FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Politica

«1161718192036»
sabin130702.12.2009 16:01

Mie mi se pare ridicola discutia de mai de mult. :) Asta era si ideea, e dubios sa se dezbata atat niste lucruri evidente si sa se caute intelesuri ascunde acolo unde nu e cazul.

Ridicol e cand tu spui ca Romania a avut 2 ani de boom economic.

Ai idee ca resursele din Insula Serpilor castigate in justitie sunt amanetate deja la particulari? Exact in acelasi mod cum se fac afacerile din Romania, sau mai bine spus cum se fura ce mai este de furat: prin licitatii cu dedicatie si contracte cu statul. Da´ bine ca a fost dat cezarului ce-i al cezarului.

Marius02.12.2009 16:03
Cea mai mare realizare a diplomatiei noastre se numeste Dacian Ciolos, realizare facute contra presiunilor PSD in PE si in CE.

mi mi se pare o realizare uriasa a diplomatiei din Franta si apoi una a diplomatiei noastre.

Pe langa Ciolos , as dori sa remarc si decizia Curtii Internationala de Justitie care ne-a acordat aproape 80 % din platoul Insulei Serpilor , anul acesta.A fost o alta decizie extrem de importanta pentru tara.

Poate multi nu pricep ce inseamna Comisar al Agriculturii , dar asa ca sa va faceti idee , era poate cel mai ravnit comisariat de catre Germania si Franta.

in primul rand, decizia in litigiul cu ucraina nu poate fi asumata de nicio guvernare, ala fiind un proces pe multi ani si cu o implica prea mica din partea palatelor.

poate multi nu stiu draga maye ca franta, aia de care spui tu ca si-a dorit atat de mult portofoliul incat a facut un lobby fantastic pentru... romanul ciolos :) de fapt, daca nu ma insel, prin germania si anglia parca au aparut niste voci care sustin ca franta are practic doi comisari.

Lari02.12.2009 16:10
mi mi se pare o realizare uriasa a diplomatiei din Franta si apoi una a diplomatiei noastre.

Sa fim seriosi...

Franta l-a sustinut intr-adevar atunci cand a fost vorba sa aiba Barosso de ales, nu inainte.

Procesul de alegere este unul extrem de complicat si, fara sustinerea "unora", oricat de competent ar fi fost, Ciolos n-ar fi ajuns nici macar sa se uite pe geam la aia.

Maye03.12.2009 01:39

Vise Marius , viseeee....

Virgil03.12.2009 08:54
somer.jpg
David03.12.2009 19:45

Ingrozitoare rezultate la televoting! :cursing: Alea-s masluite de Voiculescu!!!

valentin2day03.12.2009 20:03

"R. Turcescu: Domnule Traian Băsescu, acum și aici sunteți dispus să jurați că la mitingul de la Ploiești din 2004 nu l-ați lovit pe acel copil?

T. Băsescu: Jur că nu l-am lovit nici in plex nici in față."

MoWeed03.12.2009 20:06

Ha ha ha.

Prostanacul de Geoana a fost praf!

valentin2day03.12.2009 20:12
Ha ha ha.

Prostanacul de Geoana a fost praf!

Nu am vazut decat alocuri dar nu mi s-a parut.

Deci pana la urma L-A LOVIT pe copilul ala. Deci a mintit cand a spus ca n-a lovit nici un copil in viata lui.

MoWeed03.12.2009 20:15
Deci pana la urma L-A LOVIT pe copilul ala. Deci a mintit cand a spus ca n-a lovit nici un copil in viata lui.

Nu ca-i iau apararea, dar mai sus ai dat un citat in care spune ca nu l-a lovit. Decide-te

Stanici03.12.2009 20:16

De unde si pana unde ai tras tu concluzia, ma? :)).

valentin2day03.12.2009 20:17

Daca ai vazut momentul ai vazut ca a evitat raspunsul clar. Tu ce crezi, chiar sunt curios?

ytse jam03.12.2009 20:20

geoana s-a facut de kko rau de tot. a fost total away. cand era pus la colt, o baga pe aia cu cei 5 ani de mandat a lui basescu, dar si pe aia cu guvernul johanis. din pacate, se pare ca de astfel de oameni vom fi condusi...

pda03.12.2009 20:23

Ma intreb cum o fi sa votezi un mincinos dovedit?

Bombonel9403.12.2009 20:42

nu am dreptu la vot...am doar 16 anii..dar am a juns rau..adica astazi eram la bila aici langa Ghencea.. si trece o masina in care cineva vorbea despre Mircea Geoana..si zicea ca ne facem de ras cu un asa presedinte si chestii de genu.. iar dupa baga aceea melodie "Romania TREZESTETE"...In cutia postala primim carticele in care ne arata ce'a "Furat" basescu..nu asa se face o campanie...se joaca murdar..o sa ajungem rau..daca geaoana o sa ne fie presedinte:-?dupa parerea mea:-??

*Alecs*03.12.2009 20:43

Desi mi-am propus sa nu mai intru pe acest topic, am de facut o ultima precizare.

Traian Basescu: "Domnule Mircea Geoana ati fost ieri noapte acasa la Sorin Ovidiu Vantu?"

Mircea Geoana: "Da"

.

pda03.12.2009 20:47
Desi mi-am propus sa nu mai intru pe acest topic, am de facut o ultima precizare.

Traian Basescu: "Domnule Mircea Geoana ati fost ieri noapte acasa la Sorin Ovidiu Vantu?"

.

http://www.catavencu.ro/ieri_noapte_geoana...efic-11568.html

Inca ceva. Probabil l-ati vazut pe Ilie Nastase in tabara lui Geoana. La pauza a plecat.

rezistenta_ultras03.12.2009 20:59

ce comice sunt televotingurile de la TV.

pe antena 3 : 90% geoana,10% basescu.

pe b1 : 90% basescu,10% geoana.

cata obiectivitate...

sabin130703.12.2009 21:00

Da, pentru asta merita incalcarea propunerii pe careti-ai facut-o.

Eu cel putin nici acum nu mi-am revenit de la senzational-ul asta.

@rezistenta

Corectitudinea, fair playul si bunul simt ating cote apoteotice.

greenyes03.12.2009 23:59

Am mai spus-o si o mai spun. Ticalosii astia ne-au furat isotria, ne-au ascuns-o, ne-au dezradacinat si asta se vede. Fac inca odata analogia cu protestul nostru impotriva cancerului: cei care ne-am ridicat impotriva cancerului am facut-o pentru ca am stiut cum a fost Steaua inainte, pentru ca am stiut care erau valorile care caracterizau acest club, onoare, lupta pana la capat, integritate, un club condus de Ion Alecsandrscu, etc dar restul???? habar nu au ce inseaman spiritul adevarat ros-albastru, de la astia nu avem ce sa asteptam.

Din pacate romanii care habar nu au ce inseamna spiritul romanesc, care-si cunsoc trecutul apropiat (ce a insemant comunismul pentru Romania in principal), care-si cunosc martirii din pucariile comuniste din Aiud, Gherla, Pitesti, etc. este mult prea mare DAR ei sunt sunt rezultatul dezradacinarii noastre puse la punct dupa 89 de urmasii celor au intrat cu bocancii in viata noastra in 45.

Mai jos este inca o dovada a felului in care ne-au dezradacinat. Oamenii ca cei de jos ar trebui sa fie exemplele noastre, stalpii nostri de rezistenta, modelele noastre, dar NU, ei au fost TACUTI. Gasiit mai multe informatii pe www.procesulcomunsimului.com

Cititnd acesta mica comoara istorica poate multi o sa realizeze ce pericol ne paste daca papusa lui ilici iliescu o sa iasa "presedinte"

REMUS RADINA: REFUZ DECORAȚIA LUI ILIESCU!

A intrat in tradiția românilor din exil ca in fiecare an de înălțarea Domnului" să se comemoreze Ziua Eroilor la Cimitirul Eroilor Români de la Soultzmatt (Franța). Aceasta ca urmare a propunerii din anul 1980 a domnului Remus Radina, care cercetând arhiva cimitirului, a descoperit un act datând din 30 august 1919 prin care Consiliul localității Soultzmatt donează acest pământ României.

Actul este redactat in limba franceză, cu alfabetul gotic și se numește Auszug" (Extras) in limba germană. Alsacia fusese ocupată o jumă­tate de secol de germani in cimitirul militar din Soultzmatt (Alsacia) se află mormintele a 687 de tineri români, căzuți in Primul Război Mondial. Cimitirul a fost construit la inițiativa reginei Măria, ii aparțin mișcătoarele cuvinte: Soldați români, departe de patria voastră, pentru care v-ați jertfit, odihniți-vă in pace, aureolați de glorie, in acest pământ care nu vă este străin".

Cu ocazia inaugurării cimitirului de către regele Ferdinand și regina Măria, la 9 aprilie 1924, Max Dollfus, omul care a ales locul cimitirului, un bun prieten al românilor, domiciliat in Mulhouse, a declarat ziarului francez Timpul: Nu am fi putut realiza ceea ce s-a făcut fără remarcabila generozitate a comunei Soultzmatt care, fără a ezita, ne-a dăruit in 1919 pentru România, și fără a limita suprafața, tot terenul care ne-ar fi necesar." La 24 septembrie 1969, ziarul francez Alsacia scria: Prin deliberare la data de'30 august 1919, Consiliul mu­nicipal a decis că localitatea Soultzmatt pune la dispoziția Guvernului român un teren pentru inhumarea soldaților români decedați in timpul captivității lor in Alsacia. Soultzmatt face dar acest teren Guvernului român". În ultimii ani domnul Remus Radina a ținut ca Ziua Eroilor să se comemoreze și la alte cimitire românești din localitățile Maubeuge, Assevent, Effry, Hixson; Signy UĂ'bbayey Rețhel, Haguenau și Dieuxe unde se odihnesc soldați români căzuți in Primul Război mondial ca aliați ai Franței. La aceste pelerinaje iau parte români veniți din Belgia, Elveția, Franța și Germania.

Dar, cine este domnul Remus Ra­dina?

Remus Radina s-a născut la 9 aprilie 1924 la Craiova. În 1943 a absolvit Liceul Militar DA. Sturdza" din Craiova, iar la 10 Mai 1945, după absolvirea Școlii de ofițeri activi de Cavalerie din Tîrgoviște, a fost inălțat la gradul de sublocotenent. Sfârșitul celui de-al Doilea Război Mon­dial l-a prins in drum spre front, de unde s-a intors pentru a incepe lupta pe alt front cel anticomunist.

În decembrie 1946 a fost judecat de Consiliul Superior al Oștirii pentru vina de a fi afirmat in scris că guvernul Petru Groza este împletit pe osatura oprimării libertății poporului român".

La 16 aprilie 1947 a fost trecut in retragere prin înalt decret regal". La 2 noiembrie 1948 a trecut clandestin frontiera in Iugoslavia, cu intenția de a merge in Occident, pentru a se angaja in lupta impotriva comunis­mului. Arestat de iugoslavi, a fost extrădat in România la 31 august 1949. Condam­nat la 5 ani inchisoare, a fost trimis la muncă silnică la Canalul Morții Dunăre - Marea Neagră. A mai fost din nou intemnițat timp de 4 ani, după revoluția din Ungaria. in anul 1980 a fost constrâns să părăsească țara după publicarea mărturiei Testamenul din morgă", prefațată de dramaturgul Eugen Ionescu. Se stabilește in Franța, unde este declarat , invalid 80%.

Iie Mihalcea: Stimate domnule Remus Radina, de câtva timp circulă la Paris zvonul, printre români, că ați fost decorat de președintele Ion Iliescu. Care este adevărul? .

Remus Radina: Înainte de 24 ianua­rie 2002 am primit un telefon de la atașatul militar al României la Paris, colonelul Plăvițu, care mi-a comunicat că am fost decorat și sunt invitat de ambasa­dorul României in Franța la 24 ianuarie, pentru a-mi decerna decorația. Am răspuns imediat că refuz această decorație.

După mai mult timp, am primit Monitorul Oficial al României nr. 786, din 12 decembrie 2001, unde este publi­cat decretul. nr. 1047, din 6 decembrie 2001, in care se spune, printre altele, că se conferă domnului Remus Radina, fost ofițer al armatei române, Ordinul Națio­nal Pentru Merit in Grad de Ofițer pentru merite deosebite in cultivarea tradițiilor militare și a culturii eroilor României, prin organizarea de pelerinaje anuale la cimitirele românești din Alsacia și Lorena". Semnează Ion Iliescu și Adrian Năstase.

I.M.: De ce ați refuzat această de­corație?

RR: Nu am uitat niciodată răul pe care 1-a făcut și-1 face incă Ion Iliescu poporului român.

1.) Din 1944 până la Revoluția din Decembrie 1989, Ion Iliescu a colaborat cu KGB-ul, criminala organizație care a făcut atâta rău poporului român și altor popoare.

Ion Iliescu a trădat poporul român fiind complice la ținerea lui in sclavie. El este vinovat de genocid, ca toți nomenclaturiștii comuniști. El a călcat in picioare toată istoria neamului românesc și toată tradiția lui. El a desființat proprietatea privată.

Într-o broșură editată de Ministerul Apărării al Franței, se spune: După cel de-al Doilea Război Mondial, mormântul fu profanat și rămășițele, soldatului necunoscut român dispersate."

Iliescu a fost complice cu toți nomendaturiștii comuniști la distrugerea studențimii române, in groaznica inchi­soare Pitești. Ca ministru ce se ocupa cu problemele tineretului, a eliminat mulți studenți din facultăți și a luat masuri de reprimare a lor.

2.) În timpul revoluției din 1989, a dat o nouă lovitură de stat, cu ajutorul criminalei Securități, care este identică cu organizația teroristă Al Qaida. A ucis pe fostul dictator Ceaușescu in ziua de Crăciun și intr-un proces tipic stalinist. Opinia publică il consideră vinovat de moartea tinerilor din timpul revoluției.

A luat iar legătura cu Moscova.

3.) După revoluție și până in prezent:

A consolidat regimul neocomunist, cu ajutorul Securității. A organizat odioasele mineriade, dând o lovitură de moarte imaginii României in lume. A impiedicat modernizarea economiei românești, in timp ce țările vecine au ieșit din epoca tranziției. A continuat opri­marea libertății poporului român, menți­nând in funcții generali de securitate, cu toate că știe opinia țărilor din NATO despre acești călăi ai poporului român. A incălcat drepturile omului. Chiar in prezent exerciți mari presiuni asupra presei. Ordonă cenzurarea scrisorilor, interceptarea convorbirilor telefonice, bruierea emisiunilor de radio occiden­tale, violarea pachetelor trimise de refugiați familiilor din țară. Inundă comunitățile române din Occident cu agenți ai Securității.

A batjocorit pe victimele represiunii comuniste, gratificând pe securiștii vinovați, de crime contra umanității cu epitetul de eroi". A inceput o activitate de o rară perfidie pentru anihilarea exilaților români din Occident. În noiem­brie 1994 a venit in secret la Biserica Ortodoxă Română din Paris: "I-am dezbi­nat și pe ăștia!" Cu ajutorul patriarhului roșu Teoctist, a instalat un mitropolit in Germania, Serafim, cunoscut ca agent al Securității. Serafim a numit un episcop, Iosif, la Paris și un altul Condrea, in America. Ei tulbură viața românilor din Occident. Nomenclaturiștii comuniști mai au nerușinarea să solicite sprijinul acestor români. Ion Iliescu a declarat de curând că va face politică până la moarte. Popor român, unde este memoria ta?

De la Paris,

Ilie Mihalcea

Lumea liberă, nr. 716, 19 iunie 2002

Alexandru H.04.12.2009 00:53
Nu am vazut decat alocuri dar nu mi s-a parut.

Faci niste confuzii extraordinare. A lovi pe cineva are niste nuante. Poti fi lovit dragastos cu degetele, poti fi lovit cu o manusa, poti fi lovit cu un dos de palma, poti fi lovit cu o palma, poti fi lovit cu un pumn. Basescu a spus ca nu l-a lovit cu pumnul in cap sau plex. La prima vedere, pare ca a vrut sa intareasca faptul ca cele doua acuzatii aruncate de Patriciu (lovitura in cap si plex) sunt false. Chiar daca il acuzam de rau-credinta, putem cel mult intelege ca l-a atins, insa nu cu pumnul... cel mai probabil cu un dos de palma, act care mi se pare complet justificat atunci cand intalnesti copii nesimtiti si prost-crescuti.

valentin2day04.12.2009 02:44
Faci niste confuzii extraordinare. A lovi pe cineva are niste nuante. Poti fi lovit dragastos cu degetele, poti fi lovit cu o manusa, poti fi lovit cu un dos de palma, poti fi lovit cu o palma, poti fi lovit cu un pumn. Basescu a spus ca nu l-a lovit cu pumnul in cap sau plex. La prima vedere, pare ca a vrut sa intareasca faptul ca cele doua acuzatii aruncate de Patriciu (lovitura in cap si plex) sunt false. Chiar daca il acuzam de rau-credinta, putem cel mult intelege ca l-a atins, insa nu cu pumnul... cel mai probabil cu un dos de palma, act care mi se pare complet justificat atunci cand intalnesti copii nesimtiti si prost-crescuti.

Pana acuma sustineati ca e o facatura ordinara, iar acu ca l-a lovit da "cu blandete". In postura de candidat la presedentie NU AI VOIE sa faci asa ceva. Mai ales ca nu e copilul lui. De ce nu a spus de la inceput ce s-a intamplat? Pana la urma ramane faptul nici macar nu si-a cerut scuze pentru ce a facut si ca a mintit cand a spus ca nu a lovit un copil in viata lui (declaratia de presa), in calitate de presedinte.

PS: Aceasta faza a aparut si in The Daily Show.

PS2: Rusine sa iti fie pentru ca il aperi pentru ce a facut.

PS3: Glume mai slabe decat Basescu nu face nimeni din lume.

vlad04.12.2009 06:41

Basescu- One man show!

Tot nu ne-a explicat si noua marinarul de ce a facut praf promisiunile facute acum 5 ani. Hai Traiane,mai vrei 5 ani? Calareste-ne pana la capat! De asta avem noi nevoie. De o caterinca de presedinte. Unul cu figuri emblematice in spate:Ili,Hrebe sau Vanghe. Iar altul nu mai prejos cu alte figuri emblematice: Vicleanu,Berceanu sau Udrea.

Dar Base este simpatic.Are o caterinca in el! Are raspuns la orice intrebare! Este un tip al naibii de funny! L-ar invidia si Buster Keaton. Pentru copiii care il gasesc amuzant teribil pe Traian va spun cateva despre un actor necunoscut voua: Buster Keaton. Un tip ,ce a facut filme de comedie la inceputul secolului 19. Un monstru al comediei din acea perioada alaturi de Charlie Chaplin ,Stan si Bran. Dar lucrul pentru care a fost foarte cunoscut era porecla sa. "Omul cu fata de piatra". Starnea rasete fara a zambi deloc. Seamana putin cu MARINARUL.

Aceste starneste atatea hohote ,dar fara a face nimic! De asta are nevoie Romania! De un presedinte care starneste zambate fara sa faca nimic.

Traian Basescu- "The Great Stone Face".

sabin130704.12.2009 07:17

Esti la fel de penibil cu aceste explicatii ca idolii vostri politici, in care va regasiti, ii stimati si cu siguranta ca ii si vreti sa va conduca destinele. Am mai spus-o, voi va meritati soarta, nu stiu ce vina avem noi restul.

Sper ¨sa ne mai auzim¨ pe forumul asta si peste 5 ani,, si peste 10, arhiva de aici oricum ramane, si sper ca veti avea farama de onoare ¨sa nu mai deschideti gura¨ pe topice ca asta (dar poate nici atunci nu veti fi convinsi, posibil). La fel cum am asteptat ca cei care il lingeau pe cioban acum cativa ani tot aici pe forum acum sunt mari dizidenti ros´albastri.

Maye04.12.2009 08:36

Fiti patrioti duminica ma.

Lasati astea pentru 10 minute pe 6 :D

«1161718192036»