Eu nu stiu ce treaba are una cu alta. Eu spuneam de faptul ca Steaua nu e mai "motata" decat celelalte echipe romanesti, fiindca asta e realitatea la ora actuala.
Ma scuzi, eu sunt un tampit batran care inca mai crede ca nu esti obligat sa te vinzi ca sa ajungi ceva in viata. Si mai cred si ca bucuria e mai mare atunci cand campionatul e castigat corect, nu prin orice mijloace. Si asta doar pentru ca in Romania este realitatea "care este".
Pai cam asta faci, bati din gura. Astept sugestii.
Eu nu inteleg, ba imi spui sa nu ma mai uit in ograda clujenilor, ba mi-i dai exemplu (in sens pozitiv sau negativ).
Sugestie: NU TE DU LA MECIUL DIN SUPERCUPA!
Si apoi continua sa faci la fel si in campionat. Asta daca te deranjeaza ca aia fura in stanga si in dreapta. Daca nu te deranjeaza, du-te.
Atat in ochii unor jucatori care s-au afirmat la echipe mai mici din campionatele bune sau medii, dar si in ochii UEFA care iti da un marketpool de 600.000 EUR, desi joci in primavara Europa League.
Pai daca nu s-a uitat nici dracu' la tine... ce vrei?!
Din moment ce echipa x a avut 1298715891752891 miliarde de telespectatori la un meci iar tu ai avut 12, cat vrei sa iei? Poti sa fii linistit ca, daca era CL, suma era mult mai mare. Dar nu e CL. E EL, o competitie secundara. Aici sunt mai multe meciuri pe etapa, nu doar un meci, ca in CL. Aici ai de unde alege:
Ajax - Steaua, Benfica - Chelsea, Napoli - Lazio, etc.... vreo 10 meciuri. De ce ai alege sa te uiti la Steaua - Molde? De ce ai alege sa te uiti la Steaua - FC Copenhaga? Da, lumea s-a uitat la Steaua - Chelsea, clar. Da' in rest?
Cred ca aici vrei sa te referi la cine l-a sfatuit (el avand 16 ani), ca i-a vrut binele. Nu cred ca era o alegere asa dificila cand Ajax lucreaza prin traditie cu tineri si vinde in draci. Suna mai bine sa joci pentru ei, decat sa freci banca de rezerve pe la Real sau sa stai imprumutat prin Segunda.
Isaac Cuenca produs La Masia, s-a dus sa joace la Ajax sub forma de imprumut.
Pe plan sportiv este adevarat ca au mai decazut, ca nu mai joaca in fazele superioare ale competitiilor europene, dar asta se intampla strict datorita faptului ca jucatorii lor sunt acontati de cluburile mari pana in 25 de ani. Ma indoiesc ca au probleme cu atractivitatea si notorietatea cand in deceniul trecut au lansat jucatori ca : Sneijder, van der Vaart, Suarez, Ibrahimovic, Huntelaar, Chivu , etc.
Nu prea cred ca isi iau rost comparatiile astea. Noua ne-au trebuit 10 ani, sa ajungem iar in grupele C1 si in prezent am mai acumulat o pauza de 5 ani.
Pai se pare ca exista si impresari de treaba in lumea asta, impresari corecti, nu? Cam asta trebuie sa faca un impresar, sa iti vrea binele. Ca, de era giovaniiiiiii, ala mergea la Real pe bani multi sau la Kuban pe bani si mai multi, intelegi?
Si vezi ca nu doar Ajax lucreaza cu tineri. Si Realul are un centru bun de jucatori, ca nu-s ei chiar Steaua.
Cuenca a mers la Ajax pentru ca intre Ajax si Barca exista o intelegere, o colaborare care spune ca Ajax ajuta Barca cu informatii despre cum sa cresti tinerii si juniorii iar Barca trimite la Ajax jucatori imprumut sau de tot. Vezi cazul Oleguer.
Corect, Ajax nu sta la fel de prost ca Steaua, da' nici nu sta foarte bine in comparatie cu marile puteri ale Europei. Am dreptate?
Cum e sa joci la Ajax si cum e sa joci la Real Madird?
Indiferent daca ia sau nu titlul, Steaua ramane cea mai simpatizata echipa din aceasta tara. Asta nu ajuta cu nimic in situatia actuala.
Vorbim dupa primul titlu pierdut. Cand au castigat aia de la Urziceni, cam toata tara tindea sa tina cu ei, ca erau echipa mica, luptau impotriva granzilor, nu erau vedete, etc.
Asta e cam ciudat, daca tot se vorbeste de globalizare. Vrei sa faci afaceri cu ei, sa stai la aceeasi masa si sa le vinzi ceva, dar pentru tine nu conteaza daca ei te vad plin de cacao. Pacat ! E mai important cum esti vazut, decat cum te vezi tu.
Ok, ei ma vad plin de cacao. ce sa fac? Ma ajuta daca stau cu capul plecat? Nu, frate. Ma comport demn. Ei vin cu oferta de rahat, ii refuz politicos si le explic de ce nu se poate. Daca nu inteleg de prima data, vor intelege dupa ce ii prind in Europa si ii bat(sau le pun probleme mari) cu o echipa formata din jucatori pe care ei n-au vrut sa dea cat am cerut eu. Asa vad eu treburile. Asa inteleg eu performanta si profesionalismul.
E mai important cum esti vazut doar la inceput. Pentru ca, in timp, tot rahatul ajunge la suprafata. Si atunci nu o sa te mai vada nimeni bine. Si dinam0 era bine vazuta in europa la un moment dat. ERA!
Asta e stiut ! Ba pe deasupra mai apar si anumite soparle ca MM, care sug si ele bani in paralel cu albanezii. Si eu sunt de parere ca Ruse a fost vandut ieftin si site-ul ala pe care il iau multi in deradere rareori se insala.
Pe de alta parte, romanii chiar n-au mai confirmat, pe langa multi alti factori. Personal nu cred ca existat vreodata si vreo alta oferta decat cea a Sevillei. Iar daca presupunem prin absurd ca Del Nido (desi omul e destul de respectabil) si-ar fi permis sa faca magarii cu albanezii, o suma de transfer mai mare sa zicem de vreo 4 mil., reala vreo 6 mil. ar fi insemnat si mai multi banuti la buzunar pentru ciobani.
In toata ecuatia asta mai intervine si vointa jucatorului. Ti-am zis ca in ciuda contractului nu este bine sa fortezi jucatorul. Daca nu la 25 de ani, atunci cand sa-ti mai doresti sa faci acest pas.
Si aici o sa ii raspund si lui Ronnie, care vorbea de cota scazuta a romanilor.
Uite ca Alex Vlad, un fundas, a plecat pe 2 milioane. Uite ca dinam0 cere cel putin 2,5 pe Alexe. Uite ca pe Lato Steaua vrea 3. Ca au confirmat sau nu, uite ca bani frumosi tot vin. Deci se poate. Va aduc aminte ca si Radoi si Stancu au plecat pe sume importante, 6 milioane.
Nu il cunosc personal pe Del Nido ca sa stiu ce fel de om e. Eu l-am citat pe varul albanez cand am zis ca puscariasul e obisnuit sa faca manarii in Spania. El asa a zis.
Cat despre fortatul jucatorului, eu, in locul memitei, ii ziceam clar lui Rusescu:
"Vrem 5 milioane pe tine ca sa il putem lua pe Bokila cu 3 sau 4. Daca aia dau, e perfect. Daca nu, iti marim contractul la 250 de mii de euro pe sezon plus bonusuri de performanta - 1000/2000 de euro pe gol marcat."
Asa as fi procedat eu. Asa cred ca s-ar proceda si intr-o lume normala.
Inainte sa imi spuneti ca Steaua nu isi permite sa plateasca banii astia, luati in considerare si faptul ca, cu Rusescu titular, echipa ar avea sanse mai mari sa se califice in grupele CL.
Nu uita faptul ca umbla si multe zvonuri. Parca mai ieri Le Havre isi daduse acceptul pentru transferul lui Riviere si ceva mai devreme de atat ne interesa Osarimen Ebagua.
Tot ce se poate. Eu am vorbit din ce am auzit, nu am inventat nimic. Totusi, cred ca astfel de exemple, cu oferte refuzate, mai exista.
N-am avut acces la asemenea informatii. Eu am vazut doar top-uri si statistici recente, in care ne cam "omiteau" (fie ne inlocuiau cu Porto, fie sareau direct la Milan).
Nu mint. Cei mai in varsta iti pot confirma. Acum, ca exista si prosti in lumea asta care n-au aflat de google, nu e vina mea. Sigur ca e usor sa treci peste Steaua cand tu nu stii fotbal, cand esti o fufa care a terminat desenul si cand nu erai nascuta in 90. Cam astia sunt ziaristii din ziua de azi.
Si nu vorbesc prostii. Pentru ca sotia lui Ysouf Kone, cioara aia de a jucat la CFR, mi-a fost colega in scoala generala(e mai mica decat mine). Aia a ajuns jurnalista(de rahat! ca i-am citit operele). Era atat de buna incat si-a tras un fotbalist. Ma rog, fost fotbalist. Asta o interesa pe ea, nu sportu'.
Nu neaparat. Eu stiu ca in perioada aia se impacasera si multi dintre jucatori erau deja impresariati de albanezi. Radoi a ratat multe transferuri fiindca se accidenta foarte des. Lui Dica de exemplu trebuia sa i se dea drumul in 2006 dupa prima participare in CL. S-a lacomit ciobanul si a ajuns sa-l vanda pe usa din dos la Catania cu 2 mil.
De abia la vreo 2 ani dupa au revenit impresarii albanezi aproape de Steaua. S-ar putea sa ma insel dar cred ca asta s-a intamplat odata cu venirea lui Hagi. In fine. In plin sezon uefantastic, aia erau inca certati cu puscariasul.
Ronnie
Vezi Maxim, care este super talent, si a fost vandut pe mai putin.
Dar asta n-a avut nici o realizare, prietene. Nu-i la fel ca atunci cand ai un titlu de golgeter, un titlu de campion si un sezon european foarte bun.