Ba sunt foarte informat
Oricum, abia astept optimile. Cine stie, poate incepem sa vedem si ceva fotbal...
Ba sunt foarte informat
Oricum, abia astept optimile. Cine stie, poate incepem sa vedem si ceva fotbal...
Urata atitudinea nemtilor dar, sa fim seriosi. Cine nu ar fi facut la fel?
Sarbii.
Asteptau rahatii sa dea gol Ghana ca sa nu joace cu Anglia.Ghanezii stateau sa nu primeasca gol , ca sa nu ii scoata Australia.
Pai asta e fotbal mai Dani?
Asta e fotbalul zilelor noastre?
Ma pis pe el si sper sa ii usuce in bataie si englezii si dobitocii aia de americani.
Ai dreptate,din pacate asa a ajuns fotbalul modern! ![]()
Iar referitor la englezi si americani,eu chiar cred ca vor merge mai departe amandoua... ![]()
Zici tu dar, in fotbalul de azi, nu ma mai astept de la nimeni sa nu se comprote exact la fel intr-o situatie de genul asta.
Ai zis bine: sa ne pisam pe fotbalul lor modern. Totul e de fapt o afacere.
E o rusine ca o nationala ca Germania, cu traditie in fotbal, a ajuns sa naturalizeze ghanezi sau brazilieni pentru a juca in nationala lor. Nationalele ar trebui sa fie formate din cei mai buni jucatori nascuti cu nationalitatea respectiva, nu jucatori care au primit cetatenia ulterior doar pentru a juca in nationala
Ai zis bine: sa ne pisam pe fotbalul lor modern. Totul e de fapt o afacere.
E o rusine ca o nationala ca Germania, cu traditie in fotbal, a ajuns sa naturalizeze ghanezi sau brazilieni pentru a juca in nationala lor. Nationalele ar trebui sa fie formate din cei mai buni jucatori nascuti cu nationalitatea respectiva, nu jucatori care au primit cetatenia ulterior doar pentru a juca in nationala
E o mizerie sportul asta ma.
A ajuns o mizeria. Rar vezi un meci de Doamne Ajuta!
Asta cu afacerea nu tine Caline. Si in NHL sau NBA se baga bani, dar acolo vezi daruire, vezi lupta dreapta. Emotii, pasiuni.
Aici ce?Iti cumperi chiloti cu CR9 si este fan. E o afacere proasta. Afacerile bune sunt in baschet, hochei sau rugby (lista e deschisa).
Sa fie clar : NU mai exista echipe nationale !
In cativa ani vom vedea jucatori pakistanezi in nationala Angliei, polonezi in cea a Irlandei , albanezi in cea a Italiei, marocani in cea a Spaniei, sarbi in cea a Ungariei si lista continua cat vrei tu.
Eu fac pariu cu tine ca o sa vedme in maxim 5 ani jucatori de culoare in nationalele scandinave.
Fotbalul a murit!
Ce dracu' ma, asta a suferit o depresie ma?
A baut o sticla de polar
@MoWeed
Destul de adevarat la partea cu naturalizariile, mai ales la Germania care in mod normal are de unde ...
Insa te asigur ca si in Romania, daca am avea straini de valoare sa zicem cat sa joace la nationala, dar care sa nu prinda echipele
nationale din tarile lor, ar fi naturalizati mai mult ca sigur, toti procedeaza pana la urma la fel, scopul pare sa scuze mijloacele
Lasa, ba, Maye, ca maine va fi o zi insorita din punct de vedere fotbalistic. ![]()
Hai sa nu-i judecam pe nemti si sa nu uitam ca prin 2002 sau 2003 (nu mai stiu exact), Danemarca a pus-o de un egal cu Suedia ca ambele echipe sa se califice si Italia sa ramana pe dinafara.
Cred ca a fost prin 2002 la campionatul mondial asiatic.
E o rusine ca o nationala ca Germania, cu traditie in fotbal, a ajuns sa naturalizeze ghanezi sau brazilieni pentru a juca in nationala lor.
Cred ca se rasuceste Adolf in mormant ... ![]()
Azi-maine vedem evrei in nationala Germaniei...
@Stryker
Stiu ca asa va fi, dar consider ca nationala Romaniei ar trebui sa fie pentru romani si numai pentru romani. Daca nu suntem in stare sa ne formam jucatori buni, asta este
Ia uite-i si pe astia.
Liderul partidului populist italian Liga Nordului, Umberto Bossi, aliat al Guvernului condus de Silvio Berlusconi, si-a cerut scuze, după ce a declarat că nationala Italiei "va cumpara" jocul impotriva Slovaciei de la Cupa Mondială din Africa de Sud.
"Cer scuze echipei nationale. A fost o glumă facută la Parlament. Dorinta mea este ca Italia să câștige titlul mondial. A fost doar o glumă asa cum fac oamenii care urmaresc fotbalul atunci cand sunt intre prieteni", a declarat Bossi agentiei Ansa.
Miercuri dimineață, presa italiană a prezentat pe larg declaratiile lui Bossi facute cu o seară inainte. "Vor cumpara jocul. Veti vedea, sezonul urmator vor fi jucatori slovaci care vor evolua la cluburi italiene", declarase Bossi, care este si ministrul italian pentru Reforme.
Pentru a-și asigura calificarea in optimile Cupei Mondiale, campionii mondiali en-titre trebuie neaparat să invingă Slovacia, joi, in ultimul meci din grupa F de la Cupa Mondială din Africa de Sud, după cele două remize impotriva Paraguay (1-1) si Noii Zeelande (1-1) .
Calificand aceste declaratii drept "ofensatoare", reprezentatntii Federatiei Italiene de Fotbal au adaugat că "de această dată Bossi a depășit limitele".
De cand febra fotbalul a cuprins Italia, reprezentantii Ligii Nordului nu au facut niciun secret din faptul că nu sprijină echipa nationala Comentatori de radio ai acestui partid chiar au aplaudat golul marcat impotriva Italiei de Paraguay. Fiul lui Bossi, Renzo, a declarat că nu va sprijini nationala Italiei, iar un alt ministru al Ligii Nordului a propus să fie redus bonusul ce revine primei reprezentative.
Lasa, ba, Maye, ca maine va fi o zi insorita din punct de vedere fotbalistic.
Hai sa nu-i judecam pe nemti si sa nu uitam ca prin 2002 sau 2003 (nu mai stiu exact), Danemarca a pus-o de un egal cu Suedia ca ambele echipe sa se califice si Italia sa ramana pe dinafara.
Cred ca a fost prin 2002 la campionatul mondial asiatic.
La Euro 2004. Aveau nevoie de 2-2 si exact atat a fost.
Si mai tin minte un meci din CL , cand jucatorii lui Galata parca pasau mingea. Si au pasat-o minute in sir.
Pacat de acest sport!
Mi-ar fi parut rau de sarbi daca ar fi jucat mai mult fotbal in cele 3 meciuri. Oricum, in seara asta am fost influentat si de pariul meu de la inceputul Mondialului, care spune ca din Africa cel mai departe va merge Ghana. ![]()
Nici mie nu mi se par normale toate naturalizarile astea de la nationale, tocmai pentru ca este vorba despre nationale, nu despre echipe de club.
Maye, sunt multe meciuri regizate si in NHL si NBA ¨in spirit comercial¨. Prea multe playoffuri evident dezechilibrate valoric se duc in meciul decisiv. La ei competitivitatea este afectata de cererea de senzational.
@ sabin
Cu ultima afirmatie, nu prea pot sa fiu de acord, mai ales daca te referi la NHL si NBA, acolo este altceva, nu se umbla cu manevre din astea
marsave, intelegeri intre doua echipe etc
si cum te-ai referit la playoffs, gandeste-te ca acolo orice echipa isi doreste sa incheie cat mai repede seria, pt ca apoi sa-si conserve energia pt urmatoarele partide ...
in fotbal este altceva, unele echipe fac egalul sau rezultatul respectiv, de frica sa nu riste sa piarda calificarea sau exact pt a obtine aceasta calificare, in sporturile americane, conteaza mai putin scorul cu care bate o echipa, atat timp cat castiga, sau invers scorul cu care pierde o echipa, atata timp cat pierde, ce conteaza este bilantul in clasament si scorul la general in playoffs
Maye, sunt multe meciuri regizate si in NHL si NBA ¨in spirit comercial¨. Prea multe playoffuri evident dezechilibrate valoric se duc in meciul decisiv. La ei competitivitatea este afectata de cererea de senzational.
Nu este asa.
Si daca ar fi asa , aia o fac pentru spectacol. Te atrag meciurile duse in decisiv.
Aici ce sa ma atraga?Mizeriile nemtilor si frica ghanezilor?
@Stryker
E posibil sa fiu eu subiectiv, deoarece nu prea ii am la inima pe americani, dar de mult mi se pare ca sunt facute jocurile televiziunilor, companiilor de publicitate, mai pe scurt intereselor comerciale. Intelegerile parca se fac intre mai multe echipe, si nu ma refer neaparat la echipe de baschet, hochei etc. Parerea asta mi-a fost confirmata de multe ori. Sunt niste fluctuatii de forma pe termen scurt mult prea dubioase, cel putin pentru mine. Spectacolul este frumos, dar isi pierde din valoare si din apreciere daca este fortat si nu lasat sa vina de la sine. Exagerez un pic si spun ca unoeri competitia sportiva este aceeasi ca in wrestling.
Bineinteles ca nici mie nu-mi place non combatul asta la fotbal, si de fiecare data cand o echipa recurge la asa ceva imi doresc sa piarda exact din cauza asta.
Asteptau rahatii sa dea gol Ghana ca sa nu joace cu Anglia.Ghanezii stateau sa nu primeasca gol , ca sa nu ii scoata Australia.
Ma pis pe el si sper sa ii usuce in bataie si englezii si dobitocii aia de americani.
Si eu sper sa se califice Anglia si SUA,dar mi-e teama ca va fi tocmai invers...
dar consider ca nationala Romaniei ar trebui sa fie pentru romani si numai pentru romani. Daca nu suntem in stare sa ne formam jucatori buni, asta este
La fel cred si eu.Daca nu avem jucatori romani de valoare,asta este,jucam cu ce avem,avem rezultatele pe care le avem.Ce-ar fi sa avem ca nemtii si noi vreo 7-8 nationalitati diferite in nationala?...N-am fost niciodata de acord cu naturalizarile astea.In ritmul asta unde se ajunge?Sa fie ca la echipele de club,care joaca de multe ori fara nici un jucator din tara pe care o reprezinta?Azi-maine o sa avem si nationale cu un prim"11" format doar din jucatori de alta nationalitate...Nu-i inteleg si pe nemti,cum de s-au compromis cu asemenea lucruri,ei care se credeau cea mai buna rasa...
sunt multe meciuri regizate si in NHL si NBA ¨in spirit comercial¨. Prea multe playoffuri evident dezechilibrate valoric se duc in meciul decisiv.
Nu stiu daca e asa...Nu cred sa fie regizate meciurile,mai ales in play-off...Barem astia lupta,fac spectacol mai mult decat in fotbalul asta modern.Nu vezi echipe asteptand finalul unui joc,fara sa mai atace...
Azi-maine o sa avem si nationale cu un prim"11" format doar din jucatori de alta nationalitate...Nu-i inteleg si pe nemti,cum de s-au compromis cu asemenea lucruri,ei care se credeau cea mai buna rasa...
Eu as merge si mai departe si as zice ca, in ritmul asta, pe viitor, jucatorii o sa ajunga sa joace pentru nationala care le poate oferi cel mai mult(ca numar de jocuri, rezultate sau chiar din punct de vedere financiar), chiar daca nu au nici o treaba cu tara respectiva
Eu as merge si mai departe si as zice ca, in ritmul asta, pe viitor, jucatorii o sa ajunga sa joace pentru nationala care le poate oferi cel mai mult(ca numar de jocuri, rezultate sau chiar din punct de vedere financiar), chiar daca nu au nici o treaba cu tara respectiva
Exact.Totul e posibil.Si nici nu m-ar mira foarte tare,avand in vedere ca astazi primeaza banii,sponsorii etc,in detrimentul fotbalului in sine.De multe ori se uita ca pana la urma e un joc,un sport si fotbalul...Cred ca sunt cazuri si acum cand un jucator a ales o nationala pentru renumele mai bun,pentru ca i-a oferit mai mult.Daca ne-am gandi un pic,sigur am gasi exemple,incepand chiar de la nemti... ![]()
Aia cu cea mai buna rasa e geniala. Ce nenorociti nemtii aia ca au bagat in echipa oameni de nationalitate germana si care si-au dorit sa evolueze pentru Germania... nu, frate, trebuiau sa faca analiza rasiala si sa vada care jucator e mai pur si mai arian si cu ala trebuiau sa joace...
Oameni buni, o echipa nationala nu reprezinta etnia majoritara a unei tari, ci tara in intregul ei. Ca daca ar fi fost asa, noi nu am fi jucat cu Baratki sau Boloni, ci i-am fi titularizat pe cei mai romani dintre romani.
Dupa Anglia-Germania, in optimi e foarte posibil sa mai avem Italia-Olanda si Portugalia/Brazilia-Spania.
Aia cu cea mai buna rasa e geniala. Ce nenorociti nemtii aia ca au bagat in echipa oameni de nationalitate germana si care si-au dorit sa evolueze pentru Germania... nu, frate, trebuiau sa faca analiza rasiala si sa vada care jucator e mai pur si mai arian si cu ala trebuiau sa joace...
Nu stiu daca asa se pune problema.Fiecare cu parerea lui...Aia cu cea mai buna rasa era mai mult asa,ca o referire la trecutul lor,cand erau foarte nationalisti,se credeau superiori tuturor...Daca tie ti se pare normala situatia actuala,asta e.De multe ori mi-e greu sa vad si o echipa de club care evolueaza fara nici un jucator din tara pe care o reprezinta.Dar sa vezi o nationala cu 7-8 titulari cu alte origini,nascuti in alte tari etc?...Nu e vorba de nationalitate,ci de origine.Vai ce neamt o fi,de exemplu,si Cacau...
Nu e tot aceeasi situatie cu Boloni sau Baratky,barem ei s-au nascut in Romania,nu in Brazilia sau Polonia...
Ar fi ceva sa joace si Olanda cu Italia.Sunt sanse foarte mari,doar sa termine Paraguay pe locul 1.Si sa se califice Italia!
...
Nu stiu daca asa se pune problema.Fiecare cu parerea lui...Aia cu cea mai buna rasa era mai mult asa,ca o referire la trecutul lor,cand erau foarte nationalisti,se credeau superiori tuturor...Daca tie ti se pare normala situatia actuala,asta e.De multe ori mi-e greu sa vad si o echipa de club care evolueaza fara nici un jucator din tara pe care o reprezinta.Dar sa vezi o nationala cu 7-8 titulari cu alte origini,nascuti in alte tari etc?...Nu e vorba de nationalitate,ci de origine.Vai ce neamt o fi,de exemplu,si Cacau...Nu e tot aceeasi situatie cu Boloni sau Baratky,barem ei s-au nascut in Romania,nu in Brazilia sau Polonia...
Ar fi ceva sa joace si Olanda cu Italia.Sunt sanse foarte mari,doar sa termine Paraguay pe locul 1.Si sa se califice Italia!
...
Baratki nu s-a nascut in Romania, ci in Imperiul Austro-Ungar. Era ungur de la mama lui si doar din intamplare s-a trezit in Romania. Mai mult, a jucat si pentru echipa nationala a Ungariei, cu mult inainte sa joace pentru a noastra. Ei, daca noua nu ne-a stat in gat si il consideram cel mai bun jucator roman interbelic, nu stiu de ce nemtii ar avea probleme cu Cacau, care joaca in Germania de 9 ani, are cetatenie germana, plateste taxe in Germania... doar pentru ca e negru?
Baratki nu s-a nascut in Romania, ci in Imperiul Austro-Ungar. Era ungur de la mama lui si doar din intamplare s-a trezit in Romania. Mai mult, a jucat si pentru echipa nationala a Ungariei, cu mult inainte sa joace pentru a noastra. Ei, daca noua nu ne-a stat in gat si il consideram cel mai bun jucator roman interbelic, nu stiu de ce nemtii ar avea probleme cu Cacau, care joaca in Germania de 9 ani, are cetatenie germana, plateste taxe in Germania... doar pentru ca e negru?
Vezi tu, Alexandru situatia e complet diferita. Brataki s-a nascut pe pamant care intre timp a devenit romanesc(din punct de vedere administrativ) si a primit automat cetatenie romaneasca atunci cand Transilvania s-a unit cu patria-mama.
Nu este cazul lui Cacau sau Boateng deoarece Germania nu a anexat nici Brazilia, nici Ghana.
De asemenea, acesti jucatori nu s-au nascut in Germania si nu au stramosi de origine germana.
Nationala ar trebui pastrata pentru acei jucatori care s-au nascut in Germania sau sunt descendentii unor etnici germani. Nu are nici o legatura cu rasa