Hai sa stam sa judecam putin.
Campionatul romanesc in comparatie cu cele straine este apa de ploaie oricit ne-ar place noua sa credem ca nu-i asa!
Sintem intr-o perioada fara multi jucatori de geniu, dar ne place sa ne comparam cu adevaratii jucatori de geniu. (tanase a dat un gol frumos nici vorba dar in rest a fost departe de un 10 international, departe de un joc ca a unui Hagi si departe de un capitan ca Radoi!)
Cind totusi avem o mina de jucatori tineri talentati nu avem curajul sa-i lasam in prima echipa, ii trimitem la a doua si ii aducem dupa un an doi inapoi cu experienta tendoanelor rupte si cu frica de a da totul pe teren.
Nici un antrenor nu are timp sa formeze o echipa, i se cer rezultate peste noapte si asta nu se poate!
Apoi mai exista mentalitatea asta de roman care ne omoara:niciodata un meci nu are mai mult de 50 de minute, daca ne conduc am pierdut deja si daca ne conduc cu 2 goluri nu mai jucam nici cit am jucat!
Si paca toate astea n-ar fi de ajuns, mai se amesteca si patronii in tactica, in cumpararea de jucatori, in viata privata a jucatorilor...in toate!
De aceea nu functioneaza nici nationala si nici cluburile in meciurile internationale. Si nici nu vor functiona vreodata daca nu incercam sa lucram serios si cu rabdare.
Aseara am jucat cu Liverpool. Ma gindesc ca echipa a doua e cu siguranta mai buna decit resturile de la Urziceni. Cu Urziceni am pierdut dar aveam pretentia sa cistigam cu Liverpool!!!
Si totusi am jucat o repriza curajos crezind in sansa si s-a vazut. Am avut taria de caracter sa egalam, sincer nu ma asteptam de la o echipa romaneasca sa o faca, apoi a venit pauza, ne-am molesit, am inceput sa asteptam fluierul final si am uitat ca nu doar echipa a doua a lui Liverpool ci si a III-a sau a IV-a la ei joaca un meci 90 de minute si prelungirile. Cineva spunea ca pe nemti nu esti sigur ca i-ai invins decit cind se suie in autocar. CU romanii n-a fost si nu o sa fie niciodata asa. La noi daca sintem condusi in repriza a doua e cam sigur ca am pierdut!
Ne trebuie un patron care nu se amesteca
Ne trebuie un ntrenor strain care sa aduca in echipa o alta mentalitate, una ne-romaneasca, una de invingatori.
Ne trebuie tineri
Ne trebuie 1 an-2 de rabdare
si abia atunci putem avea pretentii.
Altfel o sa batem din cind in cind pe cineva (e fotbal e posibil sa bati Madridul odata chiar daca n-ai echipa) o sa ne credem grozavi dar nu o sa ne calificam niciodata nicaieri si nu o sa iesim niciodata international din mocirla in care ne aflam!