Unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria CM-urilor.
Unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria CM-urilor.
Bun jucator Gyan, foarte bun. Foarte buna echipa Ghana. Ma asteptam sa ajunga aici pentru ca, in ultimii 10 ani, au avut performante foarte mari la turneele de juniori.
Ar fi fost frumos sa mearga mai departe amandoua, ca amandoua au jucat fotbal. Din pacate, asa e fotbalul, cineva mai trebuie sa si piarda.
Felicitari la ambele echipe.
Din meciul asta, cel mai castigati sunt olandezii. Vor intalni o echipa obosita si fara Suarez. Nu cred ca vor avea probleme.
Pacat...as fi vrut Ghana in semifinale (mortii lu suarez..)
Totusi,putin respect pentru omul ala,care in 1-2 ani o sa fie luat de unul din granzii actuali ai Europei.Omul s-a sacrificat pentru echipa,a avut credinta ca Uruguay-ul poate avea o sansa.Olandezii Robben si Sneijder pt Balonul de Aur? Ma indoiesc. Messi,Higuain. ![]()
Suarez a salvat de 2 ori in aceeasi faza.
S-a daruit si nu s-a mai gandit ca rateaza el semifinala.
De apreciat gestul!
Da, stiu ca s-a sacrificat acolo si va rata semifinala, si stiu si ce jucator este, dar Ghana ar fi meritat sa mearga mai departe
Ar fi meritat?
De ce?
Da, stiu ca s-a sacrificat acolo si va rata semifinala, si stiu si ce jucator este, dar Ghana ar fi meritat sa mearga mai departe
Nu meritau nimic.
Chiar si faultul din care a rezultat ultima lovitura libera a fost acordat gresit dupa ce ghanezul s-a impiedicat singur. Sa zica mersi ca au fost salvati de Australia...
Si uite ca acolo unde lumea se astepta sa fie Anglia este Uruguay ... Bravo lor !
cat despre seminfinala, cred ca Olanda ii scoate, mai ales fara Suarez, sansa sud-americaniilor ar fi sa faca un meci excelent pe contraatac si sa exploateze la maximum fazele fixe, ca altfel nu prea-i vad bine contra portocalei
Si olandezilor le vor lipsi ceva oameni dinspre partea defensiva,pare-mi-se.Sigur,ofensiva portocalei o sa fie mult mai puternica,dar Forlan pare sa se descurce si singur.Apropos,ce sezon are Forlan!
Vor lipsi Van de Wiel si De Jong.
E ceva de speculat ![]()
Brazilia a facut cea mai buna repriza(prima) de la acest campionat, atat in atac cat si in aparare. Mergeau pasele si cu ochii inchisi intre cei trei, putea fi 3-0 la pauza si nu se supara nimeni, iar in aparare Robben si Van Persie fusesera anihilati. Insa, Melo a ales sa coaca portocalele si de acolo s-a dus totul de rapa. Si nu inteleg si nu cred ca am vazut vreodata o echipa sa pice in asa hal, incat sa nu mai poata lega o pasa, dupa ce in prima repriza au facut ce au vrut pe teren. In ceea ce priveste selectia, Dunga se bazeaza pe acesti jucatori de vreo doi ani incoace, am si spus inaintea turneului ca e aproape acelasi lot ca cel de la Cupa Confederatiilor. Iar azi, cu exceptia lui Dani Alves, a fost echipa tip cu care joaca de multa vreme. Nu a ales anumiti jucatori (Pato, Ronaldinho, Adriano, Diego) fiindca Dunga a vrut sa faca o echipa in care mijlocasii sa faca si faza defensiva, iar atacantii sa nu aiba burta si sa nu fie lenti. Si i-ar fi iesit daca lui Melo nu i-ar fi aparut niste erori in creier in repriza secunda.
Uruguay - Ghana, cel mai dramatic meci, unul care va ramane in memorie peste ani si care va fi amintit de fiecare data cand se va discuta despre mondialul din 2010. Nu stiu cati jucatori ar fi facut gestul lui Suarez, multi ar fi incercat cu capul si si-ar fi bagat-o in poarta. Echipele africane n-au avut niciodata portari cand a venit vorba de penalty-uri si asta s-a vazut.
Olanda - Uruguay va fi un meci echilibrat. Ambele echipe au jucatori de baza ce vor lipsi: Van der Wiel si De Jong, respectiv Fucile si Suarez. Posibil si Heitinga si Lugano, insa depinde de gravitatea accidentarilor.
P.S. N-am inteles daca vorbiti de Balonul de Aur de la sfarsitul anului sau despre cel de la sfarsitul mondialului. Daca e vorba de mondial, e devreme sa discutam deoarece cu siguranta ii va fi acordat unui jucator care va juca finala. Eu unul nu as acorda acest trofeu lui Robben sau Messi dintr-un singur motiv si anume: daca ii veti urmari foarte atent, o sa observati ca ambii dribleaza mereu in stanga pana nu mai pot si pana isi gasesc culoar sa traga la coltul lung de obicei. Am vazut faze cand ambii aveau culoar mult mai bun in dreapta si nu s-au dus in partea aia. Deja majoritatea jucatorilor au inceput sa-i invete si sunt blocati usor. Daca nu vor schimba ceva pentru noul sezon, nu-i vad sa mai straluceasca.
Eu unul nu as acorda acest trofeu lui Robben sau Messi dintr-un singur motiv si anume: daca ii veti urmari foarte atent, o sa observati ca ambii dribleaza mereu in stanga pana nu mai pot si pana isi gasesc culoar sa traga la coltul lung de obicei.
Chiar daca te prinzi este greu sa ii opresti pe cei 2.
Daca ai 2 aparatori de calitate(nu cum au avut slovacii) le poti face fata. De obicei se aseaza 2 sau chiar 3 in linie sau intr-o usoara scarita in partea stanga si nu mai au loc sa patrunda sau sa traga. A fost chiar azi o faza in prima repriza cand scapase Robben doar cu un brazilian(Bastos parca) si reusise sa obtina un culoar, dar alt brazilian a venit la recuperare din dreapta spre piciorul stang al olandezului si i-a furat mingea inainte sa suteze.
Un meci memorabil Uruguay-Ghana,ma bucur ca s-au calificat sud-americanii.Pacat ca nu va juca in semifinale Suarez...Ce sansa au avut ghanezii,le-a irosit-o Gyan...
Cred ca va fi o semifinala frumoasa,Olanda ar avea teoretic prima sansa,dar cine stie...Sper sa ajunga in finala Olanda! ![]()
Dunga am inteles si eu ca ar fi demisionat.S-ar parea ca inlocuitorul sau va fi Leonardo...Referitor la selectie,asta e,antrenorul stie mai bine,sau cel putin asa ar trebui,dar cred ca astazi in repriza a doua,cand au cazut inexplicabil brazilienii dupa autogolul lui Melo,poate ar fi fost nevoie de un jucator ca Ronaldinho...
Referitor la Balonul de aur,au avut un sezon foarte bun Sneijder si Robben,dar mi-e ca pana la urma tot Messi va lua trofeul.
P.S. Eu unul nu as acorda acest trofeu lui Robben sau Messi dintr-un singur motiv si anume: daca ii veti urmari foarte atent, o sa observati ca ambii dribleaza mereu in stanga pana nu mai pot si pana isi gasesc culoar sa traga la coltul lung de obicei.
Un argument foarte solid!Ar fi bine ca cei care se ocupa de decernarea Balonului sa tina cont de el... ![]()
Desi,din pacate pt tine,cu totul si cu totul altele sunt criteriile de decernare a acestui trofeu,printre care l-as sublinia pe cel mai important:performantele cu echipa de club si nationala.Daca Robben sau Messi castiga si Cupa Mondiala,probabil ca nu mai intereseaza pe nimeni pe ce parte isi fac driblingul. ![]()
Pt maine sper sa bata Argentina si Paraguay,desi aceasta din urma mai greu.Spania e totusi mult peste echipa sud-americana.Dar Argentina are sanse sa scoata Germania...
Astazi merg pe Argentina si Spania !
Un argument foarte solid!Ar fi bine ca cei care se ocupa de decernarea Balonului sa tina cont de el...Desi,din pacate pt tine,cu totul si cu totul altele sunt criteriile de decernare a acestui trofeu,printre care l-as sublinia pe cel mai important:performantele cu echipa de club si nationala.Daca Robben sau Messi castiga si Cupa Mondiala,probabil ca nu mai intereseaza pe nimeni pe ce parte isi fac driblingul.
Eu asa consider. Ca un jucator nu e complet daca face mereu acelasi dribling. M-am plictisit de cate goluri ale lui Robben am vazut sezonul asta exact ca cel din meciul cu Slovacia.
Iar eu vorbesc aici de premiul pentru cel mai bun jucator de la mondial. Nu au ce sa caute performantele de la club printre criterii. Daca Fifa tine cont de ele, e o prostie. Si daca e sa o luam asa, Robben a jucat doar 2 meciuri, iar Messi nu a marcat. Mai degraba i l-as acorda lui Forlan, Sneijder, Higuain, Ozil sau Villa (depinde cine va ajunge in finala).
Germania - Spania - urmatoarea semifinala.
Tripleta Ozil-Podolski-Muller e peste Messi-Higuain-Tevez. O sa vedeti maine de ce e important sa ai in echipa jucatori de forta, mai ales la mijloc.
Iar eu vorbesc aici de premiul pentru cel mai bun jucator de la mondial.
Iar eu intelesesem ca te referi la Balonul de aur,care-i numai unul,si anume ala de la sfarsitul anului.
Pt jucatorul mondialului sunt destui candidati,depinde si de cine va castiga Campionatul...
As vrea sa se califice Argentina,dar cred ca Germania e o nuca tare.Si asta o sa fie primul meci serios pentru argentinieni,ca pana acum n-au avut cine stie ce adversari.Asa e,germanii si mie mi se pare ca sunt mai tari la mijloc,un mijloc de mare travaliu,care face foarte bine ambele faze.Dar cine stie,poate va fi meciul lui Messi,poate va si marca. ![]()
Germania - Spania - urmatoarea semifinala.
Tripleta Ozil-Podolski-Muller e peste Messi-Higuain-Tevez. O sa vedeti maine de ce e important sa ai in echipa jucatori de forta, mai ales la mijloc.
Intr-un final suntem si noi pe aceasi lungime de unda. Ca individualitati, tripleta Argentinei este peste pustii Germaniei. Dar ca bloc sunt mult mai legati nemti. Plus ca in spatele lor este si Bastian Schweinsteiger, un jucator fenomenal. Si Maradona nu e antrenor.
Tare mi-e frica sa nu aveti dreptate. Cert e ca, daca nici argentinienii nu-i mai opresc pe nemti, nu prea mai are cine...
Nu ma intereseaza cine castiga in meciul Germania-Argentina atata timp cat una din ele cucereste cupa.
Stiu ca e la moda sa zici ca Argentina nu are antrenor, dar trebuie sa tinem cont ca ei au zburdat pe teren pana acum la mondiale. Totusi, poate stie si Maradona ceva. A fost atata timp cel mai bun jucator din lume, cred ca a "furat" si el ceva meserie de antrenor pe unde a lucrat pana acum.
Totusi, Tevez si Messi sunt imperiali, sunt 2 jucatori aproape completi. Alaturi de Higuain sau Milito vor face un atac greu de oprit pentru orice defensiva.
Cum pe nemti nu i-am suportat niciodata, fie la echipe de club, fie nationale, prefer sa se califice Argentina mai departe.
Eu unul nu sunt prea convins de calitatile lui Maradona ca antrenor.Nu spun ca nu stie nimic,ar fi culmea,dar cred ca altul putea face mai mult cu lotul pe care-l are Argentina...Bine,de multe ori cand ai un lot asa tare,cu multe vedete,e important sa stii sa-i tii in frau,lucru pe care pana acum Maradona l-a reusit,a stiut cum sa isi apropie jucatorii.
Si eu sper sa treaca de nemti Argentina,nici mie nu imi sunt prea simpatici acestia,desi acum joaca mai frumos ca altadata...