FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri internationale

«1424344454647»
Lorimer08.07.2013 15:03

Bine...atunci nu e the shit Slovan Bratislava care a castigat ceva.

Uite cum stam...eu am ore-n sir de studiu al acelor perioade (crede-ma ca e mai greu decat pare la prima vedere, dar anii 80 ofera mai multe perspective datorita filmuletelor existente) si n-am chef de aiureala acum. Dupa ce vei sta matale si vei analiza asa cum trebuie o anumita echipa (la alegere) a acelei perioade, vom continua discutia...pentru moment, nu ai cunostintele necesare.

Daca vrei sa-mi dovedesti contrariul, te invit peste o saptamana (ca sa ai timp sa te documentezi) la o discutie complexa despre orice echipa italiana, germana, Hajduk Split (78-88), Steaua Rosie (78-91)...sau cine vrei tu....discutie totala complexa, despre jucatori, tactici, antrenori, orice vrei tu...

Ronnie08.07.2013 15:18

Intre AS Roma si Manchester United este diferenta mare. Si acum si in 2003. Te contrazici singur. Nu conteaza ca fotbalul italian era vazut mai bine, aici vorbim de AS Roma. Acum vrei sa-mi zici mie ca Alexe joaca la un super nivel doar pentru ca a prins un transfer in Serie A?

Chivu la Roma, in 4 ani, a castigat un singur trofeu. Tu vrei sa-mi spui ca el a jucat la cel mai inalt nivel? Doar la Inter in perioada Mourinho am avut si noi un jucator care era intr-o echipa la cel mai inalt nivel. Dar in acea echipa, Chivu era vazut printre cei mai slabi. Vedetele erau Sneijder si Eto.

Branescu joaca in acelasi club cu Buffon. Asta-l face super jucator?

Nu, prietene. Vorbim despre o perioada de rahat a fotbalului romanesc.

Multumesc, mi-ai dat dreptate. Fotbalul romanesc era/este de rahat. Pe cei de afara nu-i intereseaza motivele. Fotbalul romanesc este vazut prost datorita impresarilor, fotbalistilor fara valoare pe care-i exportam etc.

Ca au reusit toti fotbalistii aia, ca n-au reusit. Ca au jucat la echipe de prima elita sau de a doua elita sau de a treia elita, nu conteaza. Conteaza ca s-au dat multi bani pe ei. Asta e tot ce conteaza.

Traiesti intr-o lume paralela. Cand tu faci o afacere buna, mai faci inca una vin garantat si urmatoarele. Dar daca pe tine te intereseaza sa vinzi un jucator azi pe 2 milioane si el sa nu faca nimic, nu mai cumpara a doua oara nimeni de la tine pe banii astia.

Daca Porto s-ar ghida dupa mentalitatea ta (tipic romaneasca de altfel, de a trage tepe) nu mai era nimic de capul ei azi.

In ultimii ani, cativa pusti au reusit sa ridice valoarea fotbalului romanesc din nou. Au intrat automat in atentia vesticilor. Maxim, Chipciu, Rusescu, Chiriches, Adi Popa - strainii stiu de ei.

Sunt curios sa stiu care-i pusti dintre ei? Dar te cunosc, te-ai mai facut tu de ras acum ceva timp cand ziceai ca-ti place Arsenal pentru ca ei se bazeaza pe pusti.

Maxim - are doar jumatate de sezon la Stuttgart. Pare ca se adapteaza, dar nu a rupt inca gura targului.

Ruse - abia transferat la Sevilla. Nu a ridicat niciodata el fotbalul romanesc. 3-4 goluri in competitia secunda a Europei nu inseamna nimic.

Chiriches, Chipciu si Adi Popa - sunt curios ce stiu strainii tai. Ai vorbit tu ceva cu Perez pe whatsapp? Aaa, stai, tu esti clientul fidel de la prosport. Bune surse ai.

Cat despre football manager, terminati odata cu prostia asta!

Stiu ca va place sa va mintiti ca e ca si cum ai fi un antrenor in real life, da' nu e asa. E un joc.

Din nou gandirea de rahat pe care o au majoritatea romanilor intiparita in minte. Ce nu pot sa accepte este de rahat.

Ma rog, noi vorbea de baza de date care o gasesti in acel joc, nu despre gameplay sau altceva.

Da' na, daca nu "pusti" din Alba zice ca e o prostie de joc, sa-i dam un mail lui Moyes, poate se apuca dracu' si iar cotizeaza la astia pentru marirea bazei de date.

Harald08.07.2013 15:31

Lorimer, eu nu vreau sa imi dau cu parerea despre cotele si salariile jucatorilor, pentru ca sunt convins ca sunt si factori asa mai ascunsi pe care nu ii cunosc. Vreau doar sa iti amintesc ca un oarecare Gheorghe Hagi a spus la un moment dat ca aurul este un metal care nu rugineste.

Ronnie08.07.2013 15:34

David Villa de la Barcelona la A. Madrid. Oficial!

Adrian08.07.2013 16:33
Adrian, te faci ca nu intelegi. Nu erau platiti fotbalistii romani ca in Occident dar nu conta pentru ca nu aveai cum sa te transferi in Occident. Si atunci obsesia pentru bani se reducea la ce oferea Divizia A.

Ma prietene, tu nu intelegi. Si daca jucai in Romania, si daca jucai in occident, tot aia era. Ca nu faceai la fel de multi bani ca in ziua de azi, nu iti puteai lua ultimele avioane si ce mai stiu eu ce, nu castigai PIB-ul unei tari mici.

Fotbalul era vazut ca o meserie normala, ca cea de tamplar, de dulgher, de sculer-matriter. Nu era o meserie in care te imbogateai pana peste puterea de intelegere a multor oameni.

Aici bateam eu, sper sa intelegi in sfarsit. In rest sunt de acord cu ce ai zis despre anii 80 si despre Duckadam. Da', in apararea lui Duckadam, el a si castigat un trofeu European. Tatarusanu, saracu', nici nu spera la asa ceva.

Intre AS Roma si Manchester United este diferenta mare. Si acum si in 2003.

Stim, tata, stim. Manchester United s-a nascut mare.

Chivu era vazut printre cei mai slabi.

Ma scuzati ca nu avea statistici la fel de bune la FM ca Sneijder si Eto'o. Saracu' prost nu stia ca e printre cei mai slabi. Pacat ca juca titular, a tras echipa inapoi.

Multumesc, mi-ai dat dreptate. Fotbalul romanesc era/este de rahat. Pe cei de afara nu-i intereseaza motivele. Fotbalul romanesc este vazut prost datorita impresarilor, fotbalistilor fara valoare pe care-i exportam etc.

Vezi ca si fotbalul Italian tranverseaza o perioada de rahat. Oare si-a schimbat lumea parerea despre ei asa repede? Chiar si fotbalul britanic a trecut prin astfel de perioade(Nu ManUtd, evident).

Traiesti intr-o lume paralela. Cand tu faci o afacere buna, mai faci inca una vin garantat si urmatoarele. Dar daca pe tine te intereseaza sa vinzi un jucator azi pe 2 milioane si el sa nu faca nimic, nu mai cumpara a doua oara nimeni de la tine pe banii astia.

Daca Porto s-ar ghida dupa mentalitatea ta (tipic romaneasca de altfel, de a trage tepe) nu mai era nimic de capul ei azi.

Eu cred ca tu ai impresia ca fotbalistii sunt cartofi. Sanse sa nu se impuna la o echipa exista intotdeauna. Cum ar fi sa nu mai cumpere nimeni jucatori de la Real doar pentru ca, zic si eu, Diarra si Higuain nu dau acelasi randament?!

Si, fie vorba intre noi, de vina esti si tu cand iei teapa. Ca doar de ce dracu ai scouteri daca nu ii folosesti?!

Sunt curios sa stiu care-i pusti dintre ei? Dar te cunosc, te-ai mai facut tu de ras acum ceva timp cand ziceai ca-ti place Arsenal pentru ca ei se bazeaza pe pusti.

Ma, in comparatie cu mine astia is pusti. Ma scuzi acum ca nu am folosit termenul corect de tineri jucatori. Tineri sunt, nu?

Si sigur ca m-am facut de ras cu Arsenal. Doar Man Utd e singura care foloseste pusti, pistoale, cutite, etc.

Din nou gandirea de rahat pe care o au majoritatea romanilor intiparita in minte. Ce nu pot sa accepte este de rahat.

Ma rog, noi vorbea de baza de date care o gasesti in acel joc, nu despre gameplay sau altceva.

Da' na, daca nu "pusti" din Alba zice ca e o prostie de joc, sa-i dam un mail lui Moyes, poate se apuca dracu' si iar cotizeaza la astia pentru marirea bazei de date.

Sunt curios daca pe Moyes faptul ca a jucat FM l-a dus la Man Utd....

In fine, eu vorbesc prostii. Sa ma anunti cand te angajezi ca antrenor in urma unui concurs de FM.

Nu de alta dar am vazut un baiat din China sau de unde dracu' era ca a trimis la un moment dat un mail catre o echipa cerand sa fie angajat ca antrenor pentru ca se pricepe foarte bine la FM.

Deci iti tin pumnii sa ajungi antrenor la Bacau... ca, de acolo, in 2-3 ani sigur de ia Man Utd. Trebuie doar sa castigi campionatul cu Bacaul, apoi Champions League si tot asa.Nu cred ca asta e imposibil pentru tine, la cata experienta ai in joc.

p.s.

Se pare ca Guardiola vrea sa fie fair play si sa le dea o sansa si adversarelor. Mario Gomez la Fiorentina pe 15 milioane! Jenant!

Alexandru H.08.07.2013 17:04
Ma prietene, tu nu intelegi. Si daca jucai in Romania, si daca jucai in occident, tot aia era. Ca nu faceai la fel de multi bani ca in ziua de azi, nu iti puteai lua ultimele avioane si ce mai stiu eu ce, nu castigai PIB-ul unei tari mici.

Fotbalul era vazut ca o meserie normala, ca cea de tamplar, de dulgher, de sculer-matriter. Nu era o meserie in care te imbogateai pana peste puterea de intelegere a multor oameni.

Aici bateam eu, sper sa intelegi in sfarsit. In rest sunt de acord cu ce ai zis despre anii 80 si despre Duckadam. Da', in apararea lui Duckadam, el a si castigat un trofeu European. Tatarusanu, saracu', nici nu spera la asa ceva.

Cum sa fie o meserie normala cand un copil precum Balint castiga la 17 ani cat Nicolae Ceausescu? Ca sa nu mai spun ca unii erau adusi ca sa castige atata doar dupa ce primeau grad (ca deh, gradele militare se dadeau oricui cerea), facultate (toti academicieni), aprobare de masina, apartament, loc de munca pentru nevasta. Nu era o meserie normala, nu era echivalata cu meseria de tamplar si faceai o gramada de bani. Ah, ca baietii isi mai suplimentau veniturile cu un meci vandut, cu niste videouri aduse din strainatate, e altceva: nu inseamna ca erau saraci, inseamna ca erau iubitori de arginti. De mai multi arginti.

Ma uitam cum se plangeau baietii ca in Sevilla aveau 6 dolari diurna zilnica. Problema nu era ca nu ar fi avut bani sa si-o suplimenteze (cum dau ei de inteles), ci ca nu puteau sa achizitioneze din tara valuta cu lei. Pe ei asta ii durea, ca nu puteau sa ia banii aia cu ei, sa cumpere si mai multe videouri si blugi pentru a le vinde in tara.

Eu nu pot sa-i plang sau sa le multumesc pentru sacrificii. In timp ce ei ieseau fara probleme din Romania si veneau incarcati cu bunuri, tinerii erau impuscati la trecerea Dunarii de la granita cu Iugoslavia. De ce sa le deplang destinul nedrept ce i-a impiedicat sa se imbogateasca intr-o tara in care aveau mai multe privilegii decat restul de 99,99%? Castiga acum Tanase multi bani? Ii permite asta sa-si faca vacantele in strainatate? Guess what, si eu mi le fac. E Tanase mult mai bogat decat mine dar nu are privilegii speciale cu exceptia celor ce decurg din valoarea contului sau bancar. Si sunt perfect ok cu asta.

Adrian08.07.2013 17:35
inseamna ca erau iubitori de arginti.

Bine ma ca sunt cativa reprezentativi pentru toti. Bravo.

Eu nu pot sa-i plang

Da' cine-i plange?

Tu inca n-ai inteles ca eu nu vorbeam despre ai nostri in mod special, ci despre fotbalisti in general. Pe vremea aia nu faceam bani destul ca fotbalist ca sa iti permiti iahturi si avioane.

Alexandru H.08.07.2013 17:56

Spune-mi si mie numele unui fotbalist care are avion. Cu link. Doar numele unuia singur.

Ronnie08.07.2013 18:28

Italia pierde de la an la an din prisma scandalurilor si coruptiei din punct de vedere al imaginii. Cam din 2007 fotbalul italian parca scade usor usor. Noroc ce a mai scos Mourinho cu Inter. Dar a doua jumatate a campionatului in Italia este extrem de modesta. Ce sponsor mai vrea sa investeasca acolo. De ce arabii aleg acum Franta si nu Italia?

Cum sa zici ca campionatul Italiei nu a avut de suferit? Doar ne uitam ce lupte erau atunci si ce este acum. Daca a ajuns Fiorentina sa fie la 5 minute de locul 3 si de UCL in dauna lui AC Milan atunci e grav. Si cu tot respectul, da' Jovetic si Ljiaic mai au pana sa fie super jucatori ca sa zici ca-i o scuza.

Serie A a picat tocmai pe 4, trimit doar 3 echipe in UCL. Nu pleaca totul de la coruptie si imaginea proasta lasata? Curand ajunge Franta peste ei. Poate si Portugalia.

Multa lume si-a schimbat parerea despre ei. Printre ei ma numar eu si sunt sigur ca si multi altii. Altceva era Serie A inainte de scandaluri si altceva e astazi.

Ma scuzati ca nu avea statistici la fel de bune la FM ca Sneijder si Eto'o. Saracu' prost nu stia ca e printre cei mai slabi. Pacat ca juca titular, a tras echipa inapoi.

Zi-mi 2 jucatori TITULARI mai slabi decat Chivu din echipa castigatoare de UCL. Hai zi-mi unul macar. Uite primul 11 din finala: Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Chivu, Cambiasso, Zanetti, Sneijder, Eto, Milito, Pandev.

Eu cred ca tu ai impresia ca fotbalistii sunt cartofi. Sanse sa nu se impuna la o echipa exista intotdeauna. Cum ar fi sa nu mai cumpere nimeni jucatori de la Real doar pentru ca, zic si eu, Diarra si Higuain nu dau acelasi randament?!

Si, fie vorba intre noi, de vina esti si tu cand iei teapa. Ca doar de ce dracu ai scouteri daca nu ii folosesti?!

Ai dreptate daca gandesti limitat. Da, ok, primesti o teapa, hai sa zicem doua. Dar cand noi exportam zeci de jucatori care nu fac nimic, absolut nimic notabil, atunci ai o problema. Si sa nu te mai mire cand scouterii nu vor mai veni la tine la meciuri. Sa nu te mire cand Arsenal prefera sa cumpere de la vecini si nu de la tine, desi tu ai performante mai bune.

Becali, Popescu sau orice impresari imi zici ma lasa rece. Daca esti fotbalist bun te impui si in Korea si in Rusia si in Anglia.

Ma, in comparatie cu mine astia is pusti. Ma scuzi acum ca nu am folosit termenul corect de tineri jucatori. Tineri sunt, nu?

Si sigur ca m-am facut de ras cu Arsenal. Doar Man Utd e singura care foloseste pusti, pistoale, cutite, etc.

Normal ca te-ai facut de ras cu Arsenal. Zi-mi un pusti din echipa de baza a sezonului trecut. Unul singur iti cer. Daca-ti zic doi deja exagerez. Dar tu dai pe dinafara cu frustrarile, de asta si aduci in discutie subiecte inutile.

Sunt curios daca pe Moyes faptul ca a jucat FM l-a dus la Man Utd....

Moyes joaca football manager? Habar n-aveam. Fara ironie. Zi-mi si mie de unde ai aflat.

Eu iti ziceam sa te folosesti de baza de date care o gasesti in FM. Te poate ajuta enorm. Prefer sa caut o informatie in acest joc decat sa citesc zilnic prosport sau ce obisnuiesti tu.

PS: Mkhitaryan la BVB.

Adrian08.07.2013 19:11
Si totusi parca tentatia era mai mare sa joci in Vest, nu ? Sa strangi ceva mai multi bani ca aici, sa te venereze lumea, sa-ti iei un Ferrari Dino, sa tragi coca, hai sa nu comparam. Nu erau banii din ziua de azi, dar nu era o meserie oarecare.

Tentatia era mare sa joci in vest pentru ca AIA ERAU VESTUL, TU ERAI COMUNISTUL DIN EST!

United domina fotbalul britanic de la reformatarea primei ligi insulare. In "cizma", nici Roma, nici Lazio n-au reusit sa sparga bariera "nordului" (Juventus, Milan, Inter). Capitolinii nu au niciun trofeu european in vitrina, iar lazialii au castigat in '99 Cupa Cupelor.

Nu stiu cum a ajuns discutia aici. Ah, da, obsesia unuia cu United. NU-MI PASA!

Uitati-va un pic ce echipa avea Roma la inceputul anilor 2000. In atac Batistuta, cu Totti si Montella, la mijloc Emerson si Tomassi, in aparare Cafu, Aldair si Samuel. Daca si astia erau nimeni pentru ca nu jucau la United, nu are rost sa mai discutam. PLM aveau 3 sau 4 brazilieni castigatori de CM, italieni finalisti la CE2000, plus argentinieni de prima mana. Sa fi fost oare chiar asa de penibila echipa asta?!

Da, perioadele "proaste" la ei inseamna ca fac schimb de pozitii in top 5. Cade Italia de pe 1 pe 3 si urca Anglia, sau cade Spania si urca Germania.

Mi se parea mie ciudat ca nu ne tin minte, ca noi romanii am jucat la toate turneele finale ale Cupei Mondiale din '98 incoace si Bayern habar n-are ce-a pierdut ca nu l-a transferat pe Marica. Iar Liga 1 e cea mai puternica isi trimite an de an campioana si vicecampioana in semifinalele CL, iar locul 3 in semifinalele EL.

Si e vina cluburilor din Romania ca Piturca e un dobitoc batut in cap, ca Sandu e un hot, ca mitica trebuie sa infunde puscaria, ca verii albanezi au ajuns sa controleze tot, etc?

Lumea stie de Steaua, frate. Chiar daca fotbalul romanesc e in rahat. Stie de Steaua, stie ce a facut Steaua Europa si stie ce face Steaua in Europa.

Adrian08.07.2013 19:39

Serie A s-a dus dracului tocmai datorita stilului lor tampit de fotbal. Ca nimeni nu e interesat sa vada scoruri de 1-0. De aia nu se duce nimeni acolo sa investeasca. In plus, scoala de fotbal italiana a luat-o clar la vale in ultima vreme. Ca nu merge sa stai sa te aperi si sa astepti contraatacul. Barca, de exemplu, din asta traieste. Daca le dai posibilitatea sa tina de minte, te termina. Si asa functioneaza treaba acum.

Ce sa mai faca fotbalul italian care vede doar palisade si transee? Fotbalul a ajuns in acel moment in care e vazut cum e vazut fotbalul american peste ocean. E spectacol, frate. Publicul vrea "sange", daca intelegi unde bat. Nu se mai multumeste nimeni cu 1-0. Nici sponsorii, nici televiziunile, nimeni.

De aia am si zis ca antrenorii italieni nu au ce cauta la Steaua. Si nici Meme cu ideile lui cum ca fotbalul italian e peste cel Olandez sau German.

Dar stai calm. Fotbalul Italian, la fel ca multe altele, se va reinventa si va ajunge iar in top. Nu-i problema.

Zi-mi 2 jucatori TITULARI mai slabi decat Chivu din echipa castigatoare de UCL. Hai zi-mi unul macar. Uite primul 11 din finala: Cesar, Maicon, Samuel, Lucio, Chivu, Cambiasso, Zanetti, Sneijder, Eto, Milito, Pandev.

Julio Cesar, Pandev, Eto'o, Maicon.

Stii ma de ce sunt astia mai slabi decat Chivu? Pentru ca de ei a scapat Interul in timp ce Chivu a ramas.

Si, sincer, nu am mai intalnit asa intrebare pana acum. Pai in echipa tre sa intre 11 oameni pe 11 pozitii.

Daca Chivu e cel mai bun fundas stanga din lot, il bagi pe el, nu pe Milito. Oricat ar fi de supervedeta Milito.(nu ca ar fi)

Becali, Popescu sau orice impresari imi zici ma lasa rece. Daca esti fotbalist bun te impui si in Korea si in Rusia si in Anglia.

Da? Si cati romani cunosti tu care au ajuns in Anglia? Stii foarte bine ca acolo e cu permis de munca si ca nu e asa usor sa ajungi. Daca n-ai pile la fratii albanezi si nu joci la nationala, esti fucked! Degeaba e Chipciu cel mai tare din parcare daca nu are 75% din meciurile nationalei jucate.

Si atunci normal ca se duce Tamas, panarama preferata a fratilor albanezi. Ca doar el poate sa si dea in cap, sa fure, sa omoare, sa faca ce vrea el si Piti tot il cheama la nationala.

Pe Ogararu l-a bagat un meci, l-a gasit vinovat pentru un corner(de parca e greseala sa respingi mingea in afara si sa nu il lasi pe adversar sa centreze) si gata a fost. S-a dus si boratul ala de contra sa planga un pic, apoi a trecut pe la presari sa le zica ca el era mai bun ca Ogararu(un caracter infect contra! De atunci nu l-am mai suportat niciodata) si in meciul urmator, cu Albania(parca) a fost titular. Ah, ca au facut adversarii ce au vrut cu el in acel meci, asta n-a mai contat. A contat ca el era tovaras cu fratii albanezi si cu Piti. A fost titular forever de atunci, pana cand s-a retras. Si constant a fost cel mai slab de la nationala.

Ogararu, saracu', a avut ghinion dupa ghinion. Instabilitatea de la Ajax i-a facut rau, faptul ca nu mergea la nationala i-a facut si mai mult rau si s-a trezit ca nu il voia nimeni. S-a dus la Sion, ca altundeva unde sa mearga? Si sa fi fost dorit in Anglia, un campionat unde un jucator ca el ar fi facut usor fata, cum putea sa ajunga acolo? Nu putea.

Si uite ca apoi vine ronnie si ne spune ca jucatorii romani nu se impun.

Normal ca te-ai facut de ras cu Arsenal. Zi-mi un pusti din echipa de baza a sezonului trecut. Unul singur iti cer. Daca-ti zic doi deja exagerez. Dar tu dai pe dinafara cu frustrarile, de asta si aduci in discutie subiecte inutile.

Esti varza la faza asta. Credeam ca te-ai uitat la meciuri, ca te tot dai mare cu premier league in sus, premier league in jos.

De gibbs ai auzit? Sau asta e prea batran pentru tine? Jenkinson ti-a placut cum a jucat? E prea batran si asta, stiu. Wilshere? Ramsay? Oxelade? Szczesny?

Toti jucatori de sub 23 de ani. Toti crescuti de Arsenal. Daca jucau la United, aveai acum poza cu unul din ei la avatar.

Moyes joaca football manager? Habar n-aveam. Fara ironie. Zi-mi si mie de unde ai aflat.

Eu iti ziceam sa te folosesti de baza de date care o gasesti in FM. Te poate ajuta enorm. Prefer sa caut o informatie in acest joc decat sa citesc zilnic prosport sau ce obisnuiesti tu.

Pai stai ma, ca nu inteleg. Cum plm te poti folosi de baza de date fara sa folosesti jocul?Ce? Intra doar sa verifice echipele, sa vada ce jucatori sunt unde? Pentru asta putea sa foloseasca si wiki. Io zic sa-i trimiti mail si sa-i zici. Sa nu piarda omul vremea cu downloadatul jocului, instalatul, updatatul, etc.

Vai de curu lui United daca a ajuns pe mana unuia care se bazeaza pe un joc.

De fapt e si normal sa faca din astea. Moyes a fost un fotbalist slab si un antrenor mediocru, care a reusit marea performanta sa fie eliminat in plm de dinam0.

Ia zi, ba, ronnie, cum te simti cand stii ca Man Utd e antrenata de un antrenor pe care l-a facut falcosul?

Adrian08.07.2013 22:22
Intre timp s-au mai perindat Iordanescu, Boloni, Lucescu jr. pe la nationala, toti fara succes.

Povesti. Atat timp cat acolo au existat Sandu, Dragomir, fratii infractori, etc. schimbarile au fost doar de ochii lumii.

De aia nici nu le e jena sa il puna pe piti, sa il dea afara, apoi sa il puna iar.

Cred ca ati observat si voi cam ce contract are piti. Nu are nici un obiectiv. Asta e ceva fantastic. Omul o sa fie selectioner forever.

p.s.

Intr-un fotbal sanatos, daca selectionerul spunea despre jucatorii unui club ca sunt de 2 lei, asa cum a facut-o Piturca, zbura in secunda 2. Nici nu mai are rost sa pomenim faptul ca un selectioner condamnat doar la noi poate exista.

Lorimer09.07.2013 04:46
Povesti. Atat timp cat acolo au existat Sandu, Dragomir, fratii infractori, etc. schimbarile au fost doar de ochii lumii.

De aia nici nu le e jena sa il puna pe piti, sa il dea afara, apoi sa il puna iar.

Cred ca ati observat si voi cam ce contract are piti. Nu are nici un obiectiv. Asta e ceva fantastic. Omul o sa fie selectioner forever.

p.s.

Intr-un fotbal sanatos, daca selectionerul spunea despre jucatorii unui club ca sunt de 2 lei, asa cum a facut-o Piturca, zbura in secunda 2. Nici nu mai are rost sa pomenim faptul ca un selectioner condamnat doar la noi poate exista.

Asta nu cred ca o contesta nimeni.

Cred ca ceea ce au vrut ei sa-ti explice este ca intr-adevar talente avem. Dar pana la a ajunge fotbalisti pe care sa se poata baza strainii e cale lunga. pentru ca talente gasesti peste tot in lume...nu e insa suficient. Cazurile mai recente, Ionita sau Deac reprezinta motive pentru care strainii nu mai au incredere in jucatorii romani, si deci iti ofera bani mai putini.

Cu pustii e la fel de cand lumea...daca i-ai umflat prea mult in juniorat, la revedere! Sunt extrem de multe exemple.

Citeam acum cativa ani un titlu mare in prosport "Bravo tie, Copil de aur"...era vorba despre Dumitru Copil care ajunsese la 15-16 ani la Hearts in Scotia. pentru ca peste cativa ani sa aud de el ca joaca pe la UTA prin B. Ce s-a intamplat intre timp?...ei bine, Copil s-a umflat si pe la scotieni, neavand rabdare si dorind sa joace la echipa mare inca de la 18-19 ani...rezultatul?Actualmente are 23 de ani si fosta mare speranta e jucator de divizia B.

Fl. Matei era laudat inca de prin 2007-2008 cand avea 15 ani ca e noul Hagi...la 17 Stoichita l-a bagat cateva meciuri pe final. Personal, va spun ca are un control excelent al balonului, are talent cu carul si am fost indignat cand am auzit ca Steaua a scapat de el. Ulterior, Matei care atunci cerea un salariu mare (10000), a pierdut vreo 2-3 ani dand probe fara succes prin toata Europa si apoi s-a milogit la 20 de ani de Dinamo in vara asta dar nici salariu injumatatit (5-6000) nu i-au dat aia si l-au pus pe liber. Daca avea rabdare si ajungea pe mana lui Reghecampf unde putea face pregatire fizica adecvata, azi isi putea pune in valoare talentul.

Dinamo ne tot ameninta de vreo 4 ani cu Raphael Stanescu, dar exact cum spunea Talnar, e foarte greu sa lucrezi cu un pusti care se crede miraculos si o arde numai din glezna. Sa-l vedem anul asta la Corona Brasov...

Nu au copiii creier, si in loc sa li se bage in cap de catre antrenorii juvenili sau apropiati sa aiba rabdare, li se baga ca sunt noii Hagi, Balaci, Messi etc...si uite unde ajung. De asta un Halilovici este cotat acum la peste 10 milioane, in vreme ce romanii costa putin.

Ronnie09.07.2013 07:40

Sa-i zici lui Mourinho cand joaca cu Barcelona aia ca nu tine cu apararea, poate el te crede. Esti naiv daca tu zici ca Serie A a scazut datorita stilului. Serie A s-a dus mult la rapa din cauza scandalurilor si coruptiei. Nimeni nu mai investeste acolo cum o facea, acum AC Milan are ca vedeta un jucator modest care niciodata nu s-a impus in PL. Inter e varza, are un lot cu care n-ar face fata in celelalte 3 mari campionate: Bundesliga, Primera si Premier. Si exemplele pot continua.

Julio Cesar, Pandev, Eto'o, Maicon.

Stii ma de ce sunt astia mai slabi decat Chivu? Pentru ca de ei a scapat Interul in timp ce Chivu a ramas.

Si, sincer, nu am mai intalnit asa intrebare pana acum. Pai in echipa tre sa intre 11 oameni pe 11 pozitii.

Daca Chivu e cel mai bun fundas stanga din lot, il bagi pe el, nu pe Milito. Oricat ar fi de supervedeta Milito.(nu ca ar fi)

Chivu era cel mai slab cotat din acea echipa. Cum in echipa titularilor la Steaua exista de exemplu Rapa, dau o comparatie cu noi pentru ca nu prea cunosti foarte mult fotbal international. Imi dau seama cat fotbal cunosti daca zici ca Maicon era mai slab cotat decat el. Iti aduc aminte doar ca in acea perioada Maicon era titularul braziliei in dauna lui Dani Alves.

Esti varza la faza asta. Credeam ca te-ai uitat la meciuri, ca te tot dai mare cu premier league in sus, premier league in jos.

De gibbs ai auzit? Sau asta e prea batran pentru tine? Jenkinson ti-a placut cum a jucat? E prea batran si asta, stiu. Wilshere? Ramsay? Oxelade? Szczesny?

Toti jucatori de sub 23 de ani. Toti crescuti de Arsenal. Daca jucau la United, aveai acum poza cu unul din ei la avatar.

Aiaiaiai, tu si Mitica Dragomir ce ziceti ca jucatorii la 22-23 de ani sunt pusti. Prietene, pusti inseamna jucator care poate juca pentru echipa de tineret, la U21. Cel mult!

Cu indulgenta ii consider pe Jenkinson si pe Wilshere pusti, care au 21 de ani. Ceilalti nu. Deja la 22-23 trebuie sa fi demonstrat ceva.

Dar eu te-am intrebat care din ei sunt jucatori de baza. Ei bine, Jenkinson a prins in PL 14 meciuri. Asta numesti tu jucator de baza?! Sigur nu si Iancu e jucator de baza la Steaua?!

Wilshere a prins 20 de meciuri. Cam jumatate. Deci si el pica, chiar daca are o scuza, ca a fost accidentat.

Care-s pustii lui Arsenal? Ziceai ca-ti place Arsenal ca joaca cu multi pusti pe teren. Hai sa-ti dau echipa tip, fara accidentati: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Diaby, Wilshere - Podolski, Walcott, Giroud. Cu exceptia lui Wilshere, toti au peste 23 de ani.

Ogararu, saracu', a avut ghinion dupa ghinion. Instabilitatea de la Ajax i-a facut rau, faptul ca nu mergea la nationala i-a facut si mai mult rau si s-a trezit ca nu il voia nimeni. S-a dus la Sion, ca altundeva unde sa mearga? Si sa fi fost dorit in Anglia, un campionat unde un jucator ca el ar fi facut usor fata, cum putea sa ajunga acolo? Nu putea.

Si uite ca apoi vine ronnie si ne spune ca jucatorii romani nu se impun.

Ca persoana, Ogararu este un om deosebit. Dar el nu s-a impus nici macar la Sion, Ajax era o manusa prea mare pentru el. Au vrut sa scape de el si l-au trimis inapoi la Steaua un an. D-aia in ultimul sezon in Elvetia nu a prins nici macar un meci ca titular. La 33 de ani a ajuns sa se retraga din fotbal. De bun ce e?

Sa zici ca Ogararu facea fata fara probleme in PL e o tampenie. Poate cel mult in Championship. Daca era asa bun cu siguranta se ducea el la o echipa din Italia sau Franta macar. A ajuns insa sa frece banca celor de la Sion.

Arsenal1886Steaua194709.07.2013 07:56
Care-s pustii lui Arsenal? Ziceai ca-ti place Arsenal ca joaca cu multi pusti pe teren. Hai sa-ti dau echipa tip, fara accidentati: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Diaby, Wilshere - Podolski, Walcott, Giroud. Cu exceptia lui Wilshere, toti au peste 23 de ani.

Si pe Cazorla unde l-ai lasat ? :)) A fost cel mai bun om din echipa sezonul trecut.

Ronnie09.07.2013 07:58

Cazorla joaca cam pe acelasi loc cu Wilshere. I-am trecut lui Adrian un pusti, sa nu zica ca-s hater.

Adrian09.07.2013 08:25
Sa-i zici lui Mourinho cand joaca cu Barcelona aia ca nu tine cu apararea, poate el te crede. Esti naiv daca tu zici ca Serie A a scazut datorita stilului. Serie A s-a dus mult la rapa din cauza scandalurilor si coruptiei. Nimeni nu mai investeste acolo cum o facea, acum AC Milan are ca vedeta un jucator modest care niciodata nu s-a impus in PL. Inter e varza, are un lot cu care n-ar face fata in celelalte 3 mari campionate: Bundesliga, Primera si Premier. Si exemplele pot continua.

Pai nu tine. Ca atat timp cat a jucat pe aparare, a luat-o. Ia zi-ne, maestre, cat de tare s-a aparat Bayern cu Barca. Fa o simulare in FM si arata-ne un print screen.

Chivu era cel mai slab cotat din acea echipa. Cum in echipa titularilor la Steaua exista de exemplu Rapa, dau o comparatie cu noi pentru ca nu prea cunosti foarte mult fotbal international. Imi dau seama cat fotbal cunosti daca zici ca Maicon era mai slab cotat decat el. Iti aduc aminte doar ca in acea perioada Maicon era titularul braziliei in dauna lui Dani Alves.

Maicon era. Acum nu mai e. Mai mult, a fost dat ca sa stea pe banca la City. Si cu restu' jucatorilor enumerati de mine dar ignorati de tine a fost la fel. Da, au prins o perioada buna(Maicon era in momentul ala poate cel mai bun fundas dreapta din lume) dar totul s-a dus cand a plecat Mourinho. Nasol, nu?

De aia s-a dus Julio Cesar la QPR si Chivu a ramas la Inter.

Aiaiaiai, tu si Mitica Dragomir ce ziceti ca jucatorii la 22-23 de ani sunt pusti. Prietene, pusti inseamna jucator care poate juca pentru echipa de tineret, la U21. Cel mult!

Eu credeam ca pusti e ala de sub 18 ani. Da' daca tu zici 21, merge si 21.

Cu indulgenta ii consider pe Jenkinson si pe Wilshere pusti, care au 21 de ani. Ceilalti nu. Deja la 22-23 trebuie sa fi demonstrat ceva.

Dar eu te-am intrebat care din ei sunt jucatori de baza. Ei bine, Jenkinson a prins in PL 14 meciuri. Asta numesti tu jucator de baza?! Sigur nu si Iancu e jucator de baza la Steaua?!

Wilshere a prins 20 de meciuri. Cam jumatate. Deci si el pica, chiar daca are o scuza, ca a fost accidentat.

Ma scuzati, domule Ronnie. Am fost orbit de echipa lui United, o echipa plina de babaciuni ca Giggs, caruia Jenkinson sau Gibbs ii pot fi nepoti.

Chiar ba, de la Giggs la Gibbs nu e mult. Practic e o eroare de scriere, un b intors si cu codita indoita.

In alta ordine de idei, spre deosebire de United, Arsenal chiar promoveaza tineri.

Mi-a placut ca te dai mare cunoscator de fotbal international si mi l-ai plasat pe Diaby in echipa titularilor. Daca ala a jucat mai mult ca Jenkinson anul trecut, tu meriti sa fii antrenor la United. Ala in general n-a prea fost titular la Arsenal. Da' probabil l-ai confundat cu Alex Song, ala de a plecat la Barca.

Ca persoana, Ogararu este un om deosebit. Dar el nu s-a impus nici macar la Sion, Ajax era o manusa prea mare pentru el. Au vrut sa scape de el si l-au trimis inapoi la Steaua un an. D-aia in ultimul sezon in Elvetia nu a prins nici macar un meci ca titular. La 33 de ani a ajuns sa se retraga din fotbal. De bun ce e?

Sa zici ca Ogararu facea fata fara probleme in PL e o tampenie. Poate cel mult in Championship. Daca era asa bun cu siguranta se ducea el la o echipa din Italia sau Franta macar. A ajuns insa sa frece banca celor de la Sion.

Cati ani aveai in 2005? 12? 13?

De aia nu-ti mai aduci aminte. Ti-am explicat foarte clar ce s-a intamplat cu Ogararu. In primul sezon a jucat foarte mult desi avea concurenta mare. A fost om de baza. Apoi din cauza instabilitatii din club, a suferit. Bruno Silva, ala de ti-am zis ca a fost adus ca sa-l inlocuiasca, nu a jucat in toata perioada la Ajax cat a jucat Jenkinson anul trecut la Arsenal. A fost adus doar ca sa.... NIMENI NU STIE!

Ogararu a fost trecut pe linie moarta fara nici o explicatie. Cand nu joci, cand nu esti ajutat nici de selectionerul care prefera panarame gen Tamas(asta o fi bun, nu? Ca doar joaca in Premier League), unde vrei sa ajungi? La Barca? A ajuns la Sion ca sa isi incheie cariera, nimic mai mult. Sa nu crezi ca s-a dus acolo ca sa faca performanta. Normal, ar fi trebuit sa isi incheie cariera la Steaua. Dar, daca nu a tinut de bannerul pentru nea puscariasul, asta e... mare greseala!

Prin simplul fapt ca tu contesti valoarea lui Ogararu, se vede clar ca nu ai habar de fotbal. Dar bazeaza-te doar pe statisticile tale din FM si de pe Wiki in continuare. Sigur te vor ajuta.

p.s.

Nu mi-ai raspuns la intrebarea aia cu moyes si falcosul.

Si pe Cazorla unde l-ai lasat ? :)) A fost cel mai bun om din echipa sezonul trecut.

Nu si la FM. In FM diaby a fost titular.

Adrian09.07.2013 09:14

Din punctul meu de vedere, un puscariabil ca G. Popescu nu ar trebui sa poata candida la functia aia.

Plus ca el e si cam foarte prost, ca om. Toata viata l-au manat albanezii aia. L-au luat de la Barca si l-au dus la Galata la 30 de ani, desi mai putea juca inca un an sau 2 in Spania. Apoi l-au dus la dinam0 pe final de cariera desi el era simbolul Craiovei. L-au bagat in afacerile lor de rahat si l-au invatat sa fure. Astia i-au condus toata viata lui Popescu. Chiar mai mult decat lui Hagi, ca Hagi macar s-a desprins de ei si a continuat singur, dupa ce s-a retras din activitate. Si-a facut club, hotel, etc. Nu s-a bagat impresar sau nu stiu ce. Desi sunt sigur ca fratii puscariasi au tras de el.

Sincer, nu stiu cu ce CV poate Popescu sa vina la FRF, ca n-are nimic care sa il recomande pentru un astfel de post.

Unu' ca Boloni, da, merge. Da' un puscarias niciodata. Si daca nu ma insel, Popescu a avut la un moment dat o echipa de fotbal care s-a dus dracului, la fel ca academia sa. Deci clar nu are ce cauta ca sef de federatie.

Oamenii ca Piti, Popescu, etc., astia ar trebui tinuti cat mai departe de fotbalul romanesc. Pentru faptul ca sunt niste infractori! Imaginea fotbalului romanesc nu trebuie asociata cu ei.

Arsenal1886Steaua194709.07.2013 09:39

Cazorla a fost titular meci de meci..Diaby nu prea are ce cauta acolo.Nu prea a jucat din cauza accidentarilor ..de obicei mijlocul arata Arteta-Wilshere-Cazorla ..sau Arteta-Wilshere-Ramsey si Cazorla in banda stanga cu Podolsky varf.

Lorimer09.07.2013 11:05
Maicon era. Acum nu mai e. Mai mult, a fost dat ca sa stea pe banca la City.

Cred ca ai chef de mistouri. Maicon era printre cei mai buni din echipa. A fost dat la City pentru ca avea 31 de ani si cel putin spre deosebire de Chivu avea o oferta. Faptul ca a decazut nu are legatura cu nivelul lui extraordinar atins in 2010.

Marius...aia a fost o declaratie la vrajeala... Piturca il are pe Sandu la mana, dar cu astia din generatia de aur impresariati de Becali e de ani buni la cutite. Asta va fi de fapt primul lucru bun...oricine e mai bun acolo decat Piturca.

Adrian09.07.2013 11:10
Cred ca ai chef de mistouri. Maicon era printre cei mai buni din echipa. A fost dat la City pentru ca avea 31 de ani si cel putin spre deosebire de Chivu avea o oferta. Faptul ca a decazut nu are legatura cu nivelul lui extraordinar atins in 2010.

Dar a decazut. Da? N-ai ce sa-i faci. La city a plecat pe nimic si a facut banca. El s-a stins in momentul in care a plecat Mourinho de acolo. De ce? Nu pot explica. Poate pur si simplu nu a mai avut chef.

Ronnie09.07.2013 11:47
Pai nu tine. Ca atat timp cat a jucat pe aparare, a luat-o.

Corect. A luat un Champions cu Inter, nu?

Maicon era. Acum nu mai e. Mai mult, a fost dat ca sa stea pe banca la City. Si cu restu' jucatorilor enumerati de mine dar ignorati de tine a fost la fel. Da, au prins o perioada buna(Maicon era in momentul ala poate cel mai bun fundas dreapta din lume) dar totul s-a dus cand a plecat Mourinho. Nasol, nu?

De aia s-a dus Julio Cesar la QPR si Chivu a ramas la Inter.

Eu am zis in echipa din acea vreme, strict atunci. Ca si acum daca o iei asa Tanase e de 10 ori mai bun ca Pele, ca Pele saracu' a imbatranit.

Asa slab era Maicon in 2010 ca a fost in UEFA Team of the Year. Da' poate ne zici tu ce inseamna asta, ca nu gasesc in FM. Cand a plecat Mou la Real a inceput o intreaga telenovela cu brazilianul. Inter insa nu a acceptat sa il lase la timp si jucatorul s-a plafonat, nu a mai avut niciodata acelasi randament. Si normal ca a plecat pe mai putini bani. Asa se putea intampla si acum cu Rusescu.

Julio Cesar in anul cand a castigat UCL era cotat printre cei mai buni portari. S-a dus la QPR datorita faptului ca are o varsta. Chivu al nostru abia daca o sa prinda un transfer in Turcia anul asta. Desi am inteles ca se retrage.

Eu credeam ca pusti e ala de sub 18 ani. Da' daca tu zici 21, merge si 21.

Pai hotaraste-te. Ori sunt pusti jucatorii sub 23 de ani ori aia sub 18.

In alta ordine de idei, spre deosebire de United, Arsenal chiar promoveaza tineri.

Ce treaba are United in discutia asta nu inteleg. Iti demonstrezi din nou frustrarile in lipsa argumentelor. Nu a zis nimeni ca politica lui United este de a promova jucatori din propria pepiniera. United este genul de echipa care investeste pentru performanta. Chiar si asa scoate an de an jucatori tineri: Welbeck, Pique, Pogba, Cleverley, Evans, Rafael. Sa nu mai zic de Giggs, Scholes, Beckham etc.

Mi-a placut ca te dai mare cunoscator de fotbal international si mi l-ai plasat pe Diaby in echipa titularilor. Daca ala a jucat mai mult ca Jenkinson anul trecut

Iar citesti cu un singur ochi. Am scris echipa tip, fara accidentati. Diaby este om de baza la Arsenal daca nu sufera accidentari. L-am plasat pe Wilshere in dauna lui Cazorla pentru a-ti face deliciul si a-ti pune un "pusti" in echipa de baza. Desi mi-e greu sa cred ca Wilshere o sa mai revina la forma dinainte accidentarilor, desi este tanar.

Ogararu a fost trecut pe linie moarta fara nici o explicatie.

Hai ca-ti dau eu o explicatie si sa-mi zici daca-i pertinenta: O rezerva de la Sion ar face fata in prima echipa de la Ajax? Zi-mi sincer.

Contest cand vorbim de valoarea lui Ogararu ca fiind un jucator ce "joaca lejer in PL". Poate ne uimesti si ne zici ca ar intra lejer in primul 11 de la City.

Moyes a fost un fotbalist slab si un antrenor mediocru

Sa cataloghezi mediocru un antrenor care ajunge la Manchester United este doar frustrare si tampenie. Pana si strabunica mea care probabil s-a reincarnat intr-un pusti de 3 ani suporter Liverpool ar recunoaste valoarea lui Moyes.

Nu e inca nici un Del Bosque si nici un Mourinho, dar daca el e mediocru, atunci Stoichita ce pusca mea mai e? Parlit?!

Zi-mi cati antrenori au reusit sa antreneze 11 ani in Premier League, consecutivi.

Moyes la Everton a dus echipa in UCL in 2005 (fix in mijlocul perioadei de big 4) si in finala Cupei Angliei in 2009. Doar 3 antrenori au mai multe victorii ca el in PL: Ferguson, Wenger si Redknapp. Toti insa cu echipa mai bune.

Uite ce a reusit Moyes la Everton, pe scurt:

2003: locul 7

4: 17

5: 4

6: 11

7: 6

8: 5

9: 5

10: 8

11: 7

12: 7

13: 6

In Anglia din ultimii ani vorbim de niste forte importante: United, City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool si Newcastle (care dispune de un lot foarte bun, mult peste cel de la Everton).

Zi-mi un antrenor din PL care a reusit performante mai bune cu echipe mai slabe.

PS: Si Reghe a castigat 1-0 cu Benitez. Asta il face mai bun?

Apropo, inca astept sa-mi zici care-s pustii lui Arsenal din echipa de baza.

Adrian09.07.2013 12:26

Corect. A luat un Champions cu Inter, nu?

A mers atunci cu noroc. Cu realu' ce-a facut?

Eu am zis in echipa din acea vreme, strict atunci.

Da. Tu mi-ai comparat din echipa de atunci toti jucatorii si ai ajuns la concluzia ca un fundas, Chivu, e mai slab valoric ca un mijlocas, Sneijder. Foarte logica comparatia, intr-adevar.

Totusi, daca Maicon era asa bun, de ce nu juca el in stanga?

Julio Cesar in anul cand a castigat UCL era cotat printre cei mai buni portari. S-a dus la QPR datorita faptului ca are o varsta.

Are o varsta? Ce varsta? 47? E portar!

Pai hotaraste-te. Ori sunt pusti jucatorii sub 23 de ani ori aia sub 18.

Aia sub 16. Hai 14, ca sa fie cum vrei tu.

Ce treaba are United in discutia asta nu inteleg. Iti demonstrezi din nou frustrarile in lipsa argumentelor. Nu a zis nimeni ca politica lui United este de a promova jucatori din propria pepiniera. United este genul de echipa care investeste pentru performanta. Chiar si asa scoate an de an jucatori tineri: Welbeck, Pique, Pogba, Cleverley, Evans, Rafael. Sa nu mai zic de Giggs, Scholes, Beckham etc.

Pe cine a scos, ma? Aoleu!

Pai Welbeck asta e mai slab decat era Chivu cand Chivu era cel mai slab din lotul lui Inter. Pique a fost al Barcei, nu stiu de unde l-a facut Man Utd. Cleverly joaca? N-are sanse in fata mai tinerelului Scholes. Si da, mi-a placut ca ai dat exemple de acum 20 de ani :))

Da' te iei de Arsenal, care Arsenal nu s-a speriat niciodata de tinerii jucatori.

Tu mi-l dai mie exemplu pe Cleverly, da' Ramsay, Wilshere, Gibbs, Jenkinson, Walcott, Oxelade nu sunt acceptati ca jucatori buni. Ooooo...nuuuu... fereasca Dumnezeu sa fie ceva de astia! Doar daca jucau la United erau buni.

Asa sunt varza. Saracii. Saracu' Wenger, ca a folosit atatia tineri de-a lungul anilor si toti erau varza, ca nu au jucat la United.

p.s. Mi-a placut exemplul ala Pogba... buahahahahahhahaha... A scos si Man Utd un jucator si a fost dat la Juve. :))

Diaby este om de baza la Arsenal daca nu sufera accidentari

Citeste tu cu un singur ochi:

DIABY NU A FOST NICIODATA OM DE BAZA LA ARSENAL!

A prins cateva sezoane mai bune acum cativa ani in rest nu a facut mai nimic. De vreo 3 ani e ca si cum nu joaca.

L-am plasat pe Wilshere in dauna lui Cazorla pentru a-ti face deliciul si a-ti pune un "pusti" in echipa de baza.

Sau pentru ca nu ai stiut despre ce ai vorbit dar acum e prea tarziu sa corectezi. Nu-i problema.

Hai ca-ti dau eu o explicatie si sa-mi zici daca-i pertinenta: O rezerva de la Sion ar face fata in prima echipa de la Ajax? Zi-mi sincer.

Asta nu e explicatie pertinenta. Si Anelka a trecut pe la Bolton inainte sa ajunga la Chelsea.

Du-te, deschide FM si vezi ca exista pe acolo pe ecran un patratel in care scrie Player Form. Adica forma in care se afla jucatorul. Sunt trecute tot felul de cifre acolo, de la 1 la 10, imi imaginez. Daca nu joci foarte multe meciuri, ai media 0. Apoi e mai greu sa ti-o imbunatatesti. Asta in real life. In FM poti sa nu joci 20 de meciuri la rand si sa dai 7 goluri in primul meci jucat.

Sa cataloghezi mediocru un antrenor care ajunge la Manchester United este doar frustrare si tampenie.

Pai zi-mi si mie ce performante a avut.

Daca vorbeam inainte sa ajunga acolo si te intrebam ce antrenor ar merita sa preia pe United, mi l-ai fi enumerat si pe asta? Ma indoiesc. De fapt, probabil ca m-ai fi chiar scuipat daca iti ziceam ca ajunge ala in locul lui Fergie.

Valoarea lui Moyes s-a vazut si in acel meci contra lui Andone.

Stoichita ce pusca mea mai e? Parlit?!

Clar. Mai intrebi?!

Zi-mi cati antrenori au reusit sa antreneze 11 ani in Premier League, consecutivi.

Irelevant! Si domnul nea Piti e forever la nationala, ca n-are obiectiv. Bine, sa nu fiu rau, Moyes cred ca avea ca obiectiv macar evitarea retrogradarii. Da' a facut vreodata ceva notabil? NU!

Doar pentru ca l-au tinut aia 11 ani nu inseamna nimic. Si pe Laca l-a tot adus jegul la Steaua desi nu facea nimic. De ce? Pentru ca era usor de manevrat.

Acum ceva vreme imi vorbeai despre acei jucatori care nu fac fata la presiunea obiectivelor. Pai, tu crezi ca asta o sa faca? El n-a avut pana acum nici un obiectiv. Daca se va juca corect, United se va duce dracului cu baiatul asta. Daca va fi cu arbitrii, atunci pacat ca l-au luat pe asta. La fel de bine il puteau lua pe Laca. Ala venea pe mai putini bani.

Moyes la Everton a dus echipa in UCL in 2005 (fix in mijlocul perioadei de big 4) si in finala Cupei Angliei in 2009. Doar 3 antrenori au mai multe victorii ca el in PL: Ferguson, Wenger si Redknapp. Toti insa cu echipa mai bune.

Stai un pic, stai un pic. Cand plm a jucat Everton in UCL?! Cred ca glumesti!

In rest se vede ca ai invatat "performantele" lui. Probabil ca sa nu te ia la misto prietenii. E naspa sa fii prins nepregatit. Astept sa imi raspunzi cand a jucat Everton in CL.

Zi-mi un antrenor din PL care a reusit performante mai bune cu echipe mai slabe.

Everton e acum echipa slaba?

E bine de stiut.

Apropo, inca astept sa-mi zici care-s pustii lui Arsenal din echipa de baza.

Eu ti i-am zis. Sa ii enumar din nou? Gibbs, Wilsher, Ramsay, NU DIABY!, Walcott(Asta joaca titular de ceva vreme deci poate fi pus aici, chiar daca e mai batran acum) si Oxelade. Plus Jenkinson, care probabil ca va juca tot mai mult de acum inainte.

Ronnie09.07.2013 12:56
A mers atunci cu noroc. Cu realu' ce-a facut?

A ajuns de vreo 3 ori pana prin semifinale, a oprit dominatia Barcelonei in Primera. Nu-i chiar putin. Nici mult.

Da. Tu mi-ai comparat din echipa de atunci toti jucatorii si ai ajuns la concluzia ca un fundas, Chivu, e mai slab valoric ca un mijlocas, Sneijder. Foarte logica comparatia, intr-adevar.

Totusi, daca Maicon era asa bun, de ce nu juca el in stanga?

Ba, hai sa-ti explic, ca esti tare batut in cap. Fiecare fotbalist din lumea asta are o cota la care este evaluat. Acum tu mie poti sa-mi zici ca Rapa nu e mai slab ca Messi pentru ca-s posturi diferite?

Iti zic ultima oara. Chivu era printre cei mai slabi cotati din prima echipa a Interului din acea vreme. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu, tot bine.

Aia sub 16. Hai 14, ca sa fie cum vrei tu.

Hai zi-mi serios. Ce inseamna pana la urma pusti in viziunea ta? N-o mai da cu ironii si la intors doar sa nu te faci de ras ca oricum te-ai facut. Uitam de ce bazaconii ai scris mai sus, zi acum pentru totdeauna.

Pe cine a scos, ma? Aoleu!

Din nou iti zic. United nu are aceasi politica cu Arsenal. United este prin traditie o echipa care castiga trofee, Arsenal in ultima vreme are politica de a creste jucatori pentru alte echipe.

Tu mi-l dai mie exemplu pe Cleverly, da' Ramsay, Wilshere, Gibbs, Jenkinson, Walcott, Oxelade nu sunt acceptati ca jucatori buni.

Unde am scris ca astia sunt sau nu jucatori buni? Am zis doar ca nu mai pot fi considerati pusti/sperante.

DIABY NU A FOST NICIODATA OM DE BAZA LA ARSENAL!

Diaby a fost senzatie in debutul campionatului recent incheiat. Daca nu suferea accidentari acum era la City. Imi amintesc prin etapa a doua sau a treia un meci fantastic facut cu Liverpool pe Anfield.

Daca nu joci foarte multe meciuri, ai media 0. Apoi e mai greu sa ti-o imbunatatesti. Asta in real life

Pai si de unde ai tu garantia ca daca juca se impunea? De ce zici ca ar juca lejer in PL?

Stai un pic, stai un pic. Cand plm a jucat Everton in UCL?! Cred ca glumesti!

2005/2006

Everton e acum echipa slaba?

Vedem in sezonul urmator. Oricum, sa iei o echipa de pe locul 15 si sa o duci pana pe locul 4 mie mi se pare o performanta, mai ales ca vorbim de cel mai puternic campionat din lume.

Eu ti i-am zis. Sa ii enumar din nou? Gibbs, Wilsher, Ramsay, NU DIABY!, Walcott(Asta joaca titular de ceva vreme deci poate fi pus aici, chiar daca e mai batran acum) si Oxelade. Plus Jenkinson

Aoleu, rahat rahat. A intrat si Walcott acum in lista pustilor. Daca mai stam 2 ore imi zici ca si Mertesacker.

Din aia enumerati doar Gibbs e in echipa de baza. Arsenal nu se mai bazeaza pe pusti, asta e o tampenie ramasa in cap de vreo cativa ani. A fost un proiect esuat al lui Wenger care credea ca poate face performanta astfel.

PS: Cauta dracu' pe google cum se scriu numele lor ca i-ai poreclit de tot.

Adrian09.07.2013 14:06
A ajuns de vreo 3 ori pana prin semifinale, a oprit dominatia Barcelonei in Primera. Nu-i chiar putin. Nici mult.

Nu, dude. Ce a facut cu Barca. Ca eu despre asta vorbeam. A cam luat-o. Mai ales la inceput. Apoi s-a prins cum trebuie jucat cu ei si nu a mai luat-o.

Ba, hai sa-ti explic, ca esti tare batut in cap. Fiecare fotbalist din lumea asta are o cota la care este evaluat. Acum tu mie poti sa-mi zici ca Rapa nu e mai slab ca Messi pentru ca-s posturi diferite?

Pai joaca-l ma pe Messi fundas dreapta sa vedem ce face. Tu imi compari merele cu perele? Da, am inteles ca sunt cote diferite, da' nu-mi compara un fundas cu un atacant ca e o prostie.

Daca vrei sa imi spui de Chivu ca e cel mai slab fundas stanga din lume, da-l exemplu pe Roberto Carlos> Da-l si pe Evra al tau. Da' nu mi-l da pe Messi ca te faci de ras in comparatia asta.

Cat despre cote, iti garantez eu ca din primul 11 al lui Inter, nu Chivu avea cea mai mica cota. Pandev, Cambiasso, Zanetti, chiar si Julio Cesar aveau cote mai mici ca a lui. Chiar si Ranocchia si Lucio.

Hai zi-mi serios. Ce inseamna pana la urma pusti in viziunea ta? N-o mai da cu ironii si la intors doar sa nu te faci de ras ca oricum te-ai facut. Uitam de ce bazaconii ai scris mai sus, zi acum pentru totdeauna.

Ti-am zis deja. Da' ce sa iti fac daca nu pricepi?

JUCATORI SUB 23! Ca aia merg inca sa fie clasati la jucatori tineri. Peste 23 de ani deja nu mai ai scuza varstei, nu mai poate nimeni sa zica de tine ca nu ai experienta si nu stiu ce.

Din nou iti zic. United nu are aceasi politica cu Arsenal. United este prin traditie o echipa care castiga trofee, Arsenal in ultima vreme are politica de a creste jucatori pentru alte echipe.

Ce le mai stii tu pe toate, ca un om mare. United, "prin traditie". De parca astia castigau tot pe banda rulanta de cand lumea, nu doar de vreo 20 de ani incoace.

Stai, tu ai 20 de ani?

Diaby a fost senzatie in debutul campionatului recent incheiat. Daca nu suferea accidentari acum era la City. Imi amintesc prin etapa a doua sau a treia un meci fantastic facut cu Liverpool pe Anfield.

Daca jucam eu la Arsenal, diaby statea pe banca la inceputul sezonului trecut. Daca erai tu antrenor, Diaby era portar. Daca, daca, daca, daca, daca.

Daca nu se accidenta Wilshere asa de des, acum el era cel mai tare din parcare.

2005/2006

BA! Cum dreq sa joace aia in CL in 2005/2006?!

Poate in preliminarii! Or fi jucat in preliminarii si nu s-or fi calificat. Asta inseamna CL mai nou?

Vedem in sezonul urmator. Oricum, sa iei o echipa de pe locul 15 si sa o duci pana pe locul 4 mie mi se pare o performanta, mai ales ca vorbim de cel mai puternic campionat din lume.

Baga-mi-as picioarele in ele echipe slabe. De ar fi toate echipele asa de slabe incat sa isi permita sa cumpere oameni ca Fellaini, Pienaar, etc.

mai ales ca vorbim de cel mai puternic campionat din lume.

Dupa tine.

A intrat si Walcott acum in lista pustilor.

Pai, prietene, de la ce varsta joaca Walcott titular? Nu am zis ca Arsenal se bazeaza pe pusti? Asta nu inseamna ca se bazeaza pe pusti doar de anul trecut. De mai mult timp sa intampla. Dar tu ai incercat sa o dregi un pic si ai insistat doar pe anul trecut.

Cauta dracu' pe google cum se scriu numele lor ca i-ai poreclit de tot.

Macar eu nu stiu sa le scriu alora numele, da' imi aduc aminte o perioada cand tu nu stiai sa pui cratima unde trebuie. Deci poate ca nu ar trebui sa vorbesti chiar tu despre din astea :)

«1424344454647»