se ocupa moculesc de asta si scrie de ceva timp la el
se ocupa moculesc de asta si scrie de ceva timp la el
Da e adevarat. Avem de toate dar un imn nu avem. (al suporterilor nu rahatul de scooter)
Degeaba, la ultrasi nu le poti impune sa cante un imn la 4-0 pentru adversari, ei la 4-0 se bat si rup garduri dar le inteleg mentalitatea.
Aici nu e Anglia, e Romania. In Anglia un imn e cantat de TOTI suporterii de pe stadion (inclusiv de tribune)...eu nu cred ca in Ghencea aia care rontaie seminte cu FREE Gigi de la tribuna vor canta alaturi de peluze..asa ca e degeaba.
Daca ar fi totusi..."ce drog ciudat" e un imn perfect.
Daca ar fi totusi..."ce drog ciudat" e un imn perfect.
Subscriu, "Ce drog ciudat" e imnul perfect, care ne reprezinta.
Dar poate zice fECALI ca instigam la droguri.
gresesti nu e imnul perfect, in primul rand k nu este facut special pentru noi si nicidecum de noi, el se canta in mai multe peluze din lumea intreaga,
la meciul cu ungurii la noi in Peluza Sud s-a cantat un nou cantec care eu consider k daca lumea il invatza k nu este greu, va deveni imnul nostru, al peluzei sud cel putin ![]()
la meciul cu ungurii la noi in Peluza Sud s-a cantat un nou cantec care eu consider k daca lumea il invatza k nu este greu, va deveni imnul nostru, al peluzei sud cel putin![]()
Imi vin in minte clipe cand imi doream sa cresc
Cand doar numele tau ma facea sa zambesc
Viata mea toata prin tine o traiesc
Esti tot ce am pe lume si d`asta te iubesc
Dar va veni si clipa cand eu nu voi mai fi
Cand rosu si albastru pe cer se vor uni
Iar eu echipa mea de sus te voi privi
Caci chiar si dupa moarte nu te voi parasi
Suntem acei nebuni care in peluze stam
Si care pentru Steaua o viata o sa cantam
Oricat ar fi de greu noi nu o sa 'ncetam
Sa spunem ce gandim si pentru ce luptam.
Imi vin in minte clipe cand imi doream sa crescCand doar numele tau ma facea sa zambesc
video / audio ?
pentru linia muzicala ![]()
Eu unul cred ca Stelei ii trebuie un imn cu versuri straine , dar nu prea complicate , gen you'll never walk alone , dar doar primele doua versuri , nu pui peluzele sa cante un imn de 5 strofe , ca se enerveaza la culme cei de acolo . e si normal , si totul ar degenera , adica , in loc de when you walk through a storm , hold your head up , don't be afraid the dark , ar ajunge un uen iu ualc tru a starm, hol your hed ap , dont be afreid za dark , si la final , you'll never walk alone ar deveni , ori un "m*** Becali , Becali pleaca din Ghencea , ori un yu never olc alon, alooon , you never olc alone , motherf*cker
P.S: Cred ca imnul care va fi facut de Moculescu va fi ceva gen , Steaua echipa mea , a castigat 24 de titluri ea , a luat CCE-u ea , a luat Cupa , da da , e Steaua mea , Steaua mea , Steaua visatoare
... il dau in judecata daca seamana in vreun fel versurile astea doua cu acelea facute de el
E, nu putem fura YNWA de la Liverpool&celtic, dar putem sa cantam refrenul linistiti. Toti jucatorii cunosc limba engleza asa ca nu cred ca nu ar intelege. Ceilalti suporteri tigani de la tribune daca nu inteleg e FIX problema lor, asa macar mai scot si ei capul din Liga lui mitica.
Vreau si eu un audio/video la acele versuri de mai sus. ![]()
video / audio ?pentru linia muzicala
vin-o joi in ps si ai sa auzi
eu dupa meciul cu ungurii numai asta am cantat cateva zile ![]()
De cateva zile am tot asteptat sa vad aici versurile laudate de ady_ultras. Daca sunt versurile pe care le vad in postul lui Lari atunci imi permit sa imi dau si eu cu parerea, Nu stiu cine le-a scris dar, dincolo de faptul ca sunt sigur ca a avut intentii minunate, nu reprezinta nici macar un surogat de imn. Inainte sa aruncati prima piatra iata argumentele pe care ma bazez:
1. Definitie
IMN, imnuri, s.n. Poezie sau cântec solemn compus pentru preamãrirea unei idei, a unui eveniment, a unui erou (legendar) etc. ? Spec. Cântec religios de preamãrire a divinitã?ii. ? Spec. Cântec solemn apãrut o datã cu formarea statelor na?ionale ?i adoptat oficial ca simbol al unitã?ii na?ionale de stat. ? Din fr. hymne, lat. hymnus.
Fondul de cuvinte solemne in acceptiunea generala e destul de restrans intr-o limba. Unele cuvinte rezoneaza cu orice roman, altele cu anumite categorii. Pentru noi, de pilda, "Ghencea" e solemn, pentru altii nu. In versurile de care vorbim sunt circa patru-cinci expresii solemne in 12 versuri: rosu si albastru, Steaua, lupta si pe restul le-am uitat. Comparati cu ce imn doriti, exemplul la indemana fiind imnul national. Densitatea e de cel putin un cuvant cu greutate pe vers. Iar solemnitatea se pierde imediat ce o alaturi cu niste cuvinte ieftine sau abuzezi de ea.
2. Rime
Sunt constient ca gusturile oamenilor pot fi tare diferite si ca ele sunt rolul educatiei. Citim carti, ascultam muzica, urmarim filme. In timp gusturile se rafineaza si pretentiile cresc. De-aia, de pilda, nu-l iubeste publicul stelist pe Nicolita in timp ce orice alta echipa din tara ar fi incantata de prestatia lui. Pentru ca stelistii au avut ocazia sa vada acolo nu demult un Florentin Dumitru (doar un exemplu recent) care era mult mai prieten cu mingea. Revenim la rime - rimele din versurile postate mai sus sunt din beciul poeziei, categoria manele fara frontiere, fara nicio exceptie. Sunt toate verbe conjugate la aceeasi persoana. Vestea trista e ca in romana, ca in multe alte limbi, verbele dintr-o conjugare rimeaza in general intre ele si nu-i nicio scofala sa insiri ceva de genul: muncesc, traiesc, iubesc, pleznesc, intovarasesc, innebunesc, creeez, minunez, rimez, balansez, patinez.
Fix asa sunt manelele: vai, gagico, ce ma-nnebunesti ca esti perversa si ma pacalesti da' stii viata s-o traiesti.
In momentul in care au lansat Parazitii un album cu rime in substantive tot baiatul de cartier a zis: "wow, frate, ce bine zic astia."
Tot legat de rime... intr-o strofa cu patru versuri care rimeaza, rimele pot fi de trei feluri: 1 cu 2 si 3 cu 4 (imperecheata), 1 cu 3 si 2 cu 4 (incrucisata), 1 cu 4 si 2 cu 3 (imbratisata). Versurile imperecheate, mai ales cand sunt scurte dau mai mult senzatia unei ghicitori decat a unui manifest pentru ca rup cumva strofa in jumatate, permit o separare usoara, pe cand cele incrucisate dau o senzatie de unitate. O strofa in care toate versurile rimeaza intre ele, si in verbe la acealsi timp... sau substantive in genitiv e deja balada populara nu imn.
"Zâua zâduia,
Noaptea se surpa.
Ei se socotea,
Jurãmânt punea" (Mesterul manole)
"Foicica fagului,
La poalele muntelui,
Muntelui Plesuvului,
In mijlocul
Cimpului
La putul
Porumbului" (Toma Alimos)
3. Masura
Daca in cazul poeziilor clasice masura era destul de riguroasa si impunea ca lungimea versurilor sa fie egala (lungime masurata in numar de silabe) si accentele sa respecte o anumita regula, astazi, mai ales in cazul versurilor puse pe muzica, nu mai e chiar musai sa respecti metrica. Totusi, e obligatoriu ca, daca vrei sa canti ceva, sa ai niste strofe identice ca forma. Mai precis, daca intr-o strofa versul trei are 5 silabe iar in alta are 7... cea din urma cere doua note in plus deci adio armonie. Daca veirificati versul trei din prima strofa cu versurile trei din a doua si a treia strofa veti vedea ca nu au aceeasi lungime si ca nu pot fi cantate la fel.
Asta e opinia mea, supusa desigur greselii, insa daca versurile de mai sus pot fi un cantec de peluza in genul cantecelor pionieresti de odinioara, in niciun caz nu poate fi un imn.
Mi-e greu sa dau un contraexemplu de versuri, pentru ca nu sunt poet. Sa incerc o strofa.
Avem toti stelistii un vis
Din leagan si pana-n mormant
Sa-ndraznim orice e interzis
Sa viseze un om pe pamant.
(linie melodica? poate cea din The impossible dream se potriveste)
De cateva zile am tot asteptat sa vad aici versurile laudate de ady_ultras.
Acela este cantecul ce s-a auzit la meciu' cu Ujpest. Data viitoare, nu mai astepta, intreaba ce ai pe suflet. ![]()
Extraordinara rabdarea ta de a explica pe indelete care-i faza cu imnurile!
Acela este un cantec ce nu s-a dorit un imn, ci un cantec de peluza, care se aude excelent. Se va vedea asta atunci cand oamenii din PS il vor invata ca lumea, iar lumea il va canta la unison.
vin-o joi in ps si ai sa auzieu dupa meciul cu ungurii numai asta am cantat cateva zile
Sunt din Bacau.. mai greu sa ajung la meci ![]()
Duminica la meciul cu Ceahlaul poate poate aud ![]()
App .. daca e cineva care vine la Piatra Neamt la meci.. stiti in ce sector / peluza au rezervat oaspetii ?
![]()
Lari , vad ca esti un fan superdepor . Credeam ca sunt singurul din Romania , nu credeam ca mai sunt altii . Bravo , sper sa vad SuperDepor in curand contra Stelei in editiile viitoare de UCL sau EL ...
Imi vin in minte clipe cand imi doream sa crescCand doar numele tau ma facea sa zambesc
Este vechi cantecul.Are cel putin un an.
Daca e atat de vechi nu inteleg de ce nu este inregistrat nicaieri.. ![]()
Este vechi cantecul.Are cel putin un an.
Din surse cat se poate de autorizate iti spun ca te inseli. Nu pot da nume.
Ca faza: e atat de vechi, incat la meciul cu Ujpest s-au impartit biletele cu acele versuri. Pana si Lecce avea biletelu' in mana...
S-a împãrțit pentru cã e lung și îl știu foarte puțini, dar are cel puțin un an jumate 100%.
si eu stiu ca e mai vechi, dar nu s-a mai cantat prin peluza pana la meciul cu ujpest, cand au fost impartite si hartii cu versurile pentru ca lumea sa-l retina.
Okie.
Sursa mea va fi amendata cu numeroase beri reci.
prima oara cand s-a cantat cantecul asta a fost la inmormantarea lui FMK , da catecul are ceva mai mult de 1 an,dar in peluza nu s-a auzit
E mai vechi acest cantec. Am incercat sa il cantam o data la hochei, dar nu stia multa lume versurile. Lui Lecce nu cred ca ii trebuia foaie sa citeasca de pe ea, el a compus cantecul ![]()
Se mai aude ceva de imnul pe care-l va face ,,maestrul" Moculescu? Chiar sunt curios ce va iesi...Am facut si eu o mica ,,poezie"(nu se vrea a fi un cantec sau un imn),sper sa va placa
:
Mandria de a fi stelist…
Ceva unic,ce nu poate fi descris
Clipa in care vei canta o astepti
Si ea vine,nu regreti!
Alaturi de cei cu care ai stat de-o viata
In peluza,in deplasare si acasa
Simti cum au trecut multe clipe
Alaturi ai fost mereu acestei echipe…
Ti-ai fi dorit,sa fii din 1947 prezent
Ai promis ca pana vei muri,nu vei fi absent
Vei sta mereu acolo-n peluza
Cand amintirea tineretii va fi demult apusa.
Nu vei regreta nici in ultima clipa
Unde ti-ai petrecut timpul,caci viata e mica…
Iti vei dori ca al tau fiu si nepot
Sa te urmeze absolut in tot!
Sa vina si el mereu in peluza
Sa reziste oricarui tip de acuza
Sa-mparata cu ai sai tot ce-a invatat
De la bunicul sau,un stelist adevarat.
Vor fi mereu clipe in care-ti vei dori sa reinvii
Macar o zi-n peluze alaturi de ai tai sa mai fii.
Trebuie sa te consideri mereu oportunist
Nu uita niciodata Mandria de-a fi Stelist!
Mie unul imi place ![]()
Ma, stiati ca BUG Mafia a fost aproape sa faca imn pentru Steaua cand a venit MM in Ghencea?
Dar din pacate au refuzat cei de la Mafia ![]()
Cred ca ar fi iesit un "Mega-super-etc-IMN" ![]()
Ma, stiati ca BUG Mafia a fost aproape sa faca imn pentru Steaua cand a venit MM in Ghencea?Dar din pacate au refuzat cei de la Mafia
Cred ca ar fi iesit un "Mega-super-etc-IMN"
Asta ne mai trebuia ... sa ne creeze blugii mafia un imn... Noi nu suntem in stare sa-l cantam? Ne adunam 100-200-400 cateva microfoane , un text si gata. Nu ne trebuie imn cantat de "fifty grasu lei de la blugu mafia" fiti seriosi...