FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ortodoxismul si Biserica Ortodoxa Romana

«11415161718»
Adrian06.03.2012 12:47

Nu eu am scos respectiva tampenie. Expertii in Biblism si Crestinism au spus.

doar e plin de pilde si alegorii.

Desi sunt mare fan al genului fantastic, prefer alte carti.

deci 6-7000 de ani e varsta omenirii traditionale.

Ai crede asta, dar nu.

In fine, e obositor sa tot incerc sa explic lucruri pe care toti le pot citi pe net.

dee06.03.2012 12:58
Nu eu am scos respectiva tampenie. Expertii in Biblism si Crestinism au spus

Da? sa te intreb niste nume? :) glumesc. Teologii pot spune multe, chiar inventa diverse tipare hermeneutice. Daca spun ca universul s-a format acum 6000 de ani, inseamna ca n-au o gandire sanatoasa. Nu ma astept sa imbratiseze ei evolutionismul, insa ar putea sa spuna ca exista un proces de creatie continua, deci sa depaseaza teoria creationista clasica.

Nu stiu ce s-a intamplat cu site-ul asta, de ce nu mai discuta lumea despre fotbal.

Daca am ajuns sa dezbatem "religia", inseamna ca e jale in fotbal.

zob7906.03.2012 13:53

Nu se mai discuta despre fotbal fiindca asta e noua orientare a site-ului; se considera ca intr-un VPM la adresa ciobanului e concentrata toata intelepciunea fotbalistica posibila. Cei scirbiti de orientarea asta au plecat, iar cei multumiti sunt acum in pana de adversari, asa ca ne arata ca se pricep si la.......(religie, romanism...de fapt, la orice)

Adrian06.03.2012 15:21
Da? sa te intreb niste nume? :) glumesc. Teologii pot spune multe, chiar inventa diverse tipare hermeneutice. Daca spun ca universul s-a format acum 6000 de ani, inseamna ca n-au o gandire sanatoasa. Nu ma astept sa imbratiseze ei evolutionismul, insa ar putea sa spuna ca exista un proces de creatie continua, deci sa depaseaza teoria creationista clasica.

Nu stiu ce s-a intamplat cu site-ul asta, de ce nu mai discuta lumea despre fotbal.

Daca am ajuns sa dezbatem "religia", inseamna ca e jale in fotbal.

Unele discutii care stimuleaza intelectual sunt bine venite. Nu vad nici o problema daca aici oamenii discuta si despre alte subiecte.

Daca nu mai discuta despre fotbal e datorita situatiei de la echipa si de pe stadion.

Nu mai prea este nimic de discutat. Meciurile Stelei sunt trase la xerox toate. Aclasi joc slab, aceiasi nervi, aceleasi rezultate maxim mediocre. Iar despre suporteri nu are rost sa discutam. Calitatea suporterilor a scazut grav de tot din moment ce s-a ajuns sa se strige "sus pe maibac" si alte prostii.

Crezi ca vreunul din stelistii adevarati de pe site are ceva de discutat cu acei "stelisti" care cred cu tarie ca un rezultat bun poate sterge un an de umilinte?

MoWeed06.03.2012 16:04

Adrian.

Ateu inseamna om care nu crede in nici o religie. Tu ai spus ca nu crezi in nici o religie. Drept urmare, esti ateu. Ca sa nu mai zici ca te facem noi in fel si chip degeaba. Deci ateu nu inseamna lipsit de spiritualitate...

Si nu, nu confund religia cu spiritualismul. Nu am zis nicaieri ca e musai sa fi religios pentru a fi spiritual. Ba chiar aici iti dau dreptate in totalitate.

Ronnie06.03.2012 16:34

Mai usor este sa vinzi nisip in Sahara decat sa-l convingi pe Adrian ca vorbeste aiurea.

Adrian06.03.2012 16:52

Caline:

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricarei divinități. " Din fr. athée, lat. atheus.

Zi-mi tu mie unde zice acolo ca un ateu nu crede in religii.

Daca rupi cuvantul observi chiar de la radacina ca se refera la zei.

Deus - latina - Zeu.

Religiile sunt infiintate de oameni. Sau poate tu crezi ca zeii aia le-au vorbit acelor primi oameni si le-au zis ce trebuie sa faca si cum sa se poarte si tot?

hahahah

Eu nu cred.

Nu cred ca Moise a primit cele 10 porunci de la Dumnezeu.

Nu cred ca exista vreo farama de adevar in Biblie sau Coran.

Stii de ce?

Pentru ca oamenii le-au facut alea. Si oamenii mint. Mai mult, oamenii sunt insetati de putere.

Daca eu vreau sa controlez niste fraier, le spun ca zeul lor a spus asta si gata.

Aia cu transformatul apei in vin, cu toiagul preschimbat in sarpe, cu marea rosie despartita - astea toate sunt doar niste insulte la adresa divinitatii.

Si stii de ce?

Pentru ca o fiinta care a creat universul nu trebuie sa isi demonstreze puterea in fata unor nimicuri(ca asa sunt oamenii in comparatie cu divinitatea).

Pai, cine porunceste aici? Omul sau Zeul?

dee06.03.2012 17:10
Zi-mi tu mie unde zice acolo ca un ateu nu crede in religii.

Daca rupi cuvantul observi chiar de la radacina ca se refera la zei.

Deus - latina - Zeu. Religiile sunt infiintate de oameni.

In categoria '€œzeu' intra orice existenta supranaturala, personala sau impersonala, orice principiu universal creator, unitate primordiala. Am senzatia ca tu spui "zeu" doar la ceva personificat.

Sau poate tu crezi ca zeii aia le-au vorbit acelor primi oameni si le-au zis ce trebuie sa faca si cum sa se poarte si tot

Moise a fost un iluminat, iar legea transmisa de el a fost un salt imens pentru omenire, lege ce a condus la imbunatatirea relatiilor sociale, la un proges spre civilizatie. Chiar si Legea Talionului, oricat de oribila ni s-ar parea noua azi, a fost una binevoitoare la vremea respectiva.

Adrian06.03.2012 17:37
Am senzatia ca tu spui "zeu" doar la ceva personificat.

Am sensatia ca tu citesti tot al saselea cuvant scris de mine. Apoi intelegi ce vrei.

NU! Tocmai, ca tu spui zeu doar la ceva personificat.

Eu nu am spus niciodata ca divinitatea a facut omul dupa chipul si asemanarea ei, e geloasa, ii iubeste pe oameni, etc. Eu nu i-am atribuit niciodata caracteristici umane.

Moise a fost un iluminat, iar legea transmisa de el a fost un salt imens pentru omenire, lege ce a condus la imbunatatirea relatiilor sociale.

Asa este.

Sa nu ai alt zeu. => Cam toate crimele facute de crestini si evrei.

dee06.03.2012 17:47

Da mai, a fost un iluminat. E insa adevarat ca unii oameni sunt cuprinsi de o panica instinctuala atunci cand certitudinile psihologice ale convingerilor lor religioase sunt puternic zdruncinate, iar agresivitatea lor fata de cei care incearca sa le clatine devine animalica.

Eu nu am spus niciodata ca divinitatea a facut omul dupa chipul si asemanarea ei, e geloasa, ii iubeste pe oameni, etc. Eu nu i-am atribuit niciodata caracteristici umane.

Mai Adriane, mai. Ronnie a spus azi "consider ca ortodoxia m-a educat si m-a facut om". Credinta inseamna cunoastere, iar religia nu doar te invata ceva, ci te si transforma, te apropie de versiunea optima a firii tale, iar Crestinismul, in particular, intregeste cunoasterea de sine prin iubirea aproapelui. Modul ce indica divinitatea e identificat de crestini in libertatea existentiala absoluta, iar la aceasta libertate trimite cuvantul "dragoste". Pentru crestini Dumnezeu este dragoste, nu Dumnezeu are dragoste. Daca intelegi bine, daca nu, asta e :-)

Kellerman06.03.2012 18:21

@dee, pamantul are cel putin 13.7 miliarde de ani. primul atom din care ne-am format si apoi evoluat, are peste 10 miliarde de ani.

Nu uita ca tu vorbesti de Cain, Abel, Adam si Eva de parca viata ar fi aparut pe pamant. Omiti vreo cateva miliarde de planete, cateva milioane/miliarde/sute de mii de galaxii si posibile universe infinite. Sa crezi ca viata a aparut acum 6000 de ani pe PAMANT, e BEYOND stupidity.

Stiintific, se cam stie ca atomii din care ne-am creat au aparut datorita unei explozii de tip supernova.

Dupa cum spune si Adrian, religia este o arma, si una foarte periculoasa. Un singur fanatic iti trebuie care sa omoare pe cineva datorita religiei ca sa poti sa spui ca religia este rea si produce mai mult rau. Dar cand aici intervin milioanele de oameni spalati pe creier, echipati cu armuri cu crucea pe ele care au ucis in numele unei fiinte invizibile (non-existente), atunci e o problema. Consider ca vremea Inchizitiei a fost una din cele mai nasoale care eu existat vreodata, nu cele doua razboaie mondiale.

Chiar daca nu a deschis nimeni subiectul, decat niste discutii despre Iran vs. SUA pe pagina anterioara, vreau sa spun ca sunt un mare fan Hitler. Consider ca ne-a facut tuturor un bine cand a scapat de evrei, si daca ar fi acum o persoana pe care as avea puterea sa o aduc inapoi din morti, cu siguranta ar fi Hitler, ca sa ne scape de Israelieni si Americani. Si totodata, ca aici vroiam sa ajung, consider ca Iran va fi ghimpele din coastele Israelului si SUA. Chiar cred ca aici si-au gasit nasul.

Alexandru H.06.03.2012 18:58
Consider ca vremea Inchizitiei a fost una din cele mai nasoale care eu existat vreodata, nu cele doua razboaie mondiale.

Aberatii ca astea circula libere printre indivizii complet paraleli cu istoria. Ca sa fiu un pic darnic cu tine si sa te invat ceva:

Nu exista vremea Inchizitiei. Inchizitia reprezenta un sistem judiciar paralel cu cel al autoritatilor seculare, ce urmarea ereticii. Contrar stereotipului, judecata unui posibil eretic dura o multime de timp: reprezentantii Inchizitiei erau obsedati sa afle toate opiniile omului, ale cunoscutilor sai, instrumentau dosarul intr-un mod cat se poate de modern. Daca omul era considerat si la final vinovat (cei mai multi anchetati erau eliberati - peste 96% scapau cu viata), era predat autoritatilor seculare. Ce il executau fara nicio emotie, ba mai mult il si torturau un pic. Si chiar si in aceste conditii, in toata Europa catolica, in toata istoria inchizitiei, au fost executati doar vreo 10.000 de oameni. In decurs de 200 de ani. Adica in medie pe an - 50 de oameni. Clar mai grav decat milioanele ucise in cele doua razboaie mondiale... Not!

Esti si tu un mic "geniu" la teme istorice - nu te pricepi, nu ai nici macar baza dar o tot dai cu gura. Vezi-ti mai bine de fotbal si de rasismul ala de prost-gust! Auzi la el, e mare fan Hitler...

dee06.03.2012 19:00
Nu uita ca tu vorbesti de Cain, Abel, Adam si Eva de parca viata ar fi aparut pe pamant. Omiti vreo cateva miliarde de planete, cateva milioane/miliarde/sute de mii de galaxii si posibile universe infinite. Sa crezi ca viata a aparut acum 6000 de ani pe PAMANT, e BEYOND stupidity.

Eu am vorbit de cu totul altceva. Nu-mi atribui afirmatii pe care nu le-am spus. Ma retrag de la discutiile astea :)

Un singur fanatic iti trebuie care sa omoare pe cineva datorita religiei ca sa poti sa spui ca religia este rea si produce mai mult rau

Un singur fanatic iti trebuie ca sa omoare zeci, mii, sute de mii sau milioane de oameni si nu din cauza religiei. Avem destule exemple in istorie. Din cauza comportamentului unui om, care nu si-a inteles propria religie, ce n-are efectiv cum sa-l indemne la fapte reprobabile, nu poti anatemiza o religie. Daca un huligan intra pe stadion si loveste un jucator, putem spune ca toti suporterii sunt huligani, deci "credinta" lor produce mult rau?! Vei spune nu.

Adrian06.03.2012 19:58
Mai Adriane, mai. Ronnie a spus azi consider ca ortodoxia m-a educat si m-a facut om. Credinta inseamna cunoastere, iar religia nu doar te invata ceva, ci te si transforma, te apropie de versiunea optima a firii tale, iar Crestinismul, in particular, intregeste cunoasterea de sine prin iubirea aproapelui. Modul ce indica divinitatea e identificat de crestini in libertatea existentiala absoluta, iar la aceasta libertate trimite cuvantul dragoste. Pentru crestini Dumnezeu este dragoste, nu Dumnezeu are dragoste. Daca intelegi bine, daca nu, asta e :-)

Te las pe tine sa citesti din nou ce ai spus si sa te corectezi.

Ca nu-i frumos sa minti aiurea asa.

olfgob08.03.2012 10:04
o fata bisericeasca pomenind de cele sfinte
axl08.03.2012 10:11

In ierarhia bisericeasca a pacatelor ce face popa ala, adica luarea numelui Domnului in desert, afurisenia, etc., e mult mai grav decat pacatul trupesc cu un baietel de 12 ani. E clar, popa se duce in iad.

Tufu-ti Dumnezeu matii de jandarmu' dracului!

1on05.04.2012 19:41
Azzido15.04.2012 20:34
Lays09.09.2012 13:41
''Deuteronomy 12:27 - and thou shalt offer thy burnt-offerings, the flesh and the blood, upon the altar of the LORD thy God; and the blood of thy sacrifices shall be poured out against the altar of the LORD thy God, and thou shalt eat the flesh.''

WTF?!

Azzido09.09.2012 17:24

E din Vechiul Testament. Cam asa se traduce:

26. Dar cele inchinate ale tale, câte le vei avea, și cele făgăduite ale tale, ia-le și vino la locul acela pe care 1-a ales Domnul Dumnezeul tău, ca să se cheme numele Lui acolo.

27. Să săvârșești arderile de tot ale tale, carnea și sângele, pe jertfelnicul Domnului Dumnezeului tău; sângele celorlalte jertfe ale tale să fie vărsat lângă jertfelnicul Domnului Dumnezeului tău, iar carnea lor s-o mănânci.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=12

Lays09.09.2012 17:52

Pai si nu ti se pare cam... twisted?

Azzido09.09.2012 20:46

In vechime erau multe lucruri twisted, acum depinde cum ai interpretat tu paragraful de mai sus.

Eu inteleg ca se aduceau jertfe animale, se ardeau si apoi se mancau. E oarecum iesit din comun, dar am auzit si alte obiceiuri mai dubioase...

drvladyk09.09.2012 20:51

voi interpretati cum vreti, mie imi place cum a interpretat zeitgeist faza cu soarele si reinvierea dupa 3 zile...

Ivanski09.09.2012 21:05

Daca luam lucrurile exact cum sunt in Biblie, fara alte adaugari omenesti e bine.

Lays09.09.2012 21:07

@Azzido, de unde stii ca erau animale si nu oameni? Chiar si asa, Dumnezeu nu pare prea ''milostiv'' nici macar dupa modul in care e prezentat in Biblie.

@Ivanski, cum delimitezi ce-i original de ce e adaugat?

«11415161718»