Pai gandeste-te ca niste oameni au murit in '89, ca tu acum sa poti vota liber(desi a fost lovitura de stat, majoritatea oamenilor au fost acolo fara sa stie asta). Macar pentru a respecta sacrificiile lor ma duc la vot, chiar daca e anulat.
Pai gandeste-te ca niste oameni au murit in '89, ca tu acum sa poti vota liber(desi a fost lovitura de stat, majoritatea oamenilor au fost acolo fara sa stie asta). Macar pentru a respecta sacrificiile lor ma duc la vot, chiar daca e anulat.
ma gandesc si le respect sacrificiul insa crezi ca daca ei stiau ce se va alege din tara asta se mai sacrificau?
Toti au aceleasi chestii in programul lor , insa fiecare le denumeste cum vrea , le da o alta fata. Il votez pe Crin pentru ca nu vorbeste mai mult decat e cazul , pentru ca nu face totul la repezeala , pentru ca nu s-a aruncat cu totul in mocirla politica. A stat la locul lui desi a fost atacat de adversarii politici. Si daca ai vazut aseara la tvr 1 , a ocolit cat a putut subiectul Basescu si implicit atacurile asupra presedintelui. Insa pentru audiente el a fost fortat in cateva randuri sa vorbeasca poate si ce nu voia sa zica.
Asa de cuminte e Crin incat, la lansarea candidaturii a vorbit exclusiv despre Basescu si DELOC despre ce ar vrea sa faca.
Asa de super e Crin, incat a declarat fix ieri despre Iliescu faptul ca a fost un presedinte bun, aparator al Constitutiei.
Amice, Crin e o marioneta.
Iar pentru ceilalti liberali de aici: niste neni de prin comisiile economice de la Bruxelles au afirmat in urma cu ceva timp ca, intre 2000-2004, PSD a fost o guvernare mai degraba liberala, iar guvernarea Tariceanu a fost una evident de stanga.
In Romania nu se face politica, prieteni, ci trafic de influenta.
Faptul ca acest referendum este pus in aceeasi zi cu alegerile imi da de inteles ca este o stratagema electorala si este unul din multele motive pentru care nu o sa votez cu Basescu.
Asa, Mo, asa! Mama lor de imperialisti! Nu conteaza ce se vrea, este esential doar cum si cand se face. Cand Base i-a batut la cap inca de acum 3-4 ani cu asa ceva, parlamentarii au zis ca da, ca se vor ocupa. Cand le-a atras atentia la inceputul anului, au tinut-o langa cu idiotenia aia de dictatura. Acum, cand ii obliga sa faca efectiv ceva, nu numai sa dea din gura, iar nu-i bine, ca vrea sa speculeze electoral momentu'.
Bah, da' cand si cum vroiai sa ia cineva tauru' de coarne?
O astfel de masura ar fi fost speculata politic de oricine, oameni buni. Va mai amintiti cu integrarea in NATO si in UE, cand baietii de la UE le ziceau mafiotilor sa nu exploateze politic aceste succese, pentru ca este victoria intregii tari? Si ce ati auzit de la Nastase, Base, Tari si toti ceilalti in campania electorala?
Un lucru pe care am omis sa-l debitez in interventiile mele anterioare: politicile economice sunt dictate, in mare parte, de la Bruxelles. Oricine vine e obligat sa le urmeze, altfel ne taie aia fondurile si Guvernu' o beleshte. Si toti vor invarti contractele cu statu' ca pana acum, toti isi vor pune pilele idioate pe functii babane, stati calmi.
Cand/daca votati, cascati ochii la cum s-au miscat in ultimii ani. Nu va uitati la ce spun, uitati-va la ce au facut efectiv. Asta daca puteti trece dincolo de pelicula groasa de scandaluri si declaratii "incendiare".
@Vlad
Nene, cum ai putut sa iesi in strada in 2004? Sunt socat! De cate ori e nevoie sa te pacaleasca oamenii sa te trezesti?
Eu m-am bucurat ca am scapat de Nastase, dar am asteptat calm noua stapanire, neavand nicio emotie in ceea ce-i priveste. Stii cand am avut ceva sperante? Cand Tari inclina sa declanseze alegerile anticipate, avand sansa ca alianta aia sa aiba majoritate in Parlament. Numa' ca...
Da' lasa, ca oamenii o sa voteze cum trebuie, iar nea Aditza o sa fie pus ministru de interne (sau p-acolo), sa fie liniste in tara, cum era intre 2000 si 2004. Sa nu se auda nimic, nici macar cand Ciuvica era saltat de la km 0 al Revolutiei si dus direct in birou la tovarasu' sa dea explicatii de cum si-a permis el sa critice regimu' aflat democratic la putere...
Doamne, cand vom inceta sa asteptam sa-l vedem pe Iisus pe listele electorale? Vom vota intre doua rele inca vreo 30 de ani de acum incolo, pronostichez io.
Voi vota anti-PSD cu entuziasm si voi iesi din cabina de vot cu un chef nebun sa arunc in aer sedinta comuna a Parlamentului cu Guvernul si cu Presedintia.
@Lari: Crin nu e super , Crin nu e genial , dar cred ca e mai om ca ceilalti. Pentru mine asta conteaza.
Asa, Mo, asa! Mama lor de imperialisti! Nu conteaza ce se vrea, este esential doar cum si cand se face. Cand Base i-a batut la cap inca de acum 3-4 ani cu asa ceva, parlamentarii au zis ca da, ca se vor ocupa. Cand le-a atras atentia la inceputul anului, au tinut-o langa cu idiotenia aia de dictatura. Acum, cand ii obliga sa faca efectiv ceva, nu numai sa dea din gura, iar nu-i bine, ca vrea sa speculeze electoral momentu'.
Nu am zis ca initiativa nu este buna doar ca, daca motivatia era altruista, ar fi ales un alt moment pentru referendum. Oricum stia ca parlamentul nu va vota niciodata asa ceva si ca va fi nevoit sa faca el un referendum. Intrebarea mea e: daca vrea asta de atata timp de ce tocmai acum a ales sa faca referendumul?
Oricum, probabil m-ai inteles gresit. Eu o sa merg la referendum si o sa votez pentru reducerea numarului de parlamentari.
Doar ca devine obositor si enervant sa vezi ca in tara asta se face ceva doar cand este campanie electorala sau in perioada premergatoare. In rest guvernantii nostri nu fac altceva decat sa se certe intre ei pentru ciolan.
O astfel de masura ar fi fost speculata politic de oricine, oameni buni. Va mai amintiti cu integrarea in NATO si in UE, cand baietii de la UE le ziceau mafiotilor sa nu exploateze politic aceste succese, pentru ca este victoria intregii tari? Si ce ati auzit de la Nastase, Base, Tari si toti ceilalti in campania electorala?
Doar pentru ca toti se comporta asa, nu inseamna ca asta este automat si normal
Cand/daca votati, cascati ochii la cum s-au miscat in ultimii ani. Nu va uitati la ce spun, uitati-va la ce au facut efectiv. Asta daca puteti trece dincolo de pelicula groasa de scandaluri si declaratii "incendiare".
Pai tocmai de aia zic eu ca nu prea avem cu cine vota
Cel mai bine ar fi sa iasa Antonescu. Ar fi un presedinte minoritar. Si fostul partid comunist si Partidul Lu' Dictatoru' ar trebui sa faca pe dracu in patru si sa pupe fundul de PNL ca sa intre iar la putere. Ca, daca pierd puterea, ii phute dracu. Mai ales pe base.
Daca iasa prin vreun miracolo Antonescu, sper sa nu se alieze pnl ul cu nimeni si sa conduca cu minoritate. Sa vada lumea atunci adevarata fata a politicienilor din PDSR si PLM
Adriane, orice candidat va castiga alegerile, presedintele va fi sustinut de o minoritate. Asta pentru ca nici un partid nu are 50% in Parlament.
Si s-a vazut in ultimii ani cat de mult rezista aliantele politice la noi in tara(PDL-PNL sau PSD-PDL)
Mo, pentru a ajunge la normalitate, mai avem multe de facut. Trebuie s-o luam in ritm de melc, in mortzii lor.
D-aia si spuneam ca voi vota anti-PSD: imi este groaza ca tara asta ar putea fi guvernata de Nastase, Vanghelie, Hrebe, Mazare sau Dragnea. Nu ca e mai bine cu altii, nu ma crede idiot (din motivu' asta
), doar ca, fara nenorocitii astia, avem sanse sa facem un alt pas mic inspre normalitate. Nu e sigur (ce poate fi sigur cu lepre precum Base&comp.?), insa avem ceva sanse.
Uite, fa o paralela intre unde eram in 2004 si unde suntem acum, din toate punctele de vedere (lasa, bah, autostrazile, unde te crezi?
). Vei avea ceva surprize placute.
Cel mai bine ar fi sa iasa Antonescu. Ar fi un presedinte minoritar. Si fostul partid comunist si Partidul Lu' Dictatoru' ar trebui sa faca pe dracu in patru si sa pupe fundul de PNL ca sa intre iar la putere. Ca, daca pierd puterea, ii phute dracu. Mai ales pe base.
Crin o sa fie minoritar la fel cum e Johannis independent.
Prietene, cum crezi ca a guvernat Tariceanu? Lasa ca-ti improspatez eu memoria: si-o trageau pe la colturi cu PSD si faceau schimb de sfere de influenta iar la TV se dadeau mari dusmani.
Eu sper sa-i ridice justitia pe toti, nu numai pe Base, dar, ma rog, poate avem pareri diferite.
Vezi ca liberalul de Crin isi trimite bezele cu Iliescu oricand are prilejul.
Aaa, si vezi ca Patriciu decide care-i smecheria in PNL (tot el l-a pus pe Crin presh(edinte), adica baiatu' ala care l-a convins pe Nastase sa-l ierte de-o datorie de vreo 400 de milioane de euro, pe care ii platim noi, din buzunarul nostru. Pentru ca nea Dinu sa faca linistit afaceri, ce gatu' ma-sii...
Daca iasa prin vreun miracolo Antonescu, sper sa nu se alieze pnl ul cu nimeni si sa conduca cu minoritate. Sa vada lumea atunci adevarata fata a politicienilor din PDSR si PLM
Adriane, esti de-o naivitate...
Repet: din perspectiva masurilor economice luate, guvernarea Nastase a fost de dreapta, iar cea a lui Tariceanu, de stanga. Traiasca politica romaneasca!
Nu poate exista Guvern minoritar in Romania, suntem mult prea primitivi pentru asa ceva. Aici se guverneaza prin schimburi de sfere de influenta, prin smecherie, prin contracte cu statu', prin SRI.
Crede-ma, cand vorbesti despre raul care l-a facut psd tarii astea de-a lungul vremii nu-mi zici nimic nou. Ii detest aproape la fel de mult cum il detest pe Jiji(in fond, la fel ca ciobanul, ei distrug ceva la care eu tin).
Nu stiu de unde ai avut tu impresia ca te cred idiot dar situatia nu sta nicidecum asa.
Eu tot ma intreb, de ce noi trebuie sa o luam in ritm de melc iar alte tari care au scapat de comunism in 1989 sunt acum inaintea noastra din toate punctele de vedere? Eu mi-am pierdut increderea in actuala clasa politica, sunt convins ca toate partidele mari isi urmaresc doar interese personala si imbogatirea anumitor persoane.
Adriane, orice candidat va castiga alegerile, presedintele va fi sustinut de o minoritate. Asta pentru ca nici un partid nu are 50% in Parlament.Si s-a vazut in ultimii ani cat de mult rezista aliantele politice la noi in tara(PDL-PNL sau PSD-PDL)
Ce minoritate visezi in momentul cand PDSR-ul s-a aliat cu PLM-ul dupa alegeri?
Crezi ca le e greu sa o faca din nou.
Frate, alianta nu a tinut datorita alegerilor. Cum mai puteau Base si Geoana sa candideze fara inamicul principal? In cine mai dadea Geoana? In cine mai dadea Base?
Geoana are voturi pt ca lumea il uraste pe base.
Base are pt caa lumea uraste PDSR-ul.
Si fratilor, sa nu credeti ca e vreo greseala, numele partidului lui geoana e PDSR. PSD-ul e un partid foarte vechi. Are o vechime de peste 100 de ani si nu are nimic in comun cu psd-ul de acum. Asta e tot pdsr-ul dar deghizat. Ca sa mai scape de comunism, desi tot culoarea rosie ii conduce.
Cat despre PDL, puteti sa ii spuneti PLM, ca porcaria aia nu e partid, e un grup de oameni cu aceleasi interese.
Acum cateva zile, in timp ce se strangeau semnaturi, am fost abordat de un Ultras PLM-ist.
L-am intrebat sa imi zica care e doctrina partidului lui. A inceput cu faze de genul "plm-ul face autostrada(de parca altii care ar fi venit ar distruge-o) si aduce investitori in cj ca sa putem lucra noi". Dar doctrina?
"Eee...asta conteaza pentru tine?"
Am mai presat un pic, s-a intors si a plecat strigand peste umar "eu am facut 6 ani de stiinte politice". La care eu i-am zis "ai facut degeaba daca te duci doar pentru putere". S-a uitat un pic la mine, asa amenintator, ca era cu inca 2 tipi langa el(cocalari din aia cu par facut cu placa si haine stramte si dinti lipsa in gura) si cand a vazut ca fac 3 pasi catre el s-a intors si a plecat.
Asa sunt toti, exact ca ala. Doar niste morcovari care cauta sa le fie lor bine. Nu le place sa fie amenintati, nu le place sa fie luati la intrebari. Singurul care chiar se apropie de doctrina partidului sau e Antonescu. Fara suparare. Dintre toti, el e cel mai credibil candidat.
Nu stiu de unde ai avut tu impresia ca te cred idiot dar situatia nu sta nicidecum asa.
![]()
Eu tot ma intreb, de ce noi trebuie sa o luam in ritm de melc iar alte tari care au scapat de comunism in 1989 sunt acum inaintea noastra din toate punctele de vedere? Eu mi-am pierdut increderea in actuala clasa politica, sunt convins ca toate partidele mari isi urmaresc doar interese personala si imbogatirea anumitor persoane.
Pentru ca aia chiar au tinut sa faca ceva pentru tara lor, iar romanii si bulgarii nu se pot mandri decat cu vilele lor, cu masinilor lor, cu banii lor.
Ne-a spalat pe creiere in ultimul hal comunismu', iar efectele se vor simti inca vreo 3 decenii cel putin.
Ce minoritate visezi in momentul cand PDSR-ul s-a aliat cu PLM-ul dupa alegeri?Crezi ca le e greu sa o faca din nou.
Frate, alianta nu a tinut datorita alegerilor. Cum mai puteau Base si Geoana sa candideze fara inamicul principal? In cine mai dadea Geoana? In cine mai dadea Base?
Asa este, dar alianta aia va fi o alianta fragila in care fiecare partid va cauta sa anuleze proiectele initiate de partenerul de alianta. Si, apoi, cu un an inainte de urmatoarele alegeri, alianta se va destrama din nou.
Deci ar fi doar o alianta de ochii lumii. In realitate, presedintele si guvernul ar fi sustinute tot de o minoritate.
Apropo de autostrazi, trebuia sa-l intrebi pe ala de ce la noi e pretul cel mai mare din UE pentru km de autostrada desi mana de lucru e printre cele mai ieftine.
Pentru ca aia chiar au tinut sa faca ceva pentru tara lor, iar romanii si bulgarii nu se pot mandri decat cu vilele lor, cu masinilor lor, cu banii lor.
Ne-a spalat pe creiere in ultimul hal comunismu', iar efectele se vor simti inca vreo 3 decenii cel putin.
Din pacate, mai intai trebuie sa se destepte oamenii de rand, oamenii care de 20 de ani voteaza promisiuni demagogice, oamenii care inca il mai vad pe Iliescu drept un mare roman si un salvator al neamului, oamenii a caror vot este cumparat cu 1kg de zahar si o sticla de ulei.
Trist este ca, pana se va intampla acest lucru, tanara clasa politica va fi educata tot de cei vechi...
Apropo de autostrazi, trebuia sa-l intrebi pe ala de ce la noi e pretul cel mai mare din UE pentru km de autostrada desi mana de lucru e printre cele mai ieftine.
Nu stiu aia treburi din astea. Aia sunt doar niste lachei, niste pupincuristi care se dau pe langa politicieni ca sa manance resturile de la masa superbogatilor in speranta ca pot ajunge si ei mari.
Discutam cu o cunostinta mai de mult. Era un neica nimeni, un loser. Dar imi zicea ca are ta-su ceva pile pe nu stiu unde si il baga asistent la ceva politician in Bucuresti. Sa care si el documente, sa faca cumparaturi, etc. Ca asa ajungi acolo sus. Asa gandesc toti. Habar nu au economie sau politica sau management. Ii intereseaza doar sa le fie lor bine.
Tot asa, cu o ultrasa plm-ista, tot adunatoare de voturi, am intrebat-o daca stie de datorita pe care o are Romania la FMI. Cand i-am zis ca e 77 mld dolari, a ramas masca. Nu se astepta. A zis ca trebe, ca e criza, ca e nu stiu ce...dar tot cu base voteaza ca el e calea!
Sunt spalati pe creier si prosti.
Nu ai ce sa le faci.
p.s. schimba-ti mah poza ca ma irita photobucketul ![]()
@VladNene, cum ai putut sa iesi in strada in 2004? Sunt socat! De cate ori e nevoie sa te pacaleasca oamenii sa te trezesti?
Doream sa scap de Nastase,Cozmanca,Serban Micky Spaga,lista poate continua....
Cum au asteptat mamaie si tataie pe americanii aia asa sper si eu!
La ceva mult mai bun,nu pentru mine ci pentru copiii mei. Noi am cam fost o generatie de sacrificiu. Sper ca ei sa nu mai treaca prin ce trecem noi. E greu de crezut ca aceste lucruri se vor intampla. Nu vreau sa-mi educ copiii sa fure,sa minta sau sa calce pe cadrave. Ci sa fie corecti in vitata cu toata lumea.
Dar cand Parlamentul a ajuns o afacere de familie,cand Presedentia se imparte doar intre niste grupuri care se infrupta din poporul roman.....
M-am dus cu un amic la o sedinta PNL mai demult la organizatia Bucuresti,era Ludovic presedintele.A inceput sa-mi spuna amicul asta al meu :"il vezi pe ala?..ala este nepotul deputatului PNL X,ala este verisorul lui Z,aia este fiica lui Y". Toti tinerii aia penelisti urmeaza sa preia fraiele de la neamurile lor...
Ce sanse mai avem??????? Ce sansa?????????
Sa fii parlametar este o meserie in ziua de azi pentru care te pregatesti de mic. Si este o meserie exclusivista. Cand va fi pus cineva pe liste pentru competenta sa?????
Ai vazut ce s-a intamplat la euro-parlamentare????
Ai vazut cum o familie intreaga dicteaza in PSD? Ilie Sarbu,Daciana,Ponta Micky Mouse?
Traian-Elena fiica....
Mitrea cu sotia.
Crin cu sotia
Sunt foarte multe exemple!!!
Cumnatul lui Geoana ia de la o banca de stat bani cu nemiluita.
Cum au fost numiti ministrii in guverne?????
Crezi ca putem reusi in tara asta????
1.S-au simplificat procedurile pentru redobandirea cetateniei romane si s-a obtinut cresterea numarului de burse pentru studentii din republica Moldova.2.Votul uninominal
3.Crimele comunismului au fost condamnate in mod direct
4.A fost introduse pensia minima garantata.
5.Romania este membra cu drepturi deplina a UE.
Mai vrei?
1.Aici probabil ai dreptate. Nu cunosc situatia.
2.Din cate tin eu minte, referendumul privind votul uninominal nu a trecut, adica nu a fost votat de 50%+1 din numarul de persoane cu drept de vot. E drept ca cei care s-au prezentat (27%), au votat in favoare introducerii uninominalului, iar guvernul a tinut cont si a schimbat legea privind alegerea parlamentarilor.
3.Comunismul a fost condamnat, ca sa vezi, de catre un "fost" comunist, ceea ce din punctul meu de vedere a fost o demagogie.
4.Pensia minima garantata a fost introdusa de catre Guvern (Ministerul Muncii ce a apartinut PSD), nicidecum de catre Presedentie.
5.Romania nu este membra UE datorita lui Basescu, ci datorita intregii clase politice deoarece cu totii au fost de acord ca singura speranta pentru tara este integrarea euro-atlantica, si in acest sens, au introdus reformele necesare aderarii, facand in acelasi timp lobby la celelalte cancelarii europene. E drept ca pe tratatul de aderare apare semnatura lui si a lui Tariceanu.
Mai ai? ![]()
M-am dus cu un amic la o sedinta PNL mai demult la organizatia Bucuresti,era Ludovic presedintele.A inceput sa-mi spuna amicul asta al meu :"il vezi pe ala?..ala este nepotul deputatului PNL X,ala este verisorul lui Z,aia este fiica lui Y". Toti tinerii aia penelisti urmeaza sa preia fraiele de la neamurile lor...
Buna dimineatza, nene Vlade! O cafea, ceva? Sau mai bine o vodka, sa te destinzi nitel? ![]()
Ce sanse mai avem??????? Ce sansa?????????
O sa inaintam la sfertul vitezei UE, asa cum ne e firea de mii se ani: deprindem imediat nemerniciile, iar la decenta ne ia generatii intregi.
Sa fii parlametar este o meserie in ziua de azi pentru care te pregatesti de mic. Si este o meserie exclusivista. Cand va fi pus cineva pe liste pentru competenta sa?????
Sper ca stranepotii mei sa prinda chestia asta.
Ai vazut cum o familie intreaga dicteaza in PSD? Ilie Sarbu,Daciana,Ponta Micky Mouse?
Traian-Elena fiica....
Mitrea cu sotia.
Crin cu sotia
Sunt foarte multe exemple!!!
Eu vad ca sunt inca multi oameni - chiar si cei tineri! - care se lasa convinsi cu destula usurinta de baietii astia.
Cum vrei sa avem sanse in conditiile astea?
Stii cati sunt care afirma senin ca sunt de stanga sau de dreapta? M-as cracana de ras daca n-ar fi tragic. Din pacate, inca suntem la capitolul "Daca se da la TV, inseamna ca asa e".
Cum au fost numiti ministrii in guverne?????
Datorita experientei si capacitatii lor. De a manui sfere de influenta cat mai tari.
Crezi ca putem reusi in tara asta????
Ce sa reusim? ![]()
Procesul este extrem de lent. Singura noastra sansa, nene Vlade, sunt oameni ca tine, care isi educa de mici copiii sa fie civilizati. Daca astfel de oameni vor reusi sa le inoculeze copiilor si impulsul de a elimina din societate "elementele becalesti" inca de la primele simptome, cam peste 100 si ceva de ani va exista si sansa ca romanii sa fie cu adevarat mandri de aceasta natie.
Paranoia e boala naturală a șefilor de stat. Vine la câtăva vreme după investire și nu se mai dă dusă decât pe patul de moarte. Cei care izbutesc să stea departe de ea sunt puțini și, de obicei, trec neobservați. Ceilalți sunt mai norocoși. Ei reușesc să rămână in istorie cu tot cu diagnostic și cu tratament.
Gândiți-vă acum la președinții României. La toți patru. Vi se pare că e vreunul care să fi scăpat de formele ușoare ale acestei, să-i zicem, dispoziții mintale? Vi se pare că a stat vreunul departe de tendința de a persevera in propriile judecăți și convingeri fără nici o intenție de a verifica valabilitatea lor sau de erori de judecată cauzate de premise subiective, deși raționamentul este logic ? Vi se pare că a existat măcar unul care să nu fi manifestat neîncredere in ceilalți, suspiciune, supraestimare de sine sau mania persecuției ? Vorbesc serios: vi se pare că am avut până acum un președinte neatins de acest flagel insidios, un om care să-și judece echilibrat semenii cu alte păreri decât ale lui și să vorbească senin, fără să se răfuiască cu dușmani imaginari in aproape fiecare frază? Mie, nu.
Dar asta nu mă ingrijorează deloc.
În fond, avem de-a face cu o boală profesională pe care organismul public a invățat să o suporte. E un soi de vărsat de vânt, o boală a copilăriei democratice, din care corpul social invață imunitatea.
Ceea ce mă ingrijorează sunt bolile trupului. Oamenii care au fost, sunt și doresc să fie președinți ai României au avut și au tendința de a-și trece sub tăcere patologia organismului. Ceaușescu a fost bolnav la cap in mare măsură fiindcă a fost bolnav la corp. Diagnosticul lui, centrat pe un diabet insulinodependent, era un amestec de hipertensiuni și reumatisme care-i surpa increderea in propria veșnicie și-l făcea să privească chiorâș la toți oamenii sănătoși. Virușii, colesterolul și hipertensiunea au făcut parte din conspirațiile care doreau să-l lichideze și asta i-a alimentat delirul distructiv.
Despre operațiile lui Ion Iliescu am aflat intotdeauna după ce au fost făcute și intotdeauna după ce era deja președinte. Niciodată inainte și niciodată destul. La fel despre operațiile lui Traian Băsescu.
Firește că există o limită a intimității personale și o frontieră a secretului de stat, dar există și o limită a insecurității publice. Eu vreau să știu că președintele e sănătos fizic pentru că asta mă face increzător in capacitatea lui de a judeca optim. Dacă președintele are o suferință cronică sau acută, aș vrea s-o știu fiindcă asta poate influența capacitatea lui de a lua decizii corecte. Siguranța de sine și echilibrul lui psihic se pot duce pe copcă dacă transaminazele, hemoglobina sau trombocitele nu sunt OK.
Doi dintre candidații la președinție, Sorin Oprescu și Traian Băsescu, au un trecut medical agitat, cu afecțiuni cronice și intervenții chirurgicale. Nu avem un raport oficial, sincer și complet asupra lor. Crin Antonescu fumează. Traian Băsescu fumează de rupe și bea, se zice, zdravăn. Aceste activități euforice suprapuse peste stresul viitoarei funcții ii supun la riscuri. Și așa mai departe. Nimănui nu i-a trecut prin cap să introducă examenul medical ca o condiție a candidaturii. După bolnavii care ne-au condus urmează bolnavii care vor să ne conducă. Visez la o Românie in care președinții să fie sănătoși tun și bolnavi doar de paranoia.
1.Nimic nu ma face sa cred ca cel unicameral va functiona mai bine decat cel bicameral , dar macar stiu ca nu mai platim incompetenta asa scump.2.Din moment ce celalalt partid din coalitie a avut mandatele de la agricultura,sanatate,educatiei,muncii,mediului si afacerilor externe , nu as mai spune ca doar pdl a condus tara asta si a guvernat-o.
1. Sper sa nu ma insel, dar din ce stiu eu exista chiar un proiect al Parlamentului European prin care statelor membre UE sa li se recomanda adoptarea parlamentelor bi-camerale. In alta ordine de idei, de ce nu putem avea doua camere si 300 de parlamentari? 100 de senatori si 200 de deputati sau orice alte numere?
2. Nu am spus niciodata ca pdl a condus solo, dar cand ai pe mana jumatate + din ministere si premierul si majoritate in parlament, e de porc sa sustii ca de fapt altii au condus si pe tine nu te-au lasat sa-ti impui masurile.
In 2004 nu doar l-am votat pe Traian Basescu,ci m-am dus in Piata Constitutiei si m-am bucurat ca boul pentru alegerea lui.Imi este foarte greu sa aleg pe cineva anul acesta. Imi este foarte greu. Dupa 5 ani de dezamagiri ,nu voi mai suporta inca 5 ani. L-am urmarit in acesti ani pe presedintele ales de mine si i-am studiat comportamentul. Nu trebuie sa fii Mafalda pentru a descoperi adevaratul caracter al presedintelui. Nu-i acuz nici pe Geoana,nici pe Antonescu (deocamdata) pentru situatia actuala pentru ca nu ei au carmuit tara . Il acuz pe presedintele in functiune care mi-a inselat asteptarile,care m-a mintit cu promisiunile lui. Cu siguranata,daca imi voi da votul pentru altul (nu pentru Basescu) voi pati la fel. Dar macar incerc.
eu macar nu am fost in piata ![]()
O groaza de legi, O GROAZA sunt inca pierdute prin sertare numeroaselor comisii si comitzii de la cele doua camere.
Nu e nicio diferenta intre cele doua camere, dpdv al functionalitatii. E ca si acum si avea doi sefi care si-ar da cu parerea asupra aceleiasi chestii.
Hai s-o luam usor. teoretic, una din camere este consultativa si are menirea de a dezbate temeinic legile propuse, iar cea de-a doua este executiva (parca asa-i zice) si, dupa alte discutii si consultari, da avizul final.
Repet, daca te deranjeaza numarul mare de parlamentari, de ce te-ar deranja un parlament bi-cameral cu 300 de oameni?
O groaza de legi sunt pierdute si pentru ca premierul poc vine cu un pachet de legi de importanta uriasa pe care isi asuma raspunderea! El si grupuletul lui de "experti" propun ceva la care nu ai voie sa zici art. cutare nu e bun, zici doar da sau nu! Ori lucrul asta ce face, nu cumva submineaza insasi institutia? pentru ca tu vii si impui legile de importanta majora si lasi spre dezbatere doar cacaturile ca legea picnicului in locuri publice...
iti dau si eu exemplu de 3 lucruri bune pe care le-a facut Base.1. Condamnarea comunismului in parlament
2. Libertatea presei
3. Initierea referendumului
1. lol
ca si cum hitler ar condamna national-socialismul pentru a mai avea 10 ani de putere deplina in Germania
2. double lol
Libertatea presei e garantata in primul rand de statutul Romaniei in Europa, de tratatele la care am aderat. Spune-mi un singur presedinte de stat membru al UE care ar indrazni macar sa faca pe nebunul in ceea ce priveste libertatea mass-media. Sau poate te referi la libertatea a lua cu japca telefonul unei jurnalista sau acela de a gratula un intrag grup de oameni care practica aceasta meserie cu apelativul "cacanari".
3.
))))) si atat.
1- acel domn "pletos" cum ii spun toti de la verzi
bun ala, remus Cernea!
1.Aici probabil ai dreptate. Nu cunosc situatia.2.Din cate tin eu minte, referendumul privind votul uninominal nu a trecut, adica nu a fost votat de 50%+1 din numarul de persoane cu drept de vot. E drept ca cei care s-au prezentat (27%), au votat in favoare introducerii uninominalului, iar guvernul a tinut cont si a schimbat legea privind alegerea parlamentarilor.
3.Comunismul a fost condamnat, ca sa vezi, de catre un "fost" comunist, ceea ce din punctul meu de vedere a fost o demagogie.
4.Pensia minima garantata a fost introdusa de catre Guvern (Ministerul Muncii ce a apartinut PSD), nicidecum de catre Presedentie.
5.Romania nu este membra UE datorita lui Basescu, ci datorita intregii clase politice deoarece cu totii au fost de acord ca singura speranta pentru tara este integrarea euro-atlantica, si in acest sens, au introdus reformele necesare aderarii, facand in acelasi timp lobby la celelalte cancelarii europene. E drept ca pe tratatul de aderare apare semnatura lui si a lui Tariceanu.
Mai ai?
1. Votul uninominal a trecut, ca urmare anul trecut ai votat persoana, nu partidul
2. Comunismul trebuia condamnat din 1990, dar nu a avut cine. Cine trebuia sa condamne, a chemat minerii sa ne rupa capul. pentru faza asta, il voi respecta pe base mereu
3. Romania a intrat in ue, nu datorita lui base, nici a guvernului si nici a clasei politice. Am intrat in ue datorita noua, a poporului, si nicidecum a "clasei politice"
In alta ordine de idei, din cuvintele pe care le-ai scris, se intelege ca esti un fan psd. Eu as vrea sa te-ntreb, cum poti simpatiza cu un partid din care fac parte:
1. Nastase, cel care a luat spaga milioane de euro pentru a vinde rompetrol, si care este cercetat ca face trafic international de obiecte de arta
2. Iliescu, "omul" responsabil cu masacrarea oamenilor in 90-91
3. Mitrea alaturi de Hrebenciuc, oamenii din umbra ai psd-ului implicati in scandaluri uriase
4. Vanghelie, un analfabet si anagramat notoriu
Vezi ca Romania era singurul stat fost comunist din europa care nu condamnase comunismul. Ca si nazismul, care a facut zeci de milioane de morti, comunismul trebuie condamnat, si ulterior interzis, ca si nazismul. In ce priveste libertatea presei, vezi ca in primul rand, libertatea de exprimare (aici intra si libertatea presei) este garantata de Constitutia Romaniei, iar in al doilea rand, inainte de basescu, cat timp a fost gasca psd la putere, nimeni nu comenta la adresa puterii, sau nu iti mai aduci aminte? Ceea ce a facut basescu cu telefonul, eu personal ii dau dreptate. de ce? ca orice om, si presedintele are dreptul la viata privata iar ce a facut tarfulita de la antene, este hartuire. Nu uita ca reactia lui base a venit dupa ce in prealabil a rugat-o de mai multe ori sa renunte, ca el nu da niciun interviu.
as putea sa mai scriu, dar am o lene de ma doare...asa ca, Salutare
Hai s-o luam usor. teoretic, una din camere este consultativa si are menirea de a dezbate temeinic legile propuse, iar cea de-a doua este executiva (parca asa-i zice) si, dupa alte discutii si consultari, da avizul final.
Aha, deci unii studiaza, le spune altora ce si cum, iar ailalti voteaza. Mie nu mi se pare deloc stufos, e o chestie super practica. Tie?
Repet, daca te deranjeaza numarul mare de parlamentari, de ce te-ar deranja un parlament bi-cameral cu 300 de oameni?
Nu ma deranjeaza in niciun fel propunerea ta. Ideea e ca la noi, dupa Revolutie, lucrurile au luat-o in jos, nu in sus, cum ar fi trebuit. Deci: daca exprienta ne arata ca astia-s niste putori ordinare, hai sa-i reformam.
Faza e, repet, ca sunt o groaza de legi care stagneaza pe la zeci comisii, care au zeci de presedinti, platiti cu sporuri mega-nesimtite etc.
Nu mai spun ca majoritatea parlamentarilor iau rar cuvantul in plen si, cand o fac, bat apa-n piua cu tampenii demagogice.
Nu, nene. Vot uninominal si parlament unicameral: cine isi arata competenta, are toate sansele sa fie reales. Cine nu, la munca. Asta e ideea.
O groaza de legi sunt pierdute si pentru ca premierul poc vine cu un pachet de legi de importanta uriasa pe care isi asuma raspunderea! El si grupuletul lui de "experti" propun ceva la care nu ai voie sa zici art. cutare nu e bun, zici doar da sau nu! Ori lucrul asta ce face, nu cumva submineaza insasi institutia? pentru ca tu vii si impui legile de importanta majora si lasi spre dezbatere doar cacaturile ca legea picnicului in locuri publice...
Chestia cu asumarea raspunderii a fost facuta de Boc in monentul in care PDL si PSD se tiganeau ca la usa cortului si dupa ce PSD s-a retras de la guvernare. Boc a facut asta pentru a nu fi acuzat ca promoveaza legi cretine: "nu va convine legea? Pica Guvernul si faceti ce vreti!". In situatia respectiva, chiar cred ca e ok ce-au facut. Si, cu toate astea, tot au fost o groaza de tampenii prin legile alea. De ce? Pentru ca le e frica de moarte de alegeri anticipate, pentru ca ii doare-n gaoz, pentru ca ei muncesc, nu gandesc.
Evident ca dezbaterea publica a fost de toata jena si ca totul a fost facut ca la bisnita: mai lasa Andronescu, mai lasa Miclea, hai sa ne vindem marfa.
Marius, normal ca e o tampenie faza cu asumarea in Parlament si cu tot circul de rigoare. Insa ce legatura are asta cu Parlamentul unicameral?
Ia sa ne gandim ca, dupa vreo 2-3 legislaturi, oamenii chiar ajung sa voteze oamenii care au dovedit competenta. Nu cresc sansele sa nu mai apara prin Guvern tot felul de imbecili?
Teoretic, da. Practic, o sa ne mai ia ceva sa ne miscam si noi...
Libertatea presei e garantata in primul rand de statutul Romaniei in Europa, de tratatele la care am aderat. Spune-mi un singur presedinte de stat membru al UE care ar indrazni macar sa faca pe nebunul in ceea ce priveste libertatea mass-media. Sau poate te referi la libertatea a lua cu japca telefonul unei jurnalista sau acela de a gratula un intrag grup de oameni care practica aceasta meserie cu apelativul "cacanari"
Adrian Nastase negocia intrarea Romaniei-n UE si-l salta pe Ciuvica de la Universitate pe motiv ca a criticat regimu'. Sa-ti amintesc modul in care respira presa intre 2000-2004?
Daca iese Geoana presh, sa vezi atunci liniste in mass-media. Ca doar asta vrea, a si zis-o: "Haideti sa facem liniste in tara si sa terminam cu sursa certurilor din tara asta, Traian Basescu".
Mai stii cine zicea asta prin 2000? Jean Padureanu.
1. Votul uninominal a trecut, ca urmare anul trecut ai votat persoana, nu partidul2. Comunismul trebuia condamnat din 1990, dar nu a avut cine. Cine trebuia sa condamne, a chemat minerii sa ne rupa capul. pentru faza asta, il voi respecta pe base mereu
3. Romania a intrat in ue, nu datorita lui base, nici a guvernului si nici a clasei politice. Am intrat in ue datorita noua, a poporului, si nicidecum a "clasei politice"
In alta ordine de idei, din cuvintele pe care le-ai scris, se intelege ca esti un fan psd. Eu as vrea sa te-ntreb, cum poti simpatiza cu un partid din care fac parte:
1. Nastase, cel care a luat spaga milioane de euro pentru a vinde rompetrol, si care este cercetat ca face trafic international de obiecte de arta
2. Iliescu, "omul" responsabil cu masacrarea oamenilor in 90-91
3. Mitrea alaturi de Hrebenciuc, oamenii din umbra ai psd-ului implicati in scandaluri uriase
4. Vanghelie, un analfabet si anagramat notoriu
Eu cred ca tu citesti printre randuri sau citesti doar ce-ti convine. De unde pana unde ai ajuns tu la concluzia ca sunt "fan psd"? Unde ai citit tu ca votul uninominal nu a trecut? Eu am scris ca nu a trecut REFERENDUMUL. Si da ... crimele comunismului trebuiau condamnate, dar nu de catre un fost comunist. Ce ai facut tu pentru a intra in UE?
Eu cred ca tu citesti printre randuri sau citesti doar ce-ti convine. De unde pana unde ai ajuns tu la concluzia ca sunt "fan psd"? Unde ai citit tu ca votul uninominal nu a trecut? Eu am scris ca nu a trecut REFERENDUMUL. Si da ... crimele comunismului trebuiau condamnate, dar nu de catre un fost comunist. Ce ai facut tu pentru a intra in UE?
In primul rand te rog sa spui 1 nume de politician care nu a avut nicio treaba cu comunismul. Apoi, nu te supara, dar eu asa am inteles din ce ai scris, ca esti fan psd. daca nu esti, ura si la gara, chiar nu ma intereseaza. In al doilea rand, chestia cu ue. Am facut ce a ai facut si tu si altii: am fost la servici, mi-am platit darile la stat etc. Daca nu exista putere financiara in ro nu mai intram in ue nici in 10 ani, cam asa vad eu lucrurile..
plm, eu in primul tur votez anti-Gigi. Adica pe cel care e mai apropiat de cioban in sondaje, cu care se lupta pentru locurile 5-6-7 (cel mai probabil vadim)... In turul 2 ma mai gandesc... mi-e cam scarba de politica/politicieni.