LRP
Cu fiecare postare imi dovedesti ca tu intelegi doar ce vrei sa intelegi si ca esti foarte indoctrinat.
Basarabia nu ti-a dat-o niciun german, a fost ocupata de sovietici, este o alta afirmatie facuta in necunostinta de cauza, in ribbentrop-molotiv nu se specifica asta, este prevazuta doar formula "interese speciale" care nu inseamna nimic, nu inseamna ca Germania ne-a ocupat militar si Basarabia o cedeaza rusilor. Este iarasi o obsesie anti germana de care dai dovada.
Unde am zis eu ce ai pomenit tu mai sus.
Am zis eu ca ne-au dat-o nemtii?
Nu. Am zis ca le-au dat-o rusilor desi ne apartinea noua. Si nu incerca acum sa bagi in fata textul pactului ribbentrop-molotov pentru ca se stie foarte clar, de toata lumea, ca URSS a ocupat Basarabia in urma intelegerii cu nemtii.
Vrei acum sa caut textul pactului ca sa se vada ca nemtii nu aveau nici o obiectie in ocuparea Basarabiei de catre rusi? Bine:

Ma gandesc ca stii germana. Uita-te ce scrie la punctul 3.
Vad ca tu ai obsesia de a te lega de cate un lucru, cum pe Marius il stresezi de un an cu "toate erau il-uri" asa o sa ma tii si pe mine cat o sa existe fcsteaua cu hitler era om de onoare. Ti-am explicat de 10 ori, contextul in care am facut afirmatia aia, si in plus de asta, nu era o biografie/comentariu despre viata lui hitler, era doar un mic punct ce caracteriza o relatie intre doi oameni. Daca tu extinzi asta este doar problema ta.
Am inteles, prietene, contextul. Tu crezi ca, doar pentru ca Hitler s-a intalnit cu Antonescu de nu stiu cate ori, era prieten bun cu el. E ok.
Asta nu inseamna ca Hitler avea vreodata de gand sa dea nordul Transilvaniei inapoi. Never ever!
Pentru ca omul de onoare Hitler e cel care a atacat URSS desi aveau un pact de neagresiune. Ala e omul de onoare Hitler. Omul de onoare Hitler s-a folosit de cei din jurul lui cat a putut, apoi a scapat de ei. Crezi ca nu ar fi scapat si de Antonescu daca nu il mai ajuta cu nimic?
eu nu m-am dat mare expert, ma limitez la doua domenii, dintre care doar unul este cunoscut pe acest sait si anum istoria. Eu nu am probleme sa raspund la niste intrebari, doar ca intrebarile tale sunt absurde, la asa ceva nu se poate raspunde, intrebarile tale nu au sens.
Pai, bai, omule. Voi veniti aici si imi vorbiti mie despre cat de naspa au fost romanii ca au facut pace cu urss-ul la 23 august si i-au tradat pe nemti, ca trebuiau sa lupte cu nemtii, ca nu stiu ce, ca ar fi fost lucrul cel mai onorabil.
Dar, cand eu vin si zic nemtii si-au batut joc de noi, ne-au rupt tara, ne-au luat petrol, ne-au bagat in Razboi si intreb de ce judecati cu aceeasi masura, de ce nu considerati ca lucrul onorabil ar fi fost ca Romania sa lupte impotriva Germaniei sau sa nu lupte deloc, voi ziceti ca vorbesc prostii si ca pun intrebari aiurea.
Adica, e corect sa lupte impotriva comunistilor, pentru ca voi aveti boala pe comunisti, dar impotriva nazistilor vostri dragi nu e corect sa lupte. Pai, cum vine asta?
In anii aceia, cine a facut mai mult rau? Germania sau URSS? Nu vorbim aici de comunismul in Romania. Vorbim de anii 39-40. Si, din moment ce aia ne-au facut rau, nu era logic sa nu ne aliam cu ei?
Pai, nu era, ca comunistii si bla bla bla.
Alexandru H.
In 1940 eram OBLIGATI sa luptam de partea Germaniei.
Pai, asta suna deja altcumva. Asta nu mai suna a prietenie, nu mai suna a promisiuni facute de Hitler, nu mai suna a lapte si miere. Asta suna a ultimatum. Caz in care rezulta doar concluzia ca Germania nu ne-a fost prieten.
Romania a fost curva germaniei, nu aliatul ei. Asta sa fie clar pentru toti.
Aia nu ne-au fost prieteni, aia s-au folosit de noi. Daca vrem sa vorbim de patriotism si onoare, cel mai corect lucru ar fi fost sa luptam impotriva lor. Bine, asta ar fi insemnat, asa cum a zis Alexandru, pierderi teritoriale enorme si ocupatie.
Totusi, uitati-va ca au mai fost alte tari in pozitia asta: Iugoslavia si Grecia. Au fost ocupate si dupa razboi, au primit totul la loc.Mai mult, au scapat si de paturica sovietica(in iugoslavia comunismul sovietic nu era la fel de puternic ca in celelate tari, deci se poate spune ca nu erau chiar curvele moscovei ).