FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Romania in al doilea razboi mondial

«13456710»
Adrian30.04.2010 08:34

Bai da' cum dracu' de fix la noi is atatea conspiratii? Cum naiba de l-au rupt pe saracutu' Eminescu si nu pe Creanga? Sau poate l-au omorat si pe Creanga si nu stim noi. Poate si pe Caragiale, ca ala si-a batut joc de clasa politica incompetenta in operele lui. Pai se poate?!

Al dracului sa fiu daca inteleg eu de ce a venit Carol rege in Romania din moment ce tara asta e asa de conspirata. Probabil ca la noi e centrul masoneriei evreiesti comuniste mondiale, sa moara crestinii de ciuda! Chiar ma gandeam eu ca romanii par, asa, un popor mai ales. Cred ca Codreanu era Neo. Dar atunci trebuie sa pun intrebarea: Cine era Morpheus? Antonescu? Dar trinity? Poate Sima. Clar e ca Carol II a fost agentul smith.

De la atatea conspiratii, sincer, mie mi-e cam frica sa ies din casa. Nu de alta da' nu sunt nici evreu, nici comunist si nici mason. Daca patesc ceva? Chiar, uitandu-ma pe geam, mi se pare ca vecinu' din blocu' alaturat ma cam spioneaza. E clar...

Mrs

Tu, la fel ca prietenul tau inteligent, Lrp, trebuie sa stii un singur lucru:

Mai bine argumentez de pe gugal decat sa argumentez din propria minte proasta. Tu mai bine ramai la ideile tale si nu mai discuta cu mine. Nu mai vorbi cu sau despre mine si nu ma mai jigni pentru ca si eu pot sa raspund. Crede-ma.

Tu vezi-ti de treaba ta si nu uita, "majoritatea erau IL-uri". (restul oamenilor nu stiu ce inseamna da' tu stii. Daca tot vorbesti de argumente de pe gugal)

Mihai

Ce privilegii sa aibe?

Dupa 20 de ani de la eliberare, a intrat vreun comunist la puscarie? A facut vreun comunist puscarie? NU!!!

De ce sa le fie frica?

Bai, daca dupa 89 incepea goana dupa comunisto-securisti si ii bagau pe zeci de mii de micuti la puscarie, intelegeam ca astia sa vrea sa faca, sa dreaga, sa conspire, sa ascunda, sa etc, ca sa nu o pateasca.

Dar nu s-a intamplat nimic.

De Iliescu stia toata lumea ca e un comunist jegos. De cate ori l-au ales presedinte?! L-au ales presedinte si dupa ce a venit cu minerii, bah! Ce conspiratii visati voi? Pai, e nevoie de conspiratii in Romania? Ca sa ce? Astea sunt o pierdere de timp. Ca nimeni nu e interesat de ce ai facut tu inainte.

BA!!!

Videanu fura pe fata!!! Asta de ce nu conspira? Il doare pe el fix in cur de conspiratii. Se oboseste el cu asa ceva?

O spun acum ca sa-ti fie foarte clar: Legiunea voia un alt SISTEM! Un sistem bazat pe crestinism, pe ajutor fratesc, pe protejarea valorilor romanesti, pe educatie, pentru egalitate de sanse.

Pai, clar. Fix asta au si introdus in Romania. Sistemul bazat pe ajutor fratesc reciproc dat de crestini pentru a omori evrei aka protejarea valorilor romanesti si egalitatea de sanse.

Acum cateva luni am mai avut pe aici niste dezbateri legate de capitalism, in care eu am zis ca e destul de naspa sistemul si trebuie schimbat cu ceva mai bun. Pac, imediat au sarit baietii in capul meu, ca vorbesc de pe gugal, ca nu stiu ce, ca nu stiu cum. Da' uite ca acum nu zic nimic de faptul ca, din spusele lui Mihai, legionarii voiau acelasi lucru.

Pai, bai, mari protectori ai capitalismului si ai egalitatii de sanse, ce aveti voi daca evreii aveau atunci mai multi bani si isi permiteau sa mearga la facultate? Nu asta inseamna capitalism?

Pai nu... sa fie capitalism da' numai pentru noi.

Niciodata nu cred ca o sa inteleg ce il deranja pe Codreanu pana la urma. Faptul ca aia care studiau la facultati erau evrei sau faptul ca aveau mai multi bani ca el?

Pana la urma, poate ca ar trebui si eu sa fac ce a facut el. Nu de alta dar, in ziua de azi, la facultatile din Romania vin la straini(mai ales arabi) care platesc o groaza de bani, ca au de unde, si ii lasa pe romani pe strazi. O problema? Da.

Dar nu e singura. Pentru ca, pe langa arabii aia cu bani, mai vin si romanii cu bani care platesc ca sa fie lasati in strada romanii care poate ca merita mai mult ca ei sa fie doctori sau avocati sau ingineri.

Pai haideti mai sa omoram toata clasa politica romaneasca! Ca din cauza lor se intampla toate astea.

Eu nu imi fac griji. Eu va sustin. Familia mea nu a avut legatur cu comunismul. Bunicul meu a crescut in comunism si(atentie!!!!!) nu a fost niciodata membru de partid, nu a avut carnet, nu a avut nici o legatura cu comunismul. Singura sa legatura a fost cu statul, ca militar. Atat. In rest a refuzat de fiecare data sa intre la partid. Eu, la fel, am fost prea mic ca sa pot fi ceva asa ca sunt curat. Sunt curat, am o familie curata, si noi am pierdut din cauza comunistilor(ca si familiei mele i-au luat din avere), eu ar trebui sa conduc miscarea asta noua. Si hai sa ii omoram pe toti oamenii politici din ziua de azi pentru ca toti au legatura cu comunistii. TOTI!

Dupa care facem noi o tara frumoasa ca soarele sfant de pe cer. ce ziceti?

Ce interes aveau liberalii sa-i extermine pe taranisti cand impreuna cu celelalte partide propagau acest sistem infect care ne omoara si azi? Care aduce roman contra roman? Profesor contra doctor? Politist contra judecator? Stii cum era modelul de comert legionar? Ai idee macar? Clientul platea cat voia, dupa posibilitati! CLIENTUL ERA SINGURUL LUI JUDECATOR!

Cum adica clientul platea cat voia? Adica, daca eu voiam sa merg sa cumpar un portavion nuclear si ala imi zicea ca costa 10 miliarde de dolari, eu puteam sa ii dau 50 de bani si il luam?

Bai, voi va dati seama ce inseamna acest gen de comert?

Iarasi intreb, unde dracu' mai e capitalismul?!

Cu genul asta de comert productia era falimentara in cateva luni.Intr-adevar, o metoda care ar fi ajutat cu foarte mult statul roman. Felicitari legionarilor pentru ca s-au gandit.

Marius30.04.2010 09:05

Mai bine argumentez de pe gugal decat sa argumentez din propria minte proasta. Tu mai bine ramai la ideile tale si nu mai discuta cu mine. Nu mai vorbi cu sau despre mine si nu ma mai jigni pentru ca si eu pot sa raspund. Crede-ma.

Tu vezi-ti de treaba ta si nu uita, "majoritatea erau IL-uri". (restul oamenilor nu stiu ce inseamna da' tu stii. Daca tot vorbesti de argumente de pe gugal)

papusica, tonul asta sa-l adopti cu aia 3 insi mai putin... inzestrati la mansarda ca tine, inteles-ai? de jignit nu te jignesc, iti spun doar ce cred eu si o mare parte a userilor despre tine. inteleg ca adevarul e crud, insa e mai bine sa-ti afli de la prieteni incapacitatea cronica in... ei bine, in orice

iar "majoritatea erau il-uri" este un alt mod prin care iti demonstrezi inferioritatea crasa si evidenta, legandu-te de detalii nesemnificative si omitand in cel mai perfid mod faptul ca ai fost surclasat la toate capitolele in ceea ce priveste o discutie pe teme istorice. cat priveste mintea mea proasta, imagineaza-ti ca sunt capabil sa discut oricand si cu oricine pe aceasta tema si nu numai, in timp ce tu fara gugal nu treci de fata "al doilea razboi mondial a inceput in 1939... parca prin septembrie".

asa ca ai mare grija la cum si pe cine incerci sa impresionezi atunci cand folosesti butonul "search".

Mihai30.04.2010 09:07

Adrian, nu stiu ce in creierul tau, dar raspunsul de mai sus este o demonstratie de confuzie fara margini. Exemplu: "Bai, daca dupa 89 incepea goana dupa comunisto-securisti si ii bagau pe zeci de mii de micuti la puscarie, intelegeam ca astia sa vrea sa faca, sa dreaga, sa conspire, sa ascunda, sa etc, ca sa nu o pateasca.Dar nu s-a intamplat nimic.

De Iliescu stia toata lumea ca e un comunist jegos. De cate ori l-au ales presedinte?! L-au ales presedinte si dupa ce a venit cu minerii, bah! Ce conspiratii visati voi? Pai, e nevoie de conspiratii in Romania? Ca sa ce? Astea sunt o pierdere de timp. Ca nimeni nu e interesat de ce ai facut tu inainte"

Pai cine sa-i bage la puscarie? Tu nu intelegi ca dupa 89 au fost tot ei?Voiai sa se bage singuri? Cati romani stiau ca Iliescu a fost comunist de frunte in 90? Iti spun eu: doar aia din piata universitatii, care erau facuti huligani si drogati in ochii poporului( iti suna cunoscut scenariul?). De cine? Pai uita-te cine conducea institutiile...

Zici de Videanu. Pai el este exact urmasul celor din 89, generatia pregatita de Brucan si Compania sa le ia locul. Crezi ca oamenii astia sunt pusi intamplator acolo? Daca-ti spun ca existau romani( nr ffff mic) care stiau ca o sa ajunga Bogdan Olteanu la BNR din '90, ce zici? Stii cati ani avea Olteanu atunci?

Problema lui Codreanu ca si a altora (Kogalniceanu, Xenopol, Hasdeu) era ca minoritatea evreiasca tindea sa fie majoritara in facultati si scoli si atunci, normal ca era ingrijorat. Totul plecase de la modificarea Constitutiei, care permitea TUTUROR IMIGRANTILOR sa primeasca automat cetatenia romana. Inainte, totul se discuta de la caz la caz. de-asta erau oamenii ingrijorati: romanii nu aveau bani sa mearga la scoala si mergeau unii care n-aveau nicio treaba cu Romania si ideea de stat roman( in special evrei). Mai ales ca statul roman era f slabit si era amenintat atat de unguri, cat si de bulgari si de rusi. De aceea nu dorea ca clasa conducatoare a viitorului sa fie formata din straini fara nicio legatura cu Romania si ce a insemnat ea.

Te-as ruga sa te documentezi despre marile miscari studentesti din iarna lui 22, daca nu ma insel. Tocmai impotriva acestor "studenti". Si nu a fost doar in Moldova: ci si in Ardeal , Banat sau Bucuresti. Citeste pe topicul dedicat Miscarii Legionare, am detaliat acolo.

"Cum adica clientul platea cat voia? Adica, daca eu voiam sa merg sa cumpar un portavion nuclear si ala imi zicea ca costa 10 miliarde de dolari, eu puteam sa ii dau 50 de bani si il luam.Bai, voi va dati seama ce inseamna acest gen de comert?" - Nu stiu cu care "voi" vorbesti, ca doar eu am scris despre asta. Miscarea legionara nu sustinea capitalismul, dar nici comunismul.

"Cu genul asta de comert productia era falimentara in cateva luni.Intr-adevar, o metoda care ar fi ajutat cu foarte mult statul roman. Felicitari legionarilor pentru ca s-au gandit" - inainte de ironii ieftine, ar fi trebuit sa te documentezi.

Acest tip de comert NU a fost un comert introdus ca politica de stat atunci cand au ajuns la putere! A fost un comert PRIVAT( aoleu, initiativa privata? cu nebunii, xenofobii astia, dictatorii astia?) al Miscarii. Adica, Miscarea isi facuse o firma, un restaurant, ceva din care sa sustina activitatea curenta. Si spre surpriza generala, A MERS FOARTE BINE, tocmai pentru ca era impotriva IDEII DE PROFIT CU ORICE PRET.

Evident ca au existat si oameni care au profitat de bunavointa legiunii, dar majoritatea a inteles si nu a incercat sa pacaleasca. Dovada ca daca acorzi omului incredere si responsabilitate, reactioneaza asemenea.Daca il tratezi cu neincredere, gaze lacrimogene si bastoane, reactioneaza la fel...

Cine avea de pierdut din asta? Pai de unde plecau clientii care veneau aici: de la comerciantii existenti, in mare parte, straini, ca si azi de altfel.

Avand in vedere aberatiile pe care le propagi, refuzand cea mai mica documentare sau sursa bibliografica, asta va fi ultimul meu raspuns pe acest forum. O sa scriu in continuare despre Miscarea Legionara, cu surse si documente, acolo unde s-a deschis acest topic.

Adrian30.04.2010 09:21
Pai cine sa-i bage la puscarie? Tu nu intelegi ca dupa 89 au fost tot ei? Cati romani stiau de Iliescu in 90? Iti spun eu: doar aia din piata universitatii, care erau facuti huligani si drogati in ochii poporului( iti suna cunoscut scenariul?). De cine? Pai uita-te cine conducea institutiile...

hai mah las-o naibii de treaba! Fix aia erau singurii care stiau de iliescu ca e comunist. Restul habar nu aveau.

Bun, sa zicem ca e asa. Dupa ce a chemat minerii, de ce l-au mai votat oamenii?

Zici de Videanu. Pai el este exact urmasul celor din 89, generatia pregatita de Brucan si Compania sa le ia locul. Crezi ca oamenii astia sunt pusi intamplator acolo? Daca-ti spun ca existau romani( nr ffff mic) care stiau ca o sa ajunga Bogdan Olteanu la BNR din '90, ce zici? Stii cati ani avea Olteanu atunci?

Zic ca exista unii care stiau ca o sa ajunga basescu presedinte inca din 2000. Care unii? Ca$$a Loco. Ia ascultati voi melodia aia a lor cu Romania si cu socatele. Sa vedeti cum zic ei "statuia lui Basesc vegheaza-n continuare". Acum o sa zici ca astia de la Ca$$a Loco sunt si ei evrei masoni, nu?

Problema lui Codreanu ca si a altora (Kogalniceanu, Xenopol, Hasdeu) era ca minoritatea evreiasca tindea sa fie majoritara in facultati si scoli si atunci, normal ca era ingrijorat.

Da' ce-l futea pe el grija asta? Ce? Se considera mai bun? Considera ca merita la facultate mai mult ca aia?

Problema lui Codreanu si a celorlalti era ca erau niste rasisti, niste xenofobi si niste fanatici religiosi. Asta era problema lor.

Ca, daca se ducea un evreu la facultate si invata si iesea medic si apoi mergeai tu la el sa te trateze, nu cred ca te suparai. Sau poate evreii aia mergeau la facultate asa, deampixu, ca sa aibe si ei niste diplome, nu?

Totul plecase de la modificarea Constitutiei, care permitea TUTUROR IMIGRANTILOR sa primeasca automat cetatenia romana. Inainte, totul se discuta de la caz la caz. de-asta erau oamenii ingrijorati: romanii nu aveau bani sa mearga la scoala si mergeau unii care n-aveau nicio treaba cu Romania si ideea de stat roman. Mai ales ca statul roman era f slabit si era amenintat atat de unguri, cat si de bulgari si de rusi. De aceea nu dorea ca clasa conducatoare a viitorului sa fie formata din straini fara nicio legatura cu Romania si ce a insemnat ea.

Deci "strainii" aia care primeau cetatenie, care locuiau in Romania, care munceau in Romania, care au studiat in Romania, care au castigat in Romania, nu aveau nici o treaba cu Romania. Ce vrei tu sa spui e ca lui Codreanu ii era frica ca evreii dati afara din Rusia vor ajunge la putere si vor vinde Romania celor care i-au dat afara din casele lor in primul rand, nu?

BAI! Unde e logica aici?!

Adica toti evreii aia bogati erau dispusi sa aduca in Romania pe comunistii care puteau oricand sa le confiste averile?

Adica toti evreii aia bogati erau dispusi sa aduca in Romania pe ungurii care erau nazisti si puteau oricand sa ii omoare pentru simplul fapt ca sunt evrei?

Repet, unde e logica?!

Eu unul inca nu vad de unde vine aceasta "amenintare evreiasca". In afara de faptul ca "nenorocitii" nu voiau sa se crestineze si ca aveau bani sa mearga la facultate, chiar nu vad ce "rau" au facut ei in tara asta. Sau poate nu stiu eu toata povestea. Va rog, spuneti-mi ce acte de cruzime au comis acesti evrei in perioada interbelica. Va rog! Nu sunt ironic acum. Chiar vreau sa stiu.

Cat despre comertul legionar, normal ca a fost privat. Nici nu ma asteptam la altceva. Normal ca a fost privat.

Pai, stii cum se numeste comertul legionar in ziua de azi? Se numeste cadou electoral.

Ca eu ma duc si cumpar faina si oua si le dau la Badea Ion pe nimic si, drept rasplata, badita ma voteaza pe mine la alegeri.

Imi pare rau ca tu te superi ca eu refuz sa pun botul la toate materialele luate de pe site-uri legionare sau scrise de legionari. Prefer sa nu ma las prins in capcana propagandei.

mrs

Stii ce imi place la tine? Imi place ca te dai super destept dar, de fapt, esti omul cel mai batjocorit de pe site-ul asta. Si, culmea, fix cei care te cunosc mai bine isi bat cel mai mult joc de tine, "gheisorule"(nu imi apartine). Atat esti tu de inteligent incat argumentele pe care le dadeai tu cand vorbeai cu mine veneau din burta.

Vad ca ataci in continuare faza cu gugal dar eu nu vad care e problema. Ar trebui cumva sa imi incarc memoria cu 189785732759837 date calendaristice ca sa stiu ce cand cum unde. Pai, bai baiatule, tu nu ai habar de nimic, tu vorbesti din burta, si tu comentezi ca eu caut pe gugal?

Tu nu vezi ca rad toti de tine bah? Ca te-ai bagat pe site-ul asta ca sa agati fete si acum te dai mare smecher. Vezi-ti ba de treaba ta, ca te cunoastem deja. Nu te mai baga in seama cu mine, poti? Ca, daca nu, incep sa cred ca au dreptate Stanici si Axl si ceilalti cand te fac homosexual.

"Expertule", tu ti-ai dat singur in cap cu "majoritatea erau IL-uri". Ca vorbeam acolo despre un subiect la care cica tu erai expert. Daca esti slabut acolo unde trebuie sa fii expert, oare cum esti in alte domenii, in care poate nu esti expert.

Rog un moderator sa il sanctioneze pe mrs daca tot mai face offtopic atat.

Marius30.04.2010 09:33
Stii ce imi place la tine? Imi place ca te dai super destept dar, de fapt, esti omul cel mai batjocorit de pe site-ul asta. Si, culmea, fix cei care te cunosc mai bine isi bat cel mai mult joc de tine, "gheisorule"(nu imi apartine). Atat esti tu de inteligent incat argumentele pe care le dadeai tu cand vorbeai cu mine veneau din burta.

Vad ca ataci in continuare faza cu gugal dar eu nu vad care e problema. Ar trebui cumva sa imi incarc memoria cu 189785732759837 date calendaristice ca sa stiu ce cand cum unde. Pai, bai baiatule, tu nu ai habar de nimic, tu vorbesti din burta, si tu comentezi ca eu caut pe gugal?

Tu nu vezi ca rad toti de tine bah? Ca te-ai bagat pe site-ul asta ca sa agati fete si acum te dai mare smecher. Vezi-ti ba de treaba ta, ca te cunoastem deja. Nu te mai baga in seama cu mine, poti? Ca, daca nu, incep sa cred ca au dreptate Stanici si Axl si ceilalti cand te fac homosexual.

"Expertule", tu ti-ai dat singur in cap cu "majoritatea erau IL-uri". Ca vorbeam acolo despre un subiect la care cica tu erai expert. Daca esti slabut acolo unde trebuie sa fii expert, oare cum esti in alte domenii, in care poate nu esti expert.

Rog un moderator sa il sanctioneze pe mrs daca tot mai face offtopic atat.

asta esti ma. bravo !!! uite asa iti tradezi in continuare limitele :thumbsup: asa arati tuturor ca nu esti decat un biet provincial frustrat si prostut care e incapabil sa priceapa o gluma intre prieteni.

iar de inteligent, da, sunt mult mai inteligent ca tine, am mult mai multe cunostinte ca tine in marea majoritate a domeniilor iar treaba asta te roade, cum il roade pe orice frustracel.

cat despre aviatie, militara sau civila, vorbim oricand vrei tu papusa, insa fata in fata, fara gugal :)

P.S. oare cum m-ai prins, ma? credeam ca m-am ascuns atat de bine incat nu si-a dat seama nimeni ce fac eu pe fcsteaua. frustracelule :)

Adrian30.04.2010 09:46
asta esti ma. bravo !!! uite asa iti tradezi in continuare limitele :thumbsup: asa arati tuturor ca nu esti decat un biet provincial frustrat si prostut care e incapabil sa priceapa o gluma intre prieteni.

iar de inteligent, da, sunt mult mai inteligent ca tine, am mult mai multe cunostinte ca tine in marea majoritate a domeniilor iar treaba asta te roade, cum il roade pe orice frustracel.

cat despre aviatie, militara sau civila, vorbim oricand vrei tu papusa, insa fata in fata, fara gugal :)

P.S. oare cum m-ai prins, ma? credeam ca m-am ascuns atat de bine incat nu si-a dat seama nimeni ce fac eu pe fcsteaua. frustracelule :)

Ai dreptate mrs. Baga aia cu provincialu si aia cu prietenii si aia cum ca ma faci si gata. Tu esti cel mai tare, cel mai corect, cel mai bun, cel mai frumos. Eu sunt prost, urat, provincial, frustrat, etc. Cand te rugai de mine sa iti explic cum se instaleaza nu stiu ce programe, ca ti-era prea greu sa dai continue, continue, install, finish sau cand iti trimiteam muzica pentru ca erai prea "technologically challenged" ca sa folosesti strong dc-ul sau torentele, atunci eram baiat bun. Cand imi copiai statusurile de la mesager ca sa le pui tu sa pari inteligent, atunci eram inteligent. Intre timp, ti-am dat peste bot in cateva dezbateri si nu mai sunt baiat de treaba. Sunt rau, sunt prost, sunt frustracel, sunt idiot, etc.

Ce sa spun?

Daca tu esti inteligent si destept si super, prefer sa fiu prost si idiot.

Mai bine prost si idiot decat un caracter infect ca tine.

Iarasi rog moderatorii sa intervina pe aici. Ca nu vreau sa imi fac singur dreptate.

Marius30.04.2010 09:50
Ai dreptate mrs. Baga aia cu provincialu si aia cu prietenii si aia cum ca ma faci si gata. Tu esti cel mai tare, cel mai corect, cel mai bun, cel mai frumos. Eu sunt prost, urat, provincial, frustrat, etc. Cand te rugai de mine sa iti explic cum se instaleaza nu stiu ce programe, ca ti-era prea greu sa dai continue, continue, install, finish sau cand iti trimiteam muzica pentru ca erai prea "technologically challenged" ca sa folosesti strong dc-ul sau torentele, atunci eram baiat bun. Cand imi copiai statusurile de la mesager ca sa le pui tu sa pari inteligent, atunci eram inteligent. Intre timp, ti-am dat peste bot in cateva dezbateri si nu mai sunt baiat de treaba. Sunt rau, sunt prost, sunt frustracel, sunt idiot, etc.

Ce sa spun?

Daca tu esti inteligent si destept si super, prefer sa fiu prost si idiot.

Mai bine prost si idiot decat un caracter infect ca tine.

Iarasi rog moderatorii sa intervina pe aici. Ca nu vreau sa imi fac singur dreptate.

=)))) bravo, bravo, bravo :D

uite asa te stim ma adita cu totii, asta esti tu.

MoWeed30.04.2010 09:55
Deci "strainii" aia care primeau cetatenie, care locuiau in Romania, care munceau in Romania, care au studiat in Romania, care au castigat in Romania, nu aveau nici o treaba cu Romania. Ce vrei tu sa spui e ca lui Codreanu ii era frica ca evreii dati afara din Rusia vor ajunge la putere si vor vinde Romania celor care i-au dat afara din casele lor in primul rand, nu?

S-a dovedit in 1940 in Basarabia cat de romani erau evreii aia. Si majoritatea bandelor astea de evrei insetati de sange si jaf erau conduse de intelectuali: avocati, doctori.

Daca tu preferi sa fi condus in tara ta de o minoritate, care nu a simtit vreodata romaneste, care nu are nici o treaba cu Romania(de romani ce sunt, au plecat intr-un procent covarsitor catre Israel) asta e problema ta. Facultatile romanesti, cladite din truda si taxele romanilor saraci trebuiau sa fie pentru romani. Ca aia le-au construit. Nu sa vina altii care vad din Romania o vaca de muls si sa profite de munca stramosilor nostri.

Cat despre Iliescu, vorbesti prostii. Perceptia generala in acea perioada era ca Iliescu fusese degradat in partid tocmai pentru ca nu era comunist. Oamenii fusesera indobitociti cu televizorul, il vedeau pe Iliescu ca omul care i-a salvat din comunism. Chiar si atunci cand tinerii au incercat in 90 sa militeze pentru indepartarea lui si a tuturor fostilor comunisti, majoritatea populatiei i-a vazut ca niste huligani(interesanta paralela cu situatia de la Steaua, nu-i asa?). O mare parte din populatie a aplaudat interventia "salvatoare" a minerilor pe motivul "sa se apuce de munca huliganii astia, nu sa stea degeaba".

Tu nu vezi Adriane ca esti singurul care spune astfel de prostii pe acest topic? Chiar nu iti dai seama ca esti singurul care nu a oferit nici macar o referinta bibliografica? Nici macar un site, nimic.

Apropo, felicitari. Ai stricat si topicul asta. In loc sa posteze oameni ca Mihai si LRP care se pricep la istorie si pot oferi referinte bibliografice, documente reale, avem parte de scenarii fantasmagorice, cu Romania neutra in al doilea razboi mondial sau, mai rau, de partea bolsevicilor.

Plus ca tu nu esti in stare sa accepti vreodata ca ai gresit. Atat eu, cat si silviu ti-am spus ca Germania nu avea resursele logistice sa atace Rusia(mai concret, nu aveau soldati, tancuri, avioane, camioane, munitii etc) prin mai multe puncte si tu o tot dai ca ar fi cucerit-o mai usor.

Ideea acestui topic era informarea, ideea mea cand il rugam pe Azzido sa deschida acest subforum(si cred ca aceeasi idee o avea si Stanici) era sa incercam sa oferim informatii concrete din documente, carti pentru cei care nu le aveau. Acum ai indepartat deja 2 din oamenii cei mai informati de pe acest forum in acest domeniu(LRP si Mihai). Si ma refer la informatii concrete, nu la wikipedia

Adrian30.04.2010 09:58

E bine ca exista si oameni ca Marius pe acest site. Ca, dupa ce vezi ce le poate mintea unor intelectuali ca el, ii apreciezi si mai mult pe oameni ca Mihai sau Strezahuzum sau Greenyes sau altii. Cu Mihai, desi nu am ajuns la un punct comun, desi suntem in tabere diferite, poti purta o discutie civilizata pentru ca el nu jigneste. E o plecere sa discuti in contradictoriu cu astfel de oameni, inteligenti, cu bun simt, civilizati.

Eu le multumesc tuturor acestor oameni si sper ca o sa putem continua discutiile in ciuda offtopicului si atacurilor la persoana pe care le fac unii pe aici doar pentru a regla niste conturi.

Marius30.04.2010 10:01

pai bah, majoritatea oamenilor care aveau ceva interesant si real de spus au zis, pe mai multe cai si nu numai mie, ca le e sila sa se certe cu un imbecil.

tu ai serioase probleme cu mansarda puisor, tu chiar crezi ca mai e cineva dispus sa te bage in seama. in afara de mine adica, ma mai amuz si eu pe seama ignorantei tale :)

Mihai30.04.2010 10:07

"Da' ce-l futea pe el grija asta? Ce? Se considera mai bun? Considera ca merita la facultate mai mult ca aia?

Problema lui Codreanu si a celorlalti era ca erau niste rasisti, niste xenofobi si niste fanatici religiosi. Asta era problema lor."

Nu voiam sa-ti mai raspund, dar n-am ce face. Pai il durea, pentru conducatorii dintr-o tara se aleg dintre studenti, cei cu studii superioare. Cum sa nu-ti pese daca o sa ajunga conducatori cei care n-au nicio legatura cu poporul asta? Ce legatura are un strain care vine sa studieze in Romania cu traditiile si identitatea poporului roman? Zero. A explicat bine Alexandru H, dar n-are pentru cine.

"Cat despre comertul legionar, normal ca a fost privat. Nici nu ma asteptam la altceva. Normal ca a fost privat.

Pai, stii cum se numeste comertul legionar in ziua de azi? Se numeste cadou electoral.

Ca eu ma duc si cumpar faina si oua si le dau la Badea Ion pe nimic si, drept rasplata, badita ma voteaza pe mine la alegeri.

Imi pare rau ca tu te superi ca eu refuz sa pun botul la toate materialele luate de pe site-uri legionare sau scrise de legionari. Prefer sa nu ma las prins in capcana propagandei"

Ce propaganda frate, ca acest comert a aparut si a fost inchis pana la alegeri. Mai mult, la acele alegeri, legionarii au ales sa nu participe la campania electorala, dupa ce mai multi dintre ei fusesera arestati, iar unii murisera din cauza batailor.

Atunci despre ce pomana electorala vorbim? Vezi ca nu stii despre ce vorbesti: comertul legionar era doar in Bucuresti si un restaurant in Sinaia, deci legaturile cu ceea ce se intampla azi sunt zero.

"Ca, daca se ducea un evreu la facultate si invata si iesea medic si apoi mergeai tu la el sa te trateze, nu cred ca te suparai. Sau poate evreii aia mergeau la facultate asa, deampixu, ca sa aibe si ei niste diplome, nu?"- iata replica care m-a facut sa raspund.

Tin sa-ti repovestesc povestea bunicii mele, care, ducandu-se de la tara( de unde ne tragem) la dentist, cu o infectie grava. Si-acum dentistii sunt mai putini, dar acum aproape 90 de ani, asa ca singurul pe care l-a gasit a fost un evreu.( majoritatea doctorilor, avocatilor, politistilor erau evrei - ce bine e sa ai bani de facultate) Cum a gasit el de cuviinta s-o trateze? cerandu-i strabunicului meu inelul de aur de la nunta, precum si orice alt aur pe care-l avea pe-acasa. Cum el a refuzat, nedorind sa dea verigheta si cum nu mai avea alt aur pe-acasa, in ciuda insistentelor cu vin, carne, oua( ce avea prin gospodarie), s-a trezit cu bunica mea in strada, aproape inconstienta.

In disperare s-a dus la spitalul judetean, unde un doctor chirurg roman i-a salvat viata. Lesne de inteles ca omul nu era nici macar stomatolog. Cu ce s-a ales bunica mea dupa acest eveniment? Cum antibioticele erau rare si scumpe, daca se gaseau, a pierdut aproape toti dintii...

Sa mai precizez ca respectivul care a depus juramantul lui Hypocrate nu vorbea nici bine romaneste? Si asta e doar un caz...pe care l-am aflat intamplator, dorind sa ma interesez asupra acelor vremuri. Paradoxal, atunci nu stiam nimic de Miscarea Legionara... Asa ca un detaliu: de la ea, prin mama, am mostenit si eu problemele cu dintii, asa am inteles-o si o inteleg perfect.

Sa mai mentionez ca la Cluj studentii evrei de la medicina nu voiau sa efectueze autopsii decat pe crestini?

Populatia evreiasca a fost urata pentru ca peste tot a fost exclusivista, pusa pe jecmaneala si pe profit. Niciunde nu a incercat sa se integreze, citeste cartile despre perioada din Europa, premergatoare Razboiului din 1877, sa vezi cum se comportau...Niciodata nu au avut ca meserie ideea de producator, ci mai mereu de intermerdiar, camatar...

De aceea a si existat revolta bolsevica, in fapt revolta iudaica. Dar in fine, traieste in lumea ta: acolo unde efectele nu au cauze, unde nimic nu justifica nimic, unde comertul privat e cel care duce statul la faliment...

Editare Ulterioara: Intreaba-ti parintii daca stiau de Iliescu. Ai mei nu stiau atunci. Cand au aflat au regretat ca l-au votat si nu l-au mai votat niciodata. Nimeni nu stia, oamenii "puterii" controlau TV-ul. de ce crezi ca s-a ales ca evenimentele din 89 sa fie transmise in direct? pentru ca asa a fost usor sa LEGITIMEZI acei oameni. Oamenii obisnuiti cu doua ore de TV au crezut imediat...

Asta chiar e ultimul.

MoWeed30.04.2010 10:12
Populatia evreiasca a fost urata pentru ca peste tot a fost exclusivista, pusa pe jecmaneala si pe profit. Niciunde nu a incercat sa se integreze, citeste cartile despre perioada din Europa, premergatoare Razboiului din 1877, sa vezi cum se comportau...

Apropo Adriane, stii de ce erau atat de multi evrei la noi? Pentru ca fusesera izgoniti din alte state si noi, prostii, i-am primit si le-am dat si cetatenie. Sa inteleg ca si ceilalti care ii izgoneau erau xenofobi? Saracii evrei erau un monument de bunatate si cinste si absolut toate tarile din Europa in care erau in procente mari existau sentimente antisemite.

Chiar te rog sa te uiti in forumul dedicat moderatorilor, sa vezi de cand eu si Stanici incercam sa deschidem acest subforum. Noi il asteptam de o gramada de vreme si tu, prin incapatanarea ta, refuzul de a cita alte surse decat propria minte si usurinta cu care negi documente oficiale si carti care te contrazic, ai reusit sa-l strici in mai putin de o saptamana. Vei ramane singur si aici pentru ca nimeni nu are rabdarea sa dialogheze cu un om care raspunde la intrebari concrete si la argumente logice si documentate cu scenarii concepute in mintea lui si cu argumentul suprem "e asa, ca asa gandesc eu".

Si este pacat pentru cei care, poate, ar fi fost interesati sa afle informatii despre istoria adevarata a Romaniei si despre personalitatile adevarate ale istoriei Romaniei.

Stanici30.04.2010 10:18

@off. insurateii, potoliti-va. Vorbiti pe mess detaliile nuntii, nu stricati topicul asta, ca e prea frumos. Daca e, pot sa vorbesc cu pretenul meu mai grasun sa va limiteze accesul pe "romanism".

Partea frumoasa. Cred ca, cine citeste sectiunea asta, "romanism", se va ridica un pic mai putin prost decat era inainte. Trecand peste sicanele personale, punctele de vedere expuse p-aici sunt fascinante. Si nu zpun la sto.

ON. De acord cu Mihai. Evreii, din ce am citit si am auzit de la ai mai batranii, erau sau erau pe cale sa devina un fel de fanarioti. Puteau profita mult prea usor de slaba pregatire a romanilor de rand(de majoritatea lor, adica). Plus ca, am mai zis. Ma doare fix in cot de alte semintii. Asa cum vad negru in fata ochilor cand vad ciorile ca se declara "romani", de ce nu m-ar deranja si faptul ca evreii se declara "romani" ?

strezahuzum30.04.2010 10:24

Off-topic

Natiune. Ma gandesc sa fac un anunt :D Nu e la misto, nu rad de nimeni.

Mie discutiile astea imi provoaca sete :D. Really. Ma gandesc ca ne-ar sta mai bine la toti cu o bere din aia nefiltrata, cum au la City Grill. Care mai e prin Bucuresti weekendul asta si are chef hai sa ne adunam sa punem tara la cale la o bere. Sau cu alta ocazie :D

Adrian30.04.2010 10:41

MoWeed

Stai un pic, ca tu vorbesti acum despre alte lucruri. De unde stii ca evreii din Basarabia nu erau pur si simplu comunisti? Gandeste-te un pic, Basarabia era deja de ceva vreme sub ocupatie sovietica. Poti sa garantezi ca evreii aia erau din acelasi material ca evreii din Romania?

Daca tu preferi sa fi condus in tara ta de o minoritate, care nu a simtit vreodata romaneste, care nu are nici o treaba cu Romania(de romani ce sunt, au plecat intr-un procent covarsitor catre Israel) asta e problema ta. Facultatile romanesti, cladite din truda si taxele romanilor saraci trebuiau sa fie pentru romani. Ca aia le-au construit. Nu sa vina altii care vad din Romania o vaca de muls si sa profite de munca stramosilor nostri.

Stai un pic, frate. Ca aici vin 3 probleme importante.

1. De unde stii tu ca Romanii simt romaneste? Ia uita-te cati romani isi bat joc de tara asta in ziua de azi. E frumos sa discutam despre sentimente si alte chestii de genul. Dar fapte...?!

Ce inseamna a simti romaneste? Sa fii nascut din parinti romani?

De unde stii tu ca evreii aia nu simteau romaneste? Pentru simplul fapt ca au refuzat sa faca disectie pe cadavru de evreu si au vrut sa faca asta doar pe cadavru de crestin?(Greenyes mi se pare ca a zis treaba asta)

Aici mergem pe presupus. Doar pentru ca nu au acceptat religia crestina, nu cred ca asta inseamna ca nu au simtit romaneste. Iar treaba cu limba e relativa. Daca oamenii aia aveau de gand sa lucreze in Romania, nu erau oare obligati sa invete limba?Eu cred ca da. Pentru ca banul venea de la romani.

2. Garantezi tu ca oamenii aia puteau ajunge la putere?

3. Mergand pe ideea cum ca facultatile romanesti trebuie sa fie doar pentru romani, nu ar trebui ca romanii din strainatate sa fie dati afara din facultati si trimisi acasa?

Cat despre Iliescu, vorbesti prostii. Perceptia generala in acea perioada era ca Iliescu fusese degradat in partid tocmai pentru ca nu era comunist. Oamenii fusesera indobitociti cu televizorul, il vedeau pe Iliescu ca omul care i-a salvat din comunism. Chiar si atunci cand tinerii au incercat in 90 sa militeze pentru indepartarea lui si a tuturor fostilor comunisti, majoritatea populatiei i-a vazut ca niste huligani(interesanta paralela cu situatia de la Steaua, nu-i asa?). O mare parte din populatie a aplaudat interventia "salvatoare" a minerilor pe motivul "sa se apuce de munca huliganii astia, nu sa stea degeaba".

Da' stai un pic. Ca eu nu am vorbit numai de '90. Eu am vorbit si de anii ce au urmat. Iliescu a fost ales presedinte de mai multe ori, nu doar o singura data. Prima data a fost ales presedinte in 92. La ceva vreme dupa revolutie. Oare lumea nu stia deja cine e Iliescu? Ba stiau. Se stia destul de clar inca dinainte de anii 90 ca Iliescu era comunist. Ca a fost trimis la Iasi si alte treburi pentru ca era incomod, astea nu il spalau. Daca populatia voia sa schimbe sistemul, nu alegea un presedinte ca el. Puteau sa aleaga din intelectualii tarii, puteau sa nu aleaga. Dar l-au ales.

Dupa cum ai zis, s-a vazut deja la televizor interventia tinerilor din 90. Asta cu "lumea i-a vazut ca niste huligani", asta nu o cred. Si stii de ce? Pentru ca eu cred ca lumea a ales sa ii vada ca pe niste huligani.

Dupa caderea comunismului Romania a intrat in plina era neocomunista. Au venit produse din strainatate, lumea putea sa plece in afara, etc. Nu i-a mai interesat de alte probleme ca saracia, foamea, etc. Asa cum nu i-a interesat nici de Caritas(desi era destul de clar ca totul e o prostie). Oamenii nu au vrut sa vada, nu ca i-a fraierit cineva.

Tu nu vezi Adriane ca esti singurul care spune astfel de prostii pe acest topic?

Nu cred ca e frumos sa treci cu vederea ce au scris Stezahuzum sau Alexandru H. sau LDS(pe topicul cu comunismul). Oamenii astia au refuzat extremismul si merg pe exact aceleasi idei ca si mine: si legionarii si comunistii au avut atat bune cat si rele. Doar ca relele au fost mai multe.

Daca e sa numar, "grupul meu" numara 4 oameni. Al tau are doar 3: tu, Mihai si Greenyes.

Acum ce ar trebui sa fac? Sa zic ca vorbiti prostii pentru ca sunteti mai putini?

Chiar nu iti dai seama ca esti singurul care nu a oferit nici macar o referinta bibliografica? Nici macar un site, nimic.

Cu ce te incalzeste daca iti aduc argumente de pe site-urile unor comunisti sau din carti scrise de comunisti. O sa iei de bun tot ce zic ei despre legionari? Nu cred.

Apropo, felicitari. Ai stricat si topicul asta. In loc sa posteze oameni ca Mihai si LRP care se pricep la istorie si pot oferi referinte bibliografice, documente reale,

Multumesc. Unde sunt aceste documente reale?

Eu, cand ti-am aratat acele documente reale(acte oficiale) in care se vedea clar ca Lascar a actionat in urma unui ordin venit din tara, ai zis ca nu e adevarat, ca e inventat, ca nu e corect, ca nu mai stiu ce. Acum, doar pentru ca au dat Mihai si Greenyes niste citate din niste surse subiective, e corect totul.

Ia zi, Caline, interesul poarta fesul?

Si de unde stii tu cata istorie cunosc eu?

Poate ca am fost olimpic la istorie. Trebuie sa ma dau mare cu aceste realizari ca sa fiu crezut? Nu credeam ca e nevoie sa trimiti cv-uri pentru a scrie pe acest topic.

Plus ca tu nu esti in stare sa accepti vreodata ca ai gresit. Atat eu, cat si silviu ti-am spus ca Germania nu avea resursele logistice sa atace Rusia(mai concret, nu aveau soldati, tancuri, avioane, camioane, munitii etc) prin mai multe puncte si tu o tot dai ca ar fi cucerit-o mai usor.

Caline, ia uita-te peste ce am scris. Am negat eu vreodata faptul ca Germania avea resurse limitate?

Ce am spus eu(si se pare ca am fost inteles gresit) a fost ca Germania trebuia sa rezolve campania in URSS cat mai repede si asta doar dupa ce inchidea alte fronturi.

Uita-te Caline in postarile anteriore si vei vedea cum spun ca hitler ar fi trebuit sa termine treaba cu Anglia inainte sa inceapa restul prostiilor.

Uita-te cum am spus ca trebuia sa loveasca cat mai rapid din cat mai multe parti in puncte decisive, ca sa poata avea succes in URSS>

Pai, Caucazul era punct strategic extrem de important. Pe acolo veneau resursele de petrol ale URSS. Acolo era industrie. De ce crezi ca Grupul de Armate Sud(in care se regaseau si trupele romanesti) au atacat acel obiectiv? Eu am in familie oameni care au fost de la Caucaz pana in muntii Tatra in al doilea razboi mondial. Si tu imi spui ca nu am dreptate cand zic ca alea trebuiau luate cat mai repede? Pai aia au fost trimisi degeaba acolo?

Ideea acestui topic era informarea, ideea mea cand il rugam pe Azzido sa deschida acest subforum(si cred ca aceeasi idee o avea si Stanici) era sa incercam sa oferim informatii concrete din documente, carti pentru cei care nu le aveau. Acum ai indepartat deja 2 din oamenii cei mai informati de pe acest forum in acest domeniu(LRP si Mihai). Si ma refer la informatii concrete, nu la wikipedia

Scuza-ma, ce vrei sa spui prin asta?

Adica, daca vine cineva si pune aici o sursa, eu trebuie sa o iau de buna? Ok, frate. Stai sa intru si eu pe niste site-uri comuniste, sa vedem ce zic ei despre legionari. Postez imediat. Sa dea dracu sa vad pe cineva ca comenteaza.

Pac pac... dupa un mic search pe google(Marius cred ca are orgasm acum):

http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005472

http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005476

Uite acolo doua articole din United States Holocaust Memorial Museu.

Nu o sa va placa ce scrie. Dar cititi.

Cat despre informatii concrete date de LRP:

In plus de asta, Hitler era un om al onoare/cuvantului, cand spunea ceva isi tinea cuvantul.

Deci, da!

Mai am o intrebare.

"Nici o furtuna, nici o invazie, nici un cutremur, nici o ocupatie, nici o lovitura, oricat de dureroasa, de nimicitoare, nu a putut sa-i clinteasca pe romanii din Dacia Traiana. Nimeni si nimic nu ne va putea smulge din ea."- Ion Antonescu

Asta de mai sus le-a zis-o antonescu romanilor din nordul transilvaniei sau celor din cadrilater?

Apropo Adriane, stii de ce erau atat de multi evrei la noi? Pentru ca fusesera izgoniti din alte state si noi, prostii, i-am primit si le-am dat si cetatenie. Sa inteleg ca si ceilalti care ii izgoneau erau xenofobi? Saracii evrei erau un monument de bunatate si cinste si absolut toate tarile din Europa in care erau in procente mari existau sentimente antisemite.

Ia pune mana pe o carte de istorie universala sa vezi de ce au fost evreii izgoniti din europa in ultimii 2000 de ani.

Sunt destul de sigur ca vei ajunge la concluzia ca sentimentele antimsemite nu au nici o legatura cu religia.

Le reseau pansant30.04.2010 10:57

Am si eu o mare nelamurire, monsieur aidran mi-a sters un mesaj pe motiv de off topic, desi erau 2 fraze si aveau legatura cu subiectul intrucat erau despe natura meseriei de istoric, nu despre mercedes E classe, desi acelasi reputat istoric pe pagina urmatoare toate postarile sunt doar offtopic.

Nelamurirea mea este, de ce la mine 2 fraze nu pot fi tolerate iar al altul are o pagina intreaga?

citat din aceiasi somitate

Mai bine argumentez de pe gugal decat sa argumentez din propria minte proasta.

sa inteleg ca mintea mea si cu tot ce am scris pana acum este prost, ce frumos. Oricum am inteles acum, reputatele reviste de istorie Magazin Istoric si Dosarele Historia, care m-au gazduit in paginile lor au publicat un prost cu o minte proasta, intrucat nu am argumentat "by google".

Adrian30.04.2010 11:03

Mihai

Nu voiam sa-ti mai raspund, dar n-am ce face. Pai il durea, pentru conducatorii dintr-o tara se aleg dintre studenti, cei cu studii superioare. Cum sa nu-ti pese daca o sa ajunga conducatori cei care n-au nicio legatura cu poporul asta?

L-am intrebat mai sus pe Calin cum poate sa determine ce simte un om pentru o tara. Repet, de unde sunteti voi asa de siguri ca evreii, odata ajunsi la putere, isi bagau tot ce aveau in Romania? Si nu ma refer la bani.

Am inteles. Aia aveau bani, erau la facultate, puteau ajunge sus. Dar de unde stiti voi ca, odata ajunsi sus, faceau rau?

Ura asta pentru evrei, eu nu o inteleg. Nu o inteleg pentru ca nu am fost niciodata suprareligios.

Inteleg ura fata de unguri sau tigani. Recunosc, ii urasc. Nu inteleg ura fata de evrei.

De ce ar trebui eu sa ii urasc? Pentru ca au bani? Pentru ca sunt afaceristi? Pentru ca nu au aceeasi religie ca si mine?

Ce propaganda frate, ca acest comert a aparut si a fost inchis pana la alegeri. Mai mult, la acele alegeri, legionarii au ales sa nu participe la campania electorala, dupa ce mai multi dintre ei fusesera arestati, iar unii murisera din cauza batailor.

Atunci despre ce pomana electorala vorbim? Vezi ca nu stii despre ce vorbesti: comertul legionar era doar in Bucuresti si un restaurant in Sinaia, deci legaturile cu ceea ce se intampla azi sunt zero.

1. Mi se pare normal ca "cadourile electorale" sa fie interzise inainte de alegeri si nu dupa. La fel cum mi se pare normal ca ele sa apara tot inainte de alegeri. Daca apareau dupa, asta era altceva.

2. Ca au murit in puscarii... Daca au fost nevinovati, imi pare rau. A fost o nedreptate. Totusi, ca sa ajungi la puscarie trebuie sa faci ceva. Nu cred ca spiritul anticomunisti si credinta in Dumnezeu i-a dus acolo.

3. Era normal ca comertul legionar sa aibe loc in putine locuri. Ca nu cred ca aveau legionarii masini de facut bani.

Tin sa-ti repovestesc povestea bunicii mele, care, ducandu-se de la tara( de unde ne tragem) la dentist, cu o infectie grava. Si-acum dentistii sunt mai putini, dar acum aproape 90 de ani, asa ca singurul pe care l-a gasit a fost un evreu.( majoritatea doctorilor, avocatilor, politistilor erau evrei - ce bine e sa ai bani de facultate) Cum a gasit el de cuviinta s-o trateze? cerandu-i strabunicului meu inelul de aur de la nunta, precum si orice alt aur pe care-l avea pe-acasa. Cum el a refuzat, nedorind sa dea verigheta si cum nu mai avea alt aur pe-acasa, in ciuda insistentelor cu vin, carne, oua( ce avea prin gospodarie), s-a trezit cu bunica mea in strada, aproape inconstienta.

Si vrei sa spui ca acest comportament se regaseste doar la evrei?

Ia deschide televizorul si uita-te la stirile despre spitale. Sa vezi acolo cum oamenii fara bani sunt dati afara si le e refuzat tratamentul. Si asta e peste tot, nu doar la evrei. Nu generaliza! Nu e corect.

Imi pare rau de tot prin ce a trecut bunica ta. Insa si eu am astfel de exemple dar cu romani. Nu vreau sa intru in detalii. Daca ma crezi, bine. Daca nu...

Oamenii sunt rai indiferent de rasa si religie. Am aflat lucrul asta inca de mic.

Populatia evreiasca a fost urata pentru ca peste tot a fost exclusivista, pusa pe jecmaneala si pe profit. Niciunde nu a incercat sa se integreze, citeste cartile despre perioada din Europa, premergatoare Razboiului din 1877, sa vezi cum se comportau...Niciodata nu au avut ca meserie ideea de producator, ci mai mereu de intermerdiar, camatar...

Aici, imi pare rau sa iti spun, dar esti gresit informat. Evreii au avut viata grea peste tot prin Europa datorita religiei noastre crestine, religie care i-a insemnat cu "naspa" si "diavoli". Ca nu au vrut ei sa se integreze... ce inseamna asta? Ca nu au acceptat religia crestina? Asta inseamna integrare?

Te-ai gandit ca poate nu au fost acceptati in comunitati? Te-ai gandit la asta?

te-ai gandit ca, poate, sunt asa uniti si exclusivisti pentru ca au fost tot timpul marginalizati?

Da, evreii erau camatari si negustori si medici si altele. Dar de ce? Oare pentru ca nu aveau voie sa detina pamant si sa se ocupe cu activitati agricole?

Aspectul asta de ce nu il luati in considerare?

De aceea a si existat revolta bolsevica, in fapt revolta iudaica. Dar in fine, traieste in lumea ta: acolo unde efectele nu au cauze, unde nimic nu justifica nimic, unde comertul privat e cel care duce statul la faliment...

Si Marx avea radacini evreiesti. Deci e clar ca comunismul e produsul diavolilor iudaici. Sa moara toti!

Editare Ulterioara: Intreaba-ti parintii daca stiau de Iliescu. Ai mei nu stiau atunci. Cand au aflat au regretat ca l-au votat si nu l-au mai votat niciodata.

Da. Stiau. Sau tu crezi ca eu am aflat ca Iliescu e comunist de la Basescu?

Am si eu o mare nelamurire, monsieur aidran mi-a sters un mesaj pe motiv de off topic, desi erau 2 fraze si aveau legatura cu subiectul intrucat erau despe natura meseriei de istoric, nu despre mercedes E classe, desi acelasi reputat istoric pe pagina urmatoare toate postarile sunt doar offtopic.

Nelamurirea mea este, de ce la mine 2 fraze nu pot fi tolerate iar al altul are o pagina intreaga?

citat din aceiasi somitate

sa inteleg ca mintea mea si cu tot ce am scris pana acum este prost, ce frumos. Oricum am inteles acum, reputatele reviste de istorie Magazin Istoric si Dosarele Historia, care m-au gazduit in paginile lor au publicat un prost cu o minte proasta, intrucat nu am argumentat "by google".

Pe tine te-a facut Marius prost sau pe mine? Eu nu te-am jignit. Te-ai facut singur de ras cand ai scris ce ai scris. Nu trebuie sa te jignesc eu.

MoWeed30.04.2010 11:03

Din nou vorbesti prostii. Basarabia nu a fost niciodata sub ocupatie sovietica pana in 1940, an in care s-au intamplat cele care le-am spus eu mai sus. Ca a fost sub dominatia imperiului tarist, e alta treaba, dar aia n-aveau nici o treaba cu blosevicii

1. De unde stii tu ca Romanii simt romaneste? Ia uita-te cati romani isi bat joc de tara asta in ziua de azi. E frumos sa discutam despre sentimente si alte chestii de genul. Dar fapte...?!

Ce inseamna a simti romaneste? Sa fii nascut din parinti romani?

De unde stii tu ca evreii aia nu simteau romaneste? Pentru simplul fapt ca au refuzat sa faca disectie pe cadavru de evreu si au vrut sa faca asta doar pe cadavru de crestin?(Greenyes mi se pare ca a zis treaba asta)

Aici mergem pe presupus. Doar pentru ca nu au acceptat religia crestina, nu cred ca asta inseamna ca nu au simtit romaneste. Iar treaba cu limba e relativa. Daca oamenii aia aveau de gand sa lucreze in Romania, nu erau oare obligati sa invete limba?Eu cred ca da. Pentru ca banul venea de la romani.

2. Garantezi tu ca oamenii aia puteau ajunge la putere?

3. Mergand pe ideea cum ca facultatile romanesti trebuie sa fie doar pentru romani, nu ar trebui ca romanii din strainatate sa fie dati afara din facultati si trimisi acasa?

1.Corect, dar asta este situatia dupa vreo 50 de ani de comunism, urmati de alti 20 de ani de neo-comunism. Pe vremea aia exista un puternic sentiment nationalist; abia se infaptuise Marea Unire. Oamenii erau in stare sa lupte pentru tara lor, drept dovada multi din soldatii armatei romane se inrolasera voluntar.

Evreii aia nu simteau romaneste pentru ca in fiecare sat din Basarabia, cand s-a aflat de preluarea zonei de catre rusi s-au format bande care sa atace romanii, sa injure statul roman, sa batjocoreasca reprezentantii acestuia. Si evreii aia erau tot romani, ca restul evreilor din Romania. Nu fusesera niciodata sub ocupatie sovietica.

2.Da! Cel putin din punct de vedere teoretic, clasa conducatoare era formata din intelectuali. Si pe atunci nu era ca acum, cand orice prost are o facultate

3.Nu, normal ca pot sa vina si straini. Dar majoritatea locurilor trebuie alocate romanilor si numai romanilor!

Daca populatia voia sa schimbe sistemul, nu alegea un presedinte ca el.

Dupa 50 de ani de comunism, un sistem care idobitoceste, oamenii au fost prostiti.

Nu intelegi ca el era vazut ca o schimbare? De aia l-a ales lumea.

Ia du-te indeosebi in zonele rurale si intreaba-i pe cei mai batrani. Si acum multi sunt convinsi ca Iliescu ne-a salvat de comunism.

Pe atunci nu exista internetul, nu existau mai multe televiziuni. Doar tvr-ul controlat de el...

Nu cred ca e frumos sa treci cu vederea ce au scris Stezahuzum sau Alexandru H. sau LDS(pe topicul cu comunismul). Oamenii astia au refuzat extremismul si merg pe exact aceleasi idei ca si mine: si legionarii si comunistii au avut atat bune cat si rele. Doar ca relele au fost mai multe.

Ia mai citeste, sa vezi ca te-au contrat atat stezahuzum cat si Alexandru H. Ei macar au oferit oarece referinte.

Eu, cand ti-am aratat acele documente reale(acte oficiale) in care se vedea clar ca Lascar a actionat in urma unui ordin venit din tara, ai zis ca nu e adevarat, ca e inventat, ca nu e corect, ca nu mai stiu ce. Acum, doar pentru ca au dat Mihai si Greenyes niste citate din niste surse subiective, e corect totul.

Ia zi, Caline, interesul poarta fesul?

Si de unde stii tu cata istorie cunosc eu?

Poate ca am fost olimpic la istorie. Trebuie sa ma dau mare cu aceste realizari ca sa fiu crezut? Nu credeam ca e nevoie sa trimiti cv-uri pentru a scrie pe acest topic.

Si eu ti-am zis ca oricine s-a dat cu comunistii a fost un tradator si s-a pisat pe mormintele sutelor de mii de romani omorati in lupta si in lagarele de razboi sovietice.

Daca a existat un astfel de ordin, de ce au fost unii prizonieri care au ramas pana la 7 ani in lagarele sovietice? Aaaa, am uitat. Ei erau de fapt liberi, dar cum URSS-ul era mare, au decis sa ramana acolo.

Ia pune mana pe o carte de istorie universala sa vezi de ce au fost evreii izgoniti din europa in ultimii 2000 de ani.

Sunt destul de sigur ca vei ajunge la concluzia ca sentimentele antimsemite nu au nici o legatura cu religia.

Tu documenteaza-te de ce au fost izgoniti in ultimii 150 de ani. Nu ma lua cu evul mediu.

Mergand pe principiul tau, daca antisemitismul era legat de religie, inseamna ca Hitler era un fanatic religios

Cat despre Caucaz, oricum URSS-ul trebuia atacat din V, prin Europa. Altfel trupele care ar fi intrat in Caucaz ar fi fost inconjurate de Armata Rosie. Si nemtii nu aveau resursele sa-i atace prin 2 fronturi. Punct.

Da, evreii erau camatari si negustori si medici si altele. Dar de ce? Oare pentru ca nu aveau voie sa detina pamant si sa se ocupe cu activitati agricole?

Din nou vorbesti in necunostiinta de cauza. Ei au avut acel drept si chiar luasera in arenda multe din pamanturile boerilor. Si au exploatat taranii mai ceva ca boierii. Ia cauta cauzele revoltei taranesti din 1907

Le reseau pansant30.04.2010 11:12
Cat despre informatii concrete date de LRP:

In plus de asta, Hitler era un om al onoare/cuvantului, cand spunea ceva isi tinea cuvantul.

Deci, da!

Lasand la o parte ca vrei sa ma pui in lumina proasta si sa apari tu in marele atotcunoscator, reiau ce am spus in postarea de unde tu ai scos citatul respectiv si pe care nu am detalitat-o se pare la fel de bine.

Am facut remarca respectiva in relatia Hitler-Antonescu, este binecunoscut faptul ca relatiile dintre cei doi au fost unele de incredere si loialitate (ca aliati intr-un razboi) si ca atunci cand s-a stabilit ceva intre Germania si Romania dupa septembrie 1940 hitler si-a respectat intelegerea fata de tara noastra. Iar aici intra un numar enorm de lucruri:garantiile de securitate, nr de soldati germani din tara, comportamentul si statutul acestora, schimburile economice, platile pt aceste schimburi, respectul suveranitatii tarii, etc.

Dar na, daca noi nu avem nici cele mai elementare cunostinte de istorie e normal sa consideram totul ca aiuristic. Inca o dovada ca tu adriane nu ai nici notiuni minime de istorie.

Mihai30.04.2010 11:15
Mihai

L-am intrebat mai sus pe Calin cum poate sa determine ce simte un om pentru o tara. Repet, de unde sunteti voi asa de siguri ca evreii, odata ajunsi la putere, isi bagau tot ce aveau in Romania? Si nu ma refer la bani.

1. Mi se pare normal ca "cadourile electorale" sa fie interzise inainte de alegeri si nu dupa. La fel cum mi se pare normal ca ele sa apara tot inainte de alegeri. Daca apareau dupa, asta era altceva.

2. Ca au murit in puscarii... Daca au fost nevinovati, imi pare rau. A fost o nedreptate. Totusi, ca sa ajungi la puscarie trebuie sa faci ceva. Nu cred ca spiritul anticomunisti si credinta in Dumnezeu i-a dus acolo.

3. Era normal ca comertul legionar sa aibe loc in putine locuri. Ca nu cred ca aveau legionarii masini de facut bani.

Si vrei sa spui ca acest comportament se regaseste doar la evrei?

Ia deschide televizorul si uita-te la stirile despre spitale. Sa vezi acolo cum oamenii fara bani sunt dati afara si le e refuzat tratamentul. Si asta e peste tot, nu doar la evrei. Nu generaliza!

Eu nu m-am referit la ziua de azi. Am incercat in ce context se aflau romanii atunci. Tine cont ca Romania avusese doua razboaie importante, cel putin: cel din 1877 si WW1. Asta ca sa nu mai zic de 1907. Sentimentele patriotice( nationaliste) in randul oamenilor de rand erau mult mai pregnante ca azi. Eu ti-am dat un exemplu de cum ii vedeau oamenii. Normal ca nu toti evreii au fost/sunt rai. Dar toate acele "mici" abuzuri pe care le-au facut, si-au lasat amprenta asupra poporului.

Oamenii care erau ingrijorati de ascensiunea evreimii o faceau tocmai pentru ca erau culti si cititi si stiau ce au insemnat domniile fanariote la romani, spre exemplu. Sau domniile tranzactionate la Stambul. Nimeni nu cerea sa nu se duca la scoala evreii, dar cereau ca numarul studentilor sa fie proportional cu cel al populatiei. Pentru ca desi romanii erau majoritari ca populatie, la nivel studentesc lucrurile erau invers: de cele mai multe ori erau mai multi evrei decat romani.

Sistemul medical de la noi este acelasi din perioda comunista. Dar asta e o alta discutie.

Iti mai zic ceva: comertul legionar a aparut ca o provocare a lui Iorga. Acesta a zis sa nu se mai planga de evrei, sa faca comert ca ei si sa arate ca's mai buni. Cand au facut-o, statul de "drept" i-a desfiintat.

Adrian30.04.2010 11:21
Din nou vorbesti prostii. Basarabia nu a fost niciodata sub ocupatie sovietica pana in 1940, an in care s-au intamplat cele care le-am spus eu mai sus. Ca a fost sub dominatia imperiului tarist, e alta treaba, dar aia n-aveau nici o treaba cu blosevicii

Am fost inteles gresit. Ma refeream la ocupatia sovietica din 1940.

1.Corect, dar asta este situatia dupa vreo 50 de ani de comunism, urmati de alti 20 de ani de neo-comunism. Pe vremea aia exista un puternic sentiment nationalist; abia se infaptuise Marea Unire. Oamenii erau in stare sa lupte pentru tara lor, drept dovada multi din soldatii armatei romane se inrolasera voluntar.

BAAAAA!

Nu mai vorbi din astea ca esti transilvanean ca si mine. Stii foarte bine cata ura exista intre transilvanean(nu-mi place cuvantul ardelean ca e unguresc), muntean si moldovean.Nu cred ca trebuie sa iti explic eu acum cate glume cu moldoveni sunt la noi, cate glume cu olteni sunt in moldova sau cate glume cu "unguri" sunt in muntenia. Poporul roman nu s-a inteles niciodata. Am fost tot timpul divizati. De aia nici nu am realizat niciodata nimic.

Sunt gata sa bag mana in foc, Caline, ca tu cunosti oameni care vor despartirea Transilvaniei de Romania. Si nu trebuie sa fie unguri.

Atat sunt de uniti romanii incat noi suntem singura populatie care, ajunsa in strainatate, incearca sa uite de ai lor. Du-te prin italia, sa vezi acolo ce uniti sunt africani sau altii. Romanii? Pe astia ii doare in cot de alti romani.

2.Da! Cel putin din punct de vedere teoretic, clasa conducatoare era formata din intelectuali. Si pe atunci nu era ca acum, cand orice prost are o facultate

Ce vrei sa spui? Ca numai cei inteligenti ajungeau la facultate? Chiar crezi ca atunci nu exista coruptie? Pai, chiar Mihai iti zicea ca la facultati ajungeau cei cu bani(ma indoiesc ca doar evreii aveau bani).

Mai, coruptia nu a aparut acum 10 sau 20 de ani.

3.Nu, normal ca pot sa vina si straini. Dar majoritatea locurilor trebuie alocate romanilor si numai romanilor!

Trebuie?

Cum ramane cu meritul? Locurile trebuie acordate celor care le merita, nu celor care au o anumita nationalitate.

Daca romanii le meritau mai mult ca altii, e absolut corect ce a facut Codreanu.

Acum adu-mi tu dovada ca romanii erau toti destepti si evreii erau toti prosti.

Ia mai citeste, sa vezi ca te-au contrat atat stezahuzum cat si Alexandru H. Ei macar au oferit oarece referinte.

Unde? Unde au zis ei ca Miscarea Legionara a facut bine cu politicile sale antisemite?

Si eu ti-am zis ca oricine s-a dat cu comunistii a fost un tradator si s-a pisat pe mormintele sutelor de mii de romani omorati in lupta si in lagarele de razboi sovietice.

Daca a existat un astfel de ordin, de ce au fost unii prizonieri care au ramas pana la 7 ani in lagarele sovietice? Aaaa, am uitat. Ei erau de fapt liberi, dar cum URSS-ul era mare, au decis sa ramana acolo.

Prin acelasi rationament, oricine s-a dat cu nazistii e un tradator. Rezulta ca Antonescu a fost un tradator de neam si sa pisat pe mormintele romanilor omorati de unguri in nordul transilvaniei.

Tu documenteaza-te de ce au fost izgoniti in ultimii 150 de ani. Nu ma lua cu evul mediu.

Mergand pe principiul tau, daca antisemitismul era legat de religie, inseamna ca Hitler era un fanatic religios

Era, dar nu crestin. Am deschis un subiect foarte interesant de care imi pare rau ca nu a prins la public. Ia uita-te matale la simbolurile naziste si citeste despre el. Vei vedea cam ce minte avea Hitler.

Si, oricum, se stie care a fost treaba lui cu evreii. Nu a trebuit sa fie el supracrestin ca sa aibe boala pe ei.

Hai, spune-mi de ce au fost izgoniti in ultimii 150 de ani.

Deci, da!

Lasand la o parte ca vrei sa ma pui in lumina proasta si sa apari tu in marele atotcunoscator, reiau ce am spus in postarea de unde tu ai scos citatul respectiv si pe care nu am detalitat-o se pare la fel de bine.

Am facut remarca respectiva in relatia Hitler-Antonescu, este binecunoscut faptul ca relatiile dintre cei doi au fost unele de incredere si loialitate (ca aliati intr-un razboi) si ca atunci cand s-a stabilit ceva intre Germania si Romania dupa septembrie 1940 hitler si-a respectat intelegerea fata de tara noastra. Iar aici intra un numar enorm de lucruri:garantiile de securitate, nr de soldati germani din tara, comportamentul si statutul acestora, schimburile economice, platile pt aceste schimburi, respectul suveranitatii tarii, etc.

Dar na, daca noi nu avem nici cele mai elementare cunostinte de istorie e normal sa consideram totul ca aiuristic. Inca o dovada ca tu adriane nu ai nici notiuni minime de istorie.

Da, da. Hitler si Antonescu erau foarte apropiati. Erau lovers. Imi faci si mie o favoare? Te interesezi te rog cine e si ce a facut Hjalmar Schacht? (Poate nu am scris corect numele)

MoWeed30.04.2010 11:27
Am fost inteles gresit. Ma refeream la ocupatia sovietica din 1940.

Gesturile de care vorbeam eu fusesera facute in timpul ocupatiei sovietice din 1940. Deci nu fusesera nicidoata sub comunism. Si totusi au actionat de parca i-ar fi eliberat cineva din inchisoare. Majoritatea lor!

Nu mai vorbi din astea ca esti transilvanean ca si mine. Stii foarte bine cata ura exista intre transilvanean(nu-mi place cuvantul ardelean ca e unguresc), muntean si moldovean.Nu cred ca trebuie sa iti explic eu acum cate glume cu moldoveni sunt la noi, cate glume cu olteni sunt in moldova sau cate glume cu "unguri" sunt in muntenia. Poporul roman nu s-a inteles niciodata. Am fost tot timpul divizati. De aia nici nu am realizat niciodata nimic.

Sunt gata sa bag mana in foc, Caline, ca tu cunosti oameni care vor despartirea Transilvaniei de Romania. Si nu trebuie sa fie unguri.

Repet, chestia asta este valabila azi. Pe atunci nu era valabila. Gandeste-te ca, cu doar 20 de ani in urma, muntenii si moldovenii ii eliberasera pe transilvaneni de sub unguri. Mentalitatea de astazi este consecinta anilor de comunism, in care fiecare a fost invatat sa-l intereseze numai si numai de propria persoana si nimic mai mult.

Da, cunosc astfel de oameni. Cunosc si romani de etnie maghiara, care au invatat la liceul de limba ungureasca si sunt mai romani decat marea majoritate a romanilor

Ce vrei sa spui? Ca numai cei inteligenti ajungeau la facultate? Chiar crezi ca atunci nu exista coruptie? Pai, chiar Mihai iti zicea ca la facultati ajungeau cei cu bani(ma indoiesc ca doar evreii aveau bani).

Mai, coruptia nu a aparut acum 10 sau 20 de ani.

Vroiam sa spun ca din intelectuali se alegea clasa conducatoare. Dar nu existau ca azi milioane de "intelectuali". Deci majoritatea celor care terminau facultatile aveau mari sanse sa ajunga in clasa conducatoare

Acum adu-mi tu dovada ca romanii erau toti destepti si evreii erau toti prosti.

Nu e vorba de asta. E vorba de faptul ca romanii nu ar fi putut progresa niciodata daca institutiile lor de invatamant superior erau rezervate unei alte natii. De aia un popor are facultati, pentru a inlesni progresul lor, nu al altora.

Documenteaza-te acum, te rog, ce au facut evreii in momentul ocupatiei sovietice din Basarabia. Si nu numai in Basarabia, ci si la Galati. Documenteaza-te cati evrei au emigrat atunci in raiul sovietic. Si apoi spune-mi cat erau ei de romani.

ssilviu_1930.04.2010 11:27

Despre subiectul referitor la evrei atata am de zis:Sieg heil!!!

@Mo

La treaba cu studentii nu pot sa fiu de acord cu tine:De ce sa-i dau un loc de studiu unui roman care poate nu e interesat de acel studiu si poate nici nu are capacitatile intelectuale sa duca acest studiu la bun sfarsit,cand as putea sa i-l dau unui strain cu capacitati intelectuale mai ridicate,mai serios si care ar putea face un bine tarii in viitor?Si eu simt romaneste,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim corecti.Poate in trecut as fi gandit ca tine,dar fiind student in strainatate acum,unde sunt tratat ca orice alt student din aceasta tara,m-a facut sa-mi schimb parerea.Nici nu poti sa-ti dai seama cat de corecti sunt fata de mine,atata timp cat sunt si eu corect fata de ei.Respectul asta ar trebui sa-l invatam si noi si sa nu mai privim strainii cu atata neincredere.Germania a pierdut 2 razboaie mondiale si a reusit sa se ridice,pentru ca a stiut sa profite de ajutorul pe care l-au primit din partea strainilor.Si imigrantii au pus umarul la dezvoltarea Germaniei din zilele noastre.Milioanele de turci nu sunt doar cei prezentati la televizor ca fiind infractori.Majoritatea muncesc cinstit,copiii lor sunt studenti si s-au integrat perfect in societate.Pana n-o sa invatam si noi sa-i acceptamm pe altii si sa-i integram in societate,n-o sa avem o societate sanatoasa!

@Adrian

Te inseli amarnic in privinta finlandezilor!N-ar fi reusit sa reziste niciodata.Cu toate ca terenul si vremea era de partea lor,nu aveau cum sa faca fata mult mai numeroasei si mai bine echipatei Armate Rosii.Au cedat pentru ca nu au avut alternativa.Ar fi fost infranti oricum.

Intr-adevar am locuit in Transilvania dintotdeauna alaturi de unguri,cu care de bine de rau ne-am inteles,dar fratii mei au fost intotdeauna cei de dincolo de Carpati.O Romanie divizata niciodata!Trebuie sa le fim vesnic recunoscatori moldovenilor si muntenilor pentru ca ne-au eliberat din robia ungurilor.Cei care cred ca ne-ar fi fost mai bine sub conducerea ungureasca se inseala amarnic.Au uitat cu totii umilintele la care au fost supusi stramosii nostri...

MoWeed30.04.2010 11:29

Pai Silviu, asta era ideea. Interes din partea studentilor romani exista, nu prea erau bani...

Le reseau pansant30.04.2010 11:56
Da, da. Hitler si Antonescu erau foarte apropiati. Erau lovers. Imi faci si mie o favoare? Te interesezi te rog cine e si ce a facut Hjalmar Schacht? (Poate nu am scris corect numele)

Replica de istoric, raspunsi la misto unei realitati, stii dragutule cate intalnirii au avut loc intre cei 2? cate telegrame/scrisori si-au trimis, care era natura intalnirilor dintre ei, cum era vazut Antonescu la Berlin?

Tu zici ca iti face placere sa vorbesti cu noi, dar noua? unde ai vazut tu replici de genul "erau lovers" la mine, la mo, green, Somanescu?

Ce vrei sa stii despre Schacht ?

«13456710»