta perioada a istoriei Stelei se leaga de un om lipsit de orice norma de bun simt si de educatie elementara nu inseamna ca trebuie sa ne lasam manipulati de ceea ce se acrediteaza in presa, si asta cu largul concurs al unor ziaristi care in marea lor majoritate nu-si merita nici absolvirea Bacalaureatului.
O afirm cu tarie: sa nu ne mai lasam manipulati de presa.
Interesul nostru e ca Steaua sa fie in Liga.
Dar, repet ce am mai scris recent pe aici, daca se va dovedi vreodata ca Becali a furat in vreun fel, cu arbitrii sau platind echipele cu care Steaua a jucat, as fi primul care as merge pe Ghencea la matineu sa-mi sustin echipa in lupta pentru promovarea in Liga 1.
4.
Imi amintesc cu o stranie senzatie de absolut ce am simtit intr-o noapte de revelion pe varful Straja din Muntii Vilcan.
Cine a fost in Valea Jiului si a petrecut vreo noapte pe Straja, stie ca, de acolo de sus, simti, deasupra Vaii fiind, ca esti deasupra stelelor.
Ca si cum cerul ti s-ar intinde la picioare.
Ca si cum nimic din ceea ce vazusei pana atunci nu mai inseamna nimic in fata acestui spectacol superb: "sa ai cerul la picioare".
E genul de traire a carei intensitate doar rareori mi-a fost dat sa o simt, si doar in momentele cand Steaua mi-a adus cate o bucurie imensa.
Au fost in serile de dupa momentele Standard Liege, Betis Sevilla, Valencia sau Dinamo Kiev, ca sa le mentionez doar pe cele recente, au fost - spuneam - minute inaltatoare.
Simteam ca Steaua imi apartine si ca numai ea, si numai pe mine, suporterul privilegiat, ma poate face sa simt asa ceva.
Si sa ne gandim ca au trecut doar cateva luni, maxim un an, de la acele evenimente uluitoare.
Iata ca perisabilitatea si imediatul aduse pe scena de fenomenul fotbal ne-au facut sa uitam destul de repede.
Am fost unul din marii contestatari ai lui Olaroiu in primele lui luni in acest al doilea mandat in Ghencea.
Daca ar fi sa trag o concluzie, Steaua nu a jucat in ultimii cinci ani cu niciun antrenor la fel de inestetic, dar, in acelasi timp, Steaua nu a avut sub niciun antrenor, de cand imi amintesc eu, o aparare la fel de bine organizata ca cea a lui Olaroiu.
Daca ar avea 2 oameni de creatie la mijlocul terenului, care sa poata face si constructie, nu doar distrugere, cum fac celebrii Lovin si Paraschiv, eu cred ca omul asta, poate cu o mentalitate putin schimbata, ar putea face totusi mai mult pentru Steaua.
E posibil sa nu aiba sansa asta.
Probabil ca va veni Hagi.
Dar trebuie lasat sa termine.
Sa incerce sa ocupe locul 2 si sa atace tururile preliminarii ale Ligii si anul asta.
S-a ajuns la paroxism cu atitudinea anti-Oli si ma gandesc cum se simt jucatorii daca intra pe acest site si citesc posturile de pe aici.
Practic nu a existat jucator care intr-un anumit moment sa nu fie trimis la lada a gunoi a fotbalului de catre noi toti.
Bineinteles, cu justificarea ca Oli l-a stricat.
Sa le mai dam 2 luni de liniste si sa vedem ce iese.
Eu cred ca presa si-a cam atins telul, ajutata si de iesirile unui patron agramat si lipsit de educatie.
Imaginea Stelei este acum una cu care nu ma pot usor impaca.
Dar nu as renunta nici in ruptul capului la a-mi dori sa fim, din nou, singurii romani din Liga.
Pentru ca meritam.
Si nu e filozofia cu capra vecinului.
E pur si simplu senzatia ca altii, daca ar ajunge acolo, ar face-o doar datorita unor performante ale noastre (a nu se uita ca si prezenta lor direct in turul 3 preliminar tot Stelei, ba chiar, culmea, politicii lui Becali de a nu vinde jucatori, se datoreaza).
P.S.
1.
Daca vrem sa accedem in Liga si anul asta,
a juca preliminariile cu alt antrenor eu cred ca ar fi un dezastru.
Cum ar putea oricine altcineva sa impuna un sistem in numai cateva zile (caci dupa terminarea campionatului vine vacanta, apoi Mierlo si Kaprun si, imediat, turul 2 preliminar)?
2.
Afirmatiile recente ale lui Mircea Rednic din EVZ nu trebuie uitate niciodata.
Frustrarea a ajuns la paroxism, chiar cand Dinamo a castigat unul dintre cele mai reusite campionate din istoria lor.
Asta spune enorm despre cat de apasator e mitul Stelei pentru anti-stelisti.
Si nici 10 Gigi Becali nu vor distruge acest mit !
FORZA Steaua !