FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cupa Mondiala 2010 - Africa de Sud

«1151617181950»
Maye16.06.2010 11:44

De curand.

Imi sta bine?

weedandweird16.06.2010 12:12

Viva Espagna! :thumbup:

Sper ca macar ei sa joace fotbal adevarat.

RobYnho16.06.2010 12:27

Nici daca murea ma-sa, nu plangea asa.

blindica16.06.2010 13:00
Nici daca murea ma-sa, nu plangea asa.

Plangea fiindca a iesit dintre granite fara sa vrea sa fuga.

David16.06.2010 15:28

Hai Elvetia! :bananadance:

blindica16.06.2010 15:58

Incredibil rezultat,daca la Internazionale am apreciat,acum,la turneul CM mi se pare lipsa de respect fata de fotbal sa stai cu fundul in poarta.

Dar si del Bosque parca a gresit,desi nici elvetienii nu se asteptau sa scoata ceva pozitiv din meci.

Iniesta,desi a fost accidentat chiar pe finalul de sezon,2 inchizatori,Pique in aparare,nu mi se par variante care trebuiau folosite.Ah daaa,si Fabregas-Torres pe banca...

Acum eu stiu...zic si eu...oricum se vor califica.

*Alecs*16.06.2010 16:00

Hopp Schwiiz! Hopp Schwiiz!

RobYnho16.06.2010 16:02

Cota 12. :))

Asta da surpriza. :D

Vlad Bogdan16.06.2010 16:06

Foarte bine. Inca 1 egal si se vor bate pentru locul 2.

David16.06.2010 16:19

Asta e cel mai bun rezultat din CM.Ca Germania a batut austarlieni,Olanda danezi si Argentina uruguayeni.Astia au batut o favorita!

predatorpulse716.06.2010 16:32

Si uite asa Spania confirma inca o data faptul ca sunt cam praf la cupe mondiale.

Meciul a semanat al naibii de mult cu ce a facut mourinho la barca odata ce a ramas in zece. Toti pe mijloc, aglomerat zona din fata careului la maxim, lasat adversarii sa zburde pe laterale pentru ca, chiar de centreaza nu au oameni foarte inalti acolo, si se aplica reteta asta 90 de minute. Elvetienii se multumeau si cu un 0-0 insa golul ala hilar din partea Spaniei a fost un fel de bonus.

Spania e deja eliminata de la mondial dupa mine. Daca iese pe doi in grupa(si sunt sanse foarte mari sa se intample asta) se intalnesc cu brazilia daca nu ma insel. Oricat de praf ar fi si brazilienii in acest moment(au jucat vreo 20 de minute fotball cu comunistii), ma indoiesc ca Spania pot sa-i bata.

valentin2day16.06.2010 16:35
Incredibil rezultat,daca la Internazionale am apreciat,acum,la turneul CM mi se pare lipsa de respect fata de fotbal sa stai cu fundul in poarta.

Dar si del Bosque parca a gresit,desi nici elvetienii nu se asteptau sa scoata ceva pozitiv din meci.

Iniesta,desi a fost accidentat chiar pe finalul de sezon,2 inchizatori,Pique in aparare,nu mi se par variante care trebuiau folosite.Ah daaa,si Fabregas-Torres pe banca...

Acum eu stiu...zic si eu...oricum se vor califica.

aici gresiti si voi

elvetienii n-au venit sa se apere dar pur si simplu nu puteau sa iasa din jumatatea lor pentru ca spaniolii presau si recuperau repede. Ce vroiai sa faca sa-i lase sa dea gol.

Spaniolii daca ii lasau sa mai iasa din jumatea lor aveau mai multe sanse sa dea gol decat cu tactica asta

David16.06.2010 16:57

Ce cuplu de nedespartit formeaza Puyol si Pique!

Maye16.06.2010 17:10

Death to modern football!

David16.06.2010 17:38

Dai un ban dar stai in fata. Elvetia nu a acceptat jumatati de masura in privinta nationalei si l-a angajat ca selectioner pe Otmar Hitzfield. Ok, i-a costat ,dar s-a vazut in meciul cu Spania ca banii nu au fost aruncati. Poate ca Romania ar trebui sa se uite putin in jur si sa ia exemplu.

4-4-1-1 a fost sistemul de joc al Elvetiei. Desi stia ca Pique si Puyol sunt doi stoperi care participa la faza de constructie, Hitzfield a decis sa mearga doar cu un atacant in zona lor, Nkufo. Totul pt a nu permite superioritate numerica pt adversari de la mijloc in sus. Derdiyok avea sarcina de a-l lua in marcaj pe Busquets, atunci cand Spania avea mingea (adica mai tot timpul ) ,iar mijlocasii laterali, Fernandes si Barnetta intrau mult in centru pt a nu le da superioritate ibericilor in acea zona. Lucrul asta lasa destul spatiu pt fundasii laterali spanioli, de care insa Ramos si Capdevilla nu au profitat. Xavi nu a fost nici el neglijat ,Huggel jucand mai adanc in fata apararii pt a-l lua in marcaj. Dublaj foarte bun si pe margini, unde aceiasi Barnetta si Fernandes cautau sa nu-i lase singuri pe fundasii laterali, Ziegler si Lichtsteiner, cu rapizii Silva si Iniesta.

Cu toata organizarea minunata a Elvetiei, cateva greseli mari de conceptie au facut ca Spania sa nu inscrie. Golul primit a fost mai degraba un carambol nefericit, dar faptul ca nu au reusit sa marcheze se datoreaza unor decizii proaste de pe banca. Mai intai sa vorbim despre sistemul de joc, 4-2-3-1 ,cu Villa in centrul atacului ,Iniesta si Silva pe flancuri, schimband intre ei. Xavi juca si el foarte sus, in spatele lui Villa, iar Alonso si Busquets erau in fata apararii.

Prima greseala nu a fost a antrenorului, ci a mijlocasilor centrali, Alonso si Busquets, care nu au reusit sa accelereze jocul si nu au facut nici o schimbare de directie pe tot parcursul meciului. Este stiut ca in fata unor aparari aglomerate, este indicat sa schimbi brusc, prin diagonale lungi, directia de joc. A doua greseala a fost impartita intre jucatori si antrenorul Del Bosque.Fundasii laterali nu au urcat sa sprijine atacul decat rar, desi aveau spatiu dat de faptul ca Barnetta si Fernandes strangeau mult in centru. Nu stiu daca antrenorul le-a cerut prudenta sau au fost ei incapabili sa urce pe culoarele pe care Iniesta si Silva le creeau prin taierile in interior. In fine, a treia gafa, exclusiv a antrenorului, a fost folosirea lui Xavi ca al doilea varf. Pozitia asta il prindea tot timpul cu spatele la poarta si nu isi putea pune in valoare ce are mai de pret: PASA DECISIVA.

Dupa pauza, la scorul de 1-0, gol Fernandes, selectionerul Spaniei a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca de la inceput in privinta lui Xavi: l-a trecut mijlocas central, alaturi de Alonso. A schimbat sistemul intr-un 4-4-2 ,scotandu-i pe Busquets si Silva si introducandu-i pe Torres si Navas. O mutare buna,macar datorita pozitionarii cu fata catre poarta a lui Xavi Hernandez, plus ca in teren erau acum doi atacanti in gura portii, odata cu intrarea atacantului lui Liverpool. Doar ca schimbarea sistemului i-a facut sa piarda un om la mijloc, iar cum Hitzfeld a pastrat modulul 4-4-1-1 ,Elvetiei i-a fost ceva mai usor sa blocheze jocul de pase al ibericilor. Inca odata Ramos si Capdevilla, fundasii laterali care ar fi putut debloca jocul echipei prin sarje ofensive ,au fost fricosi si nu au ajutat echipa.

Concluzie: Elvetia a meritat victoria, au fost extrem de bine organizati si au speculat pe contraatac situatiile ivite. Puteau invinge chiar mai categoric,dar Derdiyok a lovit bara. Spania a gresit ca a jucat cu Xavi atat de sus, s-a privat echipa de un coordonator. Nimic nu este pierdut, dar poate ca nu ar fi rau ca Del Bosque sa foloseasca din nou sistemul 4-1-4-1 si sa-l foloseasca si pe Iniesta ca mijlocas central.

tactic-zone.blogspot.com

red&blue_boy16.06.2010 18:36

Ce dezamagire si cu Spania...Toata lumea astepta de la ei spectacol...Si acum tremura si pentru calificare.Si Elvetia nu prea e de acuzat.Nu putea sa joace deschis cu Spania,care are individualitati mult mai bune,o posesie buna,i-ar fi curatat spaniolii.Asta e,scopul scuza mijloacele...

sabin130716.06.2010 20:16

Sudafricanii n-au reusit sa umple stadionul si acum incep sa plece inainte sa se termine meciul. Vuvuzistii astia nu merita mondiale.

Maye16.06.2010 20:21

Asa e Sabine.

Un Mondial cu tribunele goale arata ca dracu`.

blindica16.06.2010 20:22

O sa fie Diego Forlan golgeter-ul de la Mondiale? Din ce tara vedeti golgeter-ul? Germania?

Maye16.06.2010 20:23

Forlan sau Podolski.

*Alecs*16.06.2010 20:29

Ce bine imi pare ca au pierdut gazdele. Se pare ca e singura metoda pentru diminuarea zumzetului de albine. Sa nu se califice mai departe nicio echipa africana. Sa se duca cu totii acasa. Mancati-va ma si vuvuzelele!

Maye16.06.2010 20:32

Uruguay-ul arata foarte bine!

red&blue_boy16.06.2010 20:33

M-a bucurat victoria Uruguayului,contra vuvuzelelor...Sper ca maine sa ma bucure si Mexic! :)

O sa fie Diego Forlan golgeter-ul de la Mondiale? Din ce tara vedeti golgeter-ul? Germania?

As merge pe Klose sau Forlan...Sau Villa,daca isi revine Spania...

David16.06.2010 20:42

Sau Van Persie,sau Robben!

Alexandru H.16.06.2010 20:58
zidane.gif
«1151617181950»