Iertata sa imi fie interventia, daca mi se permite doresc sa fac si eu unele precizari.
(postez aici ca nu mi se permite in alta parte)
In primul rand saitul trebuie sa fie un loc unde utilizatorii vin cu placere, ca fac parte dintr-o comunitate unde sunt respectati, tratati cu incredere si considerare, nu facuti franjuri la orice postare, umiliti si batjocoriti din niste motive absurde.
Redresarea saitului nu se face nici prin strategii, departamente, indici si alte minunatii ci prin armonie , intelegere, respect intre noi, fraternitate, acestea ar trebui sa fie bazele construirii, ori din ce am observat nici macar nu au fost enuntate. Tot ce s-a spus sunt doar sinteze ale modului cum functioneaza o intreprindere, structura primara a unei entitati economice performate, lucru tota gresit intrucat fcsteaua nu este o multinationala, nu este un organism care trebuie sa genereze profit.
Se tot vorbeste despre strategii, proiecte, indici de performanta, metode, experti, profesionalism, dar nimeni nu spune lucrurilor pe nume si mai mult nimeni nu isi asuma nimic.
Adevarul este ca saitul a ajuns o rusine, s-a ajuns la aparitia a tot felul de grupuri, la o politica editoriala mizerabila asemanatoare scolii comuniste de jurnalism a Scanteii.
pentru ca in ura noastra anti becali, am aruncat cu laturi in tot ce a fost bun, nu am acceptat nimic, am denigrat tot doar pentru a lovi in becali, am crezut ca ura exacerbata (asta virtuala) va schimba ceva la club cand de fapt a schimbat doar aici unde a fost propagata. Din cauza orbirii noastre au inceput catalogari, clasificari, etc, unii sunt oi altii becalisti, altii elvetienii si tot asa. Aceia care sunt oi merita impuscati, becalistii arsi de vii, cei care merg pe stadion trebuie scuipati si umilitii public in cel mai josnic mod pentru ca s-au vandut, cei care nu merg la stadion sunt cele mai odioase specimene intrucat il accepta pe cioban citindu-l prin presa si la TV si implicit fiind de acord cu ce face el.
Tuturor le-au fost puse etichete din cele mai dure si mai umilitoare, aproape toti erau manjiti, patati, intorsi, toti meritau lapidarea pentru tradarea inaltelor valori ale stelismului.
La acestea s-a adaugat o mizerabila politica anti stelista in care tot ce era bun era violent atacat si criticat, tot ce era stelist/stelism era aspru infierat si prezentat ca fiind raul suprem, apocalipsa distrugerii clubului. Nimic pozitiv nu era aratat iar ceea ce era bun era prezentat partinitor si foarte nociv.
Articolele erau toate scrise doar spre a improsca in club si conducere, doar pentru a aduce ura si tensiune, doar pentru critica, s-a ajuns la situatia jenanta ca avant-cronica meciului sa nu mai fie postata, cronica meciului sa fie o satira de 3 paragrafe sau un articol penibil de pe un sait sportiv, in rest doar articole denigratoare la adresa clubului.
Ca urmare a acestei realitati, multi utilizatori au fost literalmente executati pe sait, toti erau impunsi, facuti becalisti, nimeni nu mai comenta despre meci comenta despre x si y, se posta doar pentru a provoca, doar pentru a face scandal, pentru a arata ca x si y sunt oi si ca restul sunt adevarati stelisti, aceasta stare a dus la retragerea majoritatii oamenilor satui fiind de modul odios in care a ajuns forumul. De aceea erau zile in care pe sait erau maxim 10-15 postari si acelea apartinand nemultumitilor de serviciu.
Lehamitea, dezgustul, resemnarea au facut ca aproape toti sa ne indepartam de aceasta comunitate vazand rapida ei transformare intr-o ghena a urii si frustrii fara margini, aceasta este fcsteaua actuala, fcsteaua care se vrea transformata intr-un salon de lux, desi nimeni nu pune punctul pe i si nici nu vrea sa vada cum/de ce s-a ajuns aici si cine sunt vinovatii.
Cu toate acestea se vorbeste despre redresare apelandu-se la concepte de management ale multinationalelor cu mii de angajati pe strcturi departamentale cu indici de performanta si randament.
Nu Greco, nu trebuie sa vii sa ceri performanta ca intr-o uzina, indice de performanta am eu pe santier cand trebuie sa termin un bloc in 8 luni, saitul nu o sa fie mai performant ca sa posteaza lunar cu 15% mai mult decat luna precedenta.
Daca vrei performanta reala, sincera, nu statistici, nu cresteri explonentiale, nu vizitatori unici si mii de clicuri pe pagina atunci urmareste bunul simt, modestia, moderatia, intelegerea si armonia intre noi, alunga vrajba care a paralizat saitul asta 3 ani, omoara trufia si ipocrizia, readu normalitatea si stelismul pe sait, nu teorii de conducere a intreprinderii.
Cum vrei sa faci tu crestere pe sait? cu titluri gen "incredibil! cifrele dezastrului de la Steaua", "intra sa vezi ce au facut oile pe mall arena", asa vrei? cum? pastrand aceiasi oameni care au parazitat atat vreme saitul si care l-au dus spre pieire? cu aceia care au scris cea mai odioasa cronica a Stelei? care au promovat minciuna, fariseismul, frustrarea la rang de normalitate?
Pentru mine, fcsteaua va functiona atunci impungerile, contrele, animozitatile, starea asta de raceala o sa dispara, o sa revina bucuria de a comenta la o victorie a Stelei, de a-ti expune bucuria unei comunitati la fel de bucuroase ca echipa ta a castigat iarasi.
cu cinste,
Mihai