p.s. Mi se pare o greseala sa il numesti pe Axl moderator fix dupa ce el a atacat intreaga echipa de moderare, ca cica noi suntem acum catelusi care plecam capul in fata alpha dogului.
Pai si cine te-a oprit sa ma sanctionezi? Sau asteptai ok-ul de la pack master?
Mai serios acum, salutare baieti, bine ai revenit Tiberiu.
Cateva ganduri.
Din cate reusesc eu sa inteleg pentru inceput, Greco doreste sa se implice foarte mult, a cerut control total la site, i s-a dat. Acum vrea increderea noastra, eu sunt dispus sa i-o acord.
Mai apoi, sa analizam nitelus situatia in sine. Unii dintre cei de aici, si staff si useri, habar n-au cine-i Greco. E un nene care e din neant admin, taie si fulgera, vine cu niste idei nastrusnice si impune reguli de necrezut. Cei in cauza au auzit poate de Greco la cearta aia de pomina, cand ne tot intrebam unde-s utilizatorii aia minunati si de ce nu mai intra pe site, dar doar atat. E normala reticenta, e normal sa se simta tradati, inselati, scarbiti, cand ei cred ca li se impune sa scrie cu "Domnul" de-acum. Ce nu inteleg ei e ca nu li impune asta, li se impune sa aiba un limbaj civilizat, atat. Poti spune Gigi, poti spune Becali, nu te obliga nimeni sa scrii Domnul George Becali. Esti sanctionat daca scrii imputitul de Becali la fel de bine cum esti sanctionat daca scrii imputitul de [insert nume de glorie aici]. Nu ideea te baga in belea, ci exprimarea. Si regula asta o salut din toata inima, nu pentru ca n-o sa-l mai injure lumea pe jeg aici, ci pentru ca n-o sa mai fiu nevoit sa citesc mizerii, indiferent daca-s la adresa conducerii, a gloriilor sau a suporterilor, intelegeti?
Mai apoi, apropierea de peluze pe mine personal ma lasa rece, n-o sa lucrez in sensul asta pentru ca nu ma invart in cercul asta. Nici n-o sa pun bete in roate, m-as baga unde nu-mi fierbe oala.
Si mai apoi, relatia cu oficialii, la fel, ma lasa rece, si-s reticent ca vom putea avea vreodata o relatie de colaborare cu clubul fara sa fim nevoiti sa ne umilim. Eu unul n-o voi face.
Ce mai era? A, da, site-ul sa redevina site-ul suporterilor stelisti. Ader, cum sa nu, am tot repetat lucrul asta pana la epuizare, fcs.ro nu este site-ul suporterilor stelisti protestatari, ultrasi, bucuresteni, etc., este site-ul tuturor suporterilor stelisti, am tot spus asta de fiecare data cand am crezut ca e necesar.
Despre configuratia interna, cu mozi si mod sef n-am mai nimic de zis, cam tot ce scrie acolo ar trebui sa fie respectat de la sine, nu ar fi trebuit sa vina Greco sa ne spuna ca un mod trebuie sa fie impartial si corect.
Asta cu limbajul permis si cel nepermis e cu dus intors, greu de realizat, neproductiv, ineficient. Ce facem, liste cu jigniri si injurii? Userul e inventiv, daca vede ca "tampit" e interzis va folosi "batut in cap", dupa ce apare si "batut in cap" pe lista va folosi "cretin" si tot asa. Aici trebuie sa se vada talentul si discernamantul unui mod, in primul rand sa previna limbajul suburban si apoi sa discearna ce este limbaj injurios si ce nu este, fara sa fie nevoie de liste cu cuvinte permise sau interzise. Asta cu expresiile permise aduce a cenzura chiar daca nu e, si cenzura nu miroase bine. Mult mai ok mi s-ar parea ca modul sa stie sa discearna subtilitatile care unora le scapa, da, Vlad, de tine vorbesc, si sa actioneze firesc, nu sa caute in lista sau sa-l intrebe pe Greco daca expresii gen " MM ca meneger e cum e dar se imbraca aproape ca un papitoi, ar spune unii". Bine, am dat un exemplu stupid, n-am altul mai bun.
Cat despre **** Gigi si **** Dinamo, amandoua contin limbaj suburban si amandoua trebuie sanctionate. Vrem limbaj coerent si decent, dar pana la javre si ciori? Pe aia ii putem injura ca la usa cortului in public?
Si acum buba, "sa nu aiba pozitii oficiale vis-a-vis de conducere, si sa minimizeze importanta acordata subiectului". Cum ti-am spus si in pm Greco, asta cu pozitia oficiala e irelevanta, nu un mod da pozitia oficiala a site-ului, admin-ul si redactorii fac asta. Dar tu ne ceri sa minimalizam importanta subiectului si eu inteleg asta: vine Costel si intreaba "Da de ce fcs.ro si-a schimbat radical pozitia (pentru ca indubitabil, asta va fi impresia creata, fie ca este sau nu este adevarat), ca acum o luna puteam sa-l injur pe Gigi si nu pateam nimic?". Ce sa faca modul ca sa minimalizeze? Sa-i zica "Lasa asta, ia uite ce gol frumos a dat Tanase."? Sa nu-i zica nimic? Sa-i zica "Pai depinde ce intelegem prin radical si depinde ce intelegem prin pozitie. Castravetele este un fruct dicotiledonat, de culoare galben-verzuie, el face parte din familia curcubitaceelor."
Greco, prin obiectul asta al minimalizarii tu ceri mozilor, sa nu folosesc cuvinte mari ca principii, datorie, onoare, demnitate, ceri mozilor sa-si calce pe inima si sa abureasca userul. Sa fie nitelus ipocriti. E mult ce ceri. Pentru mine cel putin. Nu stiu cati pot da ce ceri tu.
In concluzie:
- ai increderea mea pentru cel putin trei luni e-acum inainte;
- o sa respect regulile cu mici ajustari, de exemplu pe "Jiji" o sa-l editez in "Gigi" si-o sa cer prin pm sa se respecte noile reguli, la nerespectare repetata o sa sanctionez;
- n-o sa ma implic in reluarea relatiilor cu ultraseria sau clubul;
- n-o sa atac staff-ul in public dar aici da;
- n-o sa fiu ipocrit.
In rest, sa fie intr-un ceas bun. Multa minte celor care trebuie inca sa se decida.