FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

FC Barcelona

«1232425262745»
MoWeed07.04.2010 10:17
@MoWeed

Pai ce a facut Barcelona asa senzational in acest sezon? 4-1 cu Arsenal nu este chiar o performanta mare, avand in vedere ca tunarii au pierdut chiar pe Emirates fara drept de apel si cu Chelsea, si cu Manchester United. Singura performanta a Barcelonei din acest sezon este victoria de pe Camp Nou cu Real Madrid.

Eu spun ca tot Manchester United ramane favorita la castigarea Ligii Campionilor.

Dar Manchester ce a facut asa de senzational in acest sezon?

Ronnie07.04.2010 10:18

A umilit un Milan, un Arsenal... a mai batut un Liverpool...

MoWeed07.04.2010 10:21

S-o bati pe Arsenal nu e mare lucru, ai zis chiar tu. Liverpool are cel mai prost sezon din ultimii 7-8 ani, ii va fi foarte greu sa prinda si locul 4 la cum joaca acum.

Intr-adevar, a fost si victoria cu Milan, una senzationala.

Si Barca a batut un Real, un Inter

Dar nu a avut niciodata un joc cum a avut Barcelona in prima repriza a meciului tur cu Arsenal.

Maye07.04.2010 10:23

Pai nu a avut acelasi joc ca Barcelona si nici nu o sa il aiba.Sunt 2 stiluri de fotbal diferite.

Manchester a condus Premier League si a aratat un fotbal bun dupa ce le-au plecat jucatorul exponential in vara si nici nu l-au inlocuit.

Daca pleaca Messi , crezi ca Barcelona va mai juca asa?

Ronnie07.04.2010 10:32

Barcelona joaca mai expresiv, cu foarte multe pase, in timp ce fotbalul din Anglia este unul direct spre poarta si se trece peste faza de constructie, care, sa ma ierte Dumnezeu, e cea mai folosita expresie in fotbalul romanesc.

*Alecs*07.04.2010 10:38

@SuperstaR18

Cand joci cu Burnley sau Wigan normal ca ai cel mai bun joc ofensiv. Dar in meciurile tari, Arsenal nu a reusit deloc in acest sezon sa se impuna: duble infrangeri cu Man United si Chelsea, infrangere si cu locul 4 Man City + acum meciul cu Barcelona. De asta nici nu va lua titlul si nici nu l-a luat in ultimii ani, pentru ca in meciurile decisive au clacat.

Si facand o comparatie cu Inter(ca tot va juca Barca cu ei in semifinale), eu zic ca trio-ul ofensiv Pandev-Milito-Eto'o sustinuti de Sneijder din spate ar fi pus mai multe probleme aseara decat Rosicky-Bendter-Walcott avandu-l pe Nasri in spate.

Nu am zis ca Barcelona n-ar fi meritat calificarea, doar ca performanta de aseara nu a fost stralucita din partea echipei Barcelona, ci din partea jucatorului Messi.

De data aceasta, cred ca Mourinho isi va face bine temele si va pune probleme serioase catalanilor.

Daca pleaca Messi , crezi ca Barcelona va mai juca asa?

Chiar as fi curios sa-l vad peste 2-3 ani si in alt campionat cum se descurca. Putini au fost cei care au jucat la aceeasi valoare peste tot unde au jucat. Acum, imi vin in minte Zidane(Franta, Italia, Spania) si din cei in activitate C.Ronaldo(Portugalia, Anglia, Spania)

@MoWeed

Manchester e de admirat pentru ca s-a mentinut la acelasi nivel chiar si dupa plecarea lui C.Ronaldo.

sabin130707.04.2010 11:20

Fratilor, Messi daca va juca asa in continuare, si mai ales daca va reusi sa catige CM cu Argentina, ii va surclasa si pe Pele, si pe Maradona, Ronaldo si C. Ronaldo, si pe Zidane, si pe toti. Desigur, doar timpul ne va lamuri in privinta asta.

Jocul Barcelonei de cativa ani (nu cateva meciuri sporadice) nu suporta comparatie cu niciun joc al altei echipe, sa zic contemporane. Daca vreti il putem compara cu fotbalul romantic din anii 60, 70, 80.. Dar daca tot sntem la comparatii sa nu uitam ca pe atunci apararile erau mult mai rarefiate, spatiile mai largi, pe cand acum totul este super tacticizat, fundasii se dubleaza, aproape toate echipa face faza defensiva etc.

Tocmai prin asta jocul catalanilor se evidentiaza decisiv: pare o echipa venita din trecut care reuseste, intr-un mod sublim si nemaintalnit de 20 de ani cel putin, sa dea o palma tacticizarii excesive din prezent. Cum are colegul nostru godsaveultras la avatar: NO AL CALCIO MODERNO.

Poate sunt eu subiectiv, dar chiar nu are cum sa nu placa ochiului oricarui spectator de fotbal.

greenyes07.04.2010 12:07

Pentru cei care spun ca Barca fara Messi nu or sa joace la fel:

Va inselati amarnic. Messi este o piesa FOARTE IMPORTANTA dar care face parte dint-un SITEM DE JOC si mai important decat orice jucator. Messi da stralucire jocului Barcelonei dar are CU CINE JUCA. Nu vedeti ca toti se ridica la valoare lui???

O sa fac o comparatie deplasata dar este destul de edificatoare. Cand a venit Elton la Steaua, un jucator care avea o tehnica mult peste media Stelei si a campionatului nostru, saracul nu putea sa schimbe nici o pasa in regim de viteza cu "tacticii nostri", nu-i intelegeau aia pasele, nu puteau sa fuga dupa pasele lui, etc. si cireasa de pe tort, a fost dat afara pentru ca nu ERA LA ACELASI NIVEL cu jucatorii limitati de la Steaua...vai de capul nostru...juca prea repede.....strica stilul.....rasul curului.....

Messi fara ceilalti jucatori de clasa de la Barca nu ar avea cum sa straluceasca si sa-si etaleze clasa.

Pai daca nu e Messi ies la rampa Xavi si Iniesta care fac praf orice mijloc plus ca ei doi sunt sustinuti de Toure, un mijlocaj "defensiv" colosal, plus Busques etc.

Ultima etapa in Spania au jucat cu o formula de joc total schimbata si au facut din nou spectacol iesind la rampa lupii tineri, Pedro, Bojan plus alt luptanar care de altfel a si marcat.

La Barcelona face diferenta stilul echipei, stil pe care-l invata orice copil care activeaza la grupele de juniori. Ehe.......ani lumina ani lumina departe.

Arian07.04.2010 12:36
Pai daca nu e Messi ies la rampa Xavi si Iniesta care fac praf orice mijloc plus ca ei doi sunt sustinuti de Abidal, un mijlocas "defensiv" colosal, plus Busques etc.

Eric Abidal joaca fundas stanga.

PS: Cred ca ai vrut sa scrii "Yaya Toure", nu? :)

Bogdan07.04.2010 14:00

ba, va certati ca aia sunt mai buni, ailaltii nu etc.

Uitati-va ma la fotbal. Ca asta joaca echipele astea: FOTBAL. Si apoi sa ne intoarcem in mocirla noastra :(

sabin130708.04.2010 10:55

Ultimul Clasico de pe Bernabeu.

02.05.2009 Real Madrid - Barcelona 2-6

sabin130708.04.2010 12:12

Messi: Trec peste comparatiile cu Cristiano Ronaldo.

Numarul 10 al Barcelonei mereu gandeste la plural. Stie ca nivelul lui se datoreaza muncii in echipa, la care contribuie si el.

Chiar daca a marcat 4 goluri, a primit toate elogiile posibile si universul fotbalistic este la picioarele sale, geniul argentinian continua sa fie la fel de modest si de umil ca intotdeauna. Notoritatea care continua sa creasca, pe buna dreptate, nu i s-a urat la cap. Messi continua sa se bucure jucand fotbal si acest fapt nu se va schimba, in ciuda laudelor primite. Si ca exemplu sunt declaratiile facute pentru ´Barça TV´ si ´La Gazzetta dello Sport´. Moderate, modeste, chiar timide.

Reporter: Ce simti dupa ce ai marcat 4 goluri intr-un meci?

Leo Messi: Fericire. Multa fericire. Deja am marcat 3 goluri in alte meciuri si adevarul e ca senzata este incantatoare.

R: Vei marca 5 goluri pe Bernabeu?

LM: Singurul meu obiectiv este sa ajut echipa, mereu cu sacrificul maxim pe care il pot face.

R: De ce nu ai cerut schimbare ca sa te odihnesti?

LM: Pentru ca imi place sa continui pana la final in toate meciurile.

R: Colegii tai spun ca ai atins perfectiunea.

LM: Inca mai sunt lucruri de imbunatatit. Important este ca vestiarul ma ajuta si ma iubeste mult, si inca astept sa mai cresc.

R: Ce importanta are Pep?

LM: Relatia lui de zi cu zi cu jucatorii este foarte stransa si asta e un lucru benefic pentru fotbalisti.

R: Cum trebuie mers sambata pe Santago Bernabeu?

LM: Cu mult calm, insa pentru moment ne bucuram un pic de calificarea in semifinalele Champions League.

R: Va fi doar un alt meci?

LM: El Clasico nu va decide nimic. Mai sunt meciuri de jucat si orice se poate intampla.

R: Intorcandu-ne la Arsenal, a fost o partida complicata, adevarat?

LM: Stiam ca nu va fi usor, ba chiar lucrurile s-au complicat mai tare cu primul gol, inscris de ei. De fapt, nici la 3-1 pentru noi lucrurile nu s-au linistit, pentru ca inca un gol de-al lor le-ar fi complicat din nou.

R: Si la final, inca o minge pentru colectia ta..

LM: Da, da.. Anul asta am adunat cateva mingi in casa..

R: Cum ti se pare faptul ca mereu esti comparat cu Cristiano Ronaldo?

LM: Trec peste aceste comparatii. Noi nu suntem doar niste individualitati, suntem o echipa, si mai mult de atat, avem norocul sa continuam sa jucam in Champions League. Jucand cu Xavi, Busquets si Iniesta totul devine mai usor. Iti face placere sa-i vezi jucand la mijlocul terenului. Sunt foarte fericit. Si cu cat sunt mai fericit cu atat joc mai bine.

R: Iti place postul tau de varf retras?

LM: Sunt mai multumit asa, pentru ca imi pot aduce mai mult contributia la jocul echipei, pot veni din spate..

R: Ce finala iti doresti pentru 22 mai?

LM: Ceea ce imi doresc este ca Barcelona sa fie acolo. Adversarul nu ma intereseaza.

R: Si apoi Campionatul Mondial..

LM: Alta provocare.

R: Cu ce jucator ti-ar placea sa fii coleg in nationala?

LM: Cu Gaby Milito. Sper sa fie cu mine. Este prietenul meu si i-ar fi foarte bine sa fie selectionat, dar asta numai antrenorul poate decide.

R: Ti-ar placea sa joci in Italia?

LM: Mereu am spus ca singurul lucru care il gandesc si care mi-l doresc este sa raman la Barcelona.

(traducere aproximativa a articolului semnat de David Salinas in www.sport.es)

David08.04.2010 15:42

Asta da caracter de fotbalist!

Daniel-Ionut08.04.2010 15:52
R: Vei marca 5 goluri pe Bernabeu?

Ce intrebare de reporter roman :blink:

Arian09.04.2010 13:18

Ibrahimovic nu a putut fi recuperat pentru derbiul Real Madrid - FC Barcelona

Antrenorul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, nu l-a inclus pentru derbiul de sambata, cu Real Madrid, pe atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, care nu a putut fi recuperat la timp dupa o leziune la piciorul drept suferita saptamana trecuta, informeaza cotidianul Marca.

Potrivit sursei citate, Ibrahimovic nu a efectuat niciun antrenament cu echipa in aceasta saptamana dupa problema suferita la piciorul drept in timpul incalzirii dinaintea partidei dintre FC Barcelona - Athletic Bilbao (4 - 1), de sambata, din Primera Division.

In schim, un alt jucator din lotul echipei catalane care era accidentat, fundasul spaniol Gerard Pique, a fost inclus pe lista fotbalistilor pe care Guardiola va conta la meciul cu Real.

Lista completa a jucatorilor echipei catalane pentru "El Clasico" ii cuprinde pe: Valdez, Pinto - Marquez, Pique, Sigrinski, Alves, Milito, Puyol, Maxwell - Xavi, Toure, Iniesta, Keita, Busquets - Henry, Pedro, Bojan, Messi si Jeffren.

Partida Real Madrid - FC Barcelona, contand pentru etapa a XXXI-a campionatului spaniol, va avea loc, sambata, de la ora 23:00, pe arena Santiago Bernabeu.

sursa: mediafax.ro

Daniel-Ionut09.04.2010 14:17
Sigrinski

Asta e Dmytro Anatoliyovych Chygrynsky nu? :hmmm:

Nu prea am auzit sa intre sezonul asta la Barca...

sabin130709.04.2010 14:28

@Daniel-Ionut

Inafara de ultimul meci cu Arsenal, a mai jucat doar in cateva meciuri. Inca este nesigur pe el, pare sa joaca cu trac. Probabil nu a reusit inca sa se adapteze.

greenyes09.04.2010 14:34
Eric Abidal joaca fundas stanga.

PS: Cred ca ai vrut sa scrii "Yaya Toure", nu? :)

Mersi pentru corectare.

David10.04.2010 10:20

Presimt o reeditare a meciului de anul trecut!

RobYnho10.04.2010 13:53

Mi'as dori enorm de mult ca Messi sa fie peste Ronaldo iar.

MoWeed10.04.2010 15:16

Probabil ca si Ronaldo si-ar dori asta..

RobYnho10.04.2010 16:31

Tu stii cel mai bine. :D

David10.04.2010 17:39

L-a cam depasit din toate punctele de vedere si in tur si in finala Champions League.

cristy.steaua2110.04.2010 21:51

Ti s-a indeplinit dorinta :D

"Doar" 2 goluri a reusit sa dea Barcelona.

LanDSharK10.04.2010 22:14

El Clasico sau "Lectia de fotbal a la Barcelona". :steag_cruce_invers::steagcruce:

«1232425262745»