FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Campanie anti noul ROM

«12347»
Adrian05.10.2010 20:05

ROM e printre ultimele marci originale romanesti, nu e doar asa, una din o mie de ciocolati.

Daca s-ar apuca aia de la Ford(zic si eu asa) sa faca masini pe care sa puna fata lui Osama, sa fiti siguri ca cineva ar muri acolo.

E pacat daca ROM se duce dracului.

*Alecs*05.10.2010 20:06

Nu e nicio gluma:

Batonul de ciocolată ROM devine american

După 46 de ani de cand a aparut pe piata din Romania, batonul de ciocolată ROM apare cu un ambalaj nou, care contine simbolul american si un nou slogan: The taste of coolness!.

de Floriana Scanteie

Agentia McCann Erickson explică noua imagine:

Am auzit cu totii de Visul american si am crezut in el chiar dacă nu ni s-a cerut; Romanii au nevoie de simboluri puternice care să-i motiveze si să-i inspire iar ROM se schimbă pentru ei, a declarat Adrian Botan, Creative Partner McCann Erickson.

Campania de lansare pentru noul brand ROM a inceput vineri, executiile putand fi urmarite in două spoturi TV pe principalele canale de televiziune, OOH in Bucuresti si in cele mai mari orase ale țării, ad-uri in presa alte componente ale campaniei fiind orientate in zona de Internet, unde noul ROM va fi vizibil pe site-ul www.noulrom.ro, pe Facebook si in bannerele online. Produsul se află deja pe piață in lanturile mari de retaileri.

Noua imagine a batonului ROM este sustinută de o campanie de comunicare integrată ce incepe din această toamnă si care imprumută din valorile Visului american.

Schimbarea de imagine a batonului de ciocolată ROM survine la nivelul ambalajului, unde steagul țării noastre a fost inlocuit cu simbolul american.

"Tinerii iși doresc intotdeauna ceva nou si palpitant care să ii provoace, iar ROM nu i-a dezamagit niciodată in această privință. Astfel, brandul iese pe piață cu o imagine noua mai tinereasca plină de viață, relevantă pentru target-ul tanar.", se arată in comunicatul remis de agentia McCann Erickson.

Maye05.10.2010 20:17

IN MEMORIAM

Robert Aeroth05.10.2010 20:23

Unde se fabrica frate ciocolata asta? Vreau o adresa nu un raspuns gen : in Romania.

Alexandru H.05.10.2010 20:28

Mda, nimeni nu dadea 2 bani pe ciocolata ROM, acum insa se raliaza in jurul ei pentru a o apara de dusmanii poporului.

Marketing clasic.

http://www.wall-street.ro/articol/Marketin...-romanesti.html

Redescoperim o ciocolata care nici in 1964 nu era buna...

Unde se fabrica frate ciocolata asta? Vreau o adresa nu un raspuns gen : in Romania.

Nu stiu exact, dar stiu cine o detine: fondul de investitii Oryxa Capital, controlat de familia Meinl.

Adrian05.10.2010 20:56

Mai da-va ma naibii ca nimic nu va place. Mie imi place ciocolata ROM. Imi place mult mai mult decat rahaturile alea straine. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca o mananc de mic.

Auzi ca nu era buna nici in 64, ce prostie!?

Rahatii astia mizeaza acum pe ura pe care o au romanii fata de propria tara, ura indreptata gresit inspre tara in loc sa fie indreptata spre cei de la conducerea ei.

Taste of coolness, taste o ****!

Eu nu vreau sa fiu cool, vreau sa mananc o ciocolata romaneasca, atat.

SuperstaR1805.10.2010 20:58

E prea bine reclama aia cu "Partidul te vrea tuns, roackere" =))

PS: cateva branduri nationale mai in firea lor aveam si noi si ne bagam pl in ele si la propriu si la figurat.

Am vazut ca vorbeati mai sus de America si nu stiu ce... la ei daca se intampla ceva de genul asta, sareau reprezentantii societii civile si enshpemii de asociatii si ONG-uri. Cand e vorba de d`astea , chiar sunt ultranationalisti.

Robert Aeroth05.10.2010 21:57

Hai ma sa gasim fabrica aia si sa aruncam cu ciocolata in ei. Sa ardem steaguri cu usa ca in Iran. Terorism sa fie

Marius06.10.2010 07:34
Mda, nimeni nu dadea 2 bani pe ciocolata ROM, acum insa se raliaza in jurul ei pentru a o apara de dusmanii poporului.

foarte corect. la petitii on-line, patriotism extrem de prost inteles si minirevolutii pe facebook nu ne intrece nimeni, de aia e si patron ciobanu' la Steaua.

bon3loo06.10.2010 07:54

http://www.noulrom.ro/opinia_romanului

bagati-va ce aveti mai de pret in acest "rom"...poate le vine mintea la cap

MikStelista06.10.2010 07:56

Aiurea, trebuia sa faca ambalajul in culorile astea:

691005.jpg

:notangel:

AG06.10.2010 08:00

sictir tie :))

bijoux_bz06.10.2010 08:11
Hai ma sa gasim fabrica aia si sa aruncam cu ciocolata in ei. Sa ardem steaguri cu usa ca in Iran. Terorism sa fie

SA-I TRAGEM PE ROATA !!!

sabin130706.10.2010 08:12

Generic vorbind, nu neaparat in cazul asta special, n-am inteles de ce sunt asa de bagatelizate dezbaterile. Bineinteles ca faptele sunt decisive, dar pana la stadiul ala mai sunt alte etape, printre care si cea a discutiilor. Nu din cauza faptului ca s-ar vorbi prea mult pe forumuri si bloguri n-ar mai ramane initiativa si pentru niste activitati mai concrete. Nu cred ca dialogul, duelul ideilor sau exercitiul intelectual si-au epuizat resursele, s-au desfasurat pana la saturatie si acum la momentul actionarii nu mai exista destul entuziasm.

Nici macar nu cred ca ne putem plange de faptul ca tot poporul cunoaste realitatea, stie ce se intampla, discerne intre manipulare, dezinformare pe de o parte si adevar pe de alta, doar ca nu mai are chef sa treaca si la fapte. Ar fi bine de ne-am afla macar in stadiul asta. Deci lipsa de initiativa a cetatenilor nu este cauzata deloc de un dialog excesiv sau exagerat. Din punctul meu de vedere dezbtarerea trebuie incurajata, ca etapa preliminara si determinanta. Atat timp cat din ce in ce mai multi romani incep sa-si puna niste intrebari, incep sa gandeasca. La fel si in cazul Stelei. Daca o majoritate covarsitoare ar constientiza sursa mizeriei, ar discuta despre asta acasa, pe forum, in tramvai, la scoala, la munca si la coada la mall, problema ar fi pe jumatate rezolvata.

Referitor la ciocolata asta, justificarea alora este jignitoare. Sau ar trebui sa fie perceputa ca atare, in niste conditii mai apropiate de realitate. Este reafirmata teza conform careia tricolorul romanesc nu este un simbol destul de convingator, drapelul american putand rezolva neajunsul asta. Daca eticheta ar fi fost cu totul alta pe mine cel putin tot nu m-ar fi atras schimbarea asta, ba dimpotriva. Asa insa efectul relizat este departe de cel scontat. Sa inteleg ca ce e romanesc are un aer invechit, iesit din actualitate, expirat, iar visul american a monopolizat tot ce aduce a tineresc. Destul de.. indigest. Sau vor sa-si ia pe cap problema cu rom.

AG06.10.2010 08:28

MERDA!!

65509_159265534101061_158692560825025_39

cristian01406.10.2010 08:33

Cand am vazut prima data noua infatisare, cu steagul american si reclamele mai mult decat sugestive, cum ca vezi domne SUA e cool, pe cand Romania e naspa parca m-a luat un sentiment de dezgust, cu atat mai mult cu cat eu chiar mai consumam cate un ROM din cand in cand.

Le dau dreptate celor care afirma ca ciocolata asta trebuia sa ramana 100% romaneasca, dar in acelasi timp uitati-va in jur si faceti un bilant : sa ridice mana cei care beau cola, pepsi, cei care consuma produse de la mc, kfc, burger king, cei care au s.o. de la microsoft/apple, cine se uita la house, seinfeld, csi, etc. si exemplele pot continua. Ne place sa criticam Romania dintr-o infinitate de puncte de vedere si foarte multi ar emigra la prima ocazie reala, suntem constienti de mizeria umana si nu numai care traieste pe meleagurile astea, ne aratam scarbiti ca Steaua nu rezista, a cata oara, inca 5 minute pe final de meci, datorita unei mentalitati balcanice, si ii injuram pe toti, dar ne declaram patrioti pana in maduva oaselor pentru niste marci care sunt total depasite. Asta e tragedia in tara, ca schimba astia tricolorul si pun steagul american ? Pai hai sa ne oprim din a manca paine toti si sa promovam consumul de mamaliga ca cine stie ce idee mai au americanii astia si ne fura reteta de malai cu apa.

Eu nu sunt ipocrit si recunosc faptul ca nu ma identific cu Romania si incerc sa imi creez o oportunitate de a pleca de-aici fara a ma mai intoarce pentru ca daca in Romania la o un rahat de ciocolata ROM donez un sfert statului prin tva, prefer sa ma duc in Franta de ex. unde sa dau statului numai 5% si asta e doar un exemplu pueril, dar semnificativ pentru situatia in cauza. Tragedia nu e ca ne vindem pentru ca asta e in natura societatii actuale de consum : cei mari ii cumpara pe cei mici si ideea e de win/win.

Exista lucruri mai importante autentice romanesti decat ciocolata ROM care au fost uitate si date la o parte.

sabin130706.10.2010 08:48

@cristian014

Produsele alea au intrat in tara ca fiind occidentale, pe cand in cazul asta este vorba despre un produs romanesc. In alta tara o firma si-ar fi taiat craca de sub picioare actionand asa cum au facut-o cei de la ROM, argumentand renuntarea la un simbol national cu aerul invechit depasit pe care acest simbol l-ar avea. Nu este normal ca o astfel de campanie sa fie perceputa ca un lucru pozitiv, iar faptul ca o marca de ciocolata vrea sa se relanseze astfel spune multe. Bineinteles, din punct de vedere strict economic, acest lucru poate fi inteles, exonerandu-l de orice raspundere morala. Dar este un alt prilej de a ne intreba de ce drapelul romanesc, ca multe alte simboluri nationale, este perceput astfel.

Mihai06.10.2010 09:10

Dezgustator e ca se spune ca trebuie sa fie steagul american pentru a te simti mandru... Cu alte cuvinte, daca mancai ROM peste tot in lume, ti-era rusine cu steagul Romaniei...

Asa ceva nu se face.

strezahuzum06.10.2010 09:26

Smecherie de marketing. Pe autori probabil ii doare fix in cot de tricolor, steagul american, sau orice alt drapel de pe fata pamantului. Dar niste scandal nu strica - mai aude lumea de noi.

Cine vrea sa sanctioneze aceasta "idee", nu trebuie decat sa se prefaca surd si orb. Intrand in polemici pe aceasta tema, nu faci decat sa le dai apa la moara.

boggie06.10.2010 10:15

In reclama parca zicea ca acum poti sa te simti mandru oriunde in lume mancand ciocolata cu ambalajul asta. Faza amuzanta e ca nu exista natie mai hulita in lume ca mareata US & A. Eu nu prea am vazut americani prin Europa cu steagul lor brodat pe rucsac, sau stand jos la o cafenea sa-si lase pasaportul la vedere. Din pacate, la noi majoritatea tanjeste orbeste la acest "American Dream."

Robert Aeroth06.10.2010 10:33

Arata-mi si mie unu care tanjeste dp asa ceva:)

Si eu am prieteni care s-au mutat in state si tot ii urasc pe americani si pe visul lor tembel.

Alexandru H.06.10.2010 10:39
Arata-mi si mie unu care tanjeste dp asa ceva:)

Si eu am prieteni care s-au mutat in state si tot ii urasc pe americani si pe visul lor tembel.

Prietenii tai sunt cam frustrati. Daca s-ar muta niste polonezi prin Romania si ar declara ca urasc tara asta, nu cred ca ne-ar pica bine si nu cred ca ar mai avea viata lunga pe aici. Sa fie multumiti ca americanii nu au astfel de prejudecati si ii accepta pe prietenii tai sa lucreze cot la cot cu ei...

MoWeed06.10.2010 11:04
Dezgustator e ca se spune ca trebuie sa fie steagul american pentru a te simti mandru... Cu alte cuvinte, daca mancai ROM peste tot in lume, ti-era rusine cu steagul Romaniei...

Asa ceva nu se face.

Exact. Asta m-a deranjat si pe mine. Perpetuarea ideei ca, vezi Doamne, e mult mai cool sa fi american in loc sa fi mandru de tara ta de originie

Mie, unul, imi placea ROM, dar dupa faza asta aleg sa nu mai cumpar.

Robert Aeroth06.10.2010 12:57
Prietenii tai sunt cam frustrati. Daca s-ar muta niste polonezi prin Romania si ar declara ca urasc tara asta, nu cred ca ne-ar pica bine si nu cred ca ar mai avea viata lunga pe aici. Sa fie multumiti ca americanii nu au astfel de prejudecati si ii accepta pe prietenii tai sa lucreze cot la cot cu ei...

Nu le purta tu de grija lor ! Cand a fost atacul de la turnurile lu peste erau pakistanezii pe strazile din New York dansand si nu le-a zis nimeni nimic. **** sua

Adrian06.10.2010 13:13

Scuza-ma, cine nu are astfel de prejudecati?

Americanii nu au? Esti sigur?Hai ca am trait sa o aud si pe asta.

Mah, da' filmele alea cu al doilea razboi mondial si-au indeplinit misiunea de a spala creierele lumii.

Americanii = buni, nemtii=rai.

Americanii=toleranti, nemtii=rasisti, antisemiti, xenofobi, etc.

Cum sa zici asta, frate, cand la americanii erau linsati negri in statele din sud chiar si in urma cu 50-60 de ani si scapau "nerezolvate" respectivele cazuri. De aia s-au trezit oameni ca Martin Luther King sa iasa in strada, ca erau americanii prea toleranti. Si aici vorbim de conflicte intre americani, nu intre americani si straini.Ia du-te si spune-le ca esti roman si ca ai venit la ei in tara sa muncesti, sa vezi ce bine te primesc, numai cu suturi si pumni.

«12347»