Lasand la o parte faptul ca pudibonzii de cetateni se aratau ingroziti de muile primite de creditor sezonul trecut si nu numai, iar acum isi varsa frustrarile asupra unora sau altora cand, copiind sintagmele unor drogati si huligani, situatia e maro, si asa va fi pana cancerul va fi starpit.
Ideea protestelor cand echipa mergea prost (nu ca acum ar merge extraordinar) putea fi trecuta cu vederea de acesti ignoranti, dar acum cand suntem "efectiv pe val" n-ar putea fi inghitita de nimeni si toti s-ar abate asupra unor eventuale voci rebele. Va dati seama ca ar fi culmea tupeului sa continuam un protest cand nea' Gigi, nea' Vali si mai ales Piti fac tot posibilul sa luam titluri, cupe si toate cele. De-aici pleaca greutate. Adevaratul protest ar fi acela in care Steaua ar fi pe primele locuri si ar practica un joc bun si totusi actiunile de indepartare a gibonului ar continua, si mergand mai departe, principala cauza ar fi aceea a imposibilitatii delimitarii unui protest la adresa conducerii de cea a unuia indreptat spre echipa. Cele 2 se confunda, evident doar in mintile spalate si motivul : injuri conducerea, afectezi echipa, partial adevarat. E un cerc al dracului de vicios din care nu putem scapa.
Aproape ca degeaba ne bateam cu pumnii in piept acum cateva luni si faceam scenarii pentru ca nimeni n-a prevazut o situatie ca asta, cea mai proasta posibila, desigur pentru respectarea principiilor pe care a fost cladit clubul, caci altfel ne bucuram ca Steaua castiga.
Pe de alta parte ma gandesc ca tevatura cu Piturca si noua echipa a venit ca o gura de aer pentru cioban ale carui afaceri au scazut dramatic, afectandu-i bugetul. Pai ce cale mai simpla daca nu asta in care sa presupunem ca Steaua ia titlu, joaca cel putin 1 an in Liga, incaseaza un munte de bani si pe deasupra mai vinde si din jucatori pentru refacerea finantelor de la palat. Simplu si eficient, iar Piturca s-ar alege si el cu cateva pungi de euro din toata treaba asta.
Daca mai punem la calcul si varianta cu manjirea unor arbitri si apropierea de club a unor oameni, gen Giovani si frate'su, buni prieteni cu Piturca, samsari de fotbalisti, tabloul e complet. Iar pentru ca prostimea sa inghita tot ni se servesc pe tava niste oameni precum Emerich Ienei si alte foste glorii, plus niste masuri suplimentare pentru confortul pe stadion.
Acum se vede recunostinta cetatenilor care au primit tricouri moca la abonamente si o cola gratis pe stadion. Pai nu e Gigi cel mai tare, bre ?!?
Ah si era sa uit. Ca sa-mi sustin afirmatiile :
"Steaua e Steaua, cu arbitri, fară arbitri, trebuie să luam campionatul. Pai cum voia Craiova să fie arbitrată in Ghencea? Steaua trebuie să ia titlu, e ceva normal. Se uită CFR-ul cum a fost arbitrată sezonul trecut? A fost ofsaid de jumatate de metru, e clar. Dacă eu asa vad, cine mă poate contrazice. Mă uit la fază si e ofsaid clar.", creditor Steaua.