Si de ce plm sa se dezvolte cultura maghiara cu ajutorul statului roman?
Ei ne-au lasat sa ne dezvoltam cultura mai mult de o gramada in sutele de ani in care nu eram recunoscuti nici macar ca natie in Ardeal
Si de ce plm sa se dezvolte cultura maghiara cu ajutorul statului roman?
Ei ne-au lasat sa ne dezvoltam cultura mai mult de o gramada in sutele de ani in care nu eram recunoscuti nici macar ca natie in Ardeal
Maye, eu sunt scarbit, nu sunt orbit. Sunt scarbit de faptul ca minoritatea se suspune majoritatii, de faptul ca ar trebui sustinere externa pentru a se incerca vreo schimbare in tara asta, scarbit de faptul ca in prezent contextul politic si economic mondial nu permite schimbari majore, sunt scarbit de multe. Lamaia pentru mine este aliment vital.Daca tu prin faptul ca te arunci cu capul inainte in mocirla asta puturoasa, identificandu-te cu ea, demonstrezi ca iti pasa si deci faci ceva, din dnou demonstrezi destule.
Nivelul investitiilor in Romania este care este tot multumita clasei politice romanesti, cu totul.
Hai ca trebuie sa plec acum, si nici chef sa-mi bat capul nu prea mai am.
Vedem in 2014 cum o sa le iei apararea (dupa cum ramasese cateva pagini in urma), probabil cu aceeasi abilitate caracteristica hienelor politice de la noi. Asta daca nu cumva te adaptezi si te upgradezi si tu si deja vei fi sarit in barca de pe valul cel mare.
E dreptul tau sa fii scarbit , cum e dreptul sa contesti actuala conducere.Ai avut sansa sa o schimbi in decembrie.
Nu ma arunc cu capul inainte , imi socotesc pasii.
Nivelul investitiilor mai tine si de clasa sociala , asta ca sa stii si tu.
O sa le iau apararea in 2014 daca eu consider ca asa e normal si corect.
Si de ce plm sa se dezvolte cultura maghiara cu ajutorul statului roman?Ei ne-au lasat sa ne dezvoltam cultura mai mult de o gramada in sutele de ani in care nu eram recunoscuti nici macar ca natie in Ardeal
Pentru ca trebuie sa respectam drepturile maghiarilor indiferent cat de mult mi-ar conveni mie sau tie.
Altfel risti sa te dezbini din interior.
Stii prea bine parerea mea vis-a-vis de comunitatea maghiara , asta ca sa nu se creada ca sunt partinitor.
Eu zic sa va potoliti. Discutati fara jigniri.Mariuse, din cate stiu eu chiar postasei un topic pe la discutii ros-albastre. Sti ce scria la pct 1?
1. Nu folosi vreun cuvant jignitor, nici nu fa vreo nedrepatate vreunei persoane. [Homer citat de Marcus Aurelius]
In cazul de fata e vorba despre un politician. Ce naiba, mai Bogdane, mai.
Cu cine s-o schimb ma? Tu n-auzi ca toti sunt o apa si-un pamant?
Era doar o schimbare prost pe prost.
Oricum, toate argumentele noastre n-au sorti de izbanda, atat timp cat tu ai tema bine invatata. Nu poti crapa capul omului sa poata intra adevarul (subiectiv din punctul tau de vedere) intr´ansul.![]()
Si daca sunt "politician" trebuie sa fiu jignit?
Maye,ce sistem politic se regaseste in Romania?
Intr-un sistem politic care se asorteaza perfect cu galbenul de pe steag, culoarea bananei.
Basescu e pentru Romania ceea ce e Gigi Becali pentru Steaua. Asta ca tot ne place noua sa spunem ca Steaua este, la randul ei, tot o Romanie.
In alta ordine de idei, eu chiar nu pricep rostul acestui "topic" pe un portal in care ar trebui sa se poarte discutii despre fotbal, sport, in general. Inteleg ca aici este sectiunea "Discutii Libere", dar orice discutie despre politica efectiv pute. Cu atat mai mult palavrele despre politica damboviteana...
Cu cine s-o schimb ma? Tu n-auzi ca toti sunt o apa si-un pamant?Era doar o schimbare prost pe prost.
Oricum, toate argumentele noastre n-au sorti de izbanda, atat timp cat tu ai tema bine invatata. Nu poti crapa capul omului sa poata intra adevarul (subiectiv din punctul tau de vedere) intr´ansul.
Tu socotesti cum crezi tu de cuviinta.
Eu cred ca a fost bine ca s-a pastrat aceeasi linie politica.
Iti jur ca incerc sa fiu cat pot de obiectiv!Nu am nicio tema invatata , pentru ca nu ma duc la partid ca sa invat teme de contracarat ci ca sa pun umarul la consolidarea tarii asteia , pe care va e asa usor sa va bagati plua in ea si sa o luati la fuga.
Vorba aia , mai bine emigram , Marius nu? ![]()
Drepturile maghiarilor ca cetateni romani ar trebui sa fie dreptul la scoala in limba romana, administratie in limba romana, etc. Ei in acte sunt romani, nu secui. Daca nu stiu romaneste, sa invete in plm pentru ca, vor nu vor, ei sunt cetateni romani
Daca vor sa-si pastreze identitatea culturala sa o faca pe banii lor, nu pe banii platiti la stat de stramosii fostilor lor sclavi. Adica ei mi-au umilit stra-stra-bunicul si acum eu platesc bani la stat ca ei sa invete in limba lor?
Drepturile maghiarilor ca cetateni romani ar trebui sa fie dreptul la scoala in limba romana, administratie in limba romana, etc. Ei in acte sunt romani, nu secui. Daca nu stiu romaneste, sa invete in plm pentru ca, vor nu vor, ei sunt cetateni romani
Daca vor sa-si pastreze identitatea culturala sa o faca pe banii lor, nu pe banii platiti la stat de stramosii fostilor lor sclavi. Adica ei mi-au umilit stra-stra-bunicul si acum eu platesc bani la stat ca ei sa invete in limba lor
Nu conteaza, ma, atata vreme cat sustinerea politica a maghiarilor le permite sa roada la ciolan, tarfele din politica si-ar vinde si mamele. Si nu e cazul unui singur partid. E cazul tuturor. Si nu, Maye, nu am incercat sa te jignesc in vreun fel. E doar parerea mea.
Acum am vazut ca ai dezvaluit cu mandrie ca ti-ai facut aripa tanara a pedeleului la Sibiu. Felicitari. Vei atrage de partea ta niste tineri cumsecade care vor invata sa se pise pe tot si pe toti ca sa se vada la putere. Bravo, chiar ca ai pus umarul la tara asta.
Da´ ce vrei Maye? Sa ma duc pe-afara iar, dar de asta asta sa ma intorc cu o Armata eliberatoare? As face-o daca as putea, si-as deveni si eu erou. ![]()
Sa ies pe strada sa-i impusc pe toti politicienii astia? Nu cred ca as rezolva mare lucru, doar pe mine.
Sa ma dau cu capul de pereti ca cei care gandesc ca mine sunt mult prea minoritari ca sa putem facem ceva? Sa-mi iau gatul ca nici macar libertate de opinie nu exista in tara asta? Plm lista continua..
1.Atata timp cat 90 % din articole sunt pentru a-l blama pe omul Basescu si nu pe politicianul Basescu , atunci am si un niste motive de dubii.Politic nu aveti cu ce sa il atacati.Nu aveti!Doar cu supozitii si teorii!Atat!
Eu vad ce trebuie sa vad , ca nu termin degeaba scoala aia de politica.
2.Nu m-am rezumat la "impartit pliante" draga Marius.Am infiintat o organizatie de tineret pe care o conduc si in care am 100 % incredere , pentru ca e munca mea si e rasplatita in fiecare zi in care mi se raspunde cu un zambet pe fata in oras.
Nu tine de "3 portocale si 2 eugenii" ci sunt vizite foarte dese la casele de copii si cel putin la nivel de Sibiu nu vei gasi conditii proaste la nivelul Caselor de Copii.Si nu o facem pentru bani si voturi , pentru ca sunt irelevante in anii astia.
3.EU bag mana in foc pentru cei pe care ii cunoscu si care fac politica cu mine si care imi sunt ai mei colegi.Nu imi doresc sa dovedesc atasament pentru nimeni.
1. cum ba, daca zici ca a numit un incopetent in functia de premier, o curva spagara pe post de ministru, un ciorditor de cea mai joasa speta tot ministru inseamna ca "il blamezi pe omul basescu"? daca zici ca a provocat o criza politica intr-un moment economic mai mult decat delicat si ne-a dus cu cativa ani inapoi tot pe om il blamezi? daca zici ca il acopera pe frac-su tot de om te iei?
2. repet ba [...] cand asistenta sociala tinde spre zero in Romania, 3 portocale duse de tine la copii din orfelinate te fac sa [...]
3. ba, si videanu si toti ceilalti iti sunt colegi si fac politica cu tine, ipocritule.
asa ca [...] mai ales ca iti sustii "cauza" cu un asa mare patos incat unii vomita cand te citesc pe politica.
Daca vor sa-si pastreze identitatea culturala sa o faca pe banii lor, nu pe banii platiti la stat de stramosii fostilor lor sclavi. Adica ei mi-au umilit stra-stra-bunicul si acum eu platesc bani la stat ca ei sa invete in limba lor?
Nu Caline , tu trebuie sa intelegi ca orice minoritate trebuie respectata in orice loc de pe globul asta si orice minoritate are drepturile sale.
Restul sunt doar subdiviziuni a acestor 2 lucruri.
Tocmai pentru ca sunt romani un buletin , trebuie respectati , asta e!Am Aderat la sistemul democratic.
Stanici ,
Iti stiu parerea si nici nu incerc sa ti-o schimb , cum sunt sigur ca nici tu nu incerci sa mi-o schimbi pe a mea.
Fiecare cu a lui si e bine.
Plec sa fac ceva proiecte pentru tineretul asta si asa prapadit , dar sunt convins ca atunci ca ma intorc o sa gasesc o turma de jigniri la adresa mea ,doar pentru ca nu aderez la frontul anti portocaliu , atat de mediatizat in tara noastra.
Plua mea , ma simt ca un frygigist ![]()
O minoritate trebuie respectata, nu trebuie sa aiba mai multe drepturi ca majoritatea. De fapt, normal este ca minoritatea sa aiba acceasi drepturi ca si majoritatea: ca cetateni romani sa aiba acces la invatamant in romaneste.
Nu zice nimeni sa ii punem la zid si sa ii impuscam pe toti, ci doar sa aiba aceleasi drepturi ca toti romanii. Ca romani, limba lor materna este limba romana, cel putin in acte...
1. cum ba, daca zici ca a numit un incopetent in functia de premier, o curva spagara pe post de ministru, un ciorditor de cea mai joasa speta tot ministru inseamna ca "il blamezi pe omul basescu"? daca zici ca a provocat o criza politica intr-un moment economic mai mult decat delicat si ne-a dus cu cativa ani inapoi tot pe om il blamezi? daca zici ca il acopera pe frac-su tot de om te iei?
2. repet ba [...], cand asistenta sociala tinde spre zero in Romania, 3 portocale duse de tine la copii din orfelinate te fac sa [...]
3. ba, si videanu si toti ceilalti iti sunt colegi si fac politica cu tine, [...].
asa ca [...], mai ales ca iti sustii "cauza" cu un asa mare patos incat unii vomita cand te citesc pe politica.
1.iti reamintesc ca Portofoliile de ministri sunt numite de prim ministrul desemnat.Asta ca sa stii si tu.
Criza politica a facut-o psdul cand a iesit de la guvernare .
Cum il acopera pe frac-su?
2.Nu cred ca cunosti sistemul de asistenta sociala din Romania .
3.Nu ai priceput nici tu tenta directa.
Vad ca nu ai incetat cu jignirile , asta denota ca mai mult nu te duce capul.
Hai ca vorbim mai spre seara , dupa ce ma duc sa le rezolv unor copii saraci si fara fite ca tine , niste concedii la vara , ca deh altii mai si fac lucruri , nu numai vorbesc.
Nu e autonimie culturala ci mai mult o dezvoltare a culturii maghiare , fara ca a nostra cultura sa dispara din zona aia , atat cat mai e.
Romania e republica semi-prezidentiala.
de ce?
Maye,in Romania prezidentialismul sistemului este limitat de Constitutie si nu se justifica incadrarea Romaniei in categoria tarilor tip semiprezidential,aici intelegem echilibrul dintre puterile Presedintelui si Parlamentului.Tenta prezidentiala e aratata doar de alegerea populara (fraudata) a Presedintelui.
Uite,ca nu ii gaseai critici politicianului Basescu,care incalca Legea Fundamentala a tarii pe care o slujeste.Cica.
Va mai rog inca odata sa incetati cu jignirile. Daca nu veti inceta, cand ajung inapoi acasa voi sterge topicul si gata!
Plec sa fac ceva proiecte pentru tineretul asta si asa prapadit , dar sunt convins ca atunci ca ma intorc o sa gasesc o turma de jigniri la adresa mea ,doar pentru ca nu aderez la frontul anti portocaliu , atat de mediatizat in tara noastra.Plua mea , ma simt ca un frygigist
Consideri bordelul politic din care faci parte prea important ca sa il iau in mod special la ochi. TOATE, deci TOATE lucrurile care tin de politica la noi in tara sunt de rahat. Puteai sa fii si penelist sau pesedist, tot iti sarea lumea in cap. Nu te considera deosebit ca esti portocaliu, pentru ca nu esti.
1.iti reamintesc ca Portofoliile de ministri sunt numite de prim ministrul desemnat.Asta ca sa stii si tu.Criza politica a facut-o psdul cand a iesit de la guvernare .
Cum il acopera pe frac-su?
3.Nu ai priceput nici tu tenta directa.
Vad ca nu ai incetat cu jignirile , asta denota ca mai mult nu te duce capul.
Hai ca vorbim mai spre seara , dupa ce ma duc sa le rezolv unor copii saraci si fara fite ca tine , niste concedii la vara , ca deh altii mai si fac lucruri , nu numai vorbesc.
ba, vad ca tu continui sa crezi ca discuti cu copii de 3 ani. sau poate tu chiar crezi ca boc a numit ministrii de capul lui. sau poate crezi ca toate contractele atribuite de stat in acesti ultimi ani n-au fost pe baza de clientela politica. criza politica a fost amplificata de tovarasu atunci cand nu a acceptat ca s-a format o noua majoritate, atunci cand a tinut cu dintii de Interne pentru ca urmau alegerile.
pe frac-su il acopera cu NUP-ul procurorilor (vezi ba, spre deosebire de tine, eu nu ma prefac ca discut cu un imbecil, ci doar cu unul care stie foarte bine cum stau lucrurile in tara asta, dar doar alege sa le ignore pentru beneficiul personal, adica un *****
)
iar daca eu aleg sa scriu intr-un mod mult mai direct decat tine asta inseamna doar ca doza mea de ipocrizie e mult inferioara fata de a ta, care una scrii aici si alta discuti in particular. deh, nu toti avem scoala politica ![]()
Criza politica a facut-o psdul cand a iesit de la guvernare .
Criza politica a facut-o Basescu,cand a inceput sa nu-l lase pe Tariceanu sa lucreze.Imediat dupa instalarea lui Tariceanu,Basescu a declarat ca va forta alegeri anticipate pentru a schimba majoritatea in Parlament dupa bunul plac,fiindca,dupa Constitutie,nu poate demite Premierul.
Vrei sa-ti spun eu ce ajuta sistemul de asistenta sociala din Romania? Numai oameni care nu lucreaza,nu platesc taxe,pui de tigani interlopi.Iar eu am fost pentru ajutor prin centrul de asistenta sociala,si am vazut cum poti sa pleci umilit de acolo.Ghici ce,dintr-un sector condus de PD/L,asta ca sa fiu malitios la adresa portocaliilor,desi nu e relevant.
Mai ai un raspuns mai sus in legatura cu sistemul politic .
ma, voi sunteti sugari sau majori ? ori poate niste majori sugari .. ce naiba va certati atata pentru o politica pe care oricum o fac altii si noua ne dau prin gura, certati'va cu ei , nu intre voi.. va duce si pe voi mintea, cat o duce pe columbeanca.
ma, voi sunteti sugari sau majori ? ori poate niste majori sugari .. ce naiba va certati atata pentru o politica pe care oricum o fac altii si noua ne dau prin gura, certati'va cu ei , nu intre voi.. va duce si pe voi mintea, cat o duce pe columbeanca.
Eheee, AG. Asa fac daca nu esti de acord cu ideile lor fixe. ![]()
Maye ai devenit politician desavarsit, poti sa minti in fata fara nici un regret. Nimeni nu iti spune sa iti ataci colegii dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i aperi pentru ce fac ca altfel porti o parte din vina. Daca faci parte dintr-un partid asta nu inseamna ca esti de acord cu toate actiunile.
Pe toate partidele le consider glume proaste, dar PDL mi se pare cea mai mare. Daca in celelalte sunt lupte pentru putere, evolueaza sau involueaza, PDL sta pe loc. Adica NIMENI nu se pune in fata lui Base, toti joaca asa cum dicteaza el FARA sa intrebe "Da de ce?" si cred ca asa va ramane pentru mult timp. Incompetentii in frunte cu Boc vor ramane la conducerea partidului atata timp cat va ramane si Base.
1.Atata timp cat 90 % din articole sunt pentru a-l blama pe omul Basescu si nu pe politicianul Basescu , atunci am si un niste motive de dubii.
bah, apropo, pe fcsteaua ce mai cauti, ca doar 90% din articole sunt pentru a-l blama pe omul Becali George?
Faptul ca dai vina pe Boc pentru ministrii instalati si nu pe seful lui, e acelasi lucru cu a il trage la raspundere pe Argaseala sau pe Panduru pentru lipsa angajatilor competenti sau a jucatorilor buni de la club.
Eheeei...au trecut alegerile dar pe noi tot ne manca in fund sa le luam apararea conducatorilor nostri bravi.
Hai mai baieti ca sunteti oameni seriosi. Faceti si voi ceva constructiv ,faceti ceva care sa produca bucurii in randul oamenilor,faceti ceva de care sa fiti mandrii peste ani. Eu nu ii inteleg pe oamenii care se inscriu in partide si executa culcat la fiecare comanda pe care o da seful. Chiar nu avem si noi coloana vertebrala? Chiar nu va place munca, baieti?????? Va inscrieti in partide doar pentru a avea de castigat de pe urma amaratilor??? Numai asa se explica aceasta exacerbare.
La muncaaaaaaaaaaaaaaaa bai,nu la intins mana! M-ati umplut de draci.Mai rau ca cersetorii aia intre masini la semafor!
Si starurile de la Hollywood ar fi invidioase pe guvernantii nostri! Aia barem mai muncesc,mai inghit o gura de rahat,mai slabesc 20 de kile pentru un rol.
Repet,ce este asa de virtuos sa faci politica (nu la stadiul de discutii,ci sa te si implici in activitatile de partid) .Sa fiu al naibii daca pricep! Ziceti ca ati descoperit leac impotriva cancerului!
Asteptati ciolanul?????? Va blesteama copiii aia amarati! Aia care se uita la neamul Ponta-Sarbu,Nastase,Prigoana,Basescu,Turcanu si multi altii!