Daca citesti ce am scris, nu am laudat fotbalul sarb, am laudat strategia de transferuri a echipelor sarbesti.
Eu exact fotbalul sarb l-as fi laudat, iar nu strategia de transferuri. Si asta din cauza faptului ca tot gasesc resurse noi (probabil se vor epuiza , daca nu vor investi si ei in centrele de juniori).
Aici intervine diferenta de calitati. Desi jucatorul sarb este mai atletic decat romanul, deosebirea apare la mentalitate. Daca noi la tineret "mustim" de prea mult bine (cand vine taranusul la Bucuresti, face credit isi ia Audi si dama de companie), la ei exista o foame apriga de afirmare si rezultate.
Romanul cand s-a dus in strainatate se gandea mereu ca in cel mai rau caz se intoarce imprumut sau chiar inapoi definitiv pe salariu de 10k, pe cand sarbul nu mai vrea acasa la Cukaricki pe 200 de $.
Sunt adeptul transferurilor, dar nu inainte de 23-24 de ani si in niciun caz de juniori si U-21. Mai bine pleaca jucatorul dupa ceva trofee interne si performante europene, pe sume mult mai mari decat l-ai putea vinde la 20 de ani.
Ok, Partizan a dat aceste 3 tunuri, Nastasic, Ljajic si Tosic (aprox. 15 mil euro), dar oare nu luau mai multi bani pe 3-4 participari in grupele Champions League ?
Trebuie sa reusesti sa atingi un echilibru intre transferuri si performanta. Ajungi sa vinzi un jucator care-ti facea diferenta, iti asigura calificari si sa aduci 3 in locul lui, niciunul la fel de bun.