Messi: Trec peste comparatiile cu Cristiano Ronaldo.
Numarul 10 al Barcelonei mereu gandeste la plural. Stie ca nivelul lui se datoreaza muncii in echipa, la care contribuie si el.
Chiar daca a marcat 4 goluri, a primit toate elogiile posibile si universul fotbalistic este la picioarele sale, geniul argentinian continua sa fie la fel de modest si de umil ca intotdeauna. Notoritatea care continua sa creasca, pe buna dreptate, nu i s-a urat la cap. Messi continua sa se bucure jucand fotbal si acest fapt nu se va schimba, in ciuda laudelor primite. Si ca exemplu sunt declaratiile facute pentru ´Barça TV´ si ´La Gazzetta dello Sport´. Moderate, modeste, chiar timide.
Reporter: Ce simti dupa ce ai marcat 4 goluri intr-un meci?
Leo Messi: Fericire. Multa fericire. Deja am marcat 3 goluri in alte meciuri si adevarul e ca senzata este incantatoare.
R: Vei marca 5 goluri pe Bernabeu?
LM: Singurul meu obiectiv este sa ajut echipa, mereu cu sacrificul maxim pe care il pot face.
R: De ce nu ai cerut schimbare ca sa te odihnesti?
LM: Pentru ca imi place sa continui pana la final in toate meciurile.
R: Colegii tai spun ca ai atins perfectiunea.
LM: Inca mai sunt lucruri de imbunatatit. Important este ca vestiarul ma ajuta si ma iubeste mult, si inca astept sa mai cresc.
R: Ce importanta are Pep?
LM: Relatia lui de zi cu zi cu jucatorii este foarte stransa si asta e un lucru benefic pentru fotbalisti.
R: Cum trebuie mers sambata pe Santago Bernabeu?
LM: Cu mult calm, insa pentru moment ne bucuram un pic de calificarea in semifinalele Champions League.
R: Va fi doar un alt meci?
LM: El Clasico nu va decide nimic. Mai sunt meciuri de jucat si orice se poate intampla.
R: Intorcandu-ne la Arsenal, a fost o partida complicata, adevarat?
LM: Stiam ca nu va fi usor, ba chiar lucrurile s-au complicat mai tare cu primul gol, inscris de ei. De fapt, nici la 3-1 pentru noi lucrurile nu s-au linistit, pentru ca inca un gol de-al lor le-ar fi complicat din nou.
R: Si la final, inca o minge pentru colectia ta..
LM: Da, da.. Anul asta am adunat cateva mingi in casa..
R: Cum ti se pare faptul ca mereu esti comparat cu Cristiano Ronaldo?
LM: Trec peste aceste comparatii. Noi nu suntem doar niste individualitati, suntem o echipa, si mai mult de atat, avem norocul sa continuam sa jucam in Champions League. Jucand cu Xavi, Busquets si Iniesta totul devine mai usor. Iti face placere sa-i vezi jucand la mijlocul terenului. Sunt foarte fericit. Si cu cat sunt mai fericit cu atat joc mai bine.
R: Iti place postul tau de varf retras?
LM: Sunt mai multumit asa, pentru ca imi pot aduce mai mult contributia la jocul echipei, pot veni din spate..
R: Ce finala iti doresti pentru 22 mai?
LM: Ceea ce imi doresc este ca Barcelona sa fie acolo. Adversarul nu ma intereseaza.
R: Si apoi Campionatul Mondial..
LM: Alta provocare.
R: Cu ce jucator ti-ar placea sa fii coleg in nationala?
LM: Cu Gaby Milito. Sper sa fie cu mine. Este prietenul meu si i-ar fi foarte bine sa fie selectionat, dar asta numai antrenorul poate decide.
R: Ti-ar placea sa joci in Italia?
LM: Mereu am spus ca singurul lucru care il gandesc si care mi-l doresc este sa raman la Barcelona.
(traducere aproximativa a articolului semnat de David Salinas in www.sport.es)