* Partial avem aceleasi opinii/deziderate despre civilizatia de pe forum. Respect opinia ta ca "incercam sa-i facem pana si pe cei mai mari imbecili sa inteleaga cat de nociv este infectul de becali" dar nu pot fi de acord cu ea ca parte din principiile universale ale comunitatii. Ea este un punct de vedere valid dar nu unic.
Mie imi place sa cred ca scopul nostru este, printre altele, apararea clubului si a valorilor pe care a fost cladit. Sunt de acord cu ideea ta, sa-i ascultam pe toti, sa le dam tuturor sansa sa-si exprime ideeile intr-un mediu civilizat si corect. Asta nu inseamna neaparat ca nu ar trebui sa ne facem un scop din educarea suporterului stelist. Altfel, de ce naiba mai pierdem timpul pe forumul asta?
Dar asta este oarecum off-topic. Asta vroiam eu sa fac. Nu s-a putut pentru ca n-au vrut altii. Am inteles si accept ca nu se va mai dori asa ceva.
* "Jiji", "meeemeeee" nu sunt acceptabile pe site/forum, mai ales din partea unui moderator. Imi pare rau, dar nu pot repeta a 10-a oara aceleasi explicatii. Nici "m0weeeD" nu e acceptabil.
"**** Dinamo" sau "spurcatii" e acceptabil? Daca nu sunt, atunci ai dreptate si imi cer eu scuze.
* Accept ca abordarea mea e imperfecta. Ai dreptate ca liniile generale ale planului nu au fost dezbatute pentru ca nu avea cine altcineva sa schimbe atmosfera, si eu n-am fost despus s-o schimb decat pe baza unor principii care nu sunt negociabile.
Ma indoiesc ca atitudinea de servilism la adresa clubului era unul din acele principii.
Nu numai liniile generale, ci si detaliile. Spune-mi un singur lucru pe care l-ai schimbat din planul tau, un detaliu cat de mic.
* "talibani care au pus mana pe forum si l-au folosit pentru interesele lor meschine" - exprimarea nu imi apartine ("interesele lor meschine" ?). Dar am mai spus-o si repet. Pana cum FCSTEAUA.RO a aratat ca Egiptul condus de Fratia Musulmana. Inteleg ca nu toti sunteti de acord cu aceasta caracterizare, dar foarte multi oameni asa ne vad.
Expresia de "talibani" ai folosit-o chiar tu. Aia cu "interesele meschine" a fost o mica exagerare din partea mea, pentru care-mi cer scuze. Asta am inteles eu din tonul tau (ai zis ca am pus mana pe forum ca sa ne serveasca interesele, doar ca nu ai zis ca-s meschine). Nu gasesc acum postarea.
* reconciliere cu clubul: eu ma indoiesc ca e posibila pe termen scurt, cred ca e posibila pe termen lung in ciuda problemelor mari pe care le au ei. Mi se pare irelevant pentru discutia despre moderare. Impactul asupra AISS e off-topic aici, ai thread in sectiunea privata unde poti vota.
Tu nu intelegi ca problema nu este perioada de timp in care se va realiza, ci faptul ca ne dorim asta? Ar trebui sa refuzam orice fel de contact cu clubul chiar si daca vine meeeemeee in genunchi si ne implora sa colaboram cu ei. Si daca trimite jucatorii in frunte cu Duckadam ar trebui sa refuzam direct orice idee de colaborare cu clubul. Repet, asta nu ne-ar stirbi din imagine, nu ar insemna radicalizarea noastra. Ba chiar ar fi un plus pentru independenta noastra.
* Disclaimer-ul este pentru orice articol care vizeaza un subiect controversat, indiferent daca e pro, anti, etc. Off-topic pentru discutia despre moderare.
Cine decide care subiecte sunt controversate?
Exemplu concret: din punctul meu de vedere Reghe este un subiect controversat pentru ca este un antrenor bun dar, in acelasi timp, este suspectat de implicare in blaturi, are uneori un comportament de cocalar (vezi conflictul cu Piturca) si a adus in anturajul clubului persoane ca Piti Talent si Anamaria Prodan. Daca eu scriu un articol anti-Reghe si Lorimer scrie unul in care-l elogiaza, ambele vor fi controversate si puse disclamer pe ele? Va avea unul din ele intaietate?
* Ignorarea conducerii: e vorba de un site reprezentativ pentru toti fanii Stelei, interesele lor, si opiniile lor. In practica asta inseamna mai mult sport, mai putina politica, si voci mai diverse cand e vorba despre politica. Off-topic pentru discutia despre moderare.
Pai e reprezentativ pentru toti fanii Stelei sau numai pentru aia care vor sa ignore conducerea? Nu cer sa ramanem anti-conducere, cer ca cele 2 voci sa aiba aceeasi importanta si sa fie tratate egal.
In momentul in care dai intaietate unei ideei, devii partizanul acelei ideei. Si atunci nu mai este vorba de un site reprezentativ pentru toti fanii Stelei, ci doar pentru cei care gandesc ca tine.
* atitudinea: nu ma intereseaza opinia ta persoanla despre mine si cum apar eu. Multi oameni inteligenti considera ca asa nu se mai poate, trebuia facut ceva, era vid de autoritate, etc. Daca nu esti de acord, imi pare rau.
Ba atitudinea conteaza. Respectul nu il impui printr-o gandire de genul "facem asa pentru ca asa vreau eu. Am fost plecat de aici vreo 5 ani, da' eu stiu mai bine ca voi ce trebuie facut si parerea voastra nu conteaza deloc". Ce strica sa dezbati cu noi, astia care am distrus forumul, ideeile dupa care sa restructurezi site-ul (dezbatere adevarata, nu de aia in care orice argument aducem noi, tu raspunzi "iti respect parerea, dar e batut in cuie, ramane cum am zis eu"
Cum poti sa imi ceri sa te accept ca lider cand tu nu dai 2 bani pe ce am eu de zis?
Nu e vorba de opinia mea personala despre tine, e vorba despre conduita ta care m-a deranjat. Bun, poate eu sunt tampit si chiar nu trebuia sa fiu intrebat. De acord. Dar Lari, drvladyk, Dragoshel ce aveau?
Iti multumesc pentru franturile de critici utile din post-ul tau care consta in mare parte in atacuri personale si discutii despre redactie care nu-si au locul aici. Astept in continuare decizia ta finala pana la sfarsitul saptamanii.
Unde vezi tu atacuri personale? Ce am zis eu fals in postarea de mai sus? Daca spun lucrurilor pe nume, asta e un atac personal?
Discutiile despre redactie isi au locul aici. Asta pentru ca noi nu formam comunitati separate, ci o singura comunitate. Drept urmare, simpla mea prezenta ca moderator inseama ca accept modul de gandire si liniile de ghidare ale redactiei. Insasi planul tau continea mai multe lucruri despre redactie, conduita moderatorilor conturandu-se dupa liniile de ghidare ale colectivului redactional.
Eu, daca accept sa fiu moderator, inseamna ca accept sa ma comport si sa ma ghidez dupa liniile intregii comunitati, fie ca e vorba de redactori, fie ca e vorba de moderatori.
La fel cum principiile tale nu sunt negociabile, nici ale mele nu sunt. Pot accepta majoritatea punctelor, chiar daca nu sunt de acord cu ele. Asta pentru ca inca am incredere in tine si, insasi faptul ca esti sustinut de Lari imi spune multe mie. Pot sa-i accept pe Toronto, xray, axl ca moderator sef. Pot sa accept sa nu mai folosesc "Jiji" si "meeemeee".
Dar nu pot accepta:
1. Sa fac parte dintr-o comunitate in care vocea contestatarilor sa fie cenzurata. Si, practic, acordarea unei importante secunde este sinonima cu cenzura oricat de mult vrei tu sa pastrezi aparenta corectitudinii. Repet, nu doresc decat egalitate in reprezentarea ideeilor. Curentul contestatar sa aiba aceeasi importanta si pondere ca cel ignorant. Un articol anti-conducere sa fie tratat la fel ca orice alt articol de pe site, nu sa fie toate catalogate ca "subiecte controversate" si urcate undeva in partea de jos a paginii.
2. Sa fac parte dintr-o comunitate care isi doreste orice fel de relatie cu clubul si actioneaza activ sau chiar pasiv in acest scop. Nu ma intereseaza ca este un obiectiv pentru urmatoarele 6 lui sau pentru urmatorii 20 de ani. Atata timp cat in conducere sunt idezirabilul, Meme, mache si Argaseala obiectivul ar trebui sa fie evitarea oricarui fel de contact cu ei, sa nu fim asociati cu ei in nici un fel. Si asa, in afara de suporterii gen sport.ro, pe nici un fan stelist de cursa lunga (cei pe care vrei sa-i atragi) nu il intereseaza ce au indivizii respectivi de zis.
Problemele acestea nu tin numai de redactie pentru ca redactia este oglinda intregii comunitati.