FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri internationale

«1394041424347»
Empyro13.06.2013 21:20
Daca citesti ce am scris, nu am laudat fotbalul sarb, am laudat strategia de transferuri a echipelor sarbesti.

Eu exact fotbalul sarb l-as fi laudat, iar nu strategia de transferuri. Si asta din cauza faptului ca tot gasesc resurse noi (probabil se vor epuiza , daca nu vor investi si ei in centrele de juniori).

Aici intervine diferenta de calitati. Desi jucatorul sarb este mai atletic decat romanul, deosebirea apare la mentalitate. Daca noi la tineret "mustim" de prea mult bine (cand vine taranusul la Bucuresti, face credit isi ia Audi si dama de companie), la ei exista o foame apriga de afirmare si rezultate.

Romanul cand s-a dus in strainatate se gandea mereu ca in cel mai rau caz se intoarce imprumut sau chiar inapoi definitiv pe salariu de 10k, pe cand sarbul nu mai vrea acasa la Cukaricki pe 200 de $.

Sunt adeptul transferurilor, dar nu inainte de 23-24 de ani si in niciun caz de juniori si U-21. Mai bine pleaca jucatorul dupa ceva trofee interne si performante europene, pe sume mult mai mari decat l-ai putea vinde la 20 de ani.

Ok, Partizan a dat aceste 3 tunuri, Nastasic, Ljajic si Tosic (aprox. 15 mil euro), dar oare nu luau mai multi bani pe 3-4 participari in grupele Champions League ?

Trebuie sa reusesti sa atingi un echilibru intre transferuri si performanta. Ajungi sa vinzi un jucator care-ti facea diferenta, iti asigura calificari si sa aduci 3 in locul lui, niciunul la fel de bun.

Lorimer14.06.2013 15:42

Fotbalul ex-jugoslav are o traditie inca din anii 80 de a vinde peste hotare. Atunci la ei parca trebuiau sa stea pana a 25 de ani in Jugoslavia...asta le impunea regimul. Nu ne putem compara cu ei.

Empyro14.06.2013 16:27
Fotbalul ex-jugoslav are o traditie inca din anii 80 de a vinde peste hotare. Atunci la ei parca trebuiau sa stea pana a 25 de ani in Jugoslavia...asta le impunea regimul. Nu ne putem compara cu ei.

Si asta ! Uitasem ca la ei era libera circulatia. Din ce stiu eu si in '90 au avut mult mai multe exporturi decat noi. Au un renume in Europa si as completa zicala cu faptul ca un club de top are pe langa un brazilian si un ex-iugoslav in echipa.

Daca erau reuniti sub aceeasi nationala, cred ca incropeau o campioana europeana cel putin atat in anii '90, cat si '00.

Alexandru H.14.06.2013 16:59
Si asta ! Uitasem ca la ei era libera circulatia. Din ce stiu eu si in '90 au avut mult mai multe exporturi decat noi. Au un renume in Europa si as completa zicala cu faptul ca un club de top are pe langa un brazilian si un ex-iugoslav in echipa.

Daca erau reuniti sub aceeasi nationala, cred ca incropeau o campioana europeana cel putin atat in anii '90, cat si '00.

Nu obligatoriu. Au avut rezultate bune la Mondiale si Europene si inainte de razboi, dar nu au reusit niciodata sa atinga Everestul. Ultima lor sansa a fost in 1990 si trebuie sa recunosc ca mi-a parut rau atunci ca au pierdut la penaltiuri.

Lorimer14.06.2013 22:24

Sunt si au fost mai valorosi decat noi...n-are rost sa complicam discutia. Daca echipa Stelei Rosii din 91 nu s-ar fi destramat, ar fi dominat fotbalul european inca 2-3 ani...rar am vazut o echipa care sa joace un fotbal total in acea vreme precum o facea Steaua Rosie...e mult de inteles si tocmai de asta spun ca nu e bine sa incercam sa ne comparam cu ei.

Ronnie15.06.2013 07:17

Dejan Louvren de la Lyon la Southampton. Ce diferenta este intre Premier League si Ligue 1. Imensa.

Ronnie17.06.2013 19:39

Christian Eriksen de la Ajax la Borussia Dortmund. Probabil ca in cateva ore transferul devine oficial.

blindius20.06.2013 09:33

Andy Carroll de la Liverpool la West Ham United, 19 m €

Arsenal1886Steaua194720.06.2013 10:07

Pe ce sume e transferat baiatul asta :)) stiu ca Liverpool trebuia sa isi recuperez din banii aruncati la gunoi dar totusi ma mir ca s-a gasit cineva sa dea atata pe el ... mie mi se pare slabut rau ca jucator dar in fine :D ...

blindius20.06.2013 11:45

La West Ham s-a integrat foarte bine. Pana la urma el asta este, un marcator bun pentru echipe de jumatatea clasamentului. O sa spuneti ca de ce nu a fost bun si la Liverpool, ca si astia au cam mers prost, dar la West Ham sigur nu-i aceeasi presiune.

Daca ii merge bine, cred ca va da 15 goluri si cateva assist-uri.

Arsenal1886Steaua194720.06.2013 12:23

7 goluri in 24 de meciuri... hmm ... tot mult mi se par 19 milioane de euro sincer :) . Vedem ce o sa fie. Si fara sa fiu rau ..pana la urma Liverpool nu e tot de mijlocul clasamentului ? Fara sa jignesc pe cineva dar in ultimele 2-3 sezoane a terminat pe locurile 7-8 .

Alt transfer: Obi Mikel de la Chelsea la Galatasaray pentru 8 milioane de euro.

SergioAguero20.06.2013 14:11
blindius20.06.2013 14:14

Poti sa fii rautacios, nu e problema. Eu nu am zis ca au dat putin sau ca e suma corecta. Am mentionat ca Liverpool a mers prost, dar este alt nivel de presiune, alte asteptari pe Anfield. Daca tu esti bun la West Ham, nu o sa faci fata nici la Liverpool in cele mai proaste momente ale lor.

Pana la urma, nici Giroud nu a dat decat cu 4 goluri mai mult si a jucat aproape tot campionatul.

Arsenal1886Steaua194720.06.2013 14:17

Corect cu Giroud. Dar pe francez nu s-au platit 45 de milioane de euro si ulterior 20. Daca intelegi ce vreau sa zic :D. Vedem ce o sa faca acolo in al 2lea lui sezon in tricoul ciocanarilor. Poate o sa isi justifice banii.

Sper sa fie adevarata stirea cu Higuain. Mi se pare un transfer excelent. Daca l-a luat Arsenal consider ca in atac are optiuni acum.

Ronnie20.06.2013 18:35

Higuain e perfect pentru Arsenal.

drvladyk23.06.2013 12:50
Ronnie25.06.2013 11:40

Ancelotii la Real, Blanc la PSG. Oficiale, ambele.

Arsenal1886Steaua194725.06.2013 16:23

Schurlle la Chelsea pentru 22 milioane euro.

Ronnie25.06.2013 21:16

Paulinho la Spurs.

blindius25.06.2013 22:20

Cica pe 20 milioane de euro s-ar fi dus Paulinho la Spurs. Se zvoneste ca la Spurs vine si David Villa.

Sahtior, in tratative pentru Gomis de la Lyon.

Se pare ca Juventus Torino l-ar fi luat pe Tevez de la City, 10 milioane de euro.

Ronnie25.06.2013 22:50

Mie mi-e greu sa cred ca da Juve macar 6-7 milioane lui Tevez pe an cand la ei doar Buffon castiga cam pe acolo si Pirlo 4. In rest au un plafon de salarii de vreo 2 milioane. L-au luat deja pe Llorente, eu nu cred ca o sa mai cumpere un atacant, o sa se chinuie cu un Vucinic, un Giovinco pe langa.

blindius25.06.2013 23:09

Despre salariu am inteles ca ar fi 5.5 milioane de euro/an. Daca totul este adevarat, vom vedea in cel mai scurt tinp.

Lorimer25.06.2013 23:44

City a inceput sa gandeasca se pare...dupa Balotelli, scapa in sfarsit de un alt jucator problematic.

red&blue_boy26.06.2013 05:52
Ancelotii la Real, Blanc la PSG.

Sa vedem acum daca Ibrahimovic isi respecta cuvantul. Spunea ca nu mai ramane la PSG daca pleaca Ancelotti. Nu ar fi rau sa mearga la Real. :)

Cine stie, vad ca Real nu se mai arata interesata de Suarez sau Cavani.

SS Lazio26.06.2013 07:59
Schurlle la Chelsea pentru 22 milioane euro.

Desi unii vor spune ca suma e piperata, eu zic ca, dimpotriva, e foarte putin pentru cel mai bun jucator de la Leverkusen

Acelasi stil de joc ca Muller, acelasi german de careu, care rupe poarta si adversarii. El, alaturi de Kroos, Goetze, Hummels, Schmelzer, Reus si Gundogan sunt viitorul Germaniei. Cred ca toti cei enumerati sunt sub 23 de ani.

Exceptionala afacere Chelsea. E mai bine decat Higuain laArsenal. E doar o opinie!

Asteptam si alte mutari.

(In Italia e jale mare, nu stiu ce se va alege cu Tevez la Juve, orcium... Lliorente e un mare-mare atacant si o mare personalitate)

«1394041424347»