FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Politica

«1234536»
Marius27.10.2009 19:54
Da , poate momentul nu e potrivit.Dar iti spun din surse sigure ca si atunci se milita pe ideea aceasta.

P.S. Daca se facea referendumul la europarlamentare,cati dintre oameni ar fi zis ca ii face campanie Elenei Basescu?iti spun eu...foarte multi!

Se vorbeste de multisor de acest reducerea numarului de parlamentari, dar s-a trecut la procesul concret abia in momentul in care lucrul asta a putut fi folosit ca o locomotiva electorala pentru tovaras.

Vezi tu maye ce e deranjant? O sleata de pungasi ordinari s-a trezit acum ca sunt prea multi parlamentari. Aceeasi ceata a realizat si ca institutia parlamentului este prea stufoasa in organigrama si ca s-ar face treaba si cu o camera in loc de doua.

Trecem peste faptul ca un parlament bicameral asigura, cel putin in teorie, o mai buna cernere a initiativelor legislative, o imbunatatire rezultata in urma discutiilor intre oameni abilitati, dar sa vii tu, un partid care de ani de zile iti bati joc de parlament, si sa-mi spui ca vrei eficientizezi institutia nu e cam de porc?

pdl e la guvernare de la precedentele alegeri, cu o pauza data guvernul tariceanu2. Ori pana acum domnii portocalii nu s-au gandit ca parlamentul e ineficient? Pana acum nu s-au gandit ca promovarea obscena a legilor prin asumari de raspundere si ordonante submineaza, aproape ireversibil, autoritatea parlamentului?

cum naiba sa mai votez eu niste porci de calibrul asta?

macar fesenei' lui geoana au avut bunul simt sa nu propuna asta...

1on27.10.2009 20:28

Băsescu 17

Antonescu 17

Hunor 10

:crazy: -10

Geoană -15

Oprescu -17

:shit: -22

Înainte eram fan Băsescu, dar el a girat (și condus) guvernul Boc și s-a ales praful. Așa că o să-l votez pe Antonescu.

Adrian27.10.2009 20:39

Eu o sa votez cu cainele meu, Coco. Il consider mult mai capabil de a conduce tara decat boii care se dau acum pe la teve.

p.s.

Mircea Geoana 0 Crin Antonescu 36 George Becali 1 Sorin Oprescu 12 Corneliu Vadim Tudor 4

Traian Basescu -4 Kelemen Hunor -7

Eu, cand nu sunt drogat/alcoolist/huligan/extremist/rasist, mai sunt si liberal.

andrei_ionete27.10.2009 21:12

Spuneti-mi va rog, 5 lucruri bune/admirabile facute de Basescu in 5 ani de mandat! Personal, ii salut gestul de a nu recunoaste , in numele Romaniei, independenta provinciei Kosovo. In rest...

BTW...Rezultatul testului a fost C.V. Tudor (in nici un caz nu l-as vota; omu-i cultivat, n-am ce sa zic, dar gura il strica) urmat de Geoana si Antonescu, iar la polul opus, Base si GB. Dar...in primul tur ii voi da votul lui Antonescu:) steagro

bodanelu27.10.2009 21:42

toate ca toate.. dar eu cu cine votez?

Lari27.10.2009 21:58
Da' flota, unde e flota?(asta daca tot zici ca e mai cu mot pe langa ceilalti)

Felicitari, Antena 3 a castigat!

Prietene, hai sa-ti povestesc un episod haios de pe la mijlocul anilor '90:

Basescu si Petre Mihai Bacanu sunt invitati la o emisiune TV. PMB vine cu aceeasi acuzatie, Base vine cu un vraf de acte, pe care le arata camerei de luat vederi. Ce sa vezi? Semnatura lui pe vanzarea flotei nu aparea decat in situatii care nu a influentat direct acel gest. Ba mai mult, Treinel vine si spune ca acea flota nu era decat o adunatura de fiare care abia pluteau si ca Romania trebuia sa faca ceva sa innoiasca flota comerciala, numeroase vase aflandu-se intr-o stare de degradare evidenta.

Dupa ce Base e luat la 11 m vreo juma' de ora si raspunde prin documente oficiale, ii arunca aluia: "Toata lumea stie ca sunteti cel mai mincinos ziarist, iar eu ma bucur ca, in aceasta seara, am dovedit acest lucru" (ceva de genu'). Aceea a fost ultima emisiune TV la care a participat PMB in calitate de analist.

Nu mi-a povestit nimeni chestia asta, am vazut-o cu ochii mei.

Asta ca sa nu mai spun ca nici PSD nu a putut dovedi faza cu flota in anii de glorie ai neo-stalinismului de p-aci, 2000-2004. De altfel, Base le-a si spus ca el s-ar bucura sa se judece pe tema asta cu statul roman pe la Strasbourg, pe undeva...

Pentru dezaxati, repet ce am spus pe acest topic, nitel mai hacana: Base este o lepra, insa este bine sa discernem intre adevar si propaganda. Asta daca vrem...

Adrian27.10.2009 22:12
toate ca toate.. dar eu cu cine votez?

Cu cainele meu, Coco.

Maye27.10.2009 22:18
@Maye

Fara suparare dar referendumul asta, desi este o initiativa laudabila, are scop, in principal, electoral. De fapt, cam toata campania PDL-ului se bazeaza pe acest referendum, toate afisele cu Basescu contin date despre acest referendum.

Nu e nicio suparare.

Nu vad de ce un lucru rau ca se bazeaza pe acest referendum?Si daca ai impresia ca e chiar asa...atunci pe ce se va baza campania pt turul 2?

AG27.10.2009 22:28

eu zic k base o sa iasa presedinte, asta si vreau,dar nu ma duk la vot, nu m-am dus pana acuma,si daca ma duk,citez pe cineva din paginile anterioare, scriu **** Gigi pe bilet

Maye27.10.2009 22:38

@Marius

Se vorbeste de multisor de acest reducerea numarului de parlamentari, dar s-a trecut la procesul concret abia in momentul in care lucrul asta a putut fi folosit ca o locomotiva electorala pentru tovaras.

Eu cred ca s-a trecut in momentul oportun la aceasta solutie si iti dai seama care il consider eu momentul oportun.Problema ca oricand ar fi fost organizat acest referendum s-ar fi spus ca e folosit pt ai spori popularitatea/voturile lui Basescu.

Vezi tu maye ce e deranjant? O sleata de pungasi ordinari s-a trezit acum ca sunt prea multi parlamentari. Aceeasi ceata a realizat si ca institutia parlamentului este prea stufoasa in organigrama si ca s-ar face treaba si cu o camera in loc de doua.

Aici nu vad nimic gresit.Poate nu am inteles eu dupa o zi agitata :)

Trecem peste faptul ca un parlament bicameral asigura, cel putin in teorie, o mai buna cernere a initiativelor legislative, o imbunatatire rezultata in urma discutiilor intre oameni abilitati, dar sa vii tu, un partid care de ani de zile iti bati joc de parlament, si sa-mi spui ca vrei eficientizezi institutia nu e cam de porc?

Ai spus bine...in teorie.Dar Romania nu face parte din aceasta lume , noi suntem in alta lume.Din punct de vedere politic , partidele se preacurvesc si cred cu tarie ca nu mai exista un partid pur , cel putin ca si doctrina si orientare .Nu stiu in ce masura PDL si-a batut joc de parlament.Eu cred ca intr-o oarecare masura importanta a fost taman invers.

pdl e la guvernare de la precedentele alegeri, cu o pauza data guvernul tariceanu2. Ori pana acum domnii portocalii nu s-au gandit ca parlamentul e ineficient? Pana acum nu s-au gandit ca promovarea obscena a legilor prin asumari de raspundere si ordonante submineaza, aproape ireversibil, autoritatea parlamentului?

PDL nu a guvernat tara!Tara nu a fost guvernata in ultimele 9 luni.Nu stiu de ce nu se pricepe?PSD e in campanie din decembrie 2008 si atacurile la adresa lui Basescu dureaza chiar si de mai mult timp.Alianta din noiembrie 2008 a fost cea mai mare greseala si eu recunosc asta.

Mai spun ceva cu tarie , acest Parlament in forma actuala si organizationala si politica nu va functiona!

cum naiba sa mai votez eu niste porci de calibrul asta?

Nu iti spune nimeni sa votezi cu acesti porci , ci doar sa votezi . E un simt civic.

macar fesenei' lui geoana au avut bunul simt sa nu propuna asta...

eee...aici gresesti.Ei s-au opus referendumului si ti-ai dat seama si de ce...

Înainte eram fan Băsescu, dar el a girat (și condus) guvernul Boc și s-a ales praful. Așa că o să-l votez pe Antonescu.

Cum spunea un prieten de al meu:Daca moare o capra in Tecuci e doar vina lui Basescu.Daca se sinucide un emo boy in Berceni e vina lui Basescu.Daca se rupe un prezervativ la Sighetu Marmatiei e vina lui Basescu.

De ce nu e vinovat Basescu?

Spuneti-mi va rog, 5 lucruri bune/admirabile facute de Basescu in 5 ani de mandat!

1.S-au simplificat procedurile pentru redobandirea cetateniei romane si s-a obtinut cresterea numarului de burse pentru studentii din republica Moldova.

2.Votul uninominal

3.Crimele comunismului au fost condamnate in mod direct

4.A fost introduse pensia minima garantata.

5.Romania este membra cu drepturi deplina a UE.

Mai vrei?

Marius27.10.2009 22:46
Ai spus bine...in teorie.Dar Romania nu face parte din aceasta lume , noi suntem in alta lume.Din punct de vedere politic , partidele se preacurvesc si cred cu tarie ca nu mai exista un partid pur , cel putin ca si doctrina si orientare .Nu stiu in ce masura PDL si-a batut joc de parlament.Eu cred ca intr-o oarecare masura importanta a fost taman invers.

PDL nu a guvernat tara!Tara nu a fost guvernata in ultimele 9 luni.Nu stiu de ce nu se pricepe?PSD e in campanie din decembrie 2008 si atacurile la adresa lui Basescu dureaza chiar si de mai mult timp.Alianta din noiembrie 2008 a fost cea mai mare greseala si eu recunosc asta.

Mai spun ceva cu tarie , acest Parlament in forma actuala si organizationala si politica nu va functiona!

Nu iti spune nimeni sa votezi cu acesti porci , ci doar sa votezi . E un simt civic.

1. Daca parlamentul bicameral nu functioneaza din cauza partidelor politice, in totalitatea lor, ce te face sa crezi ca cel unicameral va functiona, avand aceiasi actori in prim-plan. Daca se pleaca de la premisa ca nici cel unicameral nu va functiona, de ce facem schimbarea de dragul schimbarii? Cumva pentru a atrage voturi in dreptul tovarasului aparator al banului public si asupritor al parlamentarului hot?

2. Din moment ce pdl si-a impus panarame de oameni la nuti la turism, adriean la economie, berceanu la transporturi, pitzi la MTS sau pe fatuca aia din ploiesti la sefia CD inseamna ca a guvernat tara, indiferent ce imi spui tu. Atat timp cat un maimutoi ca boc a fost 9 luni prim-ministru, pdl a guvernat. Restul e campanie electorala.

3. de votat probabil votez, dar inca nu m-am decis daca anulez buletinul sau stampilez acolo un nume.

Maye27.10.2009 23:01
1. Daca parlamentul bicameral nu functioneaza din cauza partidelor politice, in totalitatea lor, ce te face sa crezi ca cel unicameral va functiona, avand aceiasi actori in prim-plan. Daca se pleaca de la premisa ca nici cel unicameral nu va functiona, de ce facem schimbarea de dragul schimbarii? Cumva pentru a atrage voturi in dreptul tovarasului aparator al banului public si asupritor al parlamentarului hot?

2. Din moment ce pdl si-a impus panarame de oameni la nuti la turism, adriean la economie, berceanu la transporturi, pitzi la MTS sau pe fatuca aia din ploiesti la sefia CD inseamna ca a guvernat tara, indiferent ce imi spui tu. Atat timp cat un maimutoi ca boc a fost 9 luni prim-ministru, pdl a guvernat. Restul e campanie electorala.

3. de votat probabil votez, dar inca nu m-am decis daca anulez buletinul sau stampilez acolo un nume.

1.Nimic nu ma face sa cred ca cel unicameral va functiona mai bine decat cel bicameral , dar macar stiu ca nu mai platim incompetenta asa scump.

2.Din moment ce celalalt partid din coalitie a avut mandatele de la agricultura,sanatate,educatiei,muncii,mediului si afacerilor externe , nu as mai spune ca doar pdl a condus tara asta si a guvernat-o.

3. Ar fi mai bine daca ai pune pe un nume.Asa de dragul deplasarii :)

bossy27.10.2009 23:33

Parerea mea!

Daca Basescu va fii reales,suntem terminati....sincer,nici nu vreau sa ma gandesc.

Am vazut si auzit pe multa lume zicand ca din cauza pensionarilor Basescu va fii reales....cea mai mare prostie pe care poate s-o gandeasca un om.

Daca Basescu va fii reales,va fii din cauza tinerilor,nu a pensionarilor,pentru ca nu pensionarii ar trebui sa faca "legea",nu ei sunt viitorul tarii,ci tinerii......

Tinerii sunt singurii vinovati de o eventuala realegere a lui Basescu,pentru ca pur si simplu multora nu le pasa,dar daca majoritatea tinerilor ar merge la vot si ar gandii putin logic,(dupa parerea mea) ar fii imposibil ca Basescu sa fie ales din nou.

Dar cum spune si titlul topicului: "Dar...eu Cu Cine Votez?"......adevarul e ca.....nu prea ai cu cine.

Oricum,cert este ca avem nevoie de o schimbare,iar daca schimbarea asta nu se va produce curand,tara asta se va ruina.

1on27.10.2009 23:43
Oricum,cert este ca avem nevoie de o schimbare,iar daca schimbarea asta nu se va produce curand,tara asta se va ruina.

Ce mă amuză replicile de genul ăsta. Țara asta e deja in ruină pentru că nu s-a schimbat nimic de 20 de ani incoace.

vlad28.10.2009 05:58

In 2004 nu doar l-am votat pe Traian Basescu,ci m-am dus in Piata Constitutiei si m-am bucurat ca boul pentru alegerea lui.

Imi este foarte greu sa aleg pe cineva anul acesta. Imi este foarte greu. Dupa 5 ani de dezamagiri ,nu voi mai suporta inca 5 ani. L-am urmarit in acesti ani pe presedintele ales de mine si i-am studiat comportamentul. Nu trebuie sa fii Mafalda pentru a descoperi adevaratul caracter al presedintelui. Nu-i acuz nici pe Geoana,nici pe Antonescu (deocamdata) pentru situatia actuala pentru ca nu ei au carmuit tara . Il acuz pe presedintele in functiune care mi-a inselat asteptarile,care m-a mintit cu promisiunile lui. Cu siguranata,daca imi voi da votul pentru altul (nu pentru Basescu) voi pati la fel. Dar macar incerc.

Enervant este nu ca Antenele stau in capul lui Basescu (desi se perinda foarte multi sustinatori ai PDL-ului pe acolo pentru drepturi la replica) ci ca televiziunea care ne ia bani cu japca din buzunar face lobby pentru presedinte. Tot timpul se nimereste sa faca transmisiuni "ad-hoc", exact la baile de multime.

Si Mircea Geoana este acelasi material cu TB. Nici in Crini nu am incredere (cat l-am injurat cat a condus MTS-ul). Despre ceilalti candidati nici nu deschid subiectul.

Traian Basescu nu ne-a pacalit doar pe noi ci si pe apropiatii lui,de care s-a folosit pentru a-si atinge scopurile. Dupa aia i-a mazilit fara niciun fel de scrupule.(astea nu sunt povesti pentru ca a patit-o si-un prieten foarte bun. A fost persoana publica,nu-i dau numele.

N-am nimic cu portocalii (i-am votat) . Si membrii marcanti ai partidului sunt aproape (am zis aproape pentru ca de la politiceni te poti astepta la orice,nu la o relatie sincera) prieteni cu ...... unul dintre parintii mei (nu dau numele lor pentru ca imi este teama ) Am mai scris eu ceva pe aici ,nu despre politica si m-a sunat cineva si mi-a zis "Ce-ai facut ma? Ai scris despre ce ti-am povestit eu pe fcsteaua?:"

Membrii respectivi sunt ministrii in cabinetul Boc si au mai fost ministrii si inainte. Iar unul dintre ei putea fi premier. Dar a plans cineva atunci la TV.

Grea alegere pentru votul asta!

PS Nu am votat niciodata PSD-ul,nu mi-au placut liberalii. I-am detestat pe taranisti din motive personale. Cu PRM-ul nu ma dau nici daca am nevoie de Xanax fara reteta. Sa vedem ce se intampla pana pe data de 22 noiembrie.

Maye28.10.2009 06:38
In 2004 nu doar l-am votat pe Traian Basescu,ci m-am dus in Piata Constitutiei si m-am bucurat ca boul pentru alegerea lui.

Imi este foarte greu sa aleg pe cineva anul acesta. Imi este foarte greu. Dupa 5 ani de dezamagiri ,nu voi mai suporta inca 5 ani. L-am urmarit in acesti ani pe presedintele ales de mine si i-am studiat comportamentul. Nu trebuie sa fii Mafalda pentru a descoperi adevaratul caracter al presedintelui. Nu-i acuz nici pe Geoana,nici pe Antonescu (deocamdata) pentru situatia actuala pentru ca nu ei au carmuit tara . Il acuz pe presedintele in functiune care mi-a inselat asteptarile,care m-a mintit cu promisiunile lui. Cu siguranata,daca imi voi da votul pentru altul (nu pentru Basescu) voi pati la fel. Dar macar incerc.

Enervant este nu ca Antenele stau in capul lui Basescu (desi se perinda foarte multi sustinatori ai PDL-ului pe acolo pentru drepturi la replica) ci ca televiziunea care ne ia bani cu japca din buzunar face lobby pentru presedinte. Tot timpul se nimereste sa faca transmisiuni "ad-hoc", exact la baile de multime.

Si Mircea Geoana este acelasi material cu TB. Nici in Crini nu am incredere (cat l-am injurat cat a condus MTS-ul). Despre ceilalti candidati nici nu deschid subiectul.

Traian Basescu nu ne-a pacalit doar pe noi ci si pe apropiatii lui,de care s-a folosit pentru a-si atinge scopurile. Dupa aia i-a mazilit fara niciun fel de scrupule.(astea nu sunt povesti pentru ca a patit-o si-un prieten foarte bun. A fost persoana publica,nu-i dau numele.

N-am nimic cu portocalii (i-am votat) . Si membrii marcanti ai partidului sunt aproape (am zis aproape pentru ca de la politiceni te poti astepta la orice,nu la o relatie sincera) prieteni cu ...... unul dintre parintii mei (nu dau numele lor pentru ca imi este teama ) Am mai scris eu ceva pe aici ,nu despre politica si m-a sunat cineva si mi-a zis "Ce-ai facut ma? Ai scris despre ce ti-am povestit eu pe fcsteaua?:"

Membrii respectivi sunt ministrii in cabinetul Boc si au mai fost ministrii si inainte. Iar unul dintre ei putea fi premier. Dar a plans cineva atunci la TV.

Grea alegere pentru votul asta!

PS Nu am votat niciodata PSD-ul,nu mi-au placut liberalii. I-am detestat pe taranisti din motive personale. Cu PRM-ul nu ma dau nici daca am nevoie de Xanax fara reteta. Sa vedem ce se intampla pana pe data de 22 noiembrie.

Interesant ce spui tu aici.De astfel de opinii avem nevoie :)

O sa realizezi pana pe 22 ca altul n-avem.

Lari28.10.2009 07:30

O groaza de legi, O GROAZA sunt inca pierdute prin sertare numeroaselor comisii si comitzii de la cele doua camere.

Nu e nicio diferenta intre cele doua camere, dpdv al functionalitatii. E ca si acum si avea doi sefi care si-ar da cu parerea asupra aceleiasi chestii.

Romania are printre cei mai multi numar de parlamentari pe cap de locuitor din UE.

Cred ca era suficient si un singura chestie din cele de mai sus ca sa se voteze pentru un Parlament unicameral.

Pe mine ma doare-n shiptz ca cineva isi face lobby politic pe chestia asta (in orice tara s-ar fi intamplat asa ceva, da-ti-o-ncolo de treaba...), pe mine ma intereseaza ca pot diminua, prin votul meu, nu numai numarul hotilor, ci si birocratia din tara asta.

choli28.10.2009 07:56
Spuneti-mi va rog, 5 lucruri bune/admirabile facute de Basescu in 5 ani de mandat! Personal, ii salut gestul de a nu recunoaste , in numele Romaniei, independenta provinciei Kosovo. In rest...

BTW...Rezultatul testului a fost C.V. Tudor (in nici un caz nu l-as vota; omu-i cultivat, n-am ce sa zic, dar gura il strica) urmat de Geoana si Antonescu, iar la polul opus, Base si GB. Dar...in primul tur ii voi da votul lui Antonescu:) steagro

iti dau si eu exemplu de 3 lucruri bune pe care le-a facut Base.

1. Condamnarea comunismului in parlament

2. Libertatea presei

3. Initierea referendumului

Robinson Rufay Zapata28.10.2009 08:33

Votez Crin Antonescu. De ce? Pentru ca m-am saturat ded gura mare si de stilul totalitar a lui Base , pentru ca nu-l suport pe comunistul de Geoana , pentru ca vreau ca Gigi sa se impusete singur si pentru ca vreau ca Vadim sa nu mai paraseasca spitalul. Si pentru ca vreau ca Kelemen sa plece de unde ii e natia

Lari28.10.2009 08:41

Crin?

Spuneti-mi si mie, va rog, 3 chestii pe care le are in program Crin ca presedinte.

ytse jam28.10.2009 08:44
2. Libertatea presei

corect. presa are atata libertate, incat aproape toate trusturile au pus tunurile pe el, iar asta ma face sa tin cu Basel si mai mult (sa tin, nu sa il votez, pt ca nu am sa votez pe nimeni... poate pe nenea ala pletos, cine stie). in era Nastase nu nu exista asa ceva. atunci toata lumea avea o tinta foarte clara, si erau cu totii constienti ca nu e bine sa te pui cu "puterea"

Robinson Rufay Zapata28.10.2009 08:50
Crin?

Spuneti-mi si mie, va rog, 3 chestii pe care le are in program Crin ca presedinte.

Toti au aceleasi chestii in programul lor , insa fiecare le denumeste cum vrea , le da o alta fata. Il votez pe Crin pentru ca nu vorbeste mai mult decat e cazul , pentru ca nu face totul la repezeala , pentru ca nu s-a aruncat cu totul in mocirla politica. A stat la locul lui desi a fost atacat de adversarii politici. Si daca ai vazut aseara la tvr 1 , a ocolit cat a putut subiectul Basescu si implicit atacurile asupra presedintelui. Insa pentru audiente el a fost fortat in cateva randuri sa vorbeasca poate si ce nu voia sa zica.

w1tek28.10.2009 08:55

si totusi , am mai vazut 2 persoane care candideaza destul de retinute.

1- acel domn "pletos" cum ii spun toti de la verzi

2- un domn mai diplomat , nu am retinut de unde este..

Toata lumea , geoana , base , crin..

Ganditi-va la tinerete ;)

MoWeed28.10.2009 09:25
Nu vad de ce un lucru rau ca se bazeaza pe acest referendum?Si daca ai impresia ca e chiar asa...atunci pe ce se va baza campania pt turul 2?

Pai in turul 2 va fi mai simplu, cel mai probabil va ramane el cu Geoana. Si multi il vor alege ca fiind raul mai mic.

Cat despre parlamentul bicameral, de obicei un partid/o alianta are majoritatea atat in Camera Deputatilor cat si in Senat. Legile care le doresc conducatorii acelui partid vor trece oricum.

Asa ca reducerea numarului de parlamentari este o initiativa buna(daca ar fi dupa mine as desfiinta cu totul Parlamentul, si-asa in astia 20 de ani parlamentarii nu s-au ocupat decat de propria persoana) pentru ca ar reduce atat birocratia cat si costurile. Faptul ca acest referendum este pus in aceeasi zi cu alegerile imi da de inteles ca este o stratagema electorala si este unul din multele motive pentru care nu o sa votez cu Basescu.

1uLy4Nn28.10.2009 09:53

si daca nu votez are ceva?

«1234536»