acum vad si eu postarea lui Choli la care bine a raspuns predatorpulse. Cat de indoctrinati de media pot fii unii oameni, e incredibil. Daca nu ar fi americanii, lumea ar fi in haos, nu am mai avea democratie, extraordinar!
Americanii, care s-au aliat cu cei mai mari criminali ai secolului XX, uniunea sovietica, americanii, care arestau apoi oameni pe suspiciunea de comunism, americanii care au bombardat spitale in Granada, americanii care au omorat mii de civili nevinovati, fara ei ar fi lumea in haos??
Americanii sunt o putere economica, e-adevarat, dar cum a ajuns acolo? Prin cumpararea de inteligenta, prin oamenii dati de alte tari, prin pozitionarea la sute de kilometri de conflicte... Daaa, sunt un model de urmat.
Intr-adevar, vad binefacerile implicarii americii in razboi: urss a castigat, Romania a pierdut. Milioane de morti in toata europa, exterminati in puscarii. Tari ciuntite teritorial si aruncate cu 100 de ani in urma.
Unde au fost americanii cand luptatorii anti-comunisti din munti rezistau cu arma-n mana comunismului? Nu cumva americanii i-au acordat lui Ceausescu clauza natiunii celei mai favorizata?
Americanii nu sunt cu nimic mai buni decat comunistii. Faptul ca au acumulat bani si putere nu-i face mai buni, daca au facut-o prin exploatarea altora. Asa bunastare, NU VREAU. Razboaie de "eliberare" ca cele din Irak si Afganistan, NU VREAU. "democratie" unde tot ce poti sa faci e palavregesti pe forumuri, ca presa e controlata de mediul politic-bussines, NU VREAU.
Faptul ca economia lor influnteaza alte economii demonstreaza DOAR ca AU SUBJUGAT ECONOMIC acele tari, nimic altceva. Ca nu exista independenta economica.
Aia de-i ai tu la citat au fost condamnati la moarte de americani, tin sa te informez. Unul a si fost executat, celalalt in contumacie.
TOT PENTRU CHOLI: Faptul ca un stat sau altul este superior dezvoltat altuia bazandu-se pe CE A FURAT, nu are nicio relevanta. Ieri, cati francezi au fost pe teren? Daca nu se ducea Franta in Africa pentru a-i EXPLOATA pe negri, mai jucau Remy, Rami sau M'Vila? Mai exista francezul Benzema?
Faptul ca se ridica din umeri: "ei si ce daca au exploatat alte popoare, sa nu privim in urma" NU EXONEREAZA fapta. Si in niciun caz n-o justifica.
@Alex
ma bucur ca ai dat exemplul cu branza aia. E un exemplu perfect. Tu spui ca nu ar cumpara-o nimeni, eu spun ca ar fi cumparata. Dar nu-ti pui intrebarea, de ce nu e cunoscuta decat pe plan local?
Cumva pentru ca cei care o produc NU AU BANI sa-si faca publicitate? Si daca nu au publicitate, nu stie multa lume de ea, deci nu poate obtine profit. Fara profit, NU EXISTA BANI pentru reclama. Si tot asa. Este un cerc vicios.
Crede-ma, eu consum foarte multe produse locale. Din patriotism local, am "exportat" mostre din ele si la Bucuresti. Supriza: desi privite initial cu scepticism "n-am auzit de astia", dupa ce au fost consumate au fost adoptate. Acum de fiecare data cand ma duc acasa, am lista pregatita...
Inteleg punctul tau de vedere legat de comportamentul defectuos al politicienilor, dar nu-l arunca asupra tuturor romanilor. Stii foarte bine ca mine ca romanul de rand nu era pregatit, sufleteste si intelectual pentru democratie. Cu toate acestea, cei care au fost la putere n-au facut altceva decat sa-l afunde si mai rau acolo, iar pe cei care s-au ridicat a incercat sa-i demonizeze.
Afla ce s-a intamplat cu Daniel Daianu, afla ce s-a intamplat cu Mircea Chelaru, Guse, si altii care au incercat sau au trase semnale de alarma.
Stii de ce se vand produsele Izvorul Minunilor? NU pentru ca sunt romanesti, ci pentru ca au UTILIZAT aceeasi reteta de promovare precum cei care au venit din afara. De-asta lumea nu renunta la ele. Pentru ca in mintea golita de comunism a romanului, a functionat reteta care face oamenii sa cumpere chimicale infecte precum LAYS, PEPSI, COLA, DANONE sau MERE CAT PUMNUL.
In 89 s-a intamplat mai mult decat o schimbare de regim. S-a inlocuit privitul catre conducator cu privitul catre TELEVIZOR. De-acolo a venit izbavirea si libertatea pentru majoritatea romanilor, nu de pe strada. Prezenta la televizor te legitimeaza.
Deci tot ce e la TV e bun. Deci ce nu e, nu e bun. De-asta branza ta si-a mea nu se vor vinde vreodata. Hipermarketurile nu au niciun interes sa le inlocuiasca produsele din tarile lor de origine, iar producatorii insisi nu au bani ca sa se impuna.