FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

UEFA Champions League

«167891016»
Adrian12.04.2013 11:02
Noi am vorbit de Cruyff-fotbalistul aici....nu antrenorul.

Probabil nu stii cine a fost Cruyff-fotbalistul. Nu cred, totusi, ca trebuie sa iti explic.

Pentru iubitori:

Drogurile nu reprezinta dopaj,

Asta pentru ca tu presupui ca tragea doar coca. Eu nu prea cred asta. De fapt ma si indoiesc ca ar fi putut sa faca fata unui meci intreg cu un organism macinat de drogurile astea oribile. Avand in vedere ca a fost consumator mult timp, da-mi voie sa cred ca tragea chestii tari. Ca nu ajungi dependent din nimicuri.

Probabil omul lua cate un cocktail de steroizi inainte de fiecare meci. Nu vad de ce n-ar fi facut-o. Oricum riscul era acelasi pentru el. Chiar sunt curios la cate meciuri o fi folosit putza aia de cauciuc. Ar fi interesant de aflat.

blindius12.04.2013 11:30

Ruud a decis:

Real Madrid vs Borussia Dortmund

Bayern Munchen vs Barcelona

Orice ar fi, in finala am pe cine sa urasc. :D

Hai cu Realu'!

Alexandru H.12.04.2013 13:23
Asta fiind de asemenea o parere.

Alexandru...nu mi-ar fi prea greu sa-ti spun la ce capitole ar fi Maradona superior, numai ca ar fi fotbalistice, iar tu deja vrei sa iesi de pe acest taram discutand de droguri. Sa nu uiti ca Maradona este primul star planetar ale carui meciuri se gasesc usor in ziua de azi.

Cred ca ar trebui sa evaluezi mai bine campionatul italian din acea perioada, si apoi sa intelegi de ce Maradona a fost doar intr-un an declarat cel mai bun. Iar acei ziaristi italieni care faceau topuri puteau fi oameni de varsta ta sau a mea...nimeni nu-ti spune ca erau "experti".

Nu e vorba ca vreau sa ma dau expert, domnilor...aici eu sunt acel suporter simplu care va invita la o discutie fotbalistica. Si spun ca sunt simplu pentru ca incerc sa vad fotbalul cat mai simplu cu putinta...adica sa spun direct "Hagi era cel mai bun de la noi in 94" fara sa caut piatra filosofala in jocul lui Lupescu sau mai stiu eu cine. Faptul ca majoritatea il veti lauda pe viitor pe Xavi pentru recordul acesta de pase, desi pana sa aflati asta erati convinsi ca n-a facut un meci stralucit...ei bine faptul acesta spune mult despre criteriile cu care il catalogati.

Da, aia nu erau experti dar erai tu, la 5 ani pe vremea aia. In vreo 3 sezoane acolo nu a reusit nici macar sa fie pe primul loc la Napoli... dar era clar o conspiratie, probabil cu implicarea Barcelona, Bayern si AC Milan. Nu voiau oamenii sa-l recunoasca drept geniu de alegeau in fata lui alti jucatori.

Sa stabilim niste lucruri. Argentina in 1986 nu era o echipa mediocra: echipele de club argentiniene (la care jucau sau jucasera acei jucatori) parcurgeau o epoca extraordinar de fasta, dupa cum se vede din victoriile din Cupa Libertadores sau Cupa Intercontinentala. Fata de Argentina 2013, acea generatie avea o aparare si un mijloc mai bun; nici macar atacul nu era atat de prost, cu un jucator precum Valdano. Iar Maradona nu a fost nici primul si nici ultimul jucator care a avut o evolutie atat de dominanta intr-o competitie oficiala: e suficient sa-i amintim pe Platini (1984), Pele (1970) sau Puskas (1954). Si apropo de Platini, omul era la fel de bun ca Maradona in perioada aia (jucand pe un post mult mai retras a fost mult mai letal decat argentinianul in fata portii).

Dar daca ne referim la Napoli, rezultatele lui Maradona sunt discutabile si ele: cele doua titluri si doua locuri 2 par a se fi intamplat mai mult datorita apararii si mai putin datorita atacului. Ceea ce era si normal pe vremea aia in Serie A (sa ne amintim cum a castigat Verona campionatul) dar e o chestiune ce nu-l avantajeaza pe Maradona. Daca ne uitam la totalul de puncte cu care Napoli a castigat Serie A in 1987 si 1990, vedem ca in orice alt sezon ar fi fost insuficiente pentru locul 1. Din nou, baza a constituit-o apararea.

PS. Revin si la Xavi. A avut un meci prost dar a batut un record. Ce e asa de absurd in legatura cu afirmatia asta? Uite alta: Pedro a avut un meci prost dar a dat golul decisiv. Sau alta: Messi nu a dat nici gol, nici pasa de gol dar a fost omul decisiv al Barcelonei.

Lorimer12.04.2013 16:14

Alexandru, refuzi categoric sa discuti cu argumente fotbalistice...cum Dumnezeu sa fie discutabile performantele lui Napoli din acea vreme?! Doua campionate in Italia si o UEFA inseamna enorm de mult. De unde stii tu ca apararea a facut diferenta? Fantastic! Ai arucat un ochi pe wikipedia la serie A, ai vazut nr. goluri primite si gata....ai concluzionat! Eu chiar am studiat perioada aia, am analizat toate rezumatele de pe youtube ale acelei echipe, tu ai facut asta? Poti pierde o zi intreaga, dar ai sanse sa intelegi ce si cum. Ai fi vrut ca Napoli sa marcheze cum marcheaza Barca azi la foc automat in campionat? Pai aparari puternice erau atunci in toata Italia, era religia lor. Probabil ca termenul de "MA GI CA" a fost inventat de mine, nu? Cele mai tari aparari ale vremii erau la Milan sau la Inter...la Napoli spectacolul era primordial.

Normal ca nu cand aveam 5 ani am ajuns la acele concluzii...ce discutie e asta? Am spus ca Maradona e primul star planetar care poate fi urmarit in multe meciuri...iti poti face clar o parere. Maradona putea marca din toate procedeele lui Messi, a demonstrat asta de n ori, Messi nu poate face ce facea Maradona. Oricum logica ta e clara...Messi = Barcelona, orice atac la Messi = atac la Barcelona.....da, si sa nu uit ca Iniesta e peste Zidane...mda...

Bine, fie ca tine, n-are rost si ma enervez cand discutati despre perioade din fotbal aiurea fara sa va documentati.

* Sper ca Real sa stearga pe jos cu nemtii!

Harald12.04.2013 19:28

Intersant e ca Borussia are un jucator, pe Sahin, care a evoluat la Real, ma intreb oare daca are drept sa joace impotriva lor. In celalalt meci se intalnesc fosta si viitoarea echipa a lui Guardiola. Din cele 4 echipe, banuiesc ca Borussia are cel mai mic buget, asa ca imi doresc sa castige trofeul!!

Borussia Dortmund coach Jürgen Klopp admitted that Real Madrid "is a very difficult opponent" but added that "out of the three we could have got, they are the only ones we have already beaten this year".

Dortmund beat Real Madrid 2-1 in the group stage in Dortmund and drew 2-2 at the Bernabéu in the second round.

"I am glad we know who our opponent is now. Now, real football will be played", Klopp said.

marca.com

iNsTiGaToR12.04.2013 20:42
Messi e consistent cel mai bun jucator din lume de 5 ani incoace... demonstrand-o in fiecare saptamana pe teren.

Eu consider ca Messi va fi cel mai bun din lume/istorie/univers/rai sau iad in momentul in care va juca in Premier League si va avea aceleasi performante si acolo.

Pana atunci, mai are de jucat.

Alexandru H.12.04.2013 21:26
Eu consider ca Messi va fi cel mai bun din lume/istorie/univers/rai sau iad in momentul in care va juca in Premier League si va avea aceleasi performante si acolo.

Pana atunci, mai are de jucat.

Glumesti, nu? Niciunul din favoritii pentru titlul de cel mai bun jucator din istorie nu a evoluat in Premier League: Pele, Maradona, Messi, Cruyff, de Stefano. In fapt mai toti au evoluat in campionatul Spaniei, deci daca o luam pe rationamentul tau acolo, si nu in Anglia, isi dovedeste un jucator clasa.

blindius12.04.2013 21:54

@ Harald

Daca trece Borussia de Real nu o sa am nici cea mai mica suparare. Acum trei ani si un pic cand a reinceput ascensiunea acestei echipe fantastice a lui Klopp, toti ne doream sa ii vedem si cu glorie internationala. Bineinteles, toti astia de ne uitam sambata, la 16:30, aproape saptamanal, ca sa vedem cum mai da Mats o directa spre Lewandowski, cum alearga Kuba cand e Mario accidentat, cate bare mai da Groskreutz, ca sa ne minunam ca pleaca Barrios in China, etc

Totusi, vreau sa treaca Realu' mai departe si sa ia si trofeul. Stiu ca asta-i telul lui Mourinho, imi place ca stie ce vrea, stie ce face. Are si cu ce, sa fiu drept. Mou' n-a ajuns pana aici cu o echipa de oameni crescuti, ci de oameni consacrati. Klopp e un maestru, daca pleaca Mourinho in vara, ar trebui sa fie un must-have pentru Real.

Barca sau Bayern tre' sa fie cu lacrimi in ochi in finala.

Lorimer12.04.2013 22:23

Sunt si altii precum Klopp dar trebuie sa stii si cum sa-i cauti. Bine, Real Madrid nu poate risca sa mearga pe mana unui necunoscut. Pe de alta parte Klopp a lucrat pana acum doar la echipe care cresc jucatori.

Harald13.04.2013 17:41

Din cate am vazut, ar putea antrena nationala Germaniei, daca actualul selectioner renunta.

iNsTiGaToR13.04.2013 19:36
Glumesti, nu? Niciunul din favoritii pentru titlul de cel mai bun jucator din istorie nu a evoluat in Premier League: Pele, Maradona, Messi, Cruyff, de Stefano. In fapt mai toti au evoluat in campionatul Spaniei, deci daca o luam pe rationamentul tau acolo, si nu in Anglia, isi dovedeste un jucator clasa.

Dar toti au jucat foarte bine in cel putin 2 campionate(sau echipe) diferite si au jucat la fel de bine si la nationala.

Messi joaca la Barcelona in aproape acelasi sistem de 8 ani. Am zis Anglia ca exemplu pentru ca acolo ar schimba total sistemul de joc.

Alexandru H.13.04.2013 20:54
Dar toti au jucat foarte bine in cel putin 2 campionate(sau echipe) diferite si au jucat la fel de bine si la nationala.

Messi joaca la Barcelona in aproape acelasi sistem de 8 ani. Am zis Anglia ca exemplu pentru ca acolo ar schimba total sistemul de joc.

Sper ca nu te referi la Pele si la campionatul de fotbal al Statelor Unite.. adica totusi, ne amuzam si glumim dar ar fi prea mult.

La Messi ar fi usor in Anglia - daca s-ar transfera acolo ar ajunge la o echipa ce fie ar schimba sistemul pentru a-i folosi talentele sau ar avea deja implementat acel sistem. Si e clar ca nu ar putea ajunge decat la o echipa foarte bogata, avand deja jucatori world-class. Atunci argumentul s-ar schimba: "da, joaca bine la Manchester United dar oare cum ar juca la Fulham? De ce nu se transfera acolo?".

Chiar crede cineva ca Messi nu ar straluci si in Premier League? Vorbim totusi de cel mai consistent jucator al lumii din ultimii 5 ani, de unul care e considerat deja de o gramada de oameni ca fiind egalul lui Pele sau Maradona. Face senzatie unul ca Michu si noi ne indoim de Messi?

PS. Messi nu joaca in acelasi sistem de 8 ani. Pe actualul lui post joaca de prin 2010, pana atunci jucase mai mult extrema. Ca sa nu mai zic ca din 2008 Guardiola a cam schimbat sistemul.

Lari13.04.2013 22:17

Multi antrenori buni si-au rupt gatu' la Real (Juande Ramos, Manuel Pellegrini, etc). Io sper ca Jurgen sa ramana la Borussia, sa mai scoata/dezvolte jucatori ca astia de acu'.

iNsTiGaToR13.04.2013 22:39
Sper ca nu te referi la Pele si la campionatul de fotbal al Statelor Unite.. adica totusi, ne amuzam si glumim dar ar fi prea mult.

Am vrut sa spun de Pele ca e o exceptie, credeam ca se intelege de la sine.

Messi e bun, foarte bun. Dar nu cel mai bun.

blindius13.04.2013 22:53

Crezi ca Jurgen Klopp poate fi un soi de Ferguson pentru Borussia?

Mie mi se pare, din ce vad la TV, ca Jurgen este un antrenor carismatic, dinamic, cu atitudine, pare sa isi apropie jucatorii foarte mult. Ramos si Pellegrini au venit ca niste provinciali interimari la Real, cu o atitudine de "am venit sa servesc jucatorii si sa ingenunchez in fata lui Perez". Ce mi-e Queiroz, ce mi-e Juande Ramos.

Realul nu a mai avut antrenor cu adevarat mare, pana sa vina Mourinho, de la plecarea lui del Bosque. Asta-i parerea mea, nu e neaparat cea buna.

Klopp si-a facut treaba la Dortmund, nu prea ii poate reprosa nimeni ceva. Sa il bata pe Guardiola si milioanele ce-i vor fi puse la dispozitie chiar va fi o provocare.

Cu Guardiola va fi o situatie asemanatoare cu cea a lui Messi, multi se intreaba daca va avea succes la Bayern fara tot ce avea la Barca. Sunt curios cam ce vor pretinde bavarezii de la Guardiola daca Bayern ia anul acesta si trofeul UCL.

Lari13.04.2013 23:12

Eu imi doresc cat mai multe cazuri Ferguson in fotbal, fiindca acest sport frumos merita mai mult decat ofera industria asta imputita. Eu mi-as dori sa vina (un) Klopp la Steaua vreo 10-15 ani, cu un alt patron, evident. :D

Ma indoiesc sincer de faptul ca Jurgen Klopp ar putea fi demis in urmatoarele 2-3 sezoane, deci depinde doar de el, momentan. Nu stiu cat de profund este atasamentul lui fata de club (ii includ aici si pe suporteri), ori daca el viseaza la 'mai mult' pentru el in viitor. Din afara e simplu sa spui 'un' te duci, bah, ejti nebun?' sau 'nu banii sunt totul', dar viata reala e mult mai complexa de-atat.

Nu stiu care e recordul de statornicie al unui antrenor in Budesliga (Harald, help!), insa eu ma mir si ca Bayern a renuntat la Heynckes, dupa ce Rumenigge (parca) se plangea ca ultima oara a renuntat prea usor la el si ca acu' n-o sa mai faca aceeasi greseala. :blink:

Si eu sunt curios ce-o sa faca Pep in Germania. Dupa parerea mea, are o echipa formidabila, care joaca un fotbal ca lumea de tot.

iNsTiGaToR14.04.2013 08:57
Nu stiu care e recordul de statornicie al unui antrenor in Budesliga (Harald, help!), insa eu ma mir si ca Bayern a renuntat la Heynckes, dupa ce Rumenigge (parca) se plangea ca ultima oara a renuntat prea usor la el si ca acu' n-o sa mai faca aceeasi greseala. :blink:

Thomas Schaaf la Werder din 99 incoace.

Ronnie15.04.2013 20:02

Nu vreau sa ma bag intre experti, dar mi se pare tare amuzant sa vad ca il puneti pe Pele pe aceasi treapta cu Messi. Vorbim totusi de o perioada in care fotbalistii la pauza fumau cate o tigara sa se relaxeze. :)

LDS15.04.2013 20:36

Spre deosebire de zilele noastre, cand trebuie sa se fereasca de orice sursa de foc, ca sar dracului in aer la cate "substante" au in ei.

Lari23.04.2013 17:19
"Mourinho este un invingator, are o personalitate uriașă, dar nu e precum Ferguson, Wenger sau ca mine. Noi construim echipe si nu schimbam lotul cate trei sau patru sezoane", a declarat Mircea Lucescu.
drvladyk23.04.2013 17:25
"Mourinho este un invingator, are o personalitate uriașă, dar nu e precum Ferguson, Wenger sau ca mine. Noi construim echipe si nu schimbam lotul cate trei sau patru sezoane", a declarat Mircea Lucescu.

Si nici eu nu ma labui diferit de Pitt sau Banderas... astia ca mine o facem la fel...ptiu al javrei de cioara

iNsTiGaToR23.04.2013 21:40

Auf wiedersehen Barca.

Harald23.04.2013 21:44

un moment umoristic :)

Lorimer24.04.2013 08:14

Sincer, nu pot tine cu nemtii....am tinut cu Barcelona ieri.

Nu-mi amintesc ca in ultimii ani sa-i fi vazut abonati la locurile 2-3-4 la Balonul de Aur pe Ribery, Robben sau Schweinsteiger. In schimb, mijlocasii fenomenali ai Barcelonei erau permanent acolo. S-a vazut clar diferenta de viteza si forta dintre un Ribery si mingicarul static Iniesta. S-a vazut ce pase magistrale poate da Xavi. Bine, de altfel, Mesut Ozil are in acest sezon mai multe pase decisive decat cei 2 la un loc, si cred ca si Messi are...

In Spania nu exista faze de genul celor facute ieri de nemti. Barcelona nu stie sa se apere la asa ceva. Apararea a fost de rasu' curcilor. Pana acum mergeau exact ca nationala Braziliei pe peincipiul "Marcam cu un gol mai mult decat adversarul" ca e Messi acolo si inventeaza el ceva.

Am zis ani de zile ca astia sunt mega-umflati de presa cu Masia lor cu tot...Cum domne' cand te lauzi permanent cu Academia sa dai 40 de milioane pe terminatul ala de Sanchez? Cum domne sa scoti "genii" precum Bartra?...

Arsenal1886Steaua194724.04.2013 09:32

Sau sa cumpere aiurea jucatori gen Fabregas, Song ca sa nu mai zic de anii trecuti si sa ii tina doar pe banca de rezerve si sa ii strice .

Ma bucur ca "extraterestrii" au fost adusi cu picioarele pe pamant. Bayern e tare... dar totusi cred ca Real o sa ia Liga...

«167891016»