FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Politica

«1313233343536»
vlad22.12.2009 11:04

Ce papagal si Mircea Badea asta!

S-au pisat Boc si Berceanu pe el. Ce fraier coclit Badea! S-a pus cu cine nu trebuia! S-a facut de ras pierzand pariul.

Sper ca la anul sa-l vad si pe Ciutacu in fundul gol dupa un pariu pierdut cu mai-marii nostri.

Un pariu de genul :"Nu puteti scoate tara din criza,toti ministrii sunt corupti, nu veti fi conducatorii si celorlalti romani".

42 de km ????? Si la ce pret! Cel mai scump km de pe Glob! Asta da realizare!

Maye22.12.2009 11:11

Eu mi-as dori sa nu ii mai vad.

Simplu.

David22.12.2009 17:34

Peste 5 ani votam Eba presedinte?

MoWeed22.12.2009 17:37

Eba cu Vanghelie in turul 2 :bananadance:

Maye22.12.2009 17:53

Nu votam EBA.Nu avem de ce.

danimarcu22.12.2009 19:43
Si ce imn ti-ar placea?

Imnul Romaniei este unul din cele mai frumoase imnuri nationale care le-am auzit

Nici mie nu-mi place imnul actual.

"Desteapta-te romane/Din somnul cel de moarte/

Acum ori niciodata",etc...

Cat de bine ne caracterizeaza urarile de mai sus!Poate tocmai de-aia nu-mi place... :whistle:

Mie imi plac imnurile Portugaliei,Rusiei si Frantei,chiar si al Angliei si Italiei merg...

Bine,ma refer mai mult la muzica,chiar suna a imnuri.

Adrian22.12.2009 20:01

Tara arde si pe voi va mananca de imnuri. Vreti imn? Na:

Mihai Somanescu22.12.2009 20:20
Nici mie nu-mi place imnul actual.

"Desteapta-te romane/Din somnul cel de moarte/

Acum ori niciodata",etc...

Cat de bine ne caracterizeaza urarile de mai sus!Poate tocmai de-aia nu-mi place... :whistle:

Mie imi plac imnurile Portugaliei,Rusiei si Frantei,chiar si al Angliei si Italiei merg...

Bine,ma refer mai mult la muzica,chiar suna a imnuri.

Mie mi se pare superb. Nu cred ca ar trebui judecat dupa muzica... Al nostru e si cantat prost. Daca e cantat mai allegro de catre barbati te infioara. Daca e cantat lalai de femei, no offence, e altceva.. Pur si simplu cred ca unele cantece, pentru efect, nu merg cantate de toata lumea. Cel putin in public.

sabin130723.12.2009 08:15
Nu are rost sa dam mai multe informatii , dar eu sunt multumit de PD-L si sunt convins ca va fi bine pana termina Basescu mandatul.

Sa fii convins, dar numai pt tine!

Mai vorbim peste 5 ani, dar probabil si atunci va fi fost o conspiratie la mijloc care nu i-a lasat pe portocalii sa faca o Romanie orange. :)

Cat despre imn mi se pare halucinanta ideea conform careia trebuie schimbat imnul pentru ca nu ni se mai potriveste; probabil acum ar trebui sa se cante ¨Se aascund in ramurele/ Noapte buna!¨. Da, mi se pare exact pe tipologia reloaded a zilelor noastre de roman, ¨noi suntem niste hiene superficiale, nu ne schimbam si nici nu vrem, deci sa schimbam si imnul¨...

Desteapa-te, romane!

LE: Acum am vazut si filmuletul cu pariul lui Badea. Treaba-i buna, dar sensurile sunt separate de un gard, parapet, ceva? Dar sunt puse din km in km telefoane SOS, sau macar unul la 5 km? Dar cat de penibil poate fi un prim ministru al unui stat din UE care dupa 42 de km de ceva ce ar putea semana a autostrada sa fie superior si arogant de parca ar fi construit 405 000 km de auostrada de la Pamanat la Luna?

Maye23.12.2009 08:44

Sunt convins si nu numai pentru mine.

Si vorbim si in 5 ani.

MoWeed23.12.2009 08:46

@Maye

Tare ma tem ca in 5 ani o sa ii dai dreptate...

Maye23.12.2009 08:57

Tare ma tem ca in 5 ani o sa imi dati dreptate.

Stanici23.12.2009 08:59
Mie mi se pare superb. Nu cred ca ar trebui judecat dupa muzica... Al nostru e si cantat prost. Daca e cantat mai allegro de catre barbati te infioara. Daca e cantat lalai de femei, no offence, e altceva.. Pur si simplu cred ca unele cantece, pentru efect, nu merg cantate de toata lumea. Cel putin in public.

Secventa din fimul "Pentru Patrie" in care e cantat imnul ar fi un exemplu.

STELIST 8630.01.2010 13:12

Mortii lor de uisti!Cu asta am spus tot

valentin2day24.02.2010 12:15

Au ajuns sa le ia banii copiilor in timp ce ei irosc bani.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...e-pentru-copii/

Rusine acestui guvern fals.

LE: Basescu: "La 99% din romani le plac manelele" :))

LDS24.02.2010 12:45

Dom'le, cinci milioane de oameni au votat dupa maneaua lu' Guta, dupa OTV si Varu' Sandel. Au fost sau nu majoritari, a fost sau nu o mica frauda, asta e alta poveste.

Macar acum nu mai poate contesta nimeni ca suntem, intr-adevar, tiganii Europei.

sabin130724.02.2010 12:52

Dimineata am prins la TV un final de stire care spunea ca in niste trenuri din Franta era afisul ¨Atentie la romani!¨, dandu-se si indiciul ¨poarta fuste colorate¨.

Cu Henri Coanda sau Mircea Eliade n-au fost la fel de vigilenti.

LDS24.02.2010 13:18

Pai ce alt popor de pe lumea asta ar fi acceptat sa-si numeasca o etnie conlocuitoare dupa modelul nostru, roman - rrom , in speta mai fiind si numele tarii, Romania ?

Iar in ceea ce-i priveste pe Henri Coanda sau Mircea Eliade si vreo alti cativa asemeni lor, astia sunt doar niste accidente fericite din geneza acestui popor.

greenyes24.02.2010 18:06

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Bus...-catre-FMI.html

Cum sa distrugi o tara fara razboi, fara morti, fara a poporul sa-si dea seama :((

Cum ne vinde "guvernul" catre FMI

Autoritatile romane s-au angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa inghete salariile personalului bugetar in acest an, sa scada primele si sa continue reducerea numarului de angajati la stat, arata noua scrisoare de intentie, publicata marti seara in Monitorul Oficial.

"Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)", se spune in noua scrisoare de intentie. Actul a fost adoptat marti de guvern prin Ordonanta de Urgenta. [FMI acorda Romaniei transele III si IV, de 2,45 mld. euro]

Masurile sunt necesare pentru a se incadra in deficitul bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB) in 2010, ce presupune ajustari bugetare de 2,5% din PIB, din care 0,6% din PIB reprezinta venituri suplimentare la buget si 1,9% din PIB taieri de cheltuieli.

Alte economii pe partea de cheltuieli se vor realiza prin implementarea legii unitare a pensiilor din sistemul public (0,1% din PIB), care ar trebui sa insemne cresterea bazei de contributii, "un control mai bun al revendicarilor frauduloase de pensii de invaliditate" si un numar mai mic de pensionari anticipate.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, declara recent ca aproximativ 225.000 de pensii de invaliditate din totalul de 900.000 ar putea sa nu fi fost obtinute legal, iar statul pierde anual prin plata acestora 1,5 miliarde lei. Guvernul vrea sa verifice toti beneficiarii de pensii de invaliditate in urmatorii ani, pentru a depista fraudele din sistem. In cazul pensionarii anticipate, guvernul a majorat la 45% penalizarea pentru a face mai putin atractiva aceasta optiune.

Cea mai mare sursa de economii bugetare, de 1,1% din PIB, este reprezentata de inghetarea "cheltuielilor cu bunurile si serviciile, a pensiilor (cu exceptia pensiilor sociale minime) si a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile datorate reorganizarii agentiilor de stat", potrivit scrisorii de intentie.

Guvernul se angajeaza, insa, sa implementeze masuri suplimentare "in cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta".

Pe partea de politica fiscala, guvernul promite sa imbunatateasca gestiunea datoriei publice in acest an, mai ales printr-un profil mai bun de maturitate a imprumuturilor. Un aspect important este crearea unui tampon (buffer) financiar in prima jumatate a acestui an, "pentru a evita presiunile financiare sezoniere".

Maye24.02.2010 18:08
:wall:
greenyes24.02.2010 18:23

Despre Codex Alimentarium

Profesorul Mencinicopschi despre Codex Alimentarius: Vom manca medicamente

2010 februarie 23

tags: Antiromanism, Codex Alimentariusby bataiosuGheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, trage un semnal de alarma in ceea ce priveste anumite prevederi din controversatul Codex Alimentarius. Mencinicopschi a declarat pentru AIM ca din punctul sau de vedere, vom ajunge ca in viitor sa mancam medicamente in loc de alimente. De asemenea, profesorul universitar este de parere ca multe dintre recomandarile existente in Codex Alimentarius sunt generate de marii jucatori din industria farmaceutica, dupa ce acesteia au cam ramas in pana de idei.

Gheorghe Mencinicopschi sustine ca exista foarte multe parti interesate ca acest cod sa fie pus in practica, in prezent avand loc un puternic lobby pe langa guvernele a numeroase tari, care au si aderat si au inceput implementarea lui. Codex Alimentarius este la fel de controversat asa cum este, spre exemplu, si pandemia de gripa porcina. Lucrurile sunt destul de complicate. Trebuie spus ca acest Codex cuprinde doar reglementari, nu documente cu caracter legislativ. Deci, cu alte cuvinte, nu recomandarile sunt obligatoriu de pus in practica. Cu toate acestea, exista interese foarte mari pentru ca ele sa se legifereze. Se face lobby, se intervine pe langa guvernele tarilor si asa mai departe. Sunt parti interesate ca acest Codex Alimetarius sa fie pus in practica. De aceea, multe dintre Guverne vor prelua recomandarile si le vor legifera. Acesta va fi pasul urmator., ne-a declarat Mencinicopschi.

Usturoiul va fi medicament si il vom lua doar pe reteta, de la farmacie

Profesorul universitar este de parere ca marii jucatori din industria farmaceutica sunt cei care fac presiuni pentru implementarea Codului. Sunt interese mari si multi bani in joc. Industria farmaceutica este un pic in pana de idei. Acum procedeaza ca in cazul aspirinei. Aspirina provine dintr-o substanta naturala. Dar, pe la sfarsitul secolului XIX, un baiat destept a modificat-o printr-un procedeu chimic, astfel ca ea a ajuns sa fie vanduta ca si medicament. La fel se va intampla si acum. Poate ca usturoiul va fi transformat in medicament si il vom lua doar pe reteta, de la farmacie , a explicat Gheorghe Mencinicopschi.

Medicamente in loc de alimente

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare este de parere ca nu se va mai face nicio distinctie intre suplimentele alimentare si medicamente. In viziunea lui Mencinicopschi, industria farmaceutica va transforma anumite suplimente alimentare in paleative, urmand ca acestea sa se elibereze doar pe baza de reteta. In Uniunea Europeana, in urma cu trei-patru ani, au fost elaborate doua regulamente. Unul dintre ele priveste alimentele si suplimentele alimentare, iar cel de-al doilea medicamentele. Totusi, distrinctia dintre medicamente si suplimentele alimentare nu se va mai face. Pe cutiile de medicamente sunt trecute mentiuni de preventie si de tratare. In realitate insa, preventia se face prin alimentatie, dar, cu toate acestea, nu ai voie sa treci asa ceva pe cutiile de alimente. De aceea, sunt sugestii ca unele suplimente alimentare sa fie transformate in medicamente, cum e cazul vitaminei C. Aceasta este un supliment alimentar, dar daca ii maresti putin gramajul devine medicament, a explicat Mencinicopschi. Profesorul universitar este de parere ca in curand vom ajunge sa mancam medicamente. Este ingrijorator ce se intampla. Vom ajunge sa mancam medicamente, nu alimente. Suplimentele alimentare vor fi transformate in medicamente. Trebuie reglementata foarte atent aceasta problema, a incheiat Gheorghe Mencinicopschi.

Sursa:http://bataiosu.wordpress.com/2010/02/23/profesorul-mencinicopschi-despre-codex-alimentarius-vom-manca-medicamente/#more-22180

valentin2day03.03.2010 20:35

După Grecia, Romania mistifică deficitul bugetar. Pentru anul 2009, deficitul a fost de 7,4% din PIB, in afara acordului cu FMI

Potrivit datelor venite in această dimineață de la Institutul Național de Statistica Produsul Intern Brut estimat pentru anul 2009 a fost de 491,2737 miliarde de lei prețuri curente, in scadere in teremni reali, cu 7,1% față de anul 2008.

În anul 2009, TOATE sectoarele de activitate au contribuit la contracția economica Potrivit datelor comnuicate de statistica volumul valorii adaugate brute in toate sectoarele de activitate s-a redus astfel :

* agricultură : -0,4%

* industrie : -4,3%

* activități financiare, imobiliare, inchirieri și servicii pentru intreprinderi : -5,8%

* construcții : -13,6%

* Impozite nete pe produs : -12,4%

* Consumul final : -8,2%

* Formarea brută de capital fix : -25,3%

Se remarcă diferența majoră intre Produsul Intern Brut estimat de ministerul finanțelor 505,503 miliarde de lei și Produsul Intern Brut comunicat de statistică : 491,2737 miliarde de lei.

Între cele două PIB-uri este o diferență de 14,23 miliarde lei (3,4 miliarde de EURO).

Principalul efect este că deficitul bugetar raportat de ministerul finanțelor, de 36,4 miliarde de lei, urcă de la o pondere raportată de 7,2% din PIB (față de PIB-ul finanțelor), la 7,4% din PIB, potrivit PIB-ului comunicat de Institutul Național de Statistica În acordul cu Fondul Monetar Internațional, Romania se angajase să obțină la sfarșitul anui 2009 un deficit nu mai mare de 7,3% din PIB.

Pentru ca Fondul să se asigure că Romania nu va mistifica deficitul, a introdus in acord o țintă de arierate (plăți restante dinspre buget), care nu ar fi trebuit depășita Romania a ratat această ținta dar ratarea a fost acceptată pentru a doua oară consecutiv de catre Fondul Monetar Internațional. Motivul principal al flexibilității a fost că Romania a respectat totuși ținta de deficit, de -7,3%.

Datele de la statistică comunicate astazi arată că ministerul de finanțe a umflat estimarea de produs inter brut (incertă), astfel incat, raportand cifra de deficit de 36,4 miliarde lei (certă), criterul de deficit să fie respectat. Datele de la statistica fară conotație politica arată că estimarea de PIB este semnificativ mai mică (cu 3,4 miliarde de EURO), ceea ce conduce la majorarea deficitului bugear cu 0,2 puncte procentuale, pană la 7,4% din PIB, in afara acordului cu FMI.

UPDATE Ora 12.00 : Romania umblă cu mai multe seturi de cifre in privința criteriului nominal de deficit - cel stabilit in luna septembrie. În reviziuirea din septembrie 2009 (pagina 11,15) , reviewFMI ținta nominală de deficit este specificată la 36,5 miliarde de lei. În executia bugetară pentru anul 2009, pagina 2, jos, BGC_DECEMBRIE_2009, deficitul bugetar comunicat este de 36,4 miliarde de lei. În datele comunicate Fondului Monetar International, pagina 45, jos, cr1049 Romania spune că a avut cheltuieli mai mari decat veniturile (deficit bugetar) de 36,1 miliarde de lei (pagina 45, jos). Prin urmare, potrivit executiei bugetare (document public), tinta de deficit, stabilită in septembrie, a fost ratată ca procent din PIB și probabil trasă din pix, nominal, prin impingerea unor cheltuieli in 2010. Potrivit executiei bugetare, am raportat catre FMI date diferite (deficit de de 36,1 miliarde, in tintă), fașă de ceea ce am raportat catre public (36,4 miliarde lei).

Asadar, avand in vedere că finantele lucrează cu două sume distincte care să descrie acelasi indicator (deficitul bugetar), dar si faptul că ponderea deficitului in PIB s-a majorat de la 7,2% la 7,4%, inclin să cred că raportarile ministerului de finante sunt cel putin dubioase, au duble standarde si induc in eroare utilizatorii de informatie publica.

Sursa: Standard.ro

Marius03.03.2010 21:34
În anul 2009, TOATE sectoarele de activitate au contribuit la contracția economica

multumim tovarasilor boc si basescu, precum si gloriosului partid pentru aceste marete realizari.

Maye03.03.2010 22:08

Criza economica globala nu putea sa ocoleasca Romania.

sabin130703.03.2010 22:19

Iar, Brutus?:)

Iti reamintesc ca la finele lui 2008, cand criza se simtea din plin afara Basescu si gloata se bateau cu pumnu´n piept ca in Romania nu exista criza si nu va fi, de parca Romania era de pe Marte, globalizarea si economiile interdependente sunt niste vrajeli tot extraterestre. Ba chiar promulgau legi cu dublarea salariilor profesorilor si marirea pensiilor. Sper ca nu e cazul sa stau acum sa caut filmulete in care abera basescu. De fapt nu erau chiar aberatii, urma an electoral si inca sunt destul de multi romani in metastaza intelectuala care sa puna botul.

Reamnitesc ca nu sunt fan de nicio culoare politica, toti sunt niste curve dezgustatoare, vinovate de dezastrul din toate domeniile si la toate nivelele din tara asta. Lucrul cel mai grav (pentru ca nu lasa speranta ca se va putea schimba ceva in viitorul apropiat in Romania) de care se fac vinovati consta in faptul ca aceste curve imbecilizeaza poporul cu buna stiinta, pentru a fi mai usor de prostit si pentru ca acesta sa nu fie in stare sa gandeasca, sa se revolte.

«1313233343536»