Vestea că Steaua si-a schimbat din nou antrenorul n-a fost trecută cu vederea de presa internationala Site-ul olandez volkskrant.nl consemnează evenimentele petrecute in tabara bucurestenilor in ultimele 24 de ore, insă jurnalistii subliniază si frecventa cu care Becali schimbă antrenorii.
"Roni Levi a fost demis, din cauza rezultatelor slabe. Ajuns in urmă cu patru luni in capitala Romaniei, Levi a avut un parcurs dezamagitor. În campionat, după opt etape, Steaua ocupă doar locul 11, iar egalul cu AEK Larnaca i-a fost fatal. În locul sau a fost adus Ilie Stan, care a jucat la Steaua in cariera sa, dar care a pregatit pană acum numai echipe mici.
În ultimi ani, Steaua s-a transformat intr-un cimitir al antrenorilor. Ciobanul, temperamentalul patron al bucurestenilor, a pus la ușă 15 antrenori in doar 5 ani", scrie sursa citata
psp
A plecat Levi, a venit Ilie Stan. Nu e insă nimic inedit. E doar o altă scenă dintr-un reality show pe care-l vedem de ani buni.
Se mai miră cineva de situatia de la Steaua? Greu de crezut. Pentru că e una anticipata De cind a fost numit, lui Ronny Levy i se astepta plecarea, i se urmareau greselile, i se cautau nodurile din papura chiar si atunci cind nu era cazul. E un deja-vu, e un film pe care cu totii l-am mai vazut, un fel de Ziua Cirtitei in varianta Ghencea. Sau cum s-o numi ea, caci legatura dintre Steaua, ca si club, si zona Bucurestiului cu care se identifica a incetat să mai existe.
Aici Levy are dreptate. O echipă fară stadion propriu e una fară identitate. Fară suporterii fideli, care vin la fiecare meci, indiferent de vreme, care stau pe acelasi scaun de atita timp, care au obiceiurile lor inaintea partidelor, grupul lor de prieteni, fară galeria din spatele portii, pe care o apreciezi sau, după caz, de care te temi, o echipă nu mai e aceeasi. Asta e esenta fotbalului, grupul format de echipă si suporterii sai, de aceea a supravietuit acest joc, de aceea s-a transformat intr-un fenomen social.
În fond, noi oamenii cautam dintotdeauna grupul, asta e spiritul vietii, singuratatea nu e o solutie, pentru că toti ne temem de marele final, care, pină la urma e cel al singuratății absolute. În toată această perioada Steaua a parut in turneu, a fost ca o formatie in cautare de noi adepti. A juca mereu in altă parte, a te antrena mereu in altă parte, a dormi mereu in altă parte, a minca mereu in altă parte, a fi, la o adica mereu cu gindul in altă parte nu reprezintă defel o garantie a succesului.
La fel cum o campanie brutală de transferari nu reprezinta iata o garantie a succesului. Iar aici Levy nu are dreptate, cind critică anumite aspecte. Știa ce iși asuma stia că va fi greu să facă să joace o echipă care a adus atitea nume noi, stia că omogenitatea si relatiile de joc de care se tot vorbeste vor fi greu de obtinut in aceste conditii. Știa si ce patron are, stia care ii e stilul. Nu era parasutat in Romania totusi. Știa, a acceptat, n-a putut să facă echipa să joace, a plecat. Împreună cu el a plecat si MM Stoica, intr-un gest de demnitate oarecum normala caci el fusese cel care a propus si, in cele din urma a adus antrenorul.
Apropo de MM. Disputele din interiorul clubului nu l-au ajutat nici pe el, nici pe Levy, n-au ajutat nici echipa. Cind gilceava incepe de la virf, cind managerul general e aranjat aproape zilnic in presă cu informatii discret, dar pragmatic, furnizate ziaristilor, intre două pase pe terenul de fotbal al unei vile din Pipera, alta decit a patronului, cind senzatia de canibalizare este prezentă in straturile de sus, cum naiba să nu coboare si in vestiar si să ia aspect de harababura!
Acum MM a plecat, Levy a plecat. A venit Ilie Stan. Și e foarte optimist. Ca toti cei dinaintea lui, de altfel. Crede cineva că nu e in aceeasi situatie? Că nu i se asteaptă deja plecarea? Că nu e o altă scenă a filmului pe care-l vedem de ceva vreme incoace, cu Steaua in rol principal. Am spus Steaua? Am gresit. Rolul principal e al altcuiva.
Nu ai citit tot, @inciu-minciuna!
Conditia a ramas ,si anume sa fie platita in intregime datoria pe care ciobanul o are fata de Minister...
Deci nimic nou sub soare,poate doar faptul ca gazonul a fost reparat si curatenia facuta ,dar astea nu mai conteaza pentru un bagator de fitile ca tine...
E in photoshop...e minciuni...Armata vrea sa distruga baza
nu credeti oameni buni !!! =))
danicuarcu,n-ai inteles.ametitii astia de la csa pareau ultima carte in lupta cu ciobanu`.pana la urma se dovedeste ca ei ingenuncheaza frumusel si fac frumos la stapan.care probabil,le va trage un jet.
fac pariu ca si cu procesu` o vor da la intors.
E arhicunoscut faptul că patronul Stelei, Ciobanul, trece rapid de la o extremă la alta si că nu se fereste niciodată să dea sfaturi "avizate" despre cine si cum ar trebui să joace la Steaua. Cind echipa pierde, putini sunt cei care scapă de tirul criticilor finantatorului, cind roș-albastrii cîștiga fie si in prelungiri, cum s-a intimplat cu Otelul, scor 2-1, Becali schimbă tonul si-i ridică in slavi chiar si pe cei mai slabi de pe teren.
Ciobanul: "Gata, sunt linistit, avem de fapt apararea pe care o va avea echipa nationala Cuplul Chiricheș-Gardoș in centru, Gabi Matei pe dreapta cind va reveni. Stinga e Brandan, care e cel mai bun fundaș stinga din tară"
De fapt .... Steaua a luat gol in 9 din cele 15 meciuri ale acestui sezon si are, in Liga 1, o defensivă de locul 11. Dintre echipele mai bine clasate, doar cei de Pandurii au incasat mai multe. Dar gorjenii au si marcat mai des! Roș-albastrii au primit 10 goluri in campionat, cit Dinamo si Rapid la un loc.
Ciobanul: "Prepeliță a facut un meci fantastic de bun. A fost extraordinar, mi-a demonstrat in mod clar că e o certitudine. E fotbalist de echipă natională".
De fapt .... La meciul de ieri, Prepeliță a avut cele mai putine pase precise dintre toti mijlocasii Stelei (61%) si cele mai putine participari la fazele ofensive (37). De exemplu, fundasul Brandan a avut 49 de faze ofensive!
Ciobanul: "Avem forță si valoare in cuplul Bourceanu-Tanase. Cu ei pe teren, practic nu avem cum să pierdem".
De fapt .... Dacă Bourceanu are meci de meci parametri buni, Tanase merge din rau in mai rau. Contra Otelului, el n-a tras nici un sut spre poartă si a avut cel mai prost procentaj de driblinguri reusite dintre toti mijlocasii.
Ciobanul: "Acest fotbalist e in momentul de față jolly-jokerul Stelei. E exponential pentru actuala echipă a Stelei"
De fapt .... Tatu a ajuns la al zecelea meci consecutiv in care nu inscrie! Duminică seară el a fost cel mai slab stelist la capitolele "dueluri cîștigate" (doar 32%) si "actiuni reusite" (numai 54%)
Ciobanul: "Am dominat-o cap-coadă pe Otelul, nici Benfica n-a avut posesia noastră!"
De fapt .... Steaua a avut posesie 58,9 % contra galățenilor, in timp ce Benfica a avut 66,9 % la meciul de marti, cîștigat cu 1-0 in Liga Campionilor)
gsp
Foarte tare:))
"La revedere, ce să mai! Jucam pe National Arena si cu asta basta. Ei vor să vină Steaua, dar Steaua Polara Steaua de la Mizil, Steaua de Nord, Steaua de Sud. Steaua de mare, nu stiu care stea. Și atunci să fie sanatosi si cu asta basta. Cu stadionul lor, nu mă mai intereseaza Numele de Steaua la echipa de fotbal nu mai poate fi vazut decat cu Becali. Steaua fară Becali n-are farmec. Dacă eu mă retrag din fotbal, imediat a doua zi se retrage si finu, se retrage si Porumboiu. Veniti cu macaraua si luati Steaua. Dacă vin cu macaraua, eu le dau voie. Poftim, luati numele de Steaua, dar numai cu macaraua".
Salut! Sunt nou pe aici si vreau si eu sa discut cu voi pe acest forum.
Legat de subiect, imi pare foarte rau ca nu ne mai intoarcem pe Ghencea, Anghel Iordanescu nu mai vine
. Numai ghinionul se leaga de Steaua
. Steaua devine o echipa necunoscuta in Europa, nu mai este ca inainte cand granzii Europei se temeau de Steaua. Ce vremuri frumoase!!! In 2005 bateam Valencia, iar acum reusim un egal cu Vasluiul.
I: Cine a distrus Steaua?
R: Gigi.
Steaua nu cîștigă meciuri, dar pierde jucatori pe bandă rulanta După ce că avea deja 9 jucatori accidentati, la Vaslui s-au mai "rupt" Prepeliță si Tibi Balan, ambii cu probleme musculare, accidentarile fiind principalul motiv pentru care echipa are cel mai prost start de sezon din istorie. De ce s-a ajuns aici?
1. Levy si staff-ul sau au gresit pregatirea de vară
"Pregatirea din cele două cantonamente a fost superficială pentru că s-a lucrat excesiv cu mingea si prea putin fizic", s-a spus de catre unii jucatori ai Stelei după ce s-a revenit din Austria. "Nu e adevarat că nu s-a lucrat. Poate pentru unii a fost ceva neobisnuit, dar jucatorii au facut kilometri intregi in vara asta", a explicat ieri Michele Bon, fost preparator fizic.
2. Accidentari provocate de viata extrasportivă
Una dintre cele mai dure dezvaluiri e facută de un jucator de la o altă echipă din Bucuresti: "Cind te accidentezi singur si cind e vorba de leziuni sau rupturi musculare, astea nu le faci de la fotbal, ci in principal de la viata extrasportiva Dacă ati sti ce fac stelistii in afara gazonului, v-ati ingrozi. Ce a aparut in presă e doar 10 la sută".
"Asta poate fi o cauza pentru că dacă un jucator, după un meci solicitant, se duce si bea zece beri, atunci ficatul trebuie să lucreze ca să facă față si celor 10 beri, nu numai pentru a reface organismul după efort"
Michele Bon, fost preparator fizic la Steaua
3. Conditiile proaste de la Mogosoaia si Buftea
A treia cauză o reprezeintă lipsa conditiilor decente de pregatire si refacere. "Procesul de antrenament e perturbat de anumite lucruri, cum ar fi că in Ghencea aveam sala de forță la 5 metri de teren, jucatorii se incalzeau bine si intrau imediat pe gazon, dar la Buftea nu există sala iar la Mogosoaia terenul e de-o calitate indoielnică", a spus ieri unul dintre membrii staffului tehnic. "Conditiile să zicem că sunt OK, dar nu am avut la dispozitie un cabinet medical la Mogosoaia. O intindere usoară in Ghencea se trata in două zile, aici e nevoie de 5-6 zile", a completat fostul preparator fizic Michele Bon.

150 de minute e timpul pe care un fotbalist al Stelei e nevoit să-l petreacă la volan intr-o zi in care face două drumuri pină la Mogosoaia.
Întrebarile la care Steaua nu are raspuns:
1. De ce Messi nu face ruptură musculara
Steaua se plinge că a jucat mult, adică 16 meciuri oficiale in perioada 16 iulie - 16 octombrie. Fix in aceeasi perioada Messi a jucat 17 meciuri oficiale si n-a avut parte de nici o accidentare.
2. De ce Dinamo a jucat la fel de mult, are si rezultate si nici n-are accidentati?
Contraexemplul cel mai solid vine de la rivala Dinamo. A jucat cu un singur meci mai putin ca Steaua, insă cu toate acestea e pe primul loc, la mare distanță de Steaua, si n-are nici un fotbalist accidentat in acest sezon.
3. De ce Tanase se rupe mereu la 25 de ani, iar Munteanu joacă nonstop la 33 de ani?
Decarul Stelei, vazut ca vedetă la roș-albastri, a absentat in multe jocuri in ultimii doi ani si jumatate. A bifat doar 56 din 78, adică 71 la suta Catalin Munteanu, care are cu 8 ani mai mult, a evoluat in 91 la sută din toate meciurile de campionat ale lui Dinamo si FC Brasov, adică 71 din 78, din ultimii doi ani si jumatate.
Incredibil: toti se rup singuri
În acest sezon, pe lingă recordul absolut de accidentari, grave sau mai putin grave, stelistii au mai bifat o premieră: majoritatea dintre ei s-au rupt singuri!
Jucator - Cum s-a accidentat singur
Tatarusanu » Entorsă la gleznă cind a aterizat după o saritură
G. Matei » Ruptură a ligamentelor incrucisate după ce i-a "fugit" genunchiul
Galamaz » Leziune musculară suferită in timpul meciului cu Sportul
Gardoș » Și-a provocat o entorsă in timp ce a vrut să suteze intr-o minge
Emeghara » Îi reapar frecvent dureri mari la cei doi genunchi, deja operati
Prepeliță » A iesit cu probleme musculare in minutul 60 cu FC Vaslui
Tibi Balan » A suferit o leziune la muschii aductori in minutul 30 cu Vaslui
Ilie Stan nu le-a impus un regulament intern
Desi a venit la un club cu probleme disciplinare, Ilie Stan a luat o masură care a surprins pe toată lumea. Nu a impus nici un regulament de ordine interioara in care să prevadă amenzi sau sanctiuni pentru cei care calcă strimb după ce pleacă de la stadion.
Tanase confirmă zicala "cine e om noaptea nu e fotbalist ziua"
Cel mai petrecareț jucator din lotul Stelei, Cristi Tanase, este si cel care a suferit cele mai multe accidentari, multe dintre ele de-a dreptul ciudate:
Iulie 2009 - Ruptură musculară: a absentat o lună si jumatate
Septembrie 2009 - Recidivă la ruptura musculară: a absentat o lună si jumatate
Februarie 2010 - Leziune musculară: a absentat o lună
August 2010 - Leziune la coapsă: a absentat două saptamini
Decembrie 2010 - Ruptură musculară: a absentat o lună
Martie 2011 - Fractură de apofiză după ce a cazut in baie pe marginea cazii: a absentat o lună
Octombrie 2011 - Contuzie forte la "natională": absentează două saptamini
I: Cine a distrus Steaua?
R: Gigi.
Messi ala nu se accidenteaza ca se drogheaza la greu. E un bagabont !!!
Mihai Pintilii n-a vrut sa fie umilit la Steaua 2. A venit de la Jiul sa il impresioneze pe Hagi, alaturi de Bicfalvi, dar numai Eric a continuat.
Dupa 4 ani, Pintilii a intrat din nou pe lista Stelei. E capitan la Pandurii si a prins un meci la nationala in 2011. Antrenorul lui, Petre Grigoras, e entuziasmat de calitatile fotbalistului de care Steaua n-a avut nevoie.
"Pintilii e extraordinar! Si din punct de vedere al determinarii, si al atitudinii, dar si in ceea ce priveste jocul cu mingea. Am lucrat cu multi jucatori, nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa-i fac sa se simta prost, insa Pintilii e cel mai bun mijlocas centrali pe care i-am avut in cariera. E un fotbalist pe care trebuie sa-l urmariti, are viteza, mobilitate, e foarte bun", a spus Grigoras la sport.ro.
Daca vrea sa-si repare greseala, Stelei nu-i va fi usor sa-l convinga pe Pintilii sa-i dea sansa de a se reabilita in fata lui. In 2010, cand MM Stoica insista pentru a-l aduce in Ghencea, jucatorul de la Pandurii nu parea entuziasmat de posibilitate:
"Imi doresc sa raman la Pandurii. Am mai fost la Steaua si stiu cum e".
Juniorii Stelei: "Ne rugam să mancam o masă pe zi!"
Mai multi liceeni, actuali juniori ai clubului Steaua, care sunt cazati la caminul Liceului Mircea Eliade din Bucuresti, sunt suparati că oficialii clubului nu le mai asigură masa.
"Aș vrea, dacă se poate, să veniti la noi la liceu, să vedeti in ce conditii stam. Avem practic doar un pat si o perna si cam atat. În schimb, nu ni se asigură nicio portie de mancare pe zi. Ajungem să mancam pizza, chipsuri si toate prostiile care nu sunt recomandate la dieta pentru fotbalul de perfomanță. Mai mult, am ajuns să ne rugam să fim in situatia lui Gradinaru (n.r. care a fost luat la echipa mare ) ca să apucam să mancam o masă pe zi", a spus un junior, sub protectia anonimatului.
Juniorii Stelei pierd cursurile de la scoală din cauza navetei Bucuresti-Mogosoaia Ilie Stan e unul dintre antrenorii Stelei din ultima vreme care i-a bagat in seamă pe juniorii roș-albastrilor. Pustii sunt bucurosi că se antrenează cu echipa mare, dar sunt nevoiti să piardă cursuri la scoală din cauza faptului că nu are cine să-i transporte in Bucuresti de la Buftea sau Mogosoaia. Ei stau la mila celor care au masini. Ilie Stan stie deja ce probleme intampină cei patru juniori ai roș-albastrilor, Cojocaru, Rosu, Gradinaru si Stanciu. Ca să ajungă la antrenamentele conduse de el la Mogosoaia sau Buftea, acestia se inghesuie intr-o masină a unuia dintre parinti incă de la primele ore ale diminetii, conform prosport.
S-a aruncat imbracat in raul Iordan, acolo unde Iisus Hristos a fost botezat de catre Ioan Botezatorul. Majoritatea celor care ajung la raul Iordan iși bagă doar picioarele in apa dar latifundiarul din Pipera a vrut să epateze și i-a lasat cu gura cascată pe cei din jur.
A bagat un bras, craul, fluture , ceva? ![]()
Era la costum? Ce firma era costumul? Avea chiloti sau isi luase slip? A sarit cu elan sau fara? Cate valuri a facut la impactul cu apa? Banuiesc ca stie gsp-ul raspunsulla intrebarile astea.
Cind Ronny Levy a spus, ha!, ha!, că Maccabi Haifa e mai bună decit Steaua, loja bucuresteană a zimbit superior.
Nici nu se terminase prima repriză de la Haifa că orgoliul nostru o luase la fugă pe stradutele albe, in panta care compun orasul asezat ca un pinten infipt in albastrul de cerneală al Mediteranei. Era 3-0, incredibilă dezonoare pentru echipa care de 25 de ani apară ea insăși onoarea fotbalului romanesc.
Levy mai spusese ceva, cind plecase elegant de la Steaua. Fotbalul nu e o poveste despre cum aduni 11 oameni pe un teren, ci o istorie despre spiritul de echipă. Nimic memorabil, de acord, dar ceva atit de rar acum la Steaua!
Maccabi are fotbalisti care joacă impreună de cel putin 4-5 ani, care se cunosc si se respecta În Ghencea nu se intimplă deocamdată asta.
În minutul 71, se facuse 4-0 la Haifa. Pe Steaua o dureau toate improvizatiile si tot amatorismul din ultima vreme. Toate valurile migratoare de jucatori si de antrenori la care se referea Levy. Toate stadioanele rotite ametitor, toate vestiarele unde jucatorii, dacă-i lasi singuri, nici nu stiu cum să ajungă la teren, asa cum se trezesc oamenii buimaci in camerele de hotel, cautind usa de la baie.
Ilie Stan se pietrificase pe banca ai lui jucau in 9 contra 11. Ilie Stan este acelasi antrenor care, cind Levy vorbea despre lipsa de organizare, venea optimist la Steaua si declara: O scot la capat 100%. Uite că e 5-0! Pentru că nu asta-i ideea in sport. Nu e suficient să o scoti la capat, să te descurci, să astepti o minune sau să stergi totul in etapa a opta si să o mai iei incă de două ori de la zero pină la finalul campionatului!
Nici nu se terminase rusinea si patronul plecase deja. Normal! Se dusese să inventeze roata incă o data
Tolontan
In afara de "accidentul" cu PSG, am mai luat vreodata bataie asa de crunt in Europa?
Meciul mi-a adus aminte de Montpellier - Steaua, mansa tur din turul secund al Cupei Cupelor, editia 1990-1991. Si atunci am pierdut cu 0-5.
Ciobanul a batut cimpii in direct la bla-bla TV
**** "Tot noi ne calificam din grupa asta. Pai, ne mai trebuie sase puncte, pe care le luam acasă cu AEK Larnaca si cu Maccabi si gata. Șase puncte ne trebuie sau sapte? Nici nu mai stiu, oricum nu prea mă interesează Europa League"
**** "Ce e mare lucru că am pierdut cu 5-0 sau 6-0, cit a fost că nici nu stiu exact. 5-0 s-a terminat? Asa si care e problema?, e fotbal, e un joc, de ce să dramatizam?"
**** "Ce umilință, ma Cine spune că a fost umilință inseamnă că nu stie ce vorbeste. Pai, eu am fost in pelerinaj la Locurile Sfinte si acum credeti că mă interesează pe mine de fotbal?"
**** "Cine a tusit in studio? Lucian Balan? OK, atunci să ramină să vorbească marele cîștigator al Cupei Campionilor cu Steaua să discute cu voi despre meci, la revedere!"
**** "Am dat ordin să fie transmis urmatorul mesaj in vestiar: echipa să nu fie suparata să nu existe certuri, că nu s-a intimplat chiar nimic pentru a fi scandal!
Alte observatii in dosarul de la Balaceanca.
**** "Ce umilință, ma Cine spune că a fost umilință inseamnă că nu stie ce vorbeste. Pai, eu am fost in pelerinaj la Locurile Sfinte si acum credeti că mă interesează pe mine de fotbal?"
Hai, totusi, sa-l ignoram. De dragul echipei si, mai ales, a jucatorilor. Ca merita!
Hai, totusi, sa-l ignoram. De dragul echipei si, mai ales, a jucatorilor. Ca merita!
Bai becaliotule,cum sa-l ignoram? Din cauza ta si a unora ca tine a ajuns echipa asa. Tu nu vezi raul la echipa???
Ce umilinţă, ma Caline? Cine spune că a fost umilinţă inseamnă că nu stie ce vorbeste. Pai, eu am fost in vizita la Luminita Becali si acum crezi că mă interesează pe mine de fotbal.
@Calin, a fost un moment umoristic, sper ca esti ok ![]()
Altii nu vad realitatea nici chiar daca ii loveste in moalele capului la propriu. Belciug a spus cu Gurita lui de ce trebuie sa plece de la Steaua. Dobitocul a minimalizat meritul extraordinar al extraordinarului Lucian Balan. Ce ne mira? Oierul nici nu stie cine a dat golurile la Sevilla.
"De azi incolo ordinul meu este ca nimeni sa nu mai plece sa vada echipele adverse si sa cheltuim 5-7 mii de euro. De ce sa-mi bat joc de banii mei? Narcis s-a dus sa-i vada si i-a spus ca e o echipa de contraatac, iar Ilie a facut invers? S-a dus degeaba! De ce sa mai mergem, sa aratam ca suntem destepti? Lasa, tata, sa tinem banii la Ciobanul in buzunar", a spus Becali.
Tatarusanu a fost socat si deranjat că o multime de oameni se strinseseră in jurul patronului la sfirsitul jocului cu Rapid. Florin Costea i-a raspuns patronului cind acesta venise să-l certe, iar capitanul Bourceanu plinge după Timisoara.
Aparitiile dese ale lui Becali la TV nu le sunt indiferente jucatorilor lui. Fotbalistii se tem să nu fie criticati de patron după jocuri, la fel si antrenorii lor, sau pur si simplu se enervează cind vad multi reporteri, multe camere in jurul lui. Un fost tehnician din Ghencea povestea cum Bogdan Stancu si Cristi Tanase iși alegeau hainele in asa fel incit vestimentatia lor să nu-l supere pe Gigi.
Unii dintre fotbalisti au inceput să comenteze comportamentul pe care il are seful lor. Tatarusanu a facut-o in urma partidei cu Rapid, de luni, Florin Costea a luat atitudine chiar aflat față in față cu Becali. Mai există un caz, chiar al jucatorului caruia patronul i-a pus banderola pe mină: Bourceanu, caruia deja ii e dor de Timisoara, după numai trei luni petrecute la Steaua. Gazeta vă prezintă trei episoade nestiute care dovedesc că jucatorii din Ghencea nu-și simpatizează patronul.
1. Pe portar l-a enervat spectacolul dat de Gigi
Tatarusanu s-a aflat pe National Arena luni seara, chiar daca accidentat, el n-a prins foaia de joc. Ciprian a vazut meciul din tribuna alaturi de iubita lui si de doi prieteni, si s-a nimerit să-și parasească locurile o dată cu Becali, pe care l-au oprit vreo 20 de reporteri si cameramani in fata tribunei oficiale. Goalkeeperul "nationalei" si amicii lui au ramas citeva minute in zona de deasupra "oficialei", fascinati de imaginea cu patronul inconjurat de oameni. Cu tot cu spectatorii care se opriseră in jurul lui Gigi, erau vreo mie de insi.
Portarul s-a tras deoparte după ce a vazut ce se petrece. "Cipri, uită-te, frate, cum s-au strins țăranii in jurul astuia!", i-au strigat prietenii. Portarul le-a raspuns: "Ce vrei, ma dacă oamenilor asta le place? sunt disperati toti după el, ii sorb cuvintele! sunt «fierti» după circul asta!".
De ce era suparat Tatarusanu? Becali tocmai il criticase in ziua derby-ului: "Am auzit eu că el tot spune să ne intoarcem in Ghencea, il intreabă nonstop pe Teia Sponte cind ne intoarcem acolo. Cred că i s-a urit cu binele! Da' ce treabă are el cu stadionul pe care joacă echipa? Ce, el hotarăște?".
El mai are un motiv de frustrare: in vară au existat cluburi din strainatate interesate de el, dar Steaua a declinat propunerile si a ramas in Romania, in vreme ce Pantilimon, concurentul de la "natională", a semnat cu Manchester City, unul dintre cele mai bogate si cele mai la modă cluburi din lume.
2. Florin Costea l-a infruntat
Tatarusanu nu l-a criticat pe Becali in față, dar a facut-o Florin Costea. Atacantul care i-a enervat pe toti de la Steaua cu atitudinea lui sfidatoare a fost vizitat de patron marti seara la Buftea. Gigi a mers acolo ca să-i reproseze faptul că a plecat de pe banca de rezerve inaintea finalului derbyului cu Rapid, suparat fiind că Ilie Stan nu-l introdusese pe teren. Becali nu s-a luat doar de Florin, ci si de Mihai: "Ce e, ma te-ai suparat că te-am facut mascarici?". Costea cel mic a tacut. "De ce să te superi? Că tu asta esti! Acum, ce vrei? Cind a fost de laudat, te-am laudat. De data asta te si critic!".
Mihai tot n-a scos vreun cuvint. Dar a vorbit Florin: "Cind am semnat, v-am rugat să nu mă criticati timp de sase luni. Știam că nu sunt in cea mai bună formă si că am nevoie de timp. Dar ca să progresez, ar trebui să mai si joc! Dacă stau pe banca ce să fac?". Gigi a fost uimit de reactia fotbalistului si nu i-a raspuns. După intilnirea cu el a vorbit public si s-a declarat satisfacut: "Florin mi-a zis că-mi dă banii inapoi la iarnă dacă nu dă goluri pină atunci, deci n-am cum să mai fiu suparat pe el".
3. Pe capitan l-a apucat nostalgia
Bourceanu, fotbalistul care ar trebui să fie imaginea Stelei in acest moment, purtatorul banderolei de capitan, simte că ii era mai bine la Timisoara! Curtean, fost coleg cu el in Banat, a povestit că Bourceanu i-a marturisit asta: "Alex mi-a spus că ii e dor de ce era la Poli, chiar dacă s-a impus drept capitan al Stelei". Închizatorul "nationalei" e derutat mai ales din cauza presiunii la care e supus de cind a semnat cu roș-albastrii. Față de alti nou-veniti, el a jucat constant si a avut prestatii bune, in general. A beneficiat de suportul patronului, dar colegii i-au contestat pozitia.
Hagi le-a spus-o din 2007
A fost primul antrenor care i-a avertizat in mod direct pe jucatorii Stelei că dacă se vor lasa calcati in picioare de patron, nu vor realiza absolut nimic. "Am intrat in vestiar si in loc de mesajul de despartire le-am spus să nu lase pe nimeni, niciodata să le ia personalitatea pentru că dacă vor face asta, nu vor cîștiga nimic", a spus Hagi in ziua in care si-a dat demisia, 17 septembrie 2007. De atunci si pină acum, Steaua n-a mai cîștigat nici un titlu de campioana
Piti ii pusese lacat la gură
Un alt antrenor care a prevazut că jucatorii sunt vulnerabili dacă Ciobanul ii critică in public a fost Piturca Acesta i-a interzis lui Gigi să mai vorbească despre fotbalisti si a decis chiar să plece de la Steaua cind Becali a spus după meciul cu U Craiova "Eu cred că Tatarusanu a gresit la golul pe care l-am incasat".
Adi Ilie a fost cel mai ferm
O altă fostă glorie a Stelei, Adrian Ilie, care a fost jucator si manager in Ghencea, a dezvaluit la putin timp după ce a plecat din postul de conducere, detinut pină in vara lui 2008, că Ciobanul e un pericol real pentru progresul fotbalistilor tineri de perspectivă si a oferit două exemple:
1. "Dacă aș avea acum 21 de ani si aș fi venit la Steaua, nu mai ajungeam niciodată ce am ajuns ca fotbalist. Acuzele lui Ciobanul m-ar fi distrus deoarece ar fi fost imposibil să joc bine si să dau gol meci de meci".
2. "Pe portughezul Tiago l-am adus pentru că l-am urmarit in multe meciuri in care juca, practic, din maximum două atingeri. După ce a venit aici si l-a criticat patronul de vreo două-trei ori, nu-l mai recunosteam pe teren. Îi era frică să joace repede si să dea pasă rapid pentru a nu gresi".
gsp