FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cosmin Olaroiu

«15678929»
I.N.Money21.04.2006 16:08

Olaroiu are cea mai dificila misiune in acest moment,el trebuie sa lege jocul Stelei si din cate am vazut eu a reusit acest lucru.Cand spun "sa lege" nu ma refer la faptul ca jocul nu mergea,ci ma refer la sarcina grea pe care o are sa faca o legatura intre "apararea blindata" a lui Zenga si "fotbalul ofensiv brazilian" creat de Protasov.Usor usor,Oli da dovada ca a reusit acest lucru.

forever_STEAUA21.04.2006 16:56

Nu e doar vina antrenorului cand jocul echipei este sub asteptarile noastre. Am fost printre cei care dupa meciurile cu olandezii (retur) Betis, Arges, National-batausii (aici parerea mea e ca nu a gresit Oli, deaconu si-a facut de cap ), l-am contestat. Si acum regret fiecare cuvant urat pe care l-am scris/spus la adresa lui. Pt ca mi-a demonstrat ca este un mare antrenor (si da data asta nu mai folosesc ghilimele). Si am o intrebare pt voi: se stie ca Oli era stelist de mult. La fel ca noi toti. Credeti ca daca nu era constient ca isi poate indeplini obiectivele mai venea la Steaua? Credeti ca un stelist adevarat isi bate joc intentionat de echipa pe care o poarta in suflet?

Respect Oli!

Dan Filoti-prosport

"Tocmai de aceea, Olăroiu, omul care s-a interpus între două mandate Piţurcă, a fost primit cu scepticism. Tenace şi stăpân pe sine, Oli a ignorat corul unor contestatari frivoli şi nepricepuţi, văzându-şi de treabă. Iar faptul că echipa sa continuă să aibă nevoie de eternul 0-0 pentru calificare nu face decât să-l răzbune în faţa unor profani de ocazie."

juristcris21.04.2006 20:36

E fara dubiu si dupa meciul asta ca Oli nu e deloc un antrenor defensiv. Le-a cerut mereu fundasilor sa urce la centrul terenului, chiar si 1-0.

Virgil21.04.2006 20:58

Mi-a placut tactica folosita de Oli in meciul tur cu Boro.A lasat echipa sa joace fotbal si contrar asteptarilor multora,nu s-a retras dupa golul lui Dica.A mai vrut cel putin inca unul,dar nu a fost sa fie.Important insa e ca a vrut.

A inceput sa simta perfect echipa si are incredere in jucatori.E foarte bine.

gabriela22.04.2006 13:18

Tactica lui a functionat in meciul asta. Steaua nu a primit gol, a dat un gol si a castigat meciul. Asta ne mareste foarte mult sansele pentru retur. Am incredere in Olaroiu ca o sa adopte si in Anglia o tactica buna si o sa califice Steaua in finala. Acum m-am convins ca e un antrenor bun si ca trebuie sa mergem pe mana lui. Pana acum eram putin cam sceptica in privinta lui, dar vad ca am gresit destul de mult. :)

gbucur2222.04.2006 20:09

Mda... frumoase meciuri... atat cel cu Middlesbrough cat si cu Farul... Olaroiu mi-a aratat ca stie si sa atace... Daca o tine tot asa, nu mai voi avea ce comenta... Dar sunt cu ochii pe el :wink:

gabriela22.04.2006 21:03
Daca o tine tot asa, nu mai voi avea ce comenta...   :wink:

Ba eu zic ca vom mai avea ce comenta, doar ca in cazul asta comentariile vor fi pozitive. :D In schimb, in caz ca nu va mai fi la nivelul asteptarilor suporterilot, altele vor fi comentariile... :lol:

Dan_Original_TB9624.04.2006 05:22

Un antrenor f f f puternic psihic. La cum a fost primit, ma mir cum de a rezistat. Ma numar printre cei care nu aveau incredere in el. Nu imi facea o impresie buna deloc. ma bucur din toata inima sa vad cat de mult am gresit. Oli este un mare caracter, nu intra in polemici cu proprii jucatori, conducere sau media. F dedicat meseriei, a dat incredere si a readus in circuit niste fotbalisti pe care mai toata lumea ii dadea terminati. Le-a inchis gura celor ce spuneau ca Steaua are 11 titulari si atat. In acest moment, am deplina incredere in "rezervele" Stelei si asta i se datoreaza in mare parte lui Oli. Face schimbari tactice inspirate, nu se pierde pe parcursul unui meci indiferent de rezultat, este capabil sa schimbe asezarea in timpul meciului fara probleme.

Situatia imi aduce aminte de 86, unde Domnul Ienei a gasit o echipa excelenta, aproape cristalizata pe care doar a retusat-o , ducand-o la perfectiune si apoi castigand Cupa. Si Oli a preluat o echipa formata, jucand excelent si a facut retusurile de rigoare, facand--o sa joace chiar si mai eficient. Sa speram ca istoria se va repeta, si vom merge pana la capat, castigand cupa.

Mult succes in Anglia!

horse3727.04.2006 21:33

trebuie sa fi nebun sa stai in aparare vazand ceea ce se intampla. marele Oli a parjolit pamantul, a otravit fantinile si a mai asteptat ceata britanica sa le mai dea cateva britilor. ce falit e baiatul asta!!! ce stampila a pus dobitocul asta Stelei prin ceea ce a jucat timp de 70'!!! o doamne, ma doare sufletul, sufar ca si atunci cand prunea o punea de un 2-2 cu suedia.

draga olaroiule daca ai demnitate pt cele intamplate dati demisia si lasa-ne. esti un fricos penibil si un imatur!

DEMISIA DEMISIA DEMISIA!!!

Motanu D27.04.2006 21:34

Ma tem ca nu sunt lucid acum cand scriu asta, dar ai dreptate.

ann27.04.2006 23:20

foarta interesanta chestia ca Oli tot trambita cat de importanta este latura psihologica si ca vorbeste ca un psiholog cu fiecare jucator in parte.e un psiholog foarte bun.....daca echipa a clacat intr-un meci cu asa miza cand avea un avans de 3-0.Cum era convins la 0-1 pentru Basel in retur ca urmatoarea adversara se cunoaste deja , cum a declarat impreuna cu majoritatea jucatorilor ca daca reusesc sa inscrie meciul e transat deja, sa-i reamintim ca asta e fotbal si in fotbal tot e posibil.nu te aperi nici la 3-0 ,nici la 8-O cand sti ca mai ai un pas si poti ajunge in finala asta avand si antecedentul lui boro cu basel.Asta e.nimeni n-a incercat sa-l opreasca pe Oleg sa plece ,macar sa-i zica Jiji ca ii mareste salarul si ca s-ar bucura sa ramana cu toate ca poate ar fi fost in zadar avand o oferta mai buna ,dar el i-a si gasit inlocuitor inainte sa se decida omu ce vrea sa faca.Oli era bun doar pentru National ,chiar il apreciam cand era antrenor acolo;intr-un fel i-mi pare rau ca vorbesc in felul acesta despre el caci nici sa fiu in pielea lui acuma n-as vrea dar let's face the truth... :cry:

iancu dragosh28.04.2006 08:21

Cu totii visam la o situatie ideala in care sa ne afirmam si sa ne dovedim valoarea. Toti fotbalistii asteapta mingea aceea intoarsa in spate pe la 16 m numai perfecta pentru a fi catapultata in poarta, eventual si in minutul 90, studentii asteapta subiectul acela perfect la examen pe care-l stiu ca pe Tatal Nostru.

Intrebare: Pentru un antrenor, exista situatie mai buna decat sa ai 2-0 cu noroc in deplasare ( au fost 2 goluri de portar sa recunoastem), sa ti se deschida jocul iar adversarii sa atace cu toate liniile? Eu nu-mi pot imagine o situatie mai buna in care sa aratai ca este un mare antrenor, ca antrenezi o echipa capabila sa castige in stil de mare campioana o confruntare atat de importanta.

Cel mai dureros lucru este ca Steaua mea a aratat aseara timp de 60 de min ca o echipa mica, parca juca Ceahlaul nu cea mai titrata echipa din Romania. Acesta este primul lucru pe care l-am pierdut cu Oli, nu pasele, nu aparare sigura, ci mentatlitatea unei echipe mari, pe care o recastigasem cu Walter si Protasov.

mai tineti minte ce spuneau jucatorii pe vremea lui Walter si mai apopi a lui Oleg: Chiar ne intrase in cap ca suntem capabili sa invingem pe oricine si ca nimic nu ne poate oprii. Acum,lucrurile s-au schimbat putin, Oli i-a invatat ca daca nu joaca bine si nu respecta indicatii pot pierde la oricine

radoi8628.04.2006 08:43

Si mie mi-a placut Oli pana dupa golul lui Goian! Dupa aceea nu inteleg de ce nu a reactionat la intrarea lui Macarone, nu a observat ca mijlocasii nostri laterali nu jucau nimic, ca probabil Cristea era foarte util in repriza a doua cu viteza lui, la fel si Cristocea prin faptul ca avea capacitatea de a tine mingea mai mult. Socant a fost faptul ca nu l-a schimbat pe Dica imediat dupa ce a luat galben pentru ca era clar ca era terminat psihic.

In orice caz, puteti sa spuneti ca dupa razboi multi dusmani se-arata. In ciuda celor spuse nu ii reprosez lui Oli ratarea calificarii. A fost o a doua repriza imposibila. Jucatorii erau la pamanat cu moralul si Olaroiu nu putea face nimic dupa margine, din pacate nu putea cere un time-out. Dar, putea sa incerce altceva...nu cu Balan, Baciu si Nesu.

Asta e, viata mergem inainte! Sa speram ca jucatorii isi vor reveni repede sprijiniti de Oli dupa aceasta infrangere socanta si ne vor face fericiti duminica! seara!

razvanis28.04.2006 10:06

DECI Oli NE-AI DEMONSTRAT INCA ODATA CA ESTI UN ANTRENOR DE KKT,DUTE DREAQ LA Dinamo sau la rapid SI LASA-NE

Vladinho28.04.2006 10:52
DECI Oli NE-AI DEMONSTRAT INCA ODATA CA ESTI UN ANTRENOR DE rahat,DUTE DREAQ LA Dinamo sau la Rapid SI LASA-NE

Hal de suporter stelist

poisonsnakebite200228.04.2006 11:51
DECI Oli NE-AI DEMONSTRAT INCA ODATA CA ESTI UN ANTRENOR DE rahat,DUTE DREAQ LA Dinamo sau la Rapid SI LASA-NE

Am zis si o mai zic...greseala e omeneasca si Oli a gresit, asta e... cu totii gresim, in momente mai mult sau mai putin importante. Hai sa-i injuram pe toti si se le bagam, si sa le scoatem! Ce rezolvam???? Razvanis...suporter(in mintea mea) inseamna om facut pentru a sustine o anumita echipa. Nu sa o injure. Iar Olaroiu e parte a acestei echipe, echipa pe care noi o iubim, nu o injuram! [/b]

Stryker28.04.2006 12:23

Oli ESTI UN DOBITOC MAI NENE, ASTA ESTI,UN DOBITOC SI UN INCOPETENT.

ESTE INDAMISIBIL CE AI FACUT ASEARA,AVEM 2-0, ERAM CA SI CALIFICATI IN FINALA.

AI APLICAT CEA MAI PROASTA TACTICA CU PUTINTA, AI FACUT CELE MAI PROASTE SCHIMBARI, TI-AI BATUT JOC DE SPERANTELE NOASTRE DE A O VEDEA PE Steaua INTR-O FINALA DE CUPA EUROPEANA, AI DAT DOVADA DE NEPUTINTA SI DE TAMPENIE, DE FAPT TI-AI DOVEDIT LIMITELE.

TI-AS STRIGA SA-TI DAI DEMISIA CA ALTI, INSA NU O FAC PENTRU CA STIU CA TIE NU ITI PASA, STIU CA NU AI DEMNITATE SI STIU CA TE BAZEZI PE FAPTUL Jiji TE VA SPRIJINI IN CONTINUARE...INSA TU NU ESTI DEOCAMDATA ANTRENOR DE Steaua, LOCUL TAU ESTE LA O ECHIPA DE DIVIZIA B SAU LA UNA DE LA JUMATATEA CLASAMENTULUI IN JOS...BATE PE RAPID DUMINICA SI CASTIGA CAMPIONATUL, DOAR ASTFEL VEI PUTEA DOVEDI CA ITI MERITI LOCUL LA Steaua...

:arrow:

SPRE 23!

Vladinho28.04.2006 12:30

Am zis si o mai zic...greseala e omeneasca si Oli a gresit, asta e... cu totii gresim, in momente mai mult sau mai putin importante. Hai sa-i injuram pe toti si se le bagam, si sa le scoatem! Ce rezolvam???? Razvanis...suporter(in mintea mea) inseamna om facut pentru a sustine o anumita echipa. Nu sa o injure. Iar Olaroiu e parte a acestei echipe, echipa pe care noi o iubim, nu o injuram! [/b]

SIncr Olaroiu a gresit cu schimbarile...a gresit mult...dar tineti cotn ca a tot tipat la ei sa atace sa atace sa urce.....dc nu au ascultat....ce un fundash nu stie sa traga la poarta sau ce?....trebuia neaparat sa fie atacant ca sa dea un gol?

uZy | @nDr3i28.04.2006 12:51

a ggresit si el la un meci...dar pacat ca la un meci mare si unul dupa care am avut de suferit :(

razvan198328.04.2006 13:34

L-am sustinut pana acum pe Olaroiu si-l voi sustine pana la sfarsitul campionatului. El a gresit ieri ca din cele 3 schimbari una trebuia sa fie ori Cristocea ori Cristea. In rest n-am ce sa-i zic de rau. Voi cere ca el sa plece doar daca nu va castiga campionatul. Si Capello a fost eliminat 2 ani la rand din Liga Campionilor cu Juventus si nu i-a cerut nimeni capul, Raijkaard la fel anul trecut si acum s-a calificat in finala, ca sa nu mai zicem de Wenger de la Arsenal care de-abia acum a reusit intr-adevar o performanta in Liga. Sunt sigur ca si Olaroiu va invata din esecul de ieri, va capata si el experienta ca si jucatorii, si in viitoarele meciuri din cupele europene din sezonul viitor nu va mai face nici el greselile pe care le-a facut. Acum important este sa fim calmi, lucizi si sa castigam campionatul pentru ca trebuie neaparat sa dovedim ca avem caracter si putem trece peste un astfel de esec.

gbucur2228.04.2006 14:13

Deci unde ramasem... da, imi aduc aminte...

DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!!!!!!

Oli a avut o sansa unica si a ratat-o in cel mai penibil stil. In mod normal ar trebui sa-si dea demisia.

forever_STEAUA28.04.2006 14:40

Deci ne intoarcem la oile noastre. Incepem cu cereri de demisii, cu tactici care mai de care (totusi, e adevarat ca in Romania sunt 22 mil de antrenori, licentele mai lipsesc). Probabil oricare dintre cei care il contesta pe Oli ar fi castigat meciul. L-ati fi introdus pe Cristea sau pe Cristocea. Dar oare cati dintre voi au observat ca jucatorii au gresit? Toate golurile le-am primt pe greseli individuale. Si-au dorit atat de mult sa reuseasca incat au uitat sa joace cum stiu ei mai bine.

Dupa episodul Rosenborg, cati am crezut ca vom juca o semifinala? Hai sa fim pregatiti de data asta. Sa credem. Si vom reusi. Impreuna.

gbucur2228.04.2006 15:00

Tin minte ca nu demult (cam acum 2 ani) negura se lasase asupra stadionului Ghencea. Era era piticilor, era Piti, o pata neagra dupa parerea mea din istoria Stelei. A fost o perioada lipsita de trofee, seaca in care tot ce mai ramanea era acel fir mic de speranta care nu dispare niciodata nici in momentele cele mai grele. Si tot acum 2 ani, intr-o toamna ce se anunta la fel de trista, s-a produs o minune. A venit un antrenor nou, un antrenor in care nimeni nu stia cata speranta sa-si puna. Un antrenor fara rezultate deosebite, dar care a aratat ca poate impune un joc strict, disciplinat, aducator de puncte. A fost momentul cand speranta a renascut in inima mea ros-albastra. Desigur ca jocul semana destul de mult cu cel din era Piti, fiind destul de defensiv si nespectaculos, insa s-a schimbat foarte mult atitudinea jucatorilor pe teren. Isi doreau sa realizeze mai mult, erau constienti ca se poate face performanta si dadeau totul pe teren pentru asta. Am uimit pentru prima oara Europa dupa multi ani, aducandu-ne aminte de vremurile glorioase cand nume mari ale fotbalului cum ar fi Barcelona, Anderlecht, PSV sau Milan nu ne speriau ci trezeau in noi dorinta de a lupta, de a realiza imposibilul. Turatia insa a mai scazut spre sfarsitul sezonului. Era o echipa inca in formare, care inca mai putea creste. Asa a venit si demisia lui Walter Zenga, antrenorul care a inceput acest miracol in Ghencea. A venit Titi Dumitriu si am reusit sa castigam titlul, dupa o pauza de 4 ani: un trofeu bine meritat si indelung asteptat. Am castigat un titlu, dar am pierdut un posibil viitor mare antrenor (nici acum nu sunt sigur ca decizia buna a fost demiterea lui Zenga). Totusi, norocul a dat peste Steaua si mana buna a lui Mihai Stoica s-a vazut din nou. A venit Protasov, un antrenor ucrainean care a dorit sa impuna stilul rusesc in jocul Stelei. Si a reusit in mare parte, pentru ca Steaua a zburdat pe teren, aducand aminte de echipa URSS-ului de la sfarsitul anilor 1980. A devenit o adevarata placere sa vezi meciurile Stelei. Au venit insa trei esecuri usturatoare pentru care Protasov a fost mereu criticat: meciurile cu Dinamo in Supercupa, cu Rapid II in cupa si desigur dubla cu Rosenborg. Eu sunt de parere ca nu trebuia criticat si acum poate vede lumea de ce. Una e sa pierzi luptand pana la capat, fugind un meci intreg pentru un 3-3 izbavitor care duce calificare in Liga Campionilor si alta e sa stai si sa astepti sa mature pe jos cu tine o echipa care nu e cu nimic deasupra ta. Asa s-a intamplat cu Middlesbrough. Ne-am lasat pur si simplu maturati. S-au dus toti jucatorii spre poarta de parca ii atragea un magnet si au stat acolo pana am reusit sa primim suficiente goluri cat sa nu ne calificam. Dar, revenind la Protasov as vrea sa subliniez contributiile extrem de importante care le-a avut. In primul rand, acel atac furibund capabil sa infranga orice aparare, combinata cu posesia mare si controlare stricta a jocului de catre Steaua (elemente care au aparut de pe vremea lui Zenga). Apoi, Protasov a fost un antrenor excelent din punct de vedere al pregatirii fizice, lucru care nu ma surprinde deloc avand in vedere ca rusii sunt cunoscuti ca fiind printre cei mai bine pregatiti jucatori din punct de vedere fizic. In al treilea rand, Protasov a reusit ca si Zenga sa impuna acel suflu continuu, acel mars de rezistenta, acea dorinta de a lupta pana la final. A pierdut Steaua meciuri si pe vremea lui Zenga si pe vremea lui Protasov, dar in general le pierdeau cu fruntea sus. A fost schimbarea de mentalitate, care m-a convins inca de la incheierea fazei grupelor ca Steaua poate castiga Cupa UEFA fara probleme. Chiar si acum raman la parerea ca Steaua era si este poate cea mai valoroasa echipa care a participat anul acesta in Cupa UEFA. Terminand si cu acest mic intermezzo, voi continua cu venirea lui Olaroiu la Steaua din acest retur de sezon. Era deja al doilea mandat al lui Olaroiu, primul fiind unul foarte scurt. Toti asteptam acum ca Olaroiu sa ne demonstreze ce greseala mare am facut cand l-am lasat sa plece. Si intr-adevar, a dus echipa mai departe. Nu mai juca echipa atat de frumos ca pe vremea lui Protasov, nici atat de exact ca pe vremea lui Zenga, insa juca. Ba mai mult decat atat, reusea sa castige meci dupa meci. Am inceput sa cred ca am facut o greseala criticandu-l aspru pe Olaroiu inca de la primele meciuri, insa meciul cu Boro m-a convins definitiv. Olaroiu este un antrenor valoros, dar pentru echipe mici. Steaua are nevoie de un antrenor cu mentalitate de invingator, un antrenor care poate sa faca din ea o echipa mare, o echipa care nu sa se teama de nimeni, care sa lupte pana la final, care sa reuseasca (ca si Middlesbrough) sa castige atunci cand nimeni nu se asteapta, care sa domine adversarul si sa nu-i lase un moment de respiro. Olaroiu nu este acest gen de antrenor. Poate gresesc, dar cred ca are legatura cu faptul ca e roman. Ca si romani, n-am reusit niciodata sa scapam de anumite complexe. Ne speriem cand suntem in fata unei mari izbanzi, ne impiedicam cand drumul e lin si liber in fata noastra. Ne temem cand nu avem de ce sa ne temem. Uite asa am reusit sa invitam o echipa de altfel destul de mediocra, dar care are o vointa mare de a a atinge performanta, sa ne atace si sa ne sufoce pana ce am cedat. Nu s-a pierdut doar o calificare. Daca s-ar fi pierdut doar atat, n-ar fi fost nici un dezastru. Este in schimb posibil sa se fi pierdut o generatie extraordinara, un moment unic de a ne afirma din nou. Cred ca primul pas ar fi sa aducem un antrenor strain, pentru ca de la straini avem inca foarte multe de invatat. Daca gresesc sau nu, timpul o va spune. Cert e ca la anul trebuie sa ne pregatim serios pentru Liga pentru a face o figura frumoasa.

gbucur2228.04.2006 15:00

Tin minte ca nu demult (cam acum 2 ani) negura se lasase asupra stadionului Ghencea. Era era piticilor, era Piti, o pata neagra dupa parerea mea din istoria Stelei. A fost o perioada lipsita de trofee, seaca in care tot ce mai ramanea era acel fir mic de speranta care nu dispare niciodata nici in momentele cele mai grele. Si tot acum 2 ani, intr-o toamna ce se anunta la fel de trista, s-a produs o minune. A venit un antrenor nou, un antrenor in care nimeni nu stia cata speranta sa-si puna. Un antrenor fara rezultate deosebite, dar care a aratat ca poate impune un joc strict, disciplinat, aducator de puncte. A fost momentul cand speranta a renascut in inima mea ros-albastra. Desigur ca jocul semana destul de mult cu cel din era Piti, fiind destul de defensiv si nespectaculos, insa s-a schimbat foarte mult atitudinea jucatorilor pe teren. Isi doreau sa realizeze mai mult, erau constienti ca se poate face performanta si dadeau totul pe teren pentru asta. Am uimit pentru prima oara Europa dupa multi ani, aducandu-ne aminte de vremurile glorioase cand nume mari ale fotbalului cum ar fi Barcelona, Anderlecht, PSV sau Milan nu ne speriau ci trezeau in noi dorinta de a lupta, de a realiza imposibilul. Turatia insa a mai scazut spre sfarsitul sezonului. Era o echipa inca in formare, care inca mai putea creste. Asa a venit si demisia lui Walter Zenga, antrenorul care a inceput acest miracol in Ghencea. A venit Titi Dumitriu si am reusit sa castigam titlul, dupa o pauza de 4 ani: un trofeu bine meritat si indelung asteptat. Am castigat un titlu, dar am pierdut un posibil viitor mare antrenor (nici acum nu sunt sigur ca decizia buna a fost demiterea lui Zenga). Totusi, norocul a dat peste Steaua si mana buna a lui Mihai Stoica s-a vazut din nou. A venit Protasov, un antrenor ucrainean care a dorit sa impuna stilul rusesc in jocul Stelei. Si a reusit in mare parte, pentru ca Steaua a zburdat pe teren, aducand aminte de echipa URSS-ului de la sfarsitul anilor 1980. A devenit o adevarata placere sa vezi meciurile Stelei. Au venit insa trei esecuri usturatoare pentru care Protasov a fost mereu criticat: meciurile cu Dinamo in Supercupa, cu Rapid II in cupa si desigur dubla cu Rosenborg. Eu sunt de parere ca nu trebuia criticat si acum poate vede lumea de ce. Una e sa pierzi luptand pana la capat, fugind un meci intreg pentru un 3-3 izbavitor care duce calificare in Liga Campionilor si alta e sa stai si sa astepti sa mature pe jos cu tine o echipa care nu e cu nimic deasupra ta. Asa s-a intamplat cu Middlesbrough. Ne-am lasat pur si simplu maturati. S-au dus toti jucatorii spre poarta de parca ii atragea un magnet si au stat acolo pana am reusit sa primim suficiente goluri cat sa nu ne calificam. Dar, revenind la Protasov as vrea sa subliniez contributiile extrem de importante care le-a avut. In primul rand, acel atac furibund capabil sa infranga orice aparare, combinata cu posesia mare si controlare stricta a jocului de catre Steaua (elemente care au aparut de pe vremea lui Zenga). Apoi, Protasov a fost un antrenor excelent din punct de vedere al pregatirii fizice, lucru care nu ma surprinde deloc avand in vedere ca rusii sunt cunoscuti ca fiind printre cei mai bine pregatiti jucatori din punct de vedere fizic. In al treilea rand, Protasov a reusit ca si Zenga sa impuna acel suflu continuu, acel mars de rezistenta, acea dorinta de a lupta pana la final. A pierdut Steaua meciuri si pe vremea lui Zenga si pe vremea lui Protasov, dar in general le pierdeau cu fruntea sus. A fost schimbarea de mentalitate, care m-a convins inca de la incheierea fazei grupelor ca Steaua poate castiga Cupa UEFA fara probleme. Chiar si acum raman la parerea ca Steaua era si este poate cea mai valoroasa echipa care a participat anul acesta in Cupa UEFA. Terminand si cu acest mic intermezzo, voi continua cu venirea lui Olaroiu la Steaua din acest retur de sezon. Era deja al doilea mandat al lui Olaroiu, primul fiind unul foarte scurt. Toti asteptam acum ca Olaroiu sa ne demonstreze ce greseala mare am facut cand l-am lasat sa plece. Si intr-adevar, a dus echipa mai departe. Nu mai juca echipa atat de frumos ca pe vremea lui Protasov, nici atat de exact ca pe vremea lui Zenga, insa juca. Ba mai mult decat atat, reusea sa castige meci dupa meci. Am inceput sa cred ca am facut o greseala criticandu-l aspru pe Olaroiu inca de la primele meciuri, insa meciul cu Boro m-a convins definitiv. Olaroiu este un antrenor valoros, dar pentru echipe mici. Steaua are nevoie de un antrenor cu mentalitate de invingator, un antrenor care poate sa faca din ea o echipa mare, o echipa care nu sa se teama de nimeni, care sa lupte pana la final, care sa reuseasca (ca si Middlesbrough) sa castige atunci cand nimeni nu se asteapta, care sa domine adversarul si sa nu-i lase un moment de respiro. Olaroiu nu este acest gen de antrenor. Poate gresesc, dar cred ca are legatura cu faptul ca e roman. Ca si romani, n-am reusit niciodata sa scapam de anumite complexe. Ne speriem cand suntem in fata unei mari izbanzi, ne impiedicam cand drumul e lin si liber in fata noastra. Ne temem cand nu avem de ce sa ne temem. Uite asa am reusit sa invitam o echipa de altfel destul de mediocra, dar care are o vointa mare de a a atinge performanta, sa ne atace si sa ne sufoce pana ce am cedat. Nu s-a pierdut doar o calificare. Daca s-ar fi pierdut doar atat, n-ar fi fost nici un dezastru. Este in schimb posibil sa se fi pierdut o generatie extraordinara, un moment unic de a ne afirma din nou. Cred ca primul pas ar fi sa aducem un antrenor strain, pentru ca de la straini avem inca foarte multe de invatat. Daca gresesc sau nu, timpul o va spune. Cert e ca la anul trebuie sa ne pregatim serios pentru Liga pentru a face o figura frumoasa.

Vladinho28.04.2006 16:20

Mare dreptate ai

Cel mai gandit post care l-am gasit pana acuma pe forum asta e

Mult respect

«15678929»