Cristian Cârlan este convins cã o parte dintre oficialii ...Federației s-au coalizat împotriva sa
Stelistul susține cã Janos Kurko și Iuliu Becze nu-l vor vicepreședinte al Federației Române de Hochei pe Gheațã
Rivalitatea dintre Steaua și HC Csikszerada naște din nou controverse la cel mai înalt nivel al Federației Române de Hochei pe Gheațã.
Cu numai douã sãptãmâni înaintea alegerilor anticipate din cadrul Adunãrii Generale Extraordinare, președintele secției de hochei a clubului bucureștean, Cristian Cârlan, pune tunurile pe Janos Kurko și pe Iuliu Becze.
Oficialul grupãrii militare îi acuzã pe cei doi de jocuri murdare, afirmând cã fostul numãr unu al FRHG și actualul secretar general al acestui for încearcã sã-i blocheze candidatura pentru postul de vicepreședinte al Federației.
Cârlan spune cã Iuliu Becze profitã din plin de faptul cã este membru al Comisiei de validare a dosarelor candidaților.
Așteaptã decizia Comisiei
Stelistul și-a prezentat, ieri, punctul de vedere în fața Comisiei, unde a cerut sã i se prezinte în scurt timp o decizie finalã.
În plus, conform spuselor lui Cârlan, singurul for care are autoritate în acest caz este Adunarea Generalã, care poate sã hotãrascã cine are dreptul sã candideze la posturile importante din cadrul Federației.
"Am fost informat cã îmi lipsește un program de la dosarul de candidaturã pe care l-am depus pentru funcția de vicepreședinte al FRHG. Articolul 70 din statutul Federației nu amintește de așa ceva. Sunt de acord cã statutul este ambiguu, dar eu am depus actele solicitate", susține Cârlan.
Panã confirmã varianta lui Cârlan
Fostul secretar general al FRHG, Eduard Panã, este de partea bucureșteanului, confirmând faptul cã membrii Comisiei de validare ar putea respinge candidatura lui Cristian Cârlan.
Replica lui Iuliu Becze nu a întârziat prea mult: "Statutul trebuie interpretat în totalitate, nu pe bucãți. Nu eu resping dosarele candidaților, ci o comisie, din care face parte și un reprezentant al Agenției Naționale pentru Sport, domnul Mihai Cãpãțânã. Mai multe voi spune atunci când va fi cazul".
Cine decide?
Comisia de validare a dosarelor celor care candideazã la o funcție în FRHG este alcãtuitã dintr-un reprezentant al Agenției Naționale pentru Sport, Mihai Cãpãțânã, secretarul general al Federației, Iuliu Becze, și președintele Comisiei de Disciplinã a aceluiași for, Alexandru Wagner.
Deciziile vor trebui luate cât mai fundând, având în vedere faptul cã alegerile sunt programate în mai puțin de douã sãpãmâni, pe data de 10 iulie.
Eu pot sã fiu de acord cu faptul cã statutul este ambiguu, dar vã asigur cã am depus actele solicitate
Cristian Cârlan, reprezentant CS Steaua
sursa: Adevarul