FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Campanie anti noul ROM

«123457»
MoWeed06.10.2010 21:25
Mah, da' filmele alea cu al doilea razboi mondial si-au indeplinit misiunea de a spala creierele lumii.

Pai omit sa vorbeasca despre bombardarea civililor cu bombe incendiare sau despre detonarea a 2 bombe nucleare deasupra unor orase pline de civili.

Apropo Adriane, de liberali ce sunt, americanii au incercat sa extermine populatia indigena din continentul nord american. Se vorbeste despre genocidul facut de nazisti impotriva evreilor(si pe buna dreptate) dar nu prea am auzit pe nimeni sa vorbeasca despre genocidul facut de americani impotriva indienilor...

Maye06.10.2010 23:27
nu prea am auzit pe nimeni sa vorbeasca despre genocidul facut de americani impotriva indienilor...

Sau de turci impotriva armenilor.

Ala GENOCID!

choli06.10.2010 23:37

daca nu erau americanii toata europa vb nemteste si asia japoneza, africanii vb. italieneste..etc. daca americanii nu erau nu aveam nici democratie, si voi nu mai aveati unde sa va spuneti parerile despre ei.....daca americanii nu ar fii, lumea ar fi in haos....daca economia lor se zgaltaie putin Romania sta in recesiune 15 ani...

domnilor, ar trebui sa multumim americii ca exista!

pana una alta americanii nu ne-au luat la misto si nici nu ne urasc (precum francezii si italienii)...

americanii au o economie atat de avansata...incat nemtilor le-ar lua vreo 200 ani sa ii ajunga, Romaniei ii ia vreo 2000 de ani, cred ca dint 6 miliarde de oameni, daca i-ai intreba pe toti care ar fi tara unde ar vrea sa traiasca, cred ca cel putin 2 miliarde ar spune america....va intrebati de ce? acolo exista cea mai puternica economie si democratie....

cat despre acea reclama, nu este decat o incercare disperata de a atrage atentia asupra ei si de a fii cumparata!

choli06.10.2010 23:43
Pai omit sa vorbeasca despre bombardarea civililor cu bombe incendiare sau despre detonarea a 2 bombe nucleare deasupra unor orase pline de civili.

Apropo Adriane, de liberali ce sunt, americanii au incercat sa extermine populatia indigena din continentul nord american. Se vorbeste despre genocidul facut de nazisti impotriva evreilor(si pe buna dreptate) dar nu prea am auzit pe nimeni sa vorbeasca despre genocidul facut de americani impotriva indienilor...

vezi prietene ca :genocidul' tau nu e altceva decat expansiunea economica a americii si impotrivirea unor salbatici (indienii) care ar fi vrut sa mai doarma prin corturi vreo 2000 mii de ani.

pana una alta, vezi ca in sua sunt rezervatii in care indienii veritabili isi traiesc zilele dupa cum au fost invatati din mosi-stramosi.

sabin130707.10.2010 06:46

Da, mare noroc pe capul nostru cu americanii astia, ca am aflat si noi ce-s alea libertatea si democratia. Iar bombele atomice nu au fost altceva decat fisiunea nucleara a excedentului bugetar si a surplusului de drepturi fundamentale. Daca nu le duceau repede in Japonia exista riscul ca acest surplus de belsug si dreptate sa explodeze pe teritoriul lor si atunci cine stie ce s-ar fi ales de rezervatiile indienilor civilizati cu japca.

Sud194707.10.2010 08:08

"Ca sa-l mananci oriunde in lume si sa fi mandru'' ... Puteam sa fiu mandru si cu steagul nostru!

Adrian07.10.2010 08:22

Choli

Sunt de acord cu tine si nimeni nu neaga rolul important jucat de americani in cele 2 razboaie. Asta insa nu inseamna ca orice alt popor din lume e inferior celui american si nici ca americanii sunt cei mai puri, cei mai albi, cei mai frumosi, cei mai buni.

S-a mers totusi un pic prea departe in discutiile de aici. Nu ar trebui acuzati americanii pentru ca nu cred ca ei au facut aceasta reclama. E foarte posibil ca ideea sa fi fost a unui roman care, asa cum am spus, incearca sa atraga oamenii prin ura pe care o au fata de tara, ura care vine de fapt de la ura pentru cei aflati la conducerea tarii, pentru ca multi confunda natiunea cu conducatorii ei.

Sunt sigur ca ati auzit cu totii macar pe un prieten spunand "Ce tara naspa, abia astept sa plec ca tara nu face nimic pentru mine."

Astia au fost, probabil, tinta gandita de cei care au lansat reclama.

americanii au o economie atat de avansata...incat nemtilor le-ar lua vreo 200 ani sa ii ajunga,

Asta e gresit. Cauta si o sa vezi ce si cum.

vezi prietene ca :genocidul' tau nu e altceva decat expansiunea economica a americii si impotrivirea unor salbatici (indienii) care ar fi vrut sa mai doarma prin corturi vreo 2000 mii de ani.

pana una alta, vezi ca in sua sunt rezervatii in care indienii veritabili isi traiesc zilele dupa cum au fost invatati din mosi-stramosi.

Expansiune economica e un termen foarte frumos pentru a descrie nevoia de a stapani noi teritorii.

Sa ocupi teritoriile unor popoare doar pentru ca nu sunt la fel de "civilizati" ca tine e cam naspa. In ziua de azi nu mai e scuza civilizarea fortata. Acum se vorbeste despre razboi impotriva terorismului.

Oricum, ce au facut americanii nu e cu nimic diferit fata de ce au facut restul statelor lumii. Toti au incercat sa se extinda, sa se imbogateasca, sa fie mai puternici. Unii au reusit, altii nu. Asta e natura umana pana la urma iar regulile razboiului spun ca intotdeauna exista un invins si un invingator.

Marius07.10.2010 08:33

pana una-alta, se probeaza din nou faptul ca romanii au o gandire infantila si un patriotism de neam prost, reactionand, pe net, ma vad nevoit sa repet, grosolan unui exercitiu de marketing care, iata, si-a atins scopul.

probabil in perioada urmatoare o sa apara o reclama cu un bozgor care i-o anal unui roman get-beget sorbind dintr-un bergenbier, si sa vezi atunci al treilea razboi mondial si cresterea exploziva a vanzarilor de bere.

dar voi continuati sa dezbateti :) sa va ofuscati si sa faceti petitii online, iar la momentul oportun sa votati ce trebuie pentru ca acum traim al dracului de bine. nu uitati, ultimul care moare de foame, stinge lumina si televizorul.

joseph07.10.2010 10:48
pana una-alta, se probeaza din nou faptul ca romanii au o gandire infantila si un patriotism de neam prost, reactionand, pe net, ma vad nevoit sa repet, grosolan unui exercitiu de marketing care, iata, si-a atins scopul.

probabil in perioada urmatoare o sa apara o reclama cu un bozgor care i-o anal unui roman get-beget sorbind dintr-un bergenbier, si sa vezi atunci al treilea razboi mondial si cresterea exploziva a vanzarilor de bere.

dar voi continuati sa dezbateti :) sa va ofuscati si sa faceti petitii online, iar la momentul oportun sa votati ce trebuie pentru ca acum traim al dracului de bine. nu uitati, ultimul care moare de foame, stinge lumina si televizorul.

esti cumva jurnalist? ca doar la categoria asta speciala de oameni am vazut asa salturi "logice" de la un subiect la altul :))

in rest, da... e o campanie aiurea si ei probabil considera ca si-au facut treaba si au creat o controversa si lumea vorbeste despre ei, dar sa vedem daca publicitatea asta negativa ii ajuta si la vanzari. eu as paria ca nu, dar nu cred ca o sa urmaresc subiectul pt ca nu ma prea intereseaza...

MoWeed07.10.2010 10:49

Ei au fost stramutati cu forta de pe pamantul nativ si cei care au refuzat au fost macelariti de Armata americana(barbati, femei si copii, nu conta). Si cand nici asta nu le-a reusit in intregime, au exterminat bizonii doar pentru a elimina principala lor sursa de mancare.

Tie ti-ar fi convenit ca roman, sa locuiesti intr-o rezervatie redusa si izolata pe pamantul tau stramosesc? Intreb asta deoarece mie mi-ai lasat impresia unui patriot, unui om care isi iubeste tara. Pune-te in locul indienilor si gandeste-te cat de mult ai fi apreciat aceasta "civilizare"

Adica tu consideri normal ca poporul care este considerat a fi cel mai democratic din lume(si care declara ca apara democratia si drepturile oamenilor) isi datoreaza pamantul eliminarii sistematice a populatiilor indiene(in majoritate pasnice) si exploatarii sistematice a sclavilor din Africa, care erau tratati ca niste animale(si care n-au avut drepturi egale cu albii decat de prin anii 50-60).

Mergand pe principiul tau, ar fi fost normal ca imperiul habsburgic sa extermine populatia romana din Ardeal, deoarece nu era la fel de avansata. Ca doar asta preaslavesti tu: "survival of the fittest".

americanii au o economie atat de avansata...incat nemtilor le-ar lua vreo 200 ani sa ii ajunga,

Vorbesti prostii. Mari!

Economia germana este aproape la fel de avansata ca cea americana(raportat la marimea si populatia tarii, desigur). Aici ia in considerare si faptul ca americanii au beneficiat de un progres continuu, neintrerupt de razboaie purtate pe solul american(in afara de razboaiele de independeta, civil si vreo 2 razboaie cu Mexic purtate in zona de Sud) in timp ce toata Europa a fost distrusa complet de 2 ori numai in secolul trecut.

@Adrian

Oricum, ce au facut americanii nu e cu nimic diferit fata de ce au facut restul statelor lumii. Toti au incercat sa se extinda, sa se imbogateasca, sa fie mai puternici. Unii au reusit, altii nu. Asta e natura umana pana la urma iar regulile razboiului spun ca intotdeauna exista un invins si un invingator.

Complet de acord. Asta au facut toate popoarele. Dar americanii sunt vazuti de catre unii ca fiind un popor superior din punct de vedere al conceptiilor, ca un popor aparator al democratiei.

Si dau dovada de ipocrizie cand le dau ei lectii altor popoare, cand istoria lor arata ca nu sunt cu nimic superiori

Marius07.10.2010 11:53
esti cumva jurnalist? ca doar la categoria asta speciala de oameni am vazut asa salturi "logice" de la un subiect la altul :))

in rest, da... e o campanie aiurea si ei probabil considera ca si-au facut treaba si au creat o controversa si lumea vorbeste despre ei, dar sa vedem daca publicitatea asta negativa ii ajuta si la vanzari. eu as paria ca nu, dar nu cred ca o sa urmaresc subiectul pt ca nu ma prea intereseaza...

wow... ai incercat o gluma? nu e de mirare ca razi singur.

si eu cred ca ai vazut asa putine "salturi logice" pentru ca cercul in care te invarti e ceva in genul unei scoli ajutatoare, unde se explica totul, punct cu punct, pentru a intelege tot... romanu'

Costi07.10.2010 12:49

si cam care ar fi rezultatul daca peste cateva saptamani ar iesi in fata si ar spune ca de fapt a fost o gluma, si ca Rom nu isi va schimba identitatea, fiind fidel valorilor traditionale? Ar reusi sa faca un boom de awareness tradus prin cresterea vanzarilor? eu zic ca da...

joseph07.10.2010 12:56
wow... ai incercat o gluma? nu e de mirare ca razi singur.

si eu cred ca ai vazut asa putine "salturi logice" pentru ca cercul in care te invarti e ceva in genul unei scoli ajutatoare, unde se explica totul, punct cu punct, pentru a intelege tot... romanu'

eu te-am incercat pe tine si vad ca da... am incercat o gluma. imediat ce ai fost atins, ai trecut la istericale... deci mai mult ca sigur tu chiar esti jurnalist...

mai departe nu imi permit sa merg cu discutia, pentru ca esti in mod clar un om mult prea valoros. nu oricine poate incepe radiografia unui popor de la o ciocolata si reclama ei de la TV si nu vreau sa te tin din treaba. chiar te sprijin in eforturile tale de a parea inteligent si civilizat si te trec din nou la ignore... alaturi de niste alte mari genii de pe aici.

@ Costi

asta urmaresc ei, dar eu sunt curios daca o sa le iasa manevra. eu as paria ca nu, pentru ca romanii sunt in multe feluri, dar nu prea sunt prosti. cu atat mai putin cei care sunt in targetul lor... dar eu sunt cam optimist de felul meu :D

axl07.10.2010 13:54

Nu va mai cacati pe voi, e cool sa fii american. Sa fii roman e calumea.

strezahuzum07.10.2010 14:07
Si dau dovada de ipocrizie cand le dau ei lectii altor popoare, cand istoria lor arata ca nu sunt cu nimic superiori

Nu ca as fi mare fan al USA, dar cu toate pacatele lor, au scris totusi mare si limpede in declaratia lor de independenta ".. that all men are created equal " (da, stiu ca multi detineau sclavi, asa erau vremurile). La noi a trebuit sa vina un grec fanariot, Mavrocordat, ca sa desfiinteze iobagia. Tot americanii, asa ipocriti cum sunt ( si chiar sunt ) au venit cu niste idei pe care azi le consideram evidente - vot universal, egalitate intre sexe, samd. De curiozitate, cum se face ca statele "cu nimic inferioare" de pe aci din estul Europei au cam tot dat nastere la dictaturi si n-au produs nimic pe tema asta a democratiei ?

Robert Aeroth07.10.2010 14:13

Egalitatea intre sexe ca idee a aparut in Noua Zeelanda.

Din est nu prea dar din sud est ar fi grecia care a cam inventat democratia acum vreo 2000 de ani:)

LDS07.10.2010 14:43

N-ar fi deplasat daca cineva s-ar gandi ca sa faca o campanie intru prescurtarea numelui populatiei care vietuieste pe aceste plaiuri. Sa nu ne mai zicem roman / romani, ci rom / romi. E si mai scurt, e si mai cool si mai european si trendy.

Am si merita-o, cu prisosinta.

choli07.10.2010 15:33

@moweed

deci, sa le luam pe rand:

1. in anii 1800 toamna asa erau vremurile, asa erau oamenii...in expansiune, sa cucereasca..daca privim in istoria noastra vom descoperi ca si noi la ora actuala am fi putut fi o provincie a turciei, ungariei, rusiei..etc

nu poti acuza istoria unei tari...daca nu le convenea sa fie o singura natiune, atunci fii sigur ca aceasta SUA s-ar desfiinta. dar traiesc super bine si sunt foarte multumiti

2. daca vrei poti compara economia SUA cu Germania aici:

ec. americii http://ro.wikipedia.org/wiki/Economia_Stat...te_ale_Americii

ec. germaniei http://ro.wikipedia.org/wiki/Economia_Germaniei

3. cat despre afirmatia mea cum ca "germania ar fi in urma americii cu 200 de ani", asta mi-a ramas in cap anul trecut citand intr-un ziar, ce am spus eu, nu sunt cuv. mele...daca imi ceri sa-ti zic ce ziar, nu mai stiu, ca as fi vrut sa-ti trimit link

4. tot pib-ul ue abia il intrece pe cel american - deci 27 state (dintre care 4, fac parte din G8, Franta, Germania, Italia, Anglia)....

Alexandru H.07.10.2010 16:17

Pentru cei care ii plang pe indienii americani de azi... cred ca nu stiti ce vorbiti. Rezervatiile lor sunt detinute, cu titlu de suveranitate limitata, de indieni si rezultatul e ca si-au creat sute de cazinouri, supuse doar in parte controlului federal. Indienii de astazi invart averi ametitoare datorita statutului rezervatiei si cred ca s-ar lega cu lanturi daca ai incerca sa le oferi fie libertate, fie integrarea completa in Statele Unite. Iar noi nu avem chiar motive sa vorbim, din moment ce suntem ultima natiune europeana care a renuntat la sclavie (cea a tiganilor in anii 50 ai secolului 19). La americani a rezistat inca 10 ani datorita statutului constitutional: SUA nu erau o natiune unitara, ci o creatie a asocierii libere dintre state federale. Cateva dintre ele isi asumasera proprietatea negrilor ca fiind aparata de constitutie; statele nordice (ca uitam existenta masiva a abolitionistilor) se opuneau cu indarjire acestui fapt. Nu era de-ajuns ca presedintele x sa propuna interzicerea sclaviei, mai trebuia acceptata si de Congres (Congres care era impartit la linie intre reprezentantii statelor sudice si nordice).

Trecutul sclavagist si ucigas de indieni e reprobabil dar nu pot fi de acord cu identificarea celor de astazi ca fiind vinovati pentru pacatele acelor vremuri. Un german contemporan nu e fratele lui Hitler, asa cum nici turcii de azi nu au masacrat armeni. Paradoxul e ca multi identifica prezentul ca fiind vinovat pentru trecut pentru a incuraja "vinovatiile colective" (si aici includ multi indivizi apartinand cam tuturor natiunilor existente), impiedicand astfel impacarile istorice: ca sa dau un exemplu drag noua, romanul contemporan e pentru ungur ala care a jefuit Budapesta in 1920 si a furat Transilvania, ungurul contemporan e pentru roman ala care a chinuit pe romani sute de ani. Pot fi toate aceste lucruri adevarate, insa traumele mai trebuie si vindecate. Cum? Nu stiu; germanii si francezii si le-au rezolvat, dar le-au trebuit 2 razboaie mondiale cat si creatia Comunitatii Europene...

MoWeed07.10.2010 16:23
@moweed

deci, sa le luam pe rand:

1. in anii 1800 toamna asa erau vremurile, asa erau oamenii...in expansiune, sa cucereasca..daca privim in istoria noastra vom descoperi ca si noi la ora actuala am fi putut fi o provincie a turciei, ungariei, rusiei..etc

nu poti acuza istoria unei tari...daca nu le convenea sa fie o singura natiune, atunci fii sigur ca aceasta SUA s-ar desfiinta. dar traiesc super bine si sunt foarte multumiti

2. daca vrei poti compara economia SUA cu Germania aici:

ec. americii http://ro.wikipedia.org/wiki/Economia_Stat...te_ale_Americii

ec. germaniei http://ro.wikipedia.org/wiki/Economia_Germaniei

3. cat despre afirmatia mea cum ca "germania ar fi in urma americii cu 200 de ani", asta mi-a ramas in cap anul trecut citand intr-un ziar, ce am spus eu, nu sunt cuv. mele...daca imi ceri sa-ti zic ce ziar, nu mai stiu, ca as fi vrut sa-ti trimit link

4. tot pib-ul ue abia il intrece pe cel american - deci 27 state (dintre care 4, fac parte din G8, Franta, Germania, Italia, Anglia)....

1.Da, traiesc bine si sunt multumiti, dupa ce aproape au exterminat natiunea nativa. Si perioada in care se intampla asta era cu mai putin de 100 de ani inainte de holocaustul nemtilor impotriva evreilor. Deci nu a trecut chiar asa de mult timp.

Toata lumea vorbeste de rasismul care a caracterizat al doilea razboi mondial uitand sa precizeze ca in "democratia perfecta", negrii nu au avut drepturi decat la vreo 15-20 de ani de la terminarea acelui razboi.

Pe mine ma enerveaza gandirea asta ca americanii sunt cei mai tari, cei mai cool, aparatorii democratiei cand insasi natiunea lor isi datoreaza existenta unor fapte reprobabile. Una este sa cuceresti un teritoriu locuit de o natiune inferioara din punct de vedere tehnologic, alta este sa faci eforturi sustinute sa eradichezi acea populatie.

2.Nu te supara pe mine, dar wikipedia nu este cea mai buna sursa.

In alta ordine de ideei, trebuie sa iei in considerare si diferenta mare dintre suprafetele celor 2 tari si populatiile lor. Sunt mai multi factori, care ar putea fi discutati mai bine de un economist.

Robert Aeroth07.10.2010 16:25

Choli poate o sa te jignesc acum dar rationamentul tau suna cu al lui Jiji doar ca tu il extinzi la state.

Mai pe scurt americanii au bani si fac ce vor muschii lor. Interesant..

Dar tot **** sua si tot Romania este tara pe care o iubesc.

choli07.10.2010 16:26
1.Da, traiesc bine si sunt multumiti, dupa ce aproape au exterminat natiunea nativa. Si perioada in care se intampla asta era cu mai putin de 100 de ani inainte de holocaustul nemtilor impotriva evreilor. Deci nu a trecut chiar asa de mult timp.

Toata lumea vorbeste de rasismul care a caracterizat al doilea razboi mondial uitand sa precizeze ca in "democratia perfecta", negrii nu au avut drepturi decat la vreo 15-20 de ani de la terminarea acelui razboi.

Pe mine ma enerveaza gandirea asta ca americanii sunt cei mai tari, cei mai cool, aparatorii democratiei cand insasi natiunea lor isi datoreaza existenta unor fapte reprobabile. Una este sa cuceresti un teritoriu locuit de o natiune inferioara din punct de vedere tehnologic, alta este sa faci eforturi sustinute sa eradichezi acea populatie.

2.Nu te supara pe mine, dar wikipedia nu este cea mai buna sursa.

In alta ordine de ideei, trebuie sa iei in considerare si diferenta mare dintre suprafetele celor 2 tari si populatiile lor. Sunt mai multi factori, care ar putea fi discutati mai bine de un economist.

te enerveaza gandirea ca sunt cei mai cei dintre toti.....te enervezi degeaba, asta e adevarul, nu avem noi ce face...

MoWeed07.10.2010 16:28

Gresit. Ma enerveaza gandirea ca sunt cei mai curati dintre toti, ca vezi-Doamne ar fi un exemplu demn de urmat. Cand ei nu sunt cu nimic superiori din punct de vedere istoric sau ideologic altor natiuni de pe mapamond

Cat despre faptul ca americanii sunt ca imperiile vechi si cuceresc teritorii noi pentru resursele naturale, istoria ne-a invatat ca, in cazul imperiilor, exista o singura constanta: Mai devreme sau mai tarziu toate cad.

Robert Aeroth07.10.2010 16:39

Moweed primeste premiul pentru istorie !

dee07.10.2010 18:48

Cred ca noua reclama e doar o strategie de marketing pentru a creste cifra vanzarilor. Probabil vechea reclama de acum 4-5 ani n-a avut succes. Mai tineti minte acea parodie a regimului comunist, incheiat cu "ROM tricolor, senzatii tari din 1964" ?

De-a lungul timpului au existat marci autohtone care au devenit recunoscute, fara campanii publicitare de milioane de euro ( ex. Eugenia, ROM), insa diferenta dintre recunoastere si cumparare arata ca legatura noastra sentimentala cu aceste marci nu este suficienta pentru a convinge oamenii sa dea si bani pe astfel de produse, acum cand piata e foarte diversificata.

reclame ROM:

nostalgia comunista (mini parodii)

realitatea contemporana ( asta-i haioasa rau)

Mie imi place mostra de umor negru din primele doua reclame, insa nu cred ca prinde la generatia actuala, tineri care n-au fost in viata lor pioneri,nu stiu ce inseamna cravata rosie, nu s-au adresat niciodata cu "tovaras" sau nu inteleg conceptul "partidul te vrea tuns". Publicul tinta al acestui produs format in special din copii, nu din adulti. ROM incearca sa supravietuiasca in capitalism ,asa cum poate. Multe produse din epoca de aurnu se mai produc azi, eu una as da orice sa mai gust o data acele batoane cu lapte in arome si culori diferite: galben, roz si verde..... ce bune erau!!!

«123457»