MoWeed
Romania era, totusi, in acel moment, o democratie. Ca era Antonescu dictator si ca Mihai era papusa si ca nu mai stiu ce. Fara popor tot nu putea sa faca nimeni nimic.
Dupa ce nemtii au dat voie rusilor sa ia Basarabia, dupa ce au impartit restul teritoriilor, care era, oare, ideea pe care o avea poporul roman despre ei?
Ca sunt baieti de treaba? Nu cred.
Ca sunt naspa? DA!
Asadar, orice actiune pe care o lua Antonescu in favoarea germaniei, trebuia sa fie si pe placul multimii, al poporului.
Daca omul a justificat intrarea in razboi de partea axei prin eliberarea basarabiei, ok, se intelege.
Dar, ca sa justifice crimele impotriva evreilor, ce putea face?
Poate niste rapoarte false? Poate raspandirea unor idei cum ca TOTI evreii sunt naspa?
Ti se pare chiar asa de imposibil acest scenariu? E mai posibil acel scenariu in care se spune ca Eminescu a fost omorat la cererea austriecilor si a masionilor evrei pentru ca vorbea despre unire?
Am intrebat pe ce alta populatie europeana au urat evreii la fel de mult ca pe noi. Ca eu unul nu cred ca au avut aia ceva doar cu noi.
Vaci de muls(mult mai bune) puteau fi si Anglia si Franta si etc. Acolo de ce nu au facut evreii scandal? In SUA de ce nu au facut scandal?
Numai la noi au facut scandal pentru ca tu esti sigur ca majoritatea evreilor din basarabia erau naspa si erau si comunisti.
Tu vorbesti la modul general, vorbesti de parca ai fi fost acolo, de parca ai fi asistat la circumcizia fiecaruia din acei evrei despre care vorbesti.
Eu am o nelamurire. De ce e data crezare documentelor despre care vorbeste MoWeed dar nu sunt crezuti evreii romani care au suferit?
Iarasi observ aici o mica mare lipsa de obiectivitate. Luam doar informatiile care ne convin si pe restu' le ignoram si le consideram false daca nu ne convin.
Astept sa vad cand imi da cineva vreun citat din vreun evreu roman care a trecut prin al doilea razboi mondial.
Mi se pare normal sa ascultam povestea ambelor parti.
(care, logic vorbind, ar fi trebuit sa fie cat mai exacte)
De la a trebui, la a fi, e cale lunga. Repet. CORUPTIA NU A FOST INVENTATA IN MILENIUL 3.
Ca un raport trebuie sa fie cat mai exact, asta e adevarat. Ca nu e exact, asta nu e o imposibilitate.
Greenyes
nteresele tarii, cam asta era interesul lui Antonescu si al majoritatii oamenilor de atunci, excluzand "unii" politicieni care ii durea in fund de tara asta.
Clar! Atat era Antonescu de interesat de tara asta si de poporul lui incat a bagat Romania intr-un razboi pentru care nu era deloc pregatita din nici un punct de vedere. Sunt curios ce interes avea tara ca Armata romana sa se duca pana la stalingrad.
Sunt curios ce interes avea tara intr-o alianta cu Germania.
Voi stiti mai bine. Eu m-am dat de gol ca nu stiu si de aia va intreb, ca sa stiu. Ca voi stiti mai bine.
Spre surprinderea ta evreii au creat probleme peste tot pe unde au fost, si peste tot populatia, dupa o periaoda mai lunga sau mai scurta, a avut aceeasi reactie impotriva lor.
CLAR! Cand, de exemplu, au fost dati afara din Spania in timpul inchizitiei, baietii astia erau organizati in celule teroriste, nu?
Pentru ca, daca stam sa ne gandim, evreii erau din start tipii naspa. Pai, ei au indraznit sa se ridice impotriva romanilor si, ca rezultat, Ierusalimul a ars. Iar in ultimii 2000 de ani, acesti nenorociti au indaznit sa sfideze religia crestina. Au meritat tot ce li s-a intamplat si sunt sigur ca, atunci cand au facut rau, au facut-o fara sa fie provocati intr-un fel sau altul.
Religia crestina e cea mai frumoasa pentru ca e ca un film de comedie.
Sa iubesti pe aproapele tau.... asta daca nu e evreu.
Sa nu ucizi....decat daca zice biserica.
Sa nu preacurvesti.... de fapt e "Sa nu prea curvesti". Merge asa, de una-doua-trei ori la luna, cu un baietel ceva...
Sa nu minti... Sa spui mai bine "adevarul" pe care ti-l zice biserica.
Fanatismul religios a dezbinat popoarele din intreaga lume inca de la aparitia primei religii. Fara religie, lumea ar fi fost cu siguranta mai buna.
Fara religia crestina, evreii nu ar fi ajuns niciodata unde sunt acum. Tot ce sunt ei acum, sunt multumita religiei crestine, religie care i-a izgonit, care i-a fortat sa fie uniti, care i-a invatat sa supravietuiasca, sa evolueze. Cand nu au putut produce, s-au apucat de comert, medicina, etc. Ei au ajuns intelectuali pentru ca altceva nu puteau sa ajunga.
Au ajuns peste tot prin lume pentru ca au fost izgoniti de pretutindeni. Nicaieri nu au fost bine primiti.
Asta e realitatea. Nu e nimic exagerat, nu e pupincurism la adresa evreilor, nu e admiratie. E pura realitate.
Man, daca ai citi ceva depre principiile de viata ale evreilor care sunt educati dupa talmud, ai sa realizezi ce fel de "oameni" sunt. Pentru cei a caror credinta are la baza talmuldul restul oamenilor nici nu exista; doar ei sunt oameni, noi suntem animale, ultimile vietati pe pamant. Orice evreu care se ridica si spune adevarul moare, mai devreme sau mai tarziu, si cu siguranta nu de moarte naturala.
Am vorbit mai sus despre religia noastra. Stii tu cum e aia. Sa nu vorbim de paiul din ochiul altuia cand noi nu vedem barna din ochiul nostru.
dar majoritatea evreilor au reactionat ca niste animale insetate de sange.
ROAR!
Adrian, tu zici ca esti roman, cum pelea mea poti sa dai crezarea celor care ne-au distrus neamul, si tot ce este scris de cei care au luptat pentru Romania manati doar de interesul national, refuzi mai ceva ca .....tamaia????
Si tu zici ca esti roman si mare patriot. Cum pelea mea poti sa spui de Antonescu si legiune ca au fost de treaba cand s-au aliat cu Germania, tara care ne-a facut cel mai mult rau!
Crimele din basarabia nu ar fi avut niciodata loc daca nemtii nu le-ar fi dat rusilor acea parte din tara noastra.
Pai, v-am omorat in 1940 pentru ca voi ne-ati omorat in 1941!!!!
Pai, au fost fraieri. Eu motivam omorurile din 40 cu omorurile din evul mediu si cele de acum cateva sute de ani. Asta daca vorbim la misto.
Totusi, nu cred ca vreunul din evreii nevinovati din Romania s-a dat vreodata de partea celor care au comis crime.
Daca, asa cum a zis MoWeed, rapoartele alea spuneau clar, cu nume, cu tot, cine si ce a facut, de ce nu s-a luat masuri doar impotriva acelor oameni? De ce, dupa recucerirea Basarabiei, acei oameni nu au fost cautati si pedepsiti? De ce au trebuit sa plateasca altii pentru ei?
Pentru ca voi sunteti niste zei si stiti mai bine ca oricine ce simtea evreul din Romania acelor ani fata de aceasta tara.
Greenyes
Tu continua sa citezi din Goma, continua sa spui ca e roman doar cel care crede ce spui tu si continua sa crezi ca tu spui adevarul. Da-mi voie, totusi, mie sa ma indoiesc de faptul ca tu ai asupra ta adevarul absolut, ca cei pe care ii citesti tu nu detin adevarul absolut si nu pune sub semnul intrebarii sentimentele mele fata de tara pentru ca, la o adica, tu esti acum in Belgia si nu aici. Despre tine pot spune ca iubesti aceasta tara doar cu vorba, nu si cu fapta.
Daca tu crezi ca esti mare roman doar pentru ca il pupi in fund pe Antonescu, ii ridici in slavi pe legionari, ii injuri pe comunisti si le dai peste bot evreilor, te inseli.
Nu ar strica sa te duci sa ii intrebi pe soldatii care au luptat in acel razboi ce simteau ei.
Te va surprinde sa afli cata ura au unii dintre ei(ma refer la cei din Transilvania) fata de ....wait for it... UNGURI si nu fata de evreii comunisti.
Si eu iti garantez ca ura lor fata de unguri nu e ceva ce tine de regiune ci e foarte clar legata de evenimentele din al doilea Razboi Mondial.
Du-te tu, mare roman, si spune-le acestor oameni ca e o prostie ce simt ei, ca adevaratul inamic era cel din est, nu cel din vest, ca ungurii nu ne-au facut niciodata nimic si ca doar evreii comunisti ne-au facut rau.
Te rog sa faci asta pentru mine si apoi sa vii sa spui ce bine a fost ca am intrat in razboi de partea Germaniei si restul.
MoWeed
Probabil ca nu erau numai si numai evrei prin bandele alea, dar erau majoritari.
De unde stii asta, frate? Astea sunt speculatii si nimic mai mult.
Si nu inteleg de ce ti-e greu sa crezi ca aia puteau fi romani. Ia uite aici:
postasu
taranoi esti u cu ma-ta mah zdreantza moldovean imputit..ce esti si pt inteligentza ta de taran prost ce esti sunt nascut in Bucuresti si m-am mutat in alba iulia cu famillia ZDREANTZA IMPUTITA CE ESTI..SA-TI DAU LA **** TIE SI LA FAMILIA TA asa k alta data sa taci in **** mea si sa nu te bai unde nu trebuie **** CE ESTI
Chiar tu cred ca ai moderat acel text.
Daca munteanul nu are nici o problema in a-i face tarani pe transilvaneni si zdrente imputite pe moldoveni, crezi ca basarabeanul ar avea vreo problema in a actiona la fel?
Pentru ca el ii considera romani get-beget.
Nu conteaza ce consider eu sau ce consideri tu. Conteaza ca oamenii aia aveau cetatenie. Deci, erau romani. Daca au comis acele acte de tradare, atunci erau tradatori. PUNCT. Orientarea politica, religia, rasa, etc. - astea nu influenteaza cu nimic cetatenia.
Raed Arafat, palestinianul care a infiintat SMURD-ul, e mai putin roman ca tine?
Gandeste-te ce a facut omul ala pentru tara asta si ce ai facut tu si pune-ti intrebarea asta. Si nu veni cu vaca de muls ca, daca voia, putea sa "mulga vaci" la fel de bine in alte locuri.
Citat
Adica, trebuie sa fii ipocrit sa declari ca, daca ai fi aflat de aceste lucruri(de la civilii care s-au retras, chiar si de la soldati), nu ai fi avut macar o mica dorinta de razbunare.
O mica dorinta, poate. Sa mergi tu sa te razbuni, sa ii omori, sa nu stiu ce - asta niciodata. Pai ce, mah, esti tu cumva si judecator si calau si nu stim noi?(vorbesc la modul general)
Voi continuati sa cautati scuze pentru crimele impotriva unor oameni nevinovati. Sunt sigur ca, in final, veti gasi.