"Olăroiu: "Este cel mai important meci al carierei mele de antrenor"
Antrenorul Cosmin Olăroiu a afirmat, înainte de plecarea spre Sevilla, că meciul retur din optimile de finală ale Cupei UEFA cu Betis reprezintă cel mai important meci din cariera sa de antrenor.
"Este cel mai important meci al carierei mele de antrenor pentru că ar însemna o performanţă pentru mine şi pentru toţi jucătorii de la Steaua. Nu am de ce să am emoţii", a spus Olăroiu.
Cosmin Olăroiu a precizat că speră ca foştii componenţi ai Stelei din sezonul 1986, când aceasta a câştigat Cupa Campionilor Europeni chiar la Sevilla, care au făcut deplasarea alături de echipă să îi poarte noroc. "Pe jucătorii mei îi va motiva prezenţa lor şi este şi o responsabilitate mai mare pentru că la Sevilla s-a câştiga cel mai important trofeu din istoria fotbalului românesc", a afirmat Olăroiu.
Preşedintele FC Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că nu are emoţii că va reveni la Sevilla. "Nu am motive ca să am emoţii. Au trecut 20 de ani. Poate dacă mergeam imediat după joc era cu totul altceva", a spus Lăcătuş.
Întrebat dacă se poate face o paralelă între cele două generaţii ale Stelei, cea din 1986 şi cea actuală, Lăcătuş a răspuns iritat: "Nu mai puneţi această întrebare. Este deja un subiect tabu. Aşa cum nu se face o paralelă între Hagi şi Dobrin sau Pele şi Maradona, aşa nu se poate face nici între Steaua 86 şi Steaua 2006".
La Sevilla au făcut deplasarea şi foştii componenţi ai echipei Steaua, câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986, după o finală cu FC Barcelona disputată pe stadionul rivalei lui Betis, FC Sevilla, "Monjuic". Aceştia sunt Emerich Ienei, Helmuth Duckadam, Lucian Bălan, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Mihail Majearu, Ilie Bărbulescu, Constantin Pistol, Marin Radu II şi Marius Lăcătuş.
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, s-a salutat cu foştii şi actualii componenţi ai echipei strigând către aceştia: "Trăiască Sevilla. Batem cu 2-1".
Partida retur dintre Betis Sevilla şi Steaua Bucureşti, din optimile Cupe UEFA, se va disputa joi, de la ora 22.30, pe stadionul Ruiz de Lopera. La Bucureşti, în prima manşă, scorul a fost 0-0. "
Sursa: Prosport