Platini a dorit sa duca Dortmund mai departe.
Si daca se ducea Malaga, la 2-2, cu gol din offside, tot Platini ar fi dorit?
Cine i-a oprit pe Malaga sa dea 4 goluri? Arbitrii? Nu cred.
Borussia a atacat. Ce voiai sa faca? Sa se puna pe spate cu burta catre adversar cersind mila? Au atacat, au dat gol, asta e. Golul 2 al Borussiei nu a fost din offside. Nici golul 1. Pare-mi-se ca Borussia era mai indreptatita sa mearga mai departe din moment ce a dat 2 goluri corecte, nu doar 1, ca Malaga.
Si stati un pic. Malaga e o echipa in care au fost bagati foarte multi bani. N-are scuza! Trebuia sa ii calce pe nemti in picioare daca aveau valoare. Nu sa se planga de arbitrii. Borussia face performanta cu jucatori adusi de la centrele lor de juniori, cu investitii facute cu cap, nu cu milioane de euro aruncate aiurea. Eu zic ca ei meritau sa mearga mai departe.
Cat despre Barca si Messi, intr-adevar argentinianul e un fotbalist magnific, senzational, cu siguranta unul dintre cei mai mari din istorie. Dar asta nu inseamna ca joaca intr-o echipa de prosti si verze. Da? Xavi e la fel de mare, Iniesta la fel, Dani Alves la fel, Pique la fel, etc. Ca, daca nu erau, nu faceau performantele pe care le-au facut in ultimii ani.
Performantele Spaniei au fost facute cu un schelet de jucatori de la Barca: Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, David Villa, Pedro, Busquets, Fabregas. Astia au fost constant printre jucatorii decisivi.
Evident, nu ignor contributiile celor ca Torres, Xabi Alonso, Silva sau Sergio Ramos. Da' astia sunt 4 oameni, prea putini ca sa spui ca putem ignora elementul Barca.
Euro 2008:
Casillas - Marchena, Puyol, Ramos, Capdevilla - Silva, Senna, Xavi, Iniesta, Fabregas - Torres
Fifa WC 2010
Casillas - Pique, Puyol, Capdevilla, Ramos - Xavi,Iniesta, Busquets, Xabi Alonso, Pedro - Villa
Euro 2012
Casillas - Alba, Arbeloa, Ramos, Pique - Xavi, Iniesta, Busquets, Xabi Alonso, Fabregas, David Silva
Mie mi se pare ca elementul Barcelona domina in aceste echipe.